Vecerasnjih "60 minuta"

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Vodenjak wrote:
ponavljam, ko ne zeli da zivi u bih i kome se gadi pomisao da svoj zivotni prostor dijeli s drugima treba odmah da ide iz bih... bilo o kome da se radi....
Negdje u maju 92. na lokalnom samoproglasenom srpskom radiju cuh gotovo identicne rijeci upucene muslimanskom i hrvatskom stanovnistvu...

Istina, oni su bili malo "humaniji" pa su se ponudili da pomognu prilikom transporta sa njihove svete zemlje...

Vec vidjeno, dakle... :roll: :roll:
vodenjak, nepismeni djecace... pokusaj ponovo, ovaj put ti nije uspjelo
Fasizam u vlastitim redovima je uvijek tesko priznati.
Uspjelo je.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rehaktor wrote:

Ma sta cu...
Ja svoje skole pozavrsavao prije 1990. a zaboravio da se to ne pika..

Izvini...
rehaktor

Post by rehaktor »

Vodenjak wrote:
rehaktor wrote:

Ma sta cu...

Izvini...
pismenost se ne uci u skoli, djecace...
to se sam sa sobom rjesava... eto, 2005. a ti jos nisi nista ucinio po tom pitanju...
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote: ponavljam, ko ne zeli da zivi u bih i kome se gadi pomisao da svoj zivotni prostor dijeli s drugima treba odmah da ide iz bih... bilo o kome da se radi....

Uspjelo je.
o kakvom to fasizmu govoris crni prenj... nije ti malo sto mojim postovima opravdavas genocid u srebrenici, sada me jos i fasistom zoves...

pa podupri tvrdnju, barem malo... da ne bude ascare komunisticki manir
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rehaktor wrote:
Vodenjak wrote:
rehaktor wrote:

Ma sta cu...

Izvini...
to se sam sa sobom rjesava... eto, 2005. a ti jos nisi nista ucinio po tom pitanju...
Ma jes i to..
Samo ti nemoj meni sta zahatoriti..
Allaha ti...
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote:
Prenj wrote:
rehaktor wrote: ponavljam, ko ne zeli da zivi u bih i kome se gadi pomisao da svoj zivotni prostor dijeli s drugima treba odmah da ide iz bih... bilo o kome da se radi....

Uspjelo je.
o kakvom to fasizmu govoris crni prenj... nije ti malo sto mojim postovima opravdavas genocid u srebrenici, sada me jos i fasistom zoves...

Naprotiv, ti si taj koji je umijesao genocid i Srebrenicu u cijelu pricu i pruzio razumijevanje za ksenofobiju, na djecijem primjeru koju je Debela opisala!
Rehaktor wrote: jest, ima, bas me cudi da ih ima... nakon genocida koji su nam napravili srbi u ratu i onoga kako nas danas sprjecavaju u bilo kakvom napretku i meni ponekad dodje da im se sjetim familije... Smile
ni croate nisu mnogo bolje... Very Happy
Onog trenutka kada je komsija iza coska "kriv za sve sto nam se desilo" samo zato sto ima nekakvo drugacije ime, to je to, prva klica fasizma :(
danas

Post by danas »

e nek ste se vi jedan na drugoga okomili, dok cetnik Cijela3 baljezga... :roll:
rehaktor

Post by rehaktor »

Vodenjak wrote:
rehaktor wrote:
Vodenjak wrote: Ma sta cu...

Izvini...
Ma jes i to..
Allaha ti...
pusti se tih folova, ako imas sta reci - reci
mostarac

Post by mostarac »

JA SAM ZA NASILNO RJESAVANJE PITANJA FASIZMA KOD SVA TRI NARODA. SVE NJIH TREBA NA BANDERE I MALO KONOPCHETA OKO VRATA I DOVEST DA IH NAROD GLEDA. :x :x :x :x
Nisu djeca kriva.

PrEma fasizmu se ne moze imati neutralan stav niti mu se omoguciti da se brani niti mu se omoguciti sudjenje.
FASIZAM SE RJESAVA SAMO METKOM ILI KONOPCEM.
Sve drugo je isto sto i fasizam. ne biti radikalan prema fasizmu, znaci biti fasista. Tu ne moze biti ni razgovora ni tolerancije.
Last edited by mostarac on 05/10/2005 15:09, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

umro je mostar wrote:JA SAM ZA NASILNO RJESAVANJE PITANJA FASIZMA KOD SVA TRI NARODA. SVE NJIH TREBA NA BANDERE I MALO KONOPCHETA OKO VRATA I DOVEST DA IH NAROD GLEDA. :x :x :x :x
Nisu djeca kriva.
daj ba mostar... koji narod? evo ti ovoga Cijela3 -- on ti je "narod"... ko fol, narod ni kriv ni duzan...
mostarac

Post by mostarac »

danas wrote:
umro je mostar wrote:JA SAM ZA NASILNO RJESAVANJE PITANJA FASIZMA KOD SVA TRI NARODA. SVE NJIH TREBA NA BANDERE I MALO KONOPCHETA OKO VRATA I DOVEST DA IH NAROD GLEDA. :x :x :x :x
Nisu djeca kriva.
daj ba mostar... koji narod? evo ti ovoga Cijela3 -- on ti je "narod"... ko fol, narod ni kriv ni duzan...
ap tom cijela3 je neko temeljito oprao mozak i treba ga dovest da ih gleda a onda poslat na lijecenje koje moze zavrsiti ili ozdravljenjem ili metkom. :)
rehaktor

Post by rehaktor »

Prenj wrote:
rehaktor wrote:
Prenj wrote:
Uspjelo je.

Naprotiv, ti si taj koji je umijesao genocid i Srebrenicu u cijelu pricu i pruzio razumijevanje za ksenofobiju, na djecijem primjeru koju je Debela opisala!
Rehaktor wrote: jest, ima, bas me cudi da ih ima... nakon genocida koji su nam napravili srbi u ratu i onoga kako nas danas sprjecavaju u bilo kakvom napretku i meni ponekad dodje da im se sjetim familije... Smile
ni croate nisu mnogo bolje... Very Happy
Onog trenutka kada je komsija iza coska "kriv za sve sto nam se desilo" samo zato sto ima nekakvo drugacije ime, to je to, prva klica fasizma :(
mescini da nisam... ja sam pricao o spominjanju familije (cak i to u blagoj shali), a ne o sistematskom klanju jednog naroda... ti losi demagogu komunistickog tipa, ti i takvi kao ti ste razalog zasto je sda na vlasti i zasto ih je tesko skinuti, takve kao ti narod mrzi vise od lopova

prenj, zaboravljas da je za ono sto se desilo u srebrenici upravo kriv "komsija iza coska"... nisu bosnjake klali ni njemci ni talijani... vecinom ih klale komsije iza coska, a pripomagao i radisa iz sumadije, a ti ih pravdaj koliko mozes...
meni ne pada na pamet optuziti svoje komsije za ono sto nisu uradili (niti ikoga drugoga), ali se imam pravo sjetiti srbima familije kada god pomislim na srebrenicu ( i to ce biti tako sve dok velika vecina taj zlocin nijece, vecina ga pokusava relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo, i onda mi ti dodjes i usudis se mene optuziti da sam inspirator zlocina i da se u mojim postovima krije opravdanje za genocid u srebrenici... jadno, moj prenj, jadno cak i za tebe), a ti to, moj prenj, tumaci kako god hoces
everybody hurts

Post by everybody hurts »

ja prvi ne bih kupio meso iz mesare koja drzi i svinjsko meso...

Mozes li objasniti zasto, molim te??? :x :x :x
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

everybody hurts wrote:ja prvi ne bih kupio meso iz mesare koja drzi i svinjsko meso...

Mozes li objasniti zasto, molim te??? :x :x :x
Zato sto je to nakaradno tumacenje vjere ali nejse svako ima pravo da odluci gdje ce sta kupovati.
Prenj

Post by Prenj »

rehaktor wrote: mescini da nisam... ja sam pricao o spominjanju familije (cak i to u blagoj shali), a ne o sistematskom klanju jednog naroda... ti losi demagogu komunistickog tipa, ti i takvi kao ti ste razalog zasto je sda na vlasti i zasto ih je tesko skinuti, takve kao ti narod mrzi vise od lopova
Mi? :lol:
I to nas onda vrati na tezu o @Rehaktoru, ovlastenom stranackom glasnogovorniku ...
rehaktor wrote: prenj, zaboravljas da je za ono sto se desilo u srebrenici upravo kriv "komsija iza coska"... nisu bosnjake klali ni njemci ni talijani... vecinom ih klale komsije iza coska, a pripomagao i radisa iz sumadije, a ti ih pravdaj koliko mozes...
meni ne pada na pamet optuziti svoje komsije za ono sto nisu uradili (niti ikoga drugoga), ali se imam pravo sjetiti srbima familije kada god pomislim na srebrenicu ( i to ce biti tako sve dok velika vecina taj zlocin nijece, vecina ga pokusava relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo, i onda mi ti dodjes i usudis se mene optuziti da sam inspirator zlocina i da se u mojim postovima krije opravdanje za genocid u srebrenici... jadno, moj prenj, jadno cak i za tebe), a ti to, moj prenj, tumaci kako god hoces
Naravno, komsije nisu krive sve dok ne pripadaju 'onim drugim', ili trecim.
A onda, automatski, ..., dozvoljeno je i opravdano spominjati im familiju cim ponestane drugih meta.

Nisi ti nikakav inspirator, ali tvoje 'razumijevanje' za ksenofobiju u Bosnjaka, te ne cini puno razlicitim od onih koji srebrenicki zlocin "poricu koji ga pokusavaju relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo".
Mislis da svi oni nemaju neki dobar izgovor iz nase zajednicke krvave proslosti pri ruci?

I Nirnberg i Hag su sudili konkretnim zlocincima.
Zadnji spisak umijesanih u srebrenicki zlocin, koji je dostavila Vlada RS-a, sadrzi hiljade imena, ali to su svejedno imena konkretnih ljudi, koji treba da odgovaraju za svoja konkretna nedjela.

Naravno, fasistima su uvijek bili krivi cijeli narodi.
A od ksenofobije do fasizma je vrlo kratak put.
Blahy

Post by Blahy »

Prijatelju, smijesno pitanje.

Jer ne postoji odvojena "proizvodna linija" odnosno separacija obrade mesa, jednako kao sto ne postoji odvojen pribor, vaga i sve ostalo pri manipulaciji sa mesom.

UN je omogucio certifikaciju "Halal mesa" od nadleznih Islamskih zajednica sirom svijeta koja izmedu ostalog striktno naglasava da je jedan od uslova da bi meso dobilo certifikat "Halal" to da je i proizvodni pa sve do usluznog procesa odvojen striktno.

U Tuzli se priprema projekat u formi Instituta za certifikaciju u koji su ukljuceni svi autoriteti iz veterinarskog, medicinskog i pravnog sektora uz pomoc teologa i rezultat je prvi BH certifikat internacionalnog karaktera za Halal meso i opcenito hranu. Uskoro vise novosti. :)
mostarac

Post by mostarac »

zanimljivo je kako ovim novopecenim vjernicima nije smetalo da jedu svinjetinu do rata, a sada bi halal meso. Sta radi fotelja od covjeka.
Blahy

Post by Blahy »

umro je mostar wrote:zanimljivo je kako ovim novopecenim vjernicima nije smetalo da jedu svinjetinu do rata, a sada bi halal meso. Sta radi fotelja od covjeka.
Sta cemo sa onih koji su i prije rata jeli halal a i zivjeli halal od svojih 10 prstiju? :-)
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
najgori su hemoroidi
mostarac

Post by mostarac »

Blahy wrote:
umro je mostar wrote:zanimljivo je kako ovim novopecenim vjernicima nije smetalo da jedu svinjetinu do rata, a sada bi halal meso. Sta radi fotelja od covjeka.
Sta cemo sa onih koji su i prije rata jeli halal a i zivjeli halal od svojih 10 prstiju? :-)
nek kupuju kao i do rata i zive kao i do rata i nije problem. Ne znam da su prije rata imali sa tim problema, pa zasto bi danas i te ljude ja postujem, medjutim danas su najglasniji oni koji su do rata i jeli svinjetinu i pili lozu a sad se prave vjernici i kao smeta im sto nema kupit halal mesa. Ma kojeg halal mesa. Ne moze ih oprat niko ziv, a ne halal meso i ako bi bilo politicki isplativo sutra bi opet jeli svinjetinu.
kakvi smo mi ljudi da prostis :(
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rehaktor wrote:
Vodenjak wrote:
rehaktor wrote: pismenost se ne uci u skoli, djecace...
Ma jes i to..
Allaha ti...
pusti se tih folova, ako imas sta reci - reci
Ma ti razumijes samo pismene a ja nisam tvoj nivo, sta ces..
Bolje da ti ne oduzimam dragocijeno vrijeme.

Moje duboko postovanje...
Blahy

Post by Blahy »

umro je mostar wrote:
Blahy wrote:
nek kupuju kao i do rata i zive kao i do rata i nije problem. Ne znam da su prije rata imali sa tim problema, pa zasto bi danas i te ljude ja postujem, medjutim danas su najglasniji oni koji su do rata i jeli svinjetinu i pili lozu a sad se prave vjernici i kao smeta im sto nema kupit halal mesa. Ma kojeg halal mesa. Ne moze ih oprat niko ziv, a ne halal meso i ako bi bilo politicki isplativo sutra bi opet jeli svinjetinu.
kakvi smo mi ljudi da prostis :(

Ne vidim sto bi vama predstavljao problem ako se institucionalizira program kvalitetne i konfesionalno ispravne ishrane. U iole boljoj avio-kompaniji nudi se mogucnost izbora "Halal jelovnika" u toku leta, jednako kao i pri boravku u boljim hotelima i sl. Cisto kao tolerancija prema svima a prema potrebama.

Cemu tolika mrznja i predrasude :)
dr.

Post by dr. »

Fair Life wrote:
dr. wrote:... i znam da su bošnjačka djeca u svakom pogledu za ujedinjenje škola,...
A roditelji? SDA ??
Što se tiče roditelja, prikazani su i roditelji Bošnjaci koji su apsolutno za zajedničku školu. Ali ja sam prvenstveno govorio o djeci, a ne o strankama. To što sad katolici pokušavaju ide u pravcu relativizacije, ali takva teza je nemoguća jer ono što je bilo u prilogu u 60 minuta je već konstanta u prilozima na Dnevnicima u prošlih desetak godina. Djeca su ogledalo onoga što se priča u kući. Sva odreda intervjuisana djeca hrvatske nacionalistnosti govore o ubijanju muslimana, a bošnjačka govore o toleranciji. (Čija je to zasluga, šta ti misliš, i u jednom i u drugom slučaju?) Razumnom čovjeku je dovoljno. Pitanje je kako onaj dječak iz priloga kada pokazuje kako bi tukao muslimane i kada su mu se vratne žile na vratu napregnule, kako je on u prvom ili drugom razredu mogao da nauči da se ne treba igrati s muslimanima jer su druge vjere? Po meni postoje samo dva odgovora, prvi je: kućni odgoj (pokupilo dijete što mu otac ili baka priča o "poturicama"), drugi je: naučili ga sveštenici na misi.
dr. wrote:...kao i da je to u skladu sa islamskim-civilizacijskim normama po kojima se kaže: "Da je Allah dž.š. stvorio različite narode i jezike, da bismo se upoznavali", a ne da bismo se razdvajali.
...da bismo se upoznavali pod Muhamedovom zastavom.

Tvoj gornji komentar demantuje 'multietnicki' pozdrav' 'multietnickoj' Armiji BiH na smotri u Zenici... Esselam alejkum.
Moj komentar je o školstvu i djeci, a ne o Armiji. (Toliko o objektivnosti, vas kvazi-demokrata, kada je u pitanju istina onda ćemo malo o drugim temama. Patetično.)
dr. wrote:S druge strane znam da Crkva, i biskup Perić kao metafora za struju koja se protivi obnovi džamija, suživota i jedinstvenih škola, pod izgovorm slobode jezika, pravi aparthejed u školama, također radeći po nastavnim planovima iz RH.

Jer kako objasniti da sva odreda hrvatska djeca u OŠ Uskoplje (dječaci i djevojčice) kažu: "oni nisu naše društvo jer su druge vjere". Šta su im popovi pričali, Bog dragi zna, ali ono što su rekli pokazuje mentalitet naroda koji ima tendenciju da se vrati u vrijeme inkvizicije, a ne u 21. vijek.
Takvih kao sto je biskup Peric je na svim stranama doktore i medju onima koji propovijedaju vjeru i medju onima koji propovijedaju 'politiku'... samo se drugacije zovu.

Sretna bi ova zemlja BiH bila da ih nema.

Pa daj navedi one iz IZ BiH koji su protiv ujedinjenja škola i koji su za rušenje crkava?
Last edited by dr. on 05/10/2005 21:32, edited 1 time in total.
Sarafcina

Post by Sarafcina »

Fair :)
primjer sa zenicom je glup :(

ako vec hoces da ga navodis onda navedi i kada je to bilo :oops:
ko su akteri ;)
i sta je tada radila ta druga strana :)
tada ce biti jasnije :)
dr.

Post by dr. »

Sarafcina wrote:Fair :)
primjer sa zenicom je glup :(

ako vec hoces da ga navodis onda navedi i kada je to bilo :oops:
ko su akteri ;)
i sta je tada radila ta druga strana :)
tada ce biti jasnije :)
Ma ja sam odavno govorio da ovi gore kvazi-demokrati, kada je u pitanju suština problema, izbjegnu je tako što uvijek krenu u relativizaciju ili kada nešto pitaš onda odgovore kontra pitanjem (viđeno već kod HDZ-a ili SDS-a u skupštini). A zna se da relativizuju samo oni koji ili nemaju jake argumente ili koji su slijepi sljedbenici jedne ideje/ideologije, pa onda ne odstupaju ni u kojem slučaju od "svog programa".
Post Reply