abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
Hrasno , ne moras pokazivati toliku mrznju, ja tebe ne mrzim , zelim ti bolje nego sebi.
Kazes zene su jednakopravna bica, pa zasto se onda na njih gleda kao na komad mesa, haj mi to reci. Trgovinama zenama, sta je to???Islam nudi zeni njeno pravo mjesto. U Islamu zena je dama, princeza , majka, sestra. Allah dž.š. je naredio zeni da se pokrije, zbog zivotinjskih nagona muskaraca, kako bi je zastitio.
Ako je sve istina to sto kazes, reci mi onda kako to da mali broj jako bogatih ljudi u Islamu moze imati po 50 zena ili vise, koje u haremima ne hodaju pokrivene i obucene, nego ekstremno malo ili nikako obucene.
Dakle, svakom prema zaslugama!
Ili ko sto rece jedan sto zanmo u mega intervjuu koji je dao, kaze u Bosni je naturalni kapitalizam na djelu, ko je jamio, jamio je.
Dakle ako si istinski vjernik, sto za sebe mislis, reci da ovo nije tacno sto sam napisao?
Dakle bogati mogu usprkos Islamu i hadisima, raditi sta god hoce, i za njih su zene meso, cak i nize od toga, ali se to ne vidi javno.
Svi ostali nemaju to pravo, jer nemaju para, jel da?
Drugim rijecima, kao i u bilo kojoj drugoj monoteistickoj religiji,
covjek ima vise prava, sto ima vise para.
Zato profesore nas dobri i posteni ne peglaj stare ti sa supljikanom.
Ova je rasprava suplja bas kao i ona o Darwinu.
Dogadjaje i stavrnost 21 stoljeca, objasnjavate ucenjem iz 6 stoljeca.
15 stoljeca kasnije, niti jedna monoteisticka religija nema odgovora na bilo koje pitanje koje joj postavi i donese naucni napredak covjecanstva.
I sta god da mi napises kao odgovor na ovo, nemas odgovor na ovo sto sam napisao. Rasprava par tema nize (procitaj o Darwinu) sve govori.
Pozdrav