T wrote:stella_k wrote:A ja ti bas najvise znam o Astrologiji, ali to nije religija, to ti je vise kao neka filozofija, nacin zivota..
Mada ima i u njoj dosta ezoterije za proucavati...recimo o 4 elementa prirode, pa duhovima stvaranja itd...Mozes tu udrobiti i dosta hermetike, al ne bih sad o tome...dugacko je to....

Neku noc, na jednoj od tema, si spominjala Isusa i njegovo spominjanje u knjigama krscana i muslimana...pa sam na trenutak pretpostavio da najbolje poznajes jednu od religija u kojoj je Isus jedan od poslanika
Isus je samo u Islamu jedan od poslanika(koliko ja znam), u Krscanstvu on je Boziji sin, ali ne u smislu tjelesnog radjanja kako to najcesce shvataju, vec duhovne inkarnacije Njega na zemlji.
Isus je rodjen kao izvanredno dijete, ljudsko iako je rodjen od strane ciste zene, ali tek u 30oj godini , krstenjem na Jordanu u njega se useljava duhovni oblik koji se zove Krist, i tek tada se moze shvatiti zasto je u stvari Isus uopste zacet.. On postaje Isus Krist.
Naravno, to je moralo biti potpuno bezgrijesno i cisto, da bi se tako visok entitet mogao inkarnirati u njega na Jordanu.
I sam znas da se u Kur'anu cesto govori u mnozini...Smatram (ako smijem) da je to dokaz postojanja visih entiteta na duhovnom planu, koji su opet razlicito rangirani.
Oni su radili sa Njim na postanku Svijeta (dakle ne samo zemlje, vec cijelog kosmosa) i njegovom oblikovanju.
Onda kada je On rekao Budi, oni su po nalogu Njegovu i cinili da Bude...
Uh zatipkah se ja...
Al fakat, tema religije je nesto sto me jako zanima i duboko i cisto me dotice...