Terorizam u Bosni ??

Post Reply
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:DR, ti opet po staroj levatskoj.... ma ti si budala i tako to......
Hajd, nema veze. To si mozes u paksu gurnut. Imat ce najvishe efekta.
:)
No hard feelings (ne bih da izgubim magarca za jahanja)

khhhhhmmmmmmm.....

Dakle,
Barem kada je Karadzic u pitanju koji je sam u skupstini pred milionskim gledalistem rekao sta ce biti s Muslimanima i potvrdio to na jos bezbroj skupova.

Tako je govorio i idejni vodja ovih nedavno uhapsenih. Dakle, i ovima su zadatci slicne prirode.
Sta je to govorio idejni vodja? Jel to bilo na TV-u? Koji je on narod htio istrijebiti, a koju je drzavu htio odvesti u pakao?
Sto se tice "terorizma u BiH", do sada su svi natpisi od 2001. demantovani, a ti natpisi su dolazili najvise od susjeda kako bi se skrenula paznja sa agresije RH i SCG na BiH.
Isto kao sto su demantovani navodi da u BiH postoje cetnici i ustase.
Ja se bavim inace logikom, ali ovo je zaista primjer anti-logike.
Sto se tice potpadanja pod BiH, onda i Bin Laden potpada pod Ameriku. Americki terorizam
Sta si mislio sa ovim, biseru, majke ti?
Vrati se na odgovor o logici. Svakako ne bi skontao, bez uvrede.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

dr. wrote: Policiju i sudstvo treba pustiti da rade svoj posao, bez pompe.
Pa sto ih ne pustis i kad je u pitanju "teroristicka djelatnost", nego odmah tvrdis kako toga nema u nas?
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Droge ima svugdje u svijetu, ali niko ne pravi kampanju o "islamskoj drogi u BiH"...ovim ljudima koji se bave kampanjama je najmanje u interesu da se problem rijesi, oni svjesno izmisljaju kako bi ostvarili neke druge politicke ciljeve...

Policiju i sudstvo treba pustiti da rade svoj posao, bez pompe.
Ne znam da je neko ovdje spomenuo rijec islamski zajedno sa rjecju terorizam.
Ti bi izgleda sve pod tepih. Da se ne vidi i ne cuje.
Jarane, prasina ispod tepiha nije nestala. Ona je tu. I ne moze se vjecno....ispod tepiha. I tepih je ogranicen.
Nebitno. To je stvar logike, obicni pokusaj da se kaze poenta. Ali to je visa matematika za neke, ocigledno.
JBT

Post by JBT »

Solomone, pametnom bi bilo dosta. Tebi nazalost nije. Rekao sam vec da sam kao haman i svi razumni ljudi u BiH, oguglao na terorizam. Svoju mazohisticku potrebu za terorizmom lijeci negdje drugo.
Pardon. U ovakvim diskusijama preferiram nick JBT. Da ne bih sugovornika neprirodno stavljao u podrdjeni polozaj.
Ali to nema veze sa ovom temom. Shvaticu to kao momenat tvoje slabosti.
Ovu recenicu : "Svoju mazohisticku potrebu za terorizmom lijeci negdje drugo." ne razumijem bash najbolje. Kako god da okrenem ispada da je opet u pitanju momenat male slabosti. Ali, posto je vec to bilo u kratkom vremenskom intervalu u odnosu na prethodni momenat male slabosti, onda ti to mozemo oprostiti i staviti oba ta momenta male slabosti u jedan momenat male slabosti. Jest da ce onda taj jedan momenat slabosti izgubiti onaj epitet "mali", ali bozemoj, necemo biti sitnicavi. Jel tako.
dr.

Post by dr. »

kub lajkan wrote:
Pa sto ih ne pustis i kad je u pitanju "teroristicka djelatnost", nego odmah tvrdis kako toga nema u nas?
Jel mislis kao Andana koji je svoju "(anti)teroristicku djelatnost" kao policajac obavljao na TV-u, pa ga ukorise za lazi i sirenje straha?
JBT

Post by JBT »

Sta je to govorio idejni vodja? Jel to bilo na TV-u? Koji je on narod htio istrijebiti, a koju je drzavu htio odvesti u pakao?
Ih, milion puta. Ma sve bi, kaze, poravnao sa zemljom. I USA i Englesku.... ma sve. I to, kaze, sve u ime Allaha.
Ko da Allah nije stvorio i USA i Englesku i.....sve.
Ja se bavim inace logikom, ali ovo je zaista primjer anti-logike.
Sto, majke ti?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

dr. wrote:
kub lajkan wrote:
Jel mislis kao Andana koji je svoju "(anti)teroristicku djelatnost" kao policajac obavljao na TV-u, pa ga ukorise za lazi i sirenje straha?
Pa ako ti je on idol...
JBT

Post by JBT »

Ma pusti njega sad. Nije on kompetentan da prica o terorizmu. I on je na njihovoj strani. Teroristickoj.
dr.

Post by dr. »

JBT wrote:
Solomone, pametnom bi bilo dosta. Tebi nazalost nije. Rekao sam vec da sam kao haman i svi razumni ljudi u BiH, oguglao na terorizam. Svoju mazohisticku potrebu za terorizmom lijeci negdje drugo.
Pardon. U ovakvim diskusijama preferiram nick JBT. Da ne bih sugovornika neprirodno stavljao u podrdjeni polozaj.
Ali to nema veze sa ovom temom. Shvaticu to kao momenat tvoje slabosti.
Ovu recenicu : "Svoju mazohisticku potrebu za terorizmom lijeci negdje drugo." ne razumijem bash najbolje. Kako god da okrenem ispada da je opet u pitanju momenat male slabosti. Ali, posto je vec to bilo u kratkom vremenskom intervalu u odnosu na prethodni momenat male slabosti, onda ti to mozemo oprostiti i staviti oba ta momenta male slabosti u jedan momenat male slabosti. Jest da ce onda taj jedan momenat slabosti izgubiti onaj epitet "mali", ali bozemoj, necemo biti sitnicavi. Jel tako.
Pa koliko nikova imas? Da ti pojasnim jednostavnim rijecima recenicu. Postoje ljudi (psihologija) koji imaju patolosku potrebu da lazu. Postoje ljudi koji imaju patolosku potrebu da pricaju. Postoje ljudi koji imaju urodjenu islamofobiju, etnofobiju itd. Postoje ljudi koji frustracije s posla ili iz doma ili neku traumu lijece na nacin da pricaju o necemu zastrasujucem sto se eksplicitno ne mora odnositi na njihov slucaj. Potreban im je solidan mit koji ce uvijek trajati i koji ce izazivati istu kolicinu emocija kao u traumi ili zaradjenoj frustraciji (srdzba, bijes, mrznja) ali nece se direktno odnositi na njihov problem. Sve ove kategoriju ljudi spadaju u kategoriju mentalnih bolesnika. Mazohizam je kombinacija pobrojanog.
JBT

Post by JBT »

Nemas ti pojma sta je mazohizam.
Nemoj, bolan, podcjenjivati ljude na ovom forumu. Nije ti ovo seoska zadruga, bolan nebio.
Sve te suplje price tipa: ma ti si budala, mazohista, vaki, naki.... to sve okaci o sesir. Ovdje su jarane, argumenti valuta. Nema nista drugo.
Sve drugo je nezahvalno, jer nemas pojma ko je ko i sta je ko.
Konkretno, u mom slucaju nisi josh nijednom (sto je stvarno skoro pa nemoguce) pogodio u sridu sa mnostvom upotrebljenih epiteta.
Koliko lutash, govori ti cinjenica da si me pitao jesam li ja Srbin.
Eto, koji si ti nivo.
Argumenti jarane. I zdrav, jak rezon.
Poradi na tome.
Zlikavac

Post by Zlikavac »

JBT wrote:Koliko lutash, govori ti cinjenica da si me pitao jesam li ja Srbin.Eto, koji si ti nivo.
Argumenti jarane. I zdrav, jak rezon.
Poradi na tome.
I to te nimalo ne zabrinjava..? :-)
JBT

Post by JBT »

Ne.
Kad bi me i Gandi i Seselj smatrali dobrim covjekom ja bih se zabrinuo.
Zlikavac

Post by Zlikavac »

Aferim :D

sve bolja od bolje ;)
manijak1

Post by manijak1 »

JBT wrote:Ne.
Kad bi me i Gandi i Seselj smatrali dobrim covjekom ja bih se zabrinuo.
Još kad bi ti rekli dobri i pošteni :D :D vjerovatno bi znao da imaju pripremljenu igru likvidacije :D sa strane :oops: jal' tihim jal' nasilnim putem :oops: .
Nema više :D između dvije vatre :D već ima :D il' si vatrogasac il' dobar sluga a loš gospodar ( pećinska definicija fire :D ).
tvrdnje da nema pripreme ubilackih napada - su nesuvisle, nose ih neupuceni ili svakakvi drugaciji. skolovani nisu.
Jahija Milić :D isto tako tvrdnje da ih ima tamo gdje ih nema :D ( napada islamskih :oops: :D u ovom slučaju ) su jaja od upućenih , školovanih u jednom smjeru i drugačijih :D i da zaključim da ti je halilagić podvukao žicu :D :D koja te steže i reže :oops: dvosmjerno :D .
Fair Life

Post by Fair Life »

[img]http://www.bihstudenti.com/mreza/slike/oslobodjenje.gif[/img][color=white]. . .[/color] [size=134]27. Novembar, 2005.[/size] wrote:Nastavljen lov na osumnjičene za pripremanje napada

Piše: Az. K.

Uhapšen oružar terorističke grupe iz Sarajeva?

Federalna policija u četvrtak je naveče u Sarajevu uhapsila još jednog bh. državljanina koji je, navodno snabdijevao oružjem grupu osumnjičenu za pripremanje napada na ambasade u glavnom gradu BiH, saznaje Oslobođenje.

Image
Na meti, navodno, bile ambasade u Sarajevu

Identitet ove osobe čuva se u tajnosti jer policija uskoro namjerava uhapsiti još nekoliko osoba koje su bile u vezi sa ovim Bošnjakom. Istraga je pokazala da se pod njegovim nadzorom nalazilo preko 10 kilograma eksploziva pronađenog u četvrtak u tajnom skladištu u šumi kod Hadžića.

Policija je službeno saopćila da je navedeno hapšenje povezano sa istragom koja se vodi protiv osoba povezanih sa terorizmom, te da je bh. državljanin koji je u petak predat Tužilaštvu BiH osumnjičen za neovlašteni promet vojnom opremom i naoružanjem.

Posljednje policijska akcija nastavak je one koja je započeta 17. novembra kada su u Hadžićima uhapšeni 20-godišnji Bajro Ikanović i dvije godine mlađi Amir Bajrić, koji su, prema policijskim izvorima, bili u vezi sa Mirsadom Bektaševićem, Šveđaninom porijeklom iz SCG i Turčinom nastanjenim u Danskoj Abdulkadirom Cesurom.

Bektašević i Cesur, koji su u Sarajevo došli iz inostranstva, uhapšeni su 19. i 20. oktobra zbog navodnog pripremanja napade na strane diplomatske objekte u Sarajevu. Oni se takođe nalaze u pritvoru Suda BiH.

Federalna policija i OSA, uz povremenu pomoć MUP-a Kantona Sarajevo vode istragu oko ovog slučaja koji je za razliku od sličnih u prošlosti dobrim dijelom zaovijen plaštom misterije.

Mediji nagađaju da su u Sarajevu uhapšeni članovi šire terorističke mreže čiji kraci sežu čak do Danske i Velike Britanije gdje je takođe u posljednjih mjesec dana uhapšeno više osoba pod sumnjom da su sarađivali sa teroristima. Nakon što su početkom mjeseca u Danskoj hapšene četiri osobe afroazijskog porijekla, policija iz Kopenhagena je i zvanično potvrdila da je njihova akcija povezana sa onom na Balkanu.

Sumnje u postojanje međunarodne mreže terorista pojačana je dolaskom švedskog istražitelja Tomasa Lindstranda koji je ove sedmice u Sarajevu ispitivao Mirsada Bektaševića o njegovim vezama u toj skandinavskoj zemlji.
digger

Post by digger »

Fair Life wrote:Uhapšen oružar terorističke grupe iz Sarajeva?
...Identitet ove osobe čuva se u tajnosti jer policija uskoro namjerava uhapsiti još nekoliko osoba koje su bile u vezi sa ovim Bošnjakom. Istraga je pokazala da se pod njegovim nadzorom nalazilo preko 10 kilograma eksploziva pronađenog u četvrtak u tajnom skladištu u šumi kod Hadžića...
Sve je ovo propaganda Fair... ne moze se to kod nas dogoditi... novinarske patke... mora da je CIA umijesana... svi nas mrze... :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

I ja mislim da je propaganda... cim o ovome "najcitanije" novine ni slova da prozbore.

Dobrog smo konja zajahali... od pasmine...

Gdje li ce nas odnijeti ?
da pamtis

Post by da pamtis »

lose, lose a moglo je i gore, MI bar " nase" Alzirce u prdekanu strpasmo, a komsije, da vidimo kako oni svoje teroriste podrzavaju....
http://www.mzd.sr.gov.yu/_cir/novosti.asp

Draža i CIA na sajtu Ministarstva
28. novembar 2005. | 15:08 | Izvor: B92
Beograd -- Ako se uđe na sajt Ministarstva za dijasporu Republike Srbije, prvo što se vidi je slika Draže Mihajlovića.

Na zvaničnoj veb-prezentaciji ove institucije Republike Srbije, na vrhu sajta odmah ispod zaglavlja, nalaze se redom portreti Draže Mihajlovića, Vuka Stefanovića Karadžića, Nikole Tesle, Mihajla Pupina i svetog Save. Sve slike su interaktivne, a ako se klikne na neke od njih, slede dalja iznenađenja, tj. "pomoć" sajtova nekih susednih i nekih daljih država i njihovih obaveštajnih agencija.

Ispod slike Draže Mihajlovića krije se link koji vodi na sajt nevladine organizacije Ravnogorski pokret Brčko, sa sedištem u Bosni i Hercegovini. Umesto biografije, verovatno zbog greške na brčanskom sajtu, sledi poruka s tradicionalnim četničkim pozdravima: "Pomoz Bog. Sekciju koju ste tražili ne postoji na ovom sajtu (...) S verom u Boga, sloboda ili smrt".

Ukoliko se klikne na sliku Nikole Tesle, put vodi na jedan hrvatski sajt, tačnije popis linkova koje sajt registrovan u toj susednoj državi nudi u vezi sa Nikolom Teslom.

Ipak, najveće iznenađenje sledi ako se klikne na kartu Srbije priloženu pored portreta. Put vas vodi na osnovne podatke o Srbiji, ali na engleskom - na sajt američke Centralne obaveštajne agencije (CIA)!

Konačno, link koji se krije ispod slike Mihajla Pupina vodi do jedne institucije Srbije - sajta Tehničkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, na stranicu sa biografijom tog poznatog naučnika, a sa slike svetog Save na zvaničnu prezentaciju Hrama svetog Save. Link sa slike Vuka Karadžića se neće otvoriti, a trebalo bi da vodi na zvanični sajt grada Loznice.
Zadig

Post by Zadig »

Mirsadom Bektaševićem, Šveđaninom porijeklom iz SCG
kada ce svedska vlada da intervenise sa svog..."svedjanina" pitam se
:roll:

elem, dok na BBC-ju ne vidim udarnu vijest "bosnian terorrists blew up british embassy"..ne vjerujem u ove stalne spekulacije...

jebote pa do sada je nasa murija sprijecila dosta napada, nasla dosta eksploziva, nasla dosta osumljicenih...sve mi je to sve nekako...preefikaso za nase uslove
da se ne lazemo, i pored onoliko stranih trupa, nemre se reci da je BIH bas security paradise
:D
Fair Life

Post by Fair Life »

digger wrote:
Fair Life wrote:Uhapšen oružar terorističke grupe iz Sarajeva?
...Identitet ove osobe čuva se u tajnosti jer policija uskoro namjerava uhapsiti još nekoliko osoba koje su bile u vezi sa ovim Bošnjakom. Istraga je pokazala da se pod njegovim nadzorom nalazilo preko 10 kilograma eksploziva pronađenog u četvrtak u tajnom skladištu u šumi kod Hadžića...
Sve je ovo propaganda Fair... ne moze se to kod nas dogoditi... novinarske patke... mora da je CIA umijesana... svi nas mrze... :roll:
Moze digger... moze se dogoditi...

Evo... procitaj...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=22169
Mahalac

Post by Mahalac »

Fair jel ti godra? :-)
Fair Life

Post by Fair Life »

Mahalac wrote:Fair jel ti godra? :-)
Mahalac ti si budala... poput onih koji su negirali takvu mogucnost.

To sto sam prije 1990. bio ubijedjen da je rat u BiH neminovan, bez obzira sto je "dedo" Alija na sav glas trubio da "rata nece biti" ni u kom slucaju ne znaci da mi je bilo drago sto sam bio u pravu.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Ljudi, nije ovo nesto oko cega trebamo da se prepucavamo, mi koji zivimo u Sarajevu. Mogao sam sjediti ja na toj bombi koja bi me lansirala u hiprkosmos ili Vi. Meni nije jasno da neko i nakon opsade naseg grada i agresije i 10 000 poginulih ima motiv da nama postavi bombu. Jer taj neko je htio povrijediti Vas, mene, Vaseg komsiju, moje roditelje, Vasu familiju...
Te bolesnike, ma ko oni bili treba objesiti na Marijin Dvoru, da ih svi vide i da ih pljuju, jer zapamtite u tom i takvim trolejbusima nagrabuse uvijek nevini ljudi.

Pozdrav domovini !!!!
Mahalac

Post by Mahalac »

Nemoj tako, nije Fair...nikad ne znas :roll:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

uvjek dobar gost wrote:Ljudi, nije ovo nesto oko cega trebamo da se prepucavamo, mi koji zivimo u Sarajevu. Mogao sam sjediti ja na toj bombi koja bi me lansirala u hiprkosmos ili Vi. Meni nije jasno da neko i nakon opsade naseg grada i agresije i 10 000 poginulih ima motiv da nama postavi bombu. Jer taj neko je htio povrijediti Vas, mene, Vaseg komsiju, moje roditelje, Vasu familiju...
Te bolesnike, ma ko oni bili treba objesiti na Marijin Dvoru, da ih svi vide i da ih pljuju, jer zapamtite u tom i takvim trolejbusima nagrabuse uvijek nevini ljudi.

Pozdrav domovini !!!!
Ja se svaki dan vozim trolejbusom tako da se i meni to moglo lako dogoditi... Sreća naša (stanovnika Sarajeva) pa se NIKOME nije desilo...

Jedno je sigurno- terorizam ne bira žrtve...

Ni jedna kazna na svijetu im ne bi bila dovoljna....ali može i javno vješanje na Marin Dvoru...
Post Reply