Da, takvi su Bosanci -- i zbog toga nas SVI

Tebi to mozda nesto znaci, mozda mislis da te neko drugi

samo zbog tog, i da nikakve veze s tim nema onaj ko ti vlada drzavom. A uprravo taj te

vise nego iko drugi.
Drzava je nista do granica na mapi, medjunarodno priznata, i sistem koji njome upravlja, a taj sistem prave oni koje narod izabere. Ova drzava ima krajnje nefunkcionalan sistem i samim tim je drzava nefunkcionalna, ali zahvaljujuci gluposti zvanoj nacionalizam nista se ne mice jer ljudi biraju iste.
Ja sam medju rijetkima koji je zadovoljan trenutnim zivotom, a da nisam priliku bih trazio bilo gdje. Nece te ''ponos'' odvesti na putovanje, kupiti novi auto, opremiti kucu.. ali dobar posao hoce. Da li ce taj posao biti unutar ili izvan granica BiH mene ne zanima. Tu sam rodjen, a dalje je na meni da zivim gdje i kako hocu. Kao sto rekoh, trenutno mi je dovoljno dobro i tu gdje sam pa nema razloga da idem dalje, ali cim ne bude dobro bice mahanje.. ali ne zastavom vec pasosom sa druge strane granice.
Zivot je jedan, hocu da mi bude dobar a jesti nacionalni ponos tri puta dnevno po meni nije dobar zivot, ali eto nekome jeste.