rehaktor wrote:
mescini da nisam... ja sam pricao o spominjanju familije (cak i to u blagoj shali), a ne o sistematskom klanju jednog naroda... ti losi demagogu komunistickog tipa, ti i takvi kao ti ste razalog zasto je sda na vlasti i zasto ih je tesko skinuti, takve kao ti narod mrzi vise od lopova
Mi?

I to nas onda vrati na tezu o @Rehaktoru, ovlastenom stranackom glasnogovorniku ...
rehaktor wrote:
prenj, zaboravljas da je za ono sto se desilo u srebrenici upravo kriv "komsija iza coska"... nisu bosnjake klali ni njemci ni talijani... vecinom ih klale komsije iza coska, a pripomagao i radisa iz sumadije, a ti ih pravdaj koliko mozes...
meni ne pada na pamet optuziti svoje komsije za ono sto nisu uradili (niti ikoga drugoga), ali se imam pravo sjetiti srbima familije kada god pomislim na srebrenicu ( i to ce biti tako sve dok velika vecina taj zlocin nijece, vecina ga pokusava relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo, i onda mi ti dodjes i usudis se mene optuziti da sam inspirator zlocina i da se u mojim postovima krije opravdanje za genocid u srebrenici... jadno, moj prenj, jadno cak i za tebe), a ti to, moj prenj, tumaci kako god hoces
Naravno, komsije nisu krive sve dok ne pripadaju 'onim drugim', ili trecim.
A onda, automatski, ..., dozvoljeno je i opravdano spominjati im familiju cim ponestane drugih meta.
Nisi ti nikakav inspirator, ali tvoje 'razumijevanje' za ksenofobiju u Bosnjaka, te ne cini puno razlicitim od onih koji srebrenicki zlocin "poricu koji ga pokusavaju relativizirati i minimizirati, a dobar broj opravdava i podrzava to sto se desilo".
Mislis da svi oni nemaju neki dobar izgovor iz nase zajednicke krvave proslosti pri ruci?
I Nirnberg i Hag su sudili konkretnim zlocincima.
Zadnji spisak umijesanih u srebrenicki zlocin, koji je dostavila Vlada RS-a, sadrzi hiljade imena, ali to su svejedno imena konkretnih ljudi, koji treba da odgovaraju za svoja konkretna nedjela.
Naravno, fasistima su uvijek bili krivi cijeli narodi.
A od ksenofobije do fasizma je vrlo kratak put.