SARAJEVSKI AERODROM DOBIJA IME PO ALIJI IZETBEGOVIĆU

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zadig

Post by Zadig »

ne znam sta da vam vise kazem....

mrzite republiku srpsku, a dajete ime aerodromu po covjeku koji ima veliku zaslugu za njeno postojanje, ne kontam svega mi
:roll:
meatoverhere

Post by meatoverhere »

flora.sa wrote:Švrakić zatražio da se Titova zove po Izetbegoviću

“Tito je bio maršal Jugoslovenske narodne armije koja je izvršila agresiju na BiH”, rekao je Švrakić. (J. F.)

super, i Titova ulica???? :D

a da i ime grada preimenujemo... :roll:

:x :x :x :x :x

ipak je nastalo kad smo bili pod turskom okupacijom????

Švrakiću, Švrakiću, prvo skoči pa reci hop!!!!! :roll: :x :x :D
Jadna je zemlja u kojoj Svrakiceve izjave i nebuloze znace bilo sta. Svrakic-poznatiji kao "hajvan"
sierra1712

Post by sierra1712 »

ja sam mislio da je vrijem kulta licnosti proslo.....al sam se izgleda zajebo.....nemoze se poredit JFK i Rrahmetli Alija....ni u snu.....ali eto ako misle da ce time vise aviona slijetat na njega neka ga zozvu i Heile Selasije :zzzz:
1234/5

Post by 1234/5 »

Zadig wrote:ne znam sta da vam vise kazem....

mrzite republiku srpsku, a dajete ime aerodromu po covjeku koji ima veliku zaslugu za njeno postojanje, ne kontam svega mi
Karadzic je napravio RS na nejackoj krvi i jadu, i to uz pomoc Titove bratske JNA, a Alija je kriv sto je BiH danas uopste na svjetskim kartama!!!
Last edited by 1234/5 on 07/10/2005 14:46, edited 1 time in total.
meatoverhere

Post by meatoverhere »

1234/5 wrote:

CRKNI GLUPANE :-) :-)
Tako jarane, snagom argumenta si ga potukao.
_BaykoNoor_

Post by _BaykoNoor_ »

Trebaju slova na aerodromu biti visoka 10 metara. Da se bolje vidi iz Lukavice :D :D
Paravac izjavio da je iritirajuce za njegov narod odluka kantonalne skupstine. Cuuuuj to? :D :D :D Nekim drugim narodima nisu iritirajuca imena Draze Mihajlovica& slicnih mamlaza...
Nego gospodo sa SC. Mahsuz selam od mene i bujrum na aerodrom.
Crkni stoko anamoona :D :D :D
1234/5

Post by 1234/5 »

_BaykoNoor_ wrote:Trebaju slova na aerodromu biti visoka 10 metara. Da se bolje vidi iz Lukavice :D :D
Paravac izjavio da je iritirajuce za njegov narod odluka kantonalne skupstine. Cuuuuj to? :D :D :D Nekim drugim narodima nisu iritirajuca imena Draze Mihajlovica& slicnih mamlaza...
POTPISUJEM
Izgleda da se ovi nasi forumasi vise brinu sta srbi kazu, nego sta mi hocemo i trebamo. J.b.i vas cetnici a i oni vas!!!
flora.sa

Post by flora.sa »

1234/5 wrote:
_BaykoNoor_ wrote:Trebaju slova na aerodromu biti visoka 10 metara. Da se bolje vidi iz Lukavice :D :D
POTPISUJEM
Izgleda da se ovi nasi forumasi vise brinu sta srbi kazu, nego sta mi hocemo i trebamo. J.b.i vas cetnici a i oni vas!!!

ko mi????
1234/5

Post by 1234/5 »

MI KOI NISMO CETNICI NI USTASE I KOI VOLIMO I CIJENIMO BOSNU I HERCEGOVINU, I KOI CIJENIMO CINJENICU DA JE ALIJA BIO PRVI PREDSJEDNIK JEDINE NAM BIH, I DA JE STAO U ODBRANU BIH KADA SU MNOGI (KOMUNISTI) BJEZALI OD ONOGA STO JE SAM NJIHOV SISTEM I NAPRAVIO(IZMISLIO)-LAZNO BRATSTVO I JEDINSTVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Image
----EVO TI TVOG BRATSTVA I JEDINSTVA-----
Evo protiv kakve bagre smo morali da se borimo, a danas vam nevalja onaj ko je bio na celu te borbe protiv ovih lojonja!!!
Last edited by 1234/5 on 07/10/2005 14:59, edited 1 time in total.
flora.sa

Post by flora.sa »

1234/5 wrote:MI KOI NISMO CETNICI NI USTASE I KOI VOLIMO I CIJENIMO BOSNU I HERCEGOVINU, I KOI CIJENIMO CINJENICU DA JE ALIJA BIO PRVI PREDSJEDNIK JEDINE NAM BIH, I DA JE STAO U ODBRANU BIH KADA SU MNOGI (KOMUNISTI) BJEZALI OD ONOGA STO JE SAM NJIHOV SISTEM I NAPRAVIO(IZMISLIO)-LAZNO BRATSTVO I JEDINSTVO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aha, hvala što si me prosvijetlio....bih-patrioto

a zašto baš Aerodromu???
danas

Post by danas »

sve si rekao kolega... nema se sta dodati...

sto se niko ne zajebe pa nazove aerodrom po svim onim ljudima sto su poginuli pretrcavajuci preko piste, ili po dr. turajlicu (kako je pitt predlozio jednom) koji je poginuo na aerodromu. ali necemo to docekati.

inace se slazem sa mostarcevim prijedlogom -- neka se sve sto je SDA izgradila poslije rata (a da nije potpomognuto medjunarodnom zajednicom u okviru programa rekonstrukcije) nazove po aliji. posteno. ali nemojte otimati ono sto je ostalo od komunista i kititi se tudjim perjem. pretjeraste, majka mu stara...

kad SDA izgradi gradu i narodu aerodrom (ili bilo sta, makar i kilometar ceste) neka ga slobodno nazove po aliji. ja cu prva biti za. evo ima onaj aerodrom u visokom -- pa napravio ga je alijin ahbab -- sta fali da se taj aerodrom zove po aliji? neka sarajevskog.
Last edited by danas on 07/10/2005 15:05, edited 1 time in total.
1234/5

Post by 1234/5 »

PA AERODROM I TRG SPRAM VELICINE COVJEKA I NJEGOVIH DJELA.
Mada ja smatram da svi borci ABIH trebaju imati ulicu, ali to je nemoguce, pa u tom slucaju moze Alija za sve njih, jer je bio vrhovni komandant!!

A ZASTO NE AERODROM?????????
Jeli mozda sto se to nesvidja cetama?!?
flora.sa

Post by flora.sa »

danas wrote:

sve si rekao kolega... nema se sta dodati...

sto se niko ne zajebe na nazove aerodrom po svim onim ljudima sto su poginuli pretrcavajuci preko piste, ili po dr. turajlicu (kako je pitt predlozio jednom) koji je poginuo na aerodromu. ali necemo to docekati.
inace se slazem sa mostarcevim prijedlogom -- neka se sve sto je SDA izgradila poslije rata (a da nije potpomognuto medjunarodnom zajednicom u okviru programa rekonstrukcije) nazove po aliji. posteno. ali nemojte otimati ono sto je ostalo od komunista i kititi se tudjim perjem. pretjeraste, majku mu staru... kad SDA izgradi gradu i narodu aerodrom (ili bilo sta, makar i kilometar ceste) neka ga slobodno nazove po aliji. ja cu prva biti za. evo ima onaj aerodrom u visokom -- pa napravio ga je alijin ahbab -- sta fali da se taj aerodrom zove po aliji? neka sarajevskog.
danas, SVAKA TI ČAST NA POSTU!!!!! :-)
TO JE TO...NEMA DALJE :D
flora.sa

Post by flora.sa »

1234/5 wrote:PA AERODROM I TRG SPRAM VELICINE COVJEKA I NJEGOVIH DJELA.
Mada ja smatram da svi borci ABIH trebaju imati ulicu, ali to je nemoguce, pa u tom slucaju moze Alija za sve njih, jer je bio vrhovni komandant!!

A zašto onda ne i Sarajevo???
pa može, što da ne...
neka bude Alijin Grad...

kako samo to nikome nije palo na pamet.... :roll: :D
1234/5

Post by 1234/5 »

NETREBA SARAJEVO, ALIJA JE BIO SKROMAN COVJEK. A TRG I AERODROM JE ZELJA NARODA SA KOM SE BORIO ZA BIH A PROTIV TAKVIH BAS KAO STO SI TI- PARAVCEVIH ISTOMISLJENIKA!!!!!!
meatoverhere

Post by meatoverhere »

flora.sa wrote:

A zašto onda ne i Sarajevo???
pa može, što da ne...
neka bude Alijin Grad...

kako samo to nikome nije palo na pamet.... :roll: :D
Kako nije? Ja sam predlozio da se Sarajevo "prekrsti" u Alijino, a BiH u Izetbegovina. Onda su me popisali i rekli mi da sam cetnik. Vidim ni ti ne prolazis bolje.
Toozla

Post by Toozla »

1234/5 wrote:NETREBA SARAJEVO, ALIJA JE BIO SKROMAN COVJEK. A TRG I AERODROM JE ZELJA NARODA SA KOM SE BORIO ZA BIH A PROTIV TAKVIH BAS KAO STO SI TI- PARAVCEVIH ISTOMISLJENIKA!!!!!!
....o kakvoj ti borbi vise seres......koliko ti je bilo godina i gdje si se ti borio....
flora.sa

Post by flora.sa »

---
Last edited by flora.sa on 07/10/2005 15:19, edited 1 time in total.
flora.sa

Post by flora.sa »

1234/5 wrote:NETREBA SARAJEVO, ALIJA JE BIO SKROMAN COVJEK. A TRG I AERODROM JE ZELJA NARODA SA KOM SE BORIO ZA BIH A PROTIV TAKVIH BAS KAO STO SI TI- PARAVCEVIH ISTOMISLJENIKA!!!!!!
ne, ja nisam ustaša, nisam četnik, nisam "balija", ja sam samo osoba, običan čovjek koji želi da živi normalno i mirno u ovom gradu i u ovoj državi, a to nećemo moći jer će se strasti uzburkati, i drugi će odmah pomisliti da i oni polažu pravo na promjene imena...tako da postoji mogućnost da aerodrom u Mostaru dobije ime A.BUdaka, a aerodrom u B.Luci D.Mihajlovića...
baš me briga kako će se što zvati samo da konačno imam mir oko sebe...

OK???

i baš ne vjerujem da je to želja svih naroda...čak ni onih koji su se borili za ovu zemlju...
1234/5

Post by 1234/5 »

flora.sa wrote:
ne, ja nisam ustaša, nisam četnik, nisam "balija", ja sam samo osoba, običan čovjek koji želi da živi normalno i mirno u ovom gradu i u ovoj državi, a to nećemo moći jer će se strasti uzburkati, i drugi će odmah pomisliti da i oni polažu pravo na promjene imena...tako da postoji mogućnost da aerodrom u Mostaru dobije ime A.BUdaka, a aerodrom u B.Luci D.Mihajlovića...

OK???

JEBES I BUDAKA I KARADZICA, STA ME BOLI BRIGA ZA NJIH. AKO SU ONI BILI ZLOCINCI, TO NEZNACI DA MI TREBAMO ZABORAVITI ALIJU.
PO TEBI, MI TREBAMO ZABORAVITI ALIJU, JER JE TO PPOZELJNO KOD BUKAVOH I KARADZICEVIH. E SVAKA TI CAST ZA BRIGU O DUSMANIMA!!!
quote]
flora.sa

Post by flora.sa »

evo ti opet...izgleda da nisi dobro pročitao:

ja bih to riješila na način kao što se zovu ulice u Maglaju, ili škole na općini Ilidža, bez nacionalnih predznaka, heroja, lažnih heroja i sl... i mirna Bosna...
1234/5

Post by 1234/5 »

PA AKO SI ZA ULICE I SKOLE BEZ HEROJA. JESI LI ZA UKIDANJE TITOVE ULICE U TOM SLUCAJU????????

A JELI TO TREBA DA UCINIMO USLUGU CETNICIMA PA DA ZABORAVIMO I MI I NASA DJECA, DA ZABORAVIMO NASE GOLORUKE HEROJE KOI SU NAS BRANILI???????? :-?
mostarac

Post by mostarac »

Ne raspravljajte s budalom, jer neko mozda nece primjetiti razliku, a bolje bi mu bilo da mu je nick 5/1234 nego 1234/5 jer 5/1234 odrazava njegov IQ
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ne svidja se ni meni!

Hoces li reci da sam cetnik zbog toga sto mi se ne svidja?
flora.sa

Post by flora.sa »

Vodenjak wrote:

Ne svidja se ni meni!

Hoces li reci da sam cetnik zbog toga sto mi se ne svidja?
da četnik si...svi koji su protiv toga su četnici.... :D
Post Reply