BIKERI

Podforum za motocikliste...
Post Reply
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Qler wrote:eto vidis po postu da je seljak, a opet ti kazem ,nisam freak ni za auta, ni za motore, procitaj postove, cak sam ja bio na strani daysleepera.

a ja nisam provocirao, on papak, ne jednu zajebanciju provocira. nek se on poigra sa kitom....

Samo se vi zezajte sa DaysleepeR-om.....ko se sa njim zavadi iz mjesta je najebo......majke mi znam covjeka licno......... :lol:

Pozdrav svima na forumu....dugo me nije bilo jer me neko od vas jednom pravo is*izdio.....ne mogu se sjetiti ko....tim bolje..... :lol: :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ghost Rideru evo jedna stvarka za tebe

http://rapidshare.de/files/10840713/Gho ... y.mp3.html
sierra1712

Post by sierra1712 »

Pozdrav svim bikerima..:):) jest upeko minus nemoze se masina vozat ali palio sam je jucer...jooooooj morao sam cuti taj bozanstveni zvuk i osjetiti miris...u p.m kad ce otoplit!!!
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

sierra1712 wrote:Pozdrav svim bikerima..:):) jest upeko minus nemoze se masina vozat ali palio sam je jucer...jooooooj morao sam cuti taj bozanstveni zvuk i osjetiti miris...u p.m kad ce otoplit!!!

I ja sam juce malo upalio "stroj"....covjece koji osjecaj....stvarno smo se svi navukli na ovo.....evo nas ko narkomani.....ma jos malo i sezona pocinje, samo se treba paziti novonastalih rupa po gradu :lol:

Ma da su mi gume o.k. izvukao bih ja njega davno..nego brate iz zadnje gume su mi konci ispali pa se ne smijem zezati. Juce sam na Njemackom ebay-u narucio dvije gume Michelin....cifra oko 550 KM....toliko ovde izadju Dunlop koje mi jedva traju jednu sezonu, a kakve su ove tek cu da vidim....ako neko ima iskustva neka javi :D
djevojka iz sjene

Post by djevojka iz sjene »

sierra1712 wrote:Pozdrav svim bikerima..:):) jest upeko minus nemoze se masina vozat ali palio sam je jucer...jooooooj morao sam cuti taj bozanstveni zvuk i osjetiti miris...u p.m kad ce otoplit!!!
Joj blago se tebi, ti bar mozes cuti zvuk. Sta je s nama koji nemamo bike, mi bukvalno moramo cekati toplije dane, koji su jos uvijek, cini mi se pravo daleko........ :sad:
Ticall

Post by Ticall »

Evo i mene da se javim malo
Vozdra svima sta se dira? Joj i ja sam svog neki dan palio i isti sam vam. Ovaj prijatelj a Ghost Rider moze predpostavljati koji je mjenjao uljni kiler i odadio je testnu voznju ove sedmice tj tacnije u utorak za bajram tako da ima neko se i provoza ali sam mu morao od kurbana pluca dati :D
Ghost Rideru Michelinke se narucile ha a sta rece neki dan za Michelin :D :D postajes neozbiljan :D :D

djevojko iz sjene daj malo detalja odakle si, imali ti neko od raje motor malo detalja o sebi mi se vecinom znamo ovdje, osim ovih automobilista nekih koji zele prikriveno da budu bikeri :D :D
sace osuti paljbu po meni :D
djevojka iz sjene

[djevojko iz sjene daj malo detalja odakle si, imali ti neko od raje motor malo detalja o sebi mi se vecinom znamo ovdje, osim ovih automobilista nekih koji zele prikriveno da budu bikeri :D :D
sace osuti paljbu po meni :D[/quote]

Iz Sarajeva sam, mislim da se ne poznajemo. Jednog od vas sam prepoznala, ali ga poznajem samo iz videnja. Poznajem nekoliko bikera.
Definitivno volim motore, vise choppere nego brzanere. Dovoljno?
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Ghost Rideru Michelinke se narucile ha a sta rece neki dan za Michelin postajes neozbiljan

Da ti pravo kazem.....htjeo sam uzeti METZELER ali su se prodale na jednoj aukciji....ostale samo Michelin.....a kontam blizi se lijepo vrijeme, a ja bez guma.....a Dunlop smece od gume...ono sto sam rekao za Michelin sam cuo od vecine ljudi.....doduse te sezone je neko uvezao vecu kolicinu guma koje su bile pravo jeftine....vjerovatno je datum DOT bio star, pojma nemam sta je, znam samo kada sam probao motor od jarana da je bio uzasan sa tim gumama, cak je covjek pao par puta.....vidjecu kako ce se meni ponasati. Ako ne budu valjale spalicu ih pa cu ih tebi prodati po istoj cijeni :D Malo si me sada zabrinuo za gume, mozda sam trebao malo sacekati i uzeti Metzeler.....*EBIGA sad. :?

....hm...djevojka iz sjene, zvuci poznato :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ej, svaka vam cast. Probudismo se. SITNO!

Ej, Daysleeperu, malo me grize savjest vis-a-vis tebe, pa sam odlucio da ti kazem ko sam. Za sada samo da ti kazem da su i moj i tvoj bike iz reda ptica! Kontas sad?

Ja sam Boga mi pravo aktivan i sredjujem motocikl INTENZIVNO......

Od sada se pozdravljamo, kazem, sa - SITNO!
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ej, Djevojko iz sjene, kako si, prepoznajem tvoj stil pisanja? Kako su ti one druge tri jaranice? Pozdravi......
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ghost Rider wrote:Ghost Rideru Michelinke se narucile ha a sta rece neki dan za Michelin postajes neozbiljan

Da ti pravo kazem.....htjeo sam uzeti METZELER ali su se prodale na jednoj aukciji....ostale samo Michelin.....a kontam blizi se lijepo vrijeme, a ja bez guma.....a Dunlop smece od gume...ono sto sam rekao za Michelin sam cuo od vecine ljudi.....doduse te sezone je neko uvezao vecu kolicinu guma koje su bile pravo jeftine....vjerovatno je datum DOT bio star, pojma nemam sta je, znam samo kada sam probao motor od jarana da je bio uzasan sa tim gumama, cak je covjek pao par puta.....vidjecu kako ce se meni ponasati. Ako ne budu valjale spalicu ih pa cu ih tebi prodati po istoj cijeni :D Malo si me sada zabrinuo za gume, mozda sam trebao malo sacekati i uzeti Metzeler.....*EBIGA sad. :?

....hm...djevojka iz sjene, zvuci poznato :D

Vec smo pisali o gumama: METZELER jesu vrhunske gume za motocikle, ali zato i jesu vrhunske jer su kao rukavice, sto znaci da imaju odlican grip, ali to znaci i da se trose ko lude. To je problem (cijena, nabavka....)

DUNLOP nikako nije smece i tako nesto moze izjaviti samo neko neozbiljan. DUNLOP se ugradjuju (govorimo o motociklima) na veliki broj motocikala kao prva fabricka ugradnja i izuzetno su dobre i pouzdane, posebno u vlaznim uslovima. Jasno, ne hvataju identicno kao Metzeler, ali su odlican kompromis dobre i dugotrajnije gume. Uglavnom pored Metzeler i Dunlop, nisam siguran da bih mogao preporuciti nege druge, posebno ne Bridgestone koje klizu ko lude....

Dunlopice mozete kupiti po odlicnim cijenama kod ljubaznih ljudi u firmi "Riket" u Hrasnom, tel: 711-910
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Hvala na informacijama....Dunlop ima dobar grip , ali *ebes grip za koji ja platim 320 KM i traje mi od marta do jula. Prednja je ok ali zadnja ko da je napravljena od toalet papira.....imao sam Metzelera i trajao mi je dvije sezone....znaci, da je nesto naci da traje bar jednu i po sezonu :D

Pogledajte ovo http://www.motoplus-web.de/3152245/3501006.html

:D :D :D :D :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Pa upravo sam ti to i napisao, da su Dunlopice kompromis, odnosno da su trajnije od nekih malo manje trajnih guma, ali da su ipak dobre. Procitaj malo pazljivije moj post. Upravo su Metzeler osjetljive gume i zato traju KRACE od nekih drugih. Eto, pa ti vidi. I nisu u tim okvirima cijena koje ti pominjes. Ne budi lijen i ne slusaj price. nego OTIDJI NOGOM I PITAJ!
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

phil manzanera wrote:Ej, svaka vam cast. Probudismo se. SITNO!

Ej, Daysleeperu, malo me grize savjest vis-a-vis tebe, pa sam odlucio da ti kazem ko sam. Za sada samo da ti kazem da su i moj i tvoj bike iz reda ptica! Kontas sad?

Mislim da znam ko si, ne treba da te grize savjest.

I jest SITNO.

Kod mene ima modifikacija tokom zime, bice uzbudljiva sezona :D
djevojka iz sjene

phil manzanera wrote:Ej, svaka vam cast. Probudismo se. SITNO!

A, ko vas je probudio??? :)
djevojka iz sjene

phil manzanera wrote:Ej, Djevojko iz sjene, kako si, prepoznajem tvoj stil pisanja? Kako su ti one druge tri jaranice? Pozdravi......
Žao mi je, ali ipak mislim da ne... mada...
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Jel' iznad Bistrika hladnije nego u gradu?
djevojka iz sjene

phil manzanera wrote:Jel' iznad Bistrika hladnije nego u gradu?
Mislim da jeste, iako dugo nisam bila gore...
djevojka iz sjene

Eh bikeri, bikeri...pa šta je sa vama?

Dobro, možda vas ovo aktivira.
S obzirom da volim motocikle, a naravno nemam motocikl, jedno pitanje za vas.
Ima li dobrovoljaca da me, kada nam stigne proljece, provoza na svom motociklu??? :)
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Pazi se ti da te ovi bikeri stvarno ne "provozaju" ! Ma, salim se, sve je OK, ne trebas se ti nista cuvati, samo se opusti. :twisted:

Kako si nas zaskocila, haman cemo se mi cuvati od tebe, a ne ti od nas :-D
djevojka iz sjene

Ne sekiraj se, znam se ja cuvati, i to dobro... Da ne znam ne bih ni pitala.

Eh sad, cuj zaskocila, samo sam pitala. Ako ima dobrovoljaca dobro je, ako ne, snaci cu se vec... :)
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Moze ali moras prvo poskidati svo prstenje sa ruku da mi ne izgrebes rezervoar na mezimcu :D :D :D
phil manzanera

#223 BIKERI

Post by phil manzanera »

Dobar si Ghost Rideru, dobar......odlican :-D
djevojka iz sjene

Ghost Rideru, nesto ne vjerujem da ce biti potrebe :roll: :D
phil manzanera

Post by phil manzanera »

Ih, sto si ti neka djevojka, odmah se ljutis. Ghost Rider je samo ispravno pokazao da smo mi bikeri posebna "kasta" kojima je motocikl vazniji i od samog zivota (salim se, gluho bilo), al' ima dosta istine u tome :D

Ali ne zaboravi, onaj koji zna cijeniti svoj motor, znati ce cijeniti i tebe!
Post Reply