kakve ti budalastine pises... becho, mescini da je vrijeme da i ti malo odmorisBECHO wrote:Ma smradovi su to. Ali nije ni cudo sto se ovakve stvari desavaju kad nam je zemlja u totalnom rastrojstvu i hipokriziji, vjera je uhvatila zamaha u svim sferama drustvenog zivota tako da danas imamo vjerske poglavare i bradatu balavurdiju koji se ponasaju kao sherifi jer eto ko biva oni imaju nekog uticaja. Malo, malo, vidis neko dijete sa hadzijskom kapicom na glavi koje meni starom chiki govori sta je haram a sta halal. A igralo se auticima kad je stari chiko skupljo pare za dzemate (ondasnje). Pretpostavljam da su nam takvi danas nazalost vjerovatno u prvom safu kod ovakvih imama dzihadlija koji se izivljavaju na maloljetnim djevojcicama. Neznam ljudi, vrijeme je da se jednom napravi cistka, da se zna ko je skolovan a ko nije, ko je zasluzio neku od funkcija a ko ju je dobio preko amidzica ili tetica! Dok god imamo ovakve efendije, ovakve politicare, ovakvu stoku u vladajucim institicujima, slicne stvari ce nam s vremenom postati svakodnevnica...Becho, tekst sam ja otkucala kad sam cula na TV, potrazit cu u dnevnoj stampi na on-line sta kazu oni o ovom slucaju, vec je skoro ponoc pa bi vjerovatno trebali imati nesto odradjeno za sutra.
Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
-
reaktor
- Mahalac
Treba prepustiti istragu da ide svojim tokom.
Iskreno receno malo mi je suhveli sve to, poznavajuci nas mentalitet, koji bi to roditelji pogotovo ovi iz ruralnih krajeva prvo prijavili "pedofila" u komsiluku a da mu prethodno ne polome noge, ruke ...mislim znaju roditelji o cemu pricam
Iskreno receno malo mi je suhveli sve to, poznavajuci nas mentalitet, koji bi to roditelji pogotovo ovi iz ruralnih krajeva prvo prijavili "pedofila" u komsiluku a da mu prethodno ne polome noge, ruke ...mislim znaju roditelji o cemu pricam
-
hananah
Reaktor ako su ovo tebi budalastine onda ti nisi nista bolji od tog pedofila 
Nego posto niko tvoje misljenje ne uvazava vec odavno tako nece ni Becho, ko si ti da ti nekom kazes da odmori ili ne.
Mislim da je vrijeme da mi odmorimo od tebe i tvojih zajedljivih komentara, ne znam da si ikad ista svoje napisao, samo tudje kvotiras i komentarises
I molim te po ko zna koji put, zaobidji mene, moje teme jer si jedini lik na forumu koji mi je pravo ali pravo ogavan. Pogotovo si mi ogavniji sada jos vise kad svojim postom dade zeleno svjetlo svetom imamu da radi sta hoce, i kad nazivas budalastinama vijest da je imam sexualno uznemiravao djevojcice
Od tebe sam svasta mogla ocekivati ali ovo ne mogu vjerovati, fuj, fuj 
Nego posto niko tvoje misljenje ne uvazava vec odavno tako nece ni Becho, ko si ti da ti nekom kazes da odmori ili ne.
Mislim da je vrijeme da mi odmorimo od tebe i tvojih zajedljivih komentara, ne znam da si ikad ista svoje napisao, samo tudje kvotiras i komentarises
I molim te po ko zna koji put, zaobidji mene, moje teme jer si jedini lik na forumu koji mi je pravo ali pravo ogavan. Pogotovo si mi ogavniji sada jos vise kad svojim postom dade zeleno svjetlo svetom imamu da radi sta hoce, i kad nazivas budalastinama vijest da je imam sexualno uznemiravao djevojcice
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
pa da polemise, bas i nije slucaj...licno, osjecam da me je uzeo na zub pa tako samo "napise" nesto na moj racun, najcesce nevezano za temu....Mahalac wrote:![]()
Sorry Hana
ali ja itekako uvazavam pisanje pogotovo reaktora...nevezano za ovu temu jedan od rijetkih koji suvislo i pametno polemise.
valjda nas ne voli jer smo strumfete, ko ce ti ga znati....
-
hananah
Postujem i dalje uvazavaj, ali nema on pravo ici od teme do teme i ljude nazivati glupima i teme takodjer.
Uostalom nije ovo tema o njemu, dao je svoje misljenje u jednoj recenici s kojom je pokazao slaganje sa ovim gnusnim cinom pedofila i ja vise ne zelim o njemu da polemisem.
Back to topic please
Uostalom nije ovo tema o njemu, dao je svoje misljenje u jednoj recenici s kojom je pokazao slaganje sa ovim gnusnim cinom pedofila i ja vise ne zelim o njemu da polemisem.
Back to topic please
-
reaktor
mahalac, hvala na podrsci...
mircerka... nisam te uzeo na zub, ne brini se... dapace, simpaticna si mi... to se se ponekad ne slazem s tojim stavovima... pa niko nije savrsen
hahahah, da li ta ti koju kazem ili ne... pitanje je sad... polahko mi, kako neko negdje napisa, pocinjes na margy mirisati pa se pitam vrijedi li tastature habati
mircerka... nisam te uzeo na zub, ne brini se... dapace, simpaticna si mi... to se se ponekad ne slazem s tojim stavovima... pa niko nije savrsen
hahahah, da li ta ti koju kazem ili ne... pitanje je sad... polahko mi, kako neko negdje napisa, pocinjes na margy mirisati pa se pitam vrijedi li tastature habati
-
papak_eliminator
Uz duzno postovanje,
drzite se teme i ako nemate sta reci VEZANO ZA TEMU onda se suzdrzite postiranja.
Hvala
drzite se teme i ako nemate sta reci VEZANO ZA TEMU onda se suzdrzite postiranja.
Hvala
-
papak_eliminator
ponekad je potrebno "mlatiti" kako se ne bi tako olako zaboravilo nesto sto se desilo. Nazalost, kolika god tragedija da je, to je vijest dva dana, i treci dan svi zaborave.Mahalac wrote:Pozdrav papak eliminator, u tom i jeste stvar niko ovdje nema nista konkretno reci samo se mlati "nenamjerno" da bi se tema drzala na naslovnoj.(po mom misljenju)![]()
ps.daleko od doga da bilo koga branim
Nije poenta mlatiti uprazno (djes ba sta ima jarane kako si ocemo na kafu ocami djecemi nanemi) vec progovoriti koju i na pristojan nacin izraziti svoje misljenje o DATOM PROBLEMU I SLUCAJU a ne o postavljacu teme ili komentatorima iste.
Licno, meni je ovaj slucaj gnusan i zeljno iscekujem krajnji ishod.
Pozdrav
-
reaktor
bez zelje da se pravdam hahahah, ipak, da razjasnimo neke stvari... (hahahah, habati tastaturu sam napisao, a ne hebati)reaktor wrote:kakve ti budalastine pises... becho, mescini da je vrijeme da i ti malo odmorisBECHO wrote: Ma smradovi su to. Ali nije ni cudo sto se ovakve stvari desavaju kad nam je zemlja u totalnom rastrojstvu i hipokriziji, vjera je uhvatila zamaha u svim sferama drustvenog zivota tako da danas imamo vjerske poglavare i bradatu balavurdiju koji se ponasaju kao sherifi jer eto ko biva oni imaju nekog uticaja. Malo, malo, vidis neko dijete sa hadzijskom kapicom na glavi koje meni starom chiki govori sta je haram a sta halal. A igralo se auticima kad je stari chiko skupljo pare za dzemate (ondasnje). Pretpostavljam da su nam takvi danas nazalost vjerovatno u prvom safu kod ovakvih imama dzihadlija koji se izivljavaju na maloljetnim djevojcicama. Neznam ljudi, vrijeme je da se jednom napravi cistka, da se zna ko je skolovan a ko nije, ko je zasluzio neku od funkcija a ko ju je dobio preko amidzica ili tetica! Dok god imamo ovakve efendije, ovakve politicare, ovakvu stoku u vladajucim institicujima, slicne stvari ce nam s vremenom postati svakodnevnica...
moj post je reagiranje na bechino postiranje, pa cu otipkati malo vise o tome... ono sto mislim o ovoj temi sam vec ranije napisao, a glasilo je ovako:
"uzasno Mad
ako se dokaze da je kriv, cini mi se da nase zakonodavstvo predvidja preblagu kaznu za ovo djelo...
a naravno da ovome posebnu tezinu daje cinjenica da se je radilo o vjerskom sluzbeniku... jednako kao da se, ne daj boze, radilo o ucitelju, odgajatelju, ili bilo kome kome ljudi povjere svoju djecu...
kontam nesto, da li je papak bio ozenjen i da li je imao svoje djece?"
zasto mislim da je becho pisao budalastine... (ne smatram bechu glupanom, niti sam ikada ikoga na forumu nazvao glupanom, osim mozda dva lika
kakve veze ima pedofilija sa ovim sto je becho napisao? pedofilija je bolest pojedinca, javlja se u svim sistemima, svim drustvenim uredjenjima... pojavu pedofilije povezivati sa cinjenicom da je "vjera uhvatila zamaha u svim drustvenim sferama" (iako ne razumijem sta ova konstrukcija znaci) jeste budalastina...BECHO wrote: Ma smradovi su to. Ali nije ni cudo sto se ovakve stvari desavaju kad nam je zemlja u totalnom rastrojstvu i hipokriziji, vjera je uhvatila zamaha u svim sferama drustvenog zivota tako da danas imamo vjerske poglavare i bradatu balavurdiju koji se ponasaju kao sherifi jer eto ko biva oni imaju nekog uticaja.
BECHO wrote:
Malo, malo, vidis neko dijete sa hadzijskom kapicom na glavi koje meni starom chiki govori sta je haram a sta halal. A igralo se auticima kad je stari chiko skupljo pare za dzemate (ondasnje).
a zasto neko dijete sa hadzijskom kapicom ne bi, tebi, starom chiki govorilo sta je haram, a sta halal... budalastina je misliti da smo pametniji samo zato sto smo stariji...
ovaj dio je cista budalastina i zaista ne vidim potrebe da ista pojasnjavamBECHO wrote:
Pretpostavljam da su nam takvi danas nazalost vjerovatno u prvom safu kod ovakvih imama dzihadlija koji se izivljavaju na maloljetnim djevojcicama.
evo, covjek pravi cistke prema tome ko je koliko skolovan, a ne zna da se neznam pise kao ne znam... budalastinaBECHO wrote:
Neznam ljudi, vrijeme je da se jednom napravi cistka, da se zna ko je skolovan a ko nije, ko je zasluzio neku od funkcija a ko ju je dobio preko amidzica ili tetica! Dok god imamo ovakve efendije, ovakve politicare, ovakvu stoku u vladajucim institicujima, slicne stvari ce nam s vremenom postati svakodnevnica...
budalastina je za ovo optuziti efendije, politicare, stoku u vladajucim institucijama... upucujem na pocetak posta gdje sam ukratko objasnio kako pedofilija nema veze sa drustvenim poretkom...
eto, zato ja smatram bechin post budalastinom....
glede reagiranja...
ja sam sebi dao nick reaktor... i uglavnom se baziram na reagiranja na postove drugih ljudi, a ako mi se pise vise o nekoj temi, onda to i uradim... ja, barem se trudim, svojim postovima nikoga ne vrijedjam, uglavnom ne idem daleko od teme, a da li se moje postiranje nekome svidja ili ne to je druga stvar...
reagirati cu uvijek kada budem smatrao potrebnim i dok moderatori misle da ne prelazim granice...
pozdrav svima koliko vas ima
-
vonBosnae
Siguran sam da su neprijatelji islama,razni islamofobi pa i iskomplexirani ateisti poput hanaah jedva docekali da se ovakvo nesto desi kako bi mogli otvoriti topničku paljbu po svemu onom sto je vezano sa islamom.
Medjutim,ako se stavimo u poziciju roditelja jedne od djevojčica koje su «oštećene» sta bi mi uradili u sličnoj situaciji?
Ja bih zasigurno otišao kući do efendije i premlatio ga ko vola,vjerovatno bi većina vas isto uradila jer mnogima zakon i policija ne bi na naum pali.
Eh,sad vratimo se na bosanskokrupsko naselje Jezerski,pa ljudi to je krajina,pa zar vam ovo liči na krajišnike da oni tek tako odu na policiju i da lijepo kulturno prijave efendiju.
Ma nemojmo se zajebavati.ovo mi bas liči na namjestaljku,jer da je drugacije on bi vec bio RAHMETLI EFENDIJA!
Na kraju krajeva da podsjetim islamofobe poput hanaah da se ovakve stvari i još gore (ovdje je navodno riječ o dodirivanju,pipkanju,stipkanju) svakodnevno desavaju u katoličkim sjemeništima,karitasovim domovima a nedavno je bio slučaj u Hrvatskoj gdje se sexualno općilo tj izivljavalo na retardiranoj djeci sticenicima doma.
Napominjem da je na biskupskoj konferenciji u Dallasu suspendovano preko 260 svestenika katoličke crkve u SAD-u.
Pozdrav nekima i SELAM Muslimanima.
Medjutim,ako se stavimo u poziciju roditelja jedne od djevojčica koje su «oštećene» sta bi mi uradili u sličnoj situaciji?
Ja bih zasigurno otišao kući do efendije i premlatio ga ko vola,vjerovatno bi većina vas isto uradila jer mnogima zakon i policija ne bi na naum pali.
Eh,sad vratimo se na bosanskokrupsko naselje Jezerski,pa ljudi to je krajina,pa zar vam ovo liči na krajišnike da oni tek tako odu na policiju i da lijepo kulturno prijave efendiju.
Ma nemojmo se zajebavati.ovo mi bas liči na namjestaljku,jer da je drugacije on bi vec bio RAHMETLI EFENDIJA!
Na kraju krajeva da podsjetim islamofobe poput hanaah da se ovakve stvari i još gore (ovdje je navodno riječ o dodirivanju,pipkanju,stipkanju) svakodnevno desavaju u katoličkim sjemeništima,karitasovim domovima a nedavno je bio slučaj u Hrvatskoj gdje se sexualno općilo tj izivljavalo na retardiranoj djeci sticenicima doma.
Napominjem da je na biskupskoj konferenciji u Dallasu suspendovano preko 260 svestenika katoličke crkve u SAD-u.
Pozdrav nekima i SELAM Muslimanima.
- danas
drago mi je cuti da smo mi ateisti iskompleksirani, a vi religiozni, eto kao niste... (pogotovo se to da vidjeti iz primjera ovog imama).vonBosnae wrote:Siguran sam da su neprijatelji islama,razni islamofobi pa i iskomplexirani ateisti poput hanaah jedva docekali da se ovakvo nesto desi kako bi mogli otvoriti topničku paljbu po svemu onom sto je vezano sa islamom.
de se bolan saberi. pedofilije ima u svim segmentima drustva, i niko ne tvrdi da je rezervisana za ove ili za one. to je bolest, poremecaj seksualnog nagona. ali ipak je mnogo gore kada to ucini osoba koja ima autoritet i zadatak brinuti se o djeci (poput vjerskog sluzbenika, nastavnika, pedagoga) nego kada to ucini piljar ili automehanicar.
ja nisam primjetila da neko napada islam kao takav na ovom topiku, i sasvim je jasno da nijedna religija ne opravdava ove stvari. ali vidim ne smije se rec nijedne, ma mnogo ste mi nesto ugrozeni, pocinjete me podsjecati na srbe. pogotovo kad pocnete upirati prstom u druge i zamjenjivati teze -- sad je naravno hodza manje kriv jer je katolicka crkva puna pedofila...
Last edited by danas on 25/08/2005 13:05, edited 1 time in total.
- flora.sa
i čemu onda sve svi silni pamfleti, obavijsti putem TV-a, Krimolovci...ako ćemo mi dalje da rješavamo stvari na taj način...na zločin odogovoriti zločinom...
neka se konačno progovorilo, a odnekle smo morali krenuti, bilo to Jezersko, Brčko, Š.Brijeg, Zenica, ili neko drugo selo ili grad...
i neka se javno objavilo...zašto to prijaviti prvo IVZ?
da bi se zataškalo???
i narvano da smo svjesni da se tavkve stvari događaju i unutar drugih konfesija, i svi ovdje koji govore protiv, nisu protiv Islama, nego protiv seksulanog iživljavanja nad, prvenstveno djevojčicama, pa i ženama uopće...
pa dokle više da se šuti sa tim???
otac silovao kćerku, a ona ne smije da kaže, jer će NJU OKOLINA OSUDITI, JER GA JE ISPROVOCIRALA!!!
gdje je tu hebeni moral, i zakon???
a ovdje se radi još i o zloupotrebi položaja, jer se imam nalazi u svojstvu vjeroučitelja...dijete pošalješ da nešto nauči, a umijesto učenja, dijete ti i proživljava psihičke traume...
i ponavljam još jednom:ko bi normalan bio spreman da uništi život svog djeteta da bi ostvario svoje namjere???
neka se konačno progovorilo, a odnekle smo morali krenuti, bilo to Jezersko, Brčko, Š.Brijeg, Zenica, ili neko drugo selo ili grad...
i neka se javno objavilo...zašto to prijaviti prvo IVZ?
da bi se zataškalo???
i narvano da smo svjesni da se tavkve stvari događaju i unutar drugih konfesija, i svi ovdje koji govore protiv, nisu protiv Islama, nego protiv seksulanog iživljavanja nad, prvenstveno djevojčicama, pa i ženama uopće...
pa dokle više da se šuti sa tim???
otac silovao kćerku, a ona ne smije da kaže, jer će NJU OKOLINA OSUDITI, JER GA JE ISPROVOCIRALA!!!
gdje je tu hebeni moral, i zakon???
a ovdje se radi još i o zloupotrebi položaja, jer se imam nalazi u svojstvu vjeroučitelja...dijete pošalješ da nešto nauči, a umijesto učenja, dijete ti i proživljava psihičke traume...
i ponavljam još jednom:ko bi normalan bio spreman da uništi život svog djeteta da bi ostvario svoje namjere???
-
hananah
Ova tema nema veze sa Islamom osim sto je u pitanju vjerski sluzbenik. Dakle, koliko on ima veze sa Islamom (a nema ni sekunde) toliko i ova tema ima iste veze sa istim.
I vrijeme je da se jednom progovori o tome da ima pedofilije i sexsualnog zlostavljanja u svim sferama drustva.
Reaktor, hvala na pojasnjenju i nadam se da ces ipak pored svog reagiranja na postove drugih malo poceti i uvazavati tudja misljenja.
I vrijeme je da se jednom progovori o tome da ima pedofilije i sexsualnog zlostavljanja u svim sferama drustva.
Reaktor, hvala na pojasnjenju i nadam se da ces ipak pored svog reagiranja na postove drugih malo poceti i uvazavati tudja misljenja.
-
kalesijski slavuj
#219 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
koliko ja kontam prosvjetni radnik koji predaje vjeronauku je na casovima vjeronauke (na svom radnom mjestu dakle) koristio svoju poziciju da se izivljava nad djecom. moraju li djeca napustiti skolu da bi se zastitila od budale?hananah wrote:Policija je danas privela Zuhdiju Mulalica Imama iz sela Jezerski kod Bosanske Krupe.
6 djevojcica od 12 – 16 godina su podnjele prijavu protiv seoskog Imama, zbog sexsualnog uznemiravanja (navodjenja na poljupce i diranja po intimnim mjestima) na casovima vjeronajuke.
Zuhdija Mulalic je odlucio da se brani sutnjom a do vjerskih sluzbenika i vjerske zajednice ove opcine danas nije bilo moguce doci i iste se nisu oglasile
p.s. smatrala sam da je ovoj temi prije mjesto na diskusijama nego na religiji, no ako moderator smatra drugacije neka premjesti temu, hvala
pitam se sta je sledeci korak prosvjetnih radnika i kojekakvi imamcica?
nikako da shvatim da pojedinci tu istu budalu brane samo zato sto je imam!
- danas
#220 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
sta mislis sta bi bilo da su ove curice isle na kosarku (umjesto na vjeronauk), i da je ovo bio trener (a ne imam)? da li bila ista ovakva 'odbrana' od mjestana, i da li bi bila kosarka kriva za sve? ili samo trener? ili oboje...kalesijski slavuj wrote: nikako da shvatim da pojedinci tu istu budalu brane samo zato sto je imam!
-
reaktor
#221 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
grijeskadanas wrote:sta mislis sta bi bilo da su ove curice isle na kosarku (umjesto na vjeronauk), i da je ovo bio trener (a ne imam)? da li bila ista ovakva 'odbrana' od mjestana, i da li bi bila kosarka kriva za sve? ili samo trener? ili oboje...kalesijski slavuj wrote: nikako da shvatim da pojedinci tu istu budalu brane samo zato sto je imam!
Last edited by reaktor on 25/08/2005 14:06, edited 1 time in total.
-
reaktor
#222 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
sta ti imas protiv kosarke...danas wrote:sta mislis sta bi bilo da su ove curice isle na kosarku (umjesto na vjeronauk), i da je ovo bio trener (a ne imam)? da li bila ista ovakva 'odbrana' od mjestana, i da li bi bila kosarka kriva za sve? ili samo trener? ili oboje...kalesijski slavuj wrote: nikako da shvatim da pojedinci tu istu budalu brane samo zato sto je imam!
- danas
#223 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
kosarka je porok i najvece zlo zamislivo. vidi sta je od mene nacinila.reaktor wrote:sta ti imas protiv kosarke...danas wrote:sta mislis sta bi bilo da su ove curice isle na kosarku (umjesto na vjeronauk), i da je ovo bio trener (a ne imam)? da li bila ista ovakva 'odbrana' od mjestana, i da li bi bila kosarka kriva za sve? ili samo trener? ili oboje...kalesijski slavuj wrote: nikako da shvatim da pojedinci tu istu budalu brane samo zato sto je imam!
-
kalesijski slavuj
#224 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
ja ne vidim nista! pokazi...danas wrote:kosarka je porok i najvece zlo zamislivo. vidi sta je od mene nacinila.reaktor wrote:sta ti imas protiv kosarke...danas wrote: sta mislis sta bi bilo da su ove curice isle na kosarku (umjesto na vjeronauk), i da je ovo bio trener (a ne imam)? da li bila ista ovakva 'odbrana' od mjestana, i da li bi bila kosarka kriva za sve? ili samo trener? ili oboje...
-
reaktor
#225 Re: Imam seksualno uznemiravao maloljetne djevojcice
zamisli, ukajtio sam ti +danas wrote:kosarka je porok i najvece zlo zamislivo. vidi sta je od mene nacinila.reaktor wrote:sta ti imas protiv kosarke...danas wrote: sta mislis sta bi bilo da su ove curice isle na kosarku (umjesto na vjeronauk), i da je ovo bio trener (a ne imam)? da li bila ista ovakva 'odbrana' od mjestana, i da li bi bila kosarka kriva za sve? ili samo trener? ili oboje...