FortunaBela wrote: Ja bome opet nita ne znam....
Sta cu biti kad porastem.....
Moderator: anex
-
FortunaBela
A filateliju...pape wrote:FortunaBela wrote: Ja bome opet nita ne znam....Znat ces, .... znat ces. Samo dok Hare astronomiju savlada.
-
FortunaBela
Bome mene još niko istrzo nije....Harrys wrote:maja,nema sta da znas,vidis da nas Ameri malo trzaju.FortunaBela wrote:
Ja bome opet nita ne znam....![]()
-
Ina
Buduci da sam i kao mala izrazavala istancano umijece fantaziranja ili u danasnjim zrelim godinama zvanog prisutnog preseravanja....tooooliko toga sam zeljela ( mislim biti, postati kada narastem i porastem
ali nista dovoljno dosljedno, opet po obicaju, jer me niti jedna zaludjenost nije dovoljno drzala...Znam samo da mi je nesto ostalo u podsvijesti pa, cak i do dana danasnjeg, nesto tipa " ne bih mogla sebe da zamislim u svojoj 40- godini " ( ne znam zasto bas ova starosna odrednica od 40, a pod "zamislim" sam mislila mogucnost da dozivim tu starosnu dob ). Ne znam cemu ovakva razmisljanja...valjda prve naznake morbidnosti
A posto mi do gore pomenute zlatne dobi i nema bas nekog dugog puta jer uredno gazim po utrasiranoj stazi, ne preostaje mi nista drugo nego da mirno pokusam da docekam i eto "dozivim" te godine, pa da onda skontam sta bih voljela biti...ako ne bude prekasno
Do tada ja sam najblaze receno izgubljena u vremenu i prostoru ....
Do tada ja sam najblaze receno izgubljena u vremenu i prostoru ....
- Skyfox
Iskljucivo veterinar, cak sam i upisao fax, na kojem sam skontao da bi im pomogao moras ih rezati, bez milosti bosti iglama
A svemu je kriva serija sa nekim razrokim lavom mislim da se lawrence zvao, kao klinac sam mislio da svi veterinari trckaraju po africkim ravnicama i spasavaju zivotinje
Zavrsio Ekonomiju i radim dosadni uredski posao...
A svemu je kriva serija sa nekim razrokim lavom mislim da se lawrence zvao, kao klinac sam mislio da svi veterinari trckaraju po africkim ravnicama i spasavaju zivotinje
Zavrsio Ekonomiju i radim dosadni uredski posao...
- lady midnight
sa 9 godina sam chvrsto odluchila da cu postati novinar - gledala neki film i jako mi se svidjela ta profesija docharana na TV ekranu, poshto je glavni lik bio jako cool u svojoj borbi protiv....nechega
i svi u sobi su bili na njegovoj strani
chini mi se da su mu na kraju zlotvori dohakali
ali sam cijeli film odgledala do kraja teg poslije nekoliko godina, tako da me to tada nije zbunjivalo 
kasnije sam pochela chitati one romane "Lun Kralj ponoci"
pa sam dugo mashtala da postanem hemichar (heej, koja je to perverzna fantazija, mashtati da postanesh hemichar .
:-) )
isto tako sam htjela biti astronaut, ali mi rekoshe da nemam shanse zato shto su mi krajnici izvadjeni
josh uvijek ne kontam uzrochnoposljedichnu vezu izmedju mojih krajnika i astronomije
ali eto..
onda sam jedno vrijeme htjela da postanem tajni agent iliti shpijun
:D neshto poput zhenskog bonda
ta zhelja je pala u vodu kad sam skontala da imam predug jezik 
mislim da je bilo toga josh, ali se ne mogu sjetiti
nije mi nijedan od ovih snova upalio, osim freelance novinarstva jedno vrijeme
:D ali ne imadoh zhivaca da se peglam sa urednicima, pa sam na vrijeme rekla ade 
sad sanjam da nishta ne radim
:D:D
kasnije sam pochela chitati one romane "Lun Kralj ponoci"
isto tako sam htjela biti astronaut, ali mi rekoshe da nemam shanse zato shto su mi krajnici izvadjeni
onda sam jedno vrijeme htjela da postanem tajni agent iliti shpijun
mislim da je bilo toga josh, ali se ne mogu sjetiti
nije mi nijedan od ovih snova upalio, osim freelance novinarstva jedno vrijeme
sad sanjam da nishta ne radim
-
callmethebreeeze
#223 Re: Sta cu biti kad porastem.....
ja sam uvijek kao mali mastao da radim posao koji i danas radim.anais_nin wrote:kad ste bili mali malecni sta ste sanjali da budete kad porastete?Koliko je vasa danasnja struka daleko od tog sna?
ja sam imala dugogodisnju fiks ideju da cu da postanem pilotcak se aktivno radilo na tome jedno vrijeme...druga furka je bila da cu da budem doktor...naravno, hirurg...samo su mi taj san pokusavali izbiti iz glave jer sam alergicna na pencilin....
al' eto moja sadasnja struka ima veze s bolnicom
trenutno mastam da postanem malo odgovorniji i stvari radim na vijeme a ne u zadnji cas po cijenu mojih zivaca i zivaca mojih kolega
- lady midnight
#224 Re: Sta cu biti kad porastem.....
da pogodim: ti si indiana jonescallmethebreeeze wrote:ja sam uvijek kao mali mastao da radim posao koji i danas radim.anais_nin wrote:kad ste bili mali malecni sta ste sanjali da budete kad porastete?Koliko je vasa danasnja struka daleko od tog sna?
ja sam imala dugogodisnju fiks ideju da cu da postanem pilotcak se aktivno radilo na tome jedno vrijeme...druga furka je bila da cu da budem doktor...naravno, hirurg...samo su mi taj san pokusavali izbiti iz glave jer sam alergicna na pencilin....
al' eto moja sadasnja struka ima veze s bolnicom
trenutno mastam da postanem malo odgovorniji i stvari radim na vijeme a ne u zadnji cas po cijenu mojih zivaca i zivaca mojih kolega![]()
![]()
i on bi u u svakoj prilici nashao nachina da se javi na forum, pa makar da je u papui novoj gvineji
- Citizen-X
Zelio sam da budem vozac F-1, ili nekog WRC tima, pilot borbenog aviona (sto sam zamalo i postao - al' nesretno zavrsilo) ili mehanicar u boxu, fasciniraju me alati, rastavljanje, servis, popravke, fascinacija mi bio reli Pariz-Dakar i Camel Trophy, zapravo sam uvijek zelio da budem mehanicar, al' eto nije se ostvarilo iako sam vrlo blizak tom "servisiranju" trenutno sto blage veze nema ni sa mojom srednjom skolom ni sa mojom visom skolom.