sta ovo ljudi pisete
ja necu dole jer mi je ovdje lijepo i tako
dokaz da samo fakultet od covjeka ne cini intelektualcaharis303 wrote:Veliš ekonomiju nam gurateDiona wrote:Ovo sto neko kaze dodje pa pravi zube u Bosni, jer je jeftinije ili sta ja znam. U zemlji gdje sam ja, postoji osiguranje koji to placaju da je svejedno gdje ces ti ici doktoru ili zubaru ili ne znam vec.
Ali neka ste vi tako sretni u Bosni! Da bog da da ste tako jos 100. god. sretni.Da vam nije nas iz dijaspore, tek bi ekonomija bila losa.
I tako i tako ce se Bosna jos malo zvati Sandzak Bosna, kad sandzaklije vec preuzimaju sve.![]()
![]()
![]()
![]()
A za ovo drugo, pa vrati se pa da skupa ne dozvolimo da nam se zemlja zove Sandžak-Bosna... ne boj se ... i ovdje su ulošci kvalitetni jako
Ja ti garantovat mogu da ne radi za KM, nego neku "jachu" i "poznatiju" valutu...sanda29 wrote:Da mi je znati za kol'ko KM Diona radi...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nisam u Madjarskoj nego u SAD , a to kome ce kredit trebat nemoj se puno brinut nevracam se suh ko lipa.Larci wrote:Dje si ti bio u Dijaspori.. u Madjarskoj.. jeli??dibo11 wrote:Procitajuci sve i jedan post doso sam do zakljucka sljedece:
1. Da vas vecina s.ere
2. Da su u dijaspori sve sami direktori , inzinjeri , magistri itd.
3. Da se prema njima u Bosni ponasaju kao smecu( sto je laz ).
4. Da za dijasporu treba napravit specijalni program zaposljavanja ukoliko se odluce vratit.
5. Da im je sve strasno ljepo vani pa im rodjena domovina mora pruziti malo vise da bi se vratili.
6.Da dijasporu u vecini slucajeva interesuje samo lova (cast izuzetcima).
7.Da ih vani nikad niko nije pogledo ruzno a u Bosni to cine svakodnevno.
Da ne nabrajam vise.
Sad evo i zakljucak:
Dijasporac sam od 1999 dolazio sam 6 puta u Bosnu i nikad mi ama bas niko nije rekao ruznu rjec nit mi rekao kako da se ponasam ili bilo sta drugo tako da nemam jednu losu rjec da kazem u vezi nekog maltretiranja , sto se tice tih administrativnih problema s papirima nikad nikom nisam dao extra marku nit bi dao.
Ja sam odlucio da se vratim pa fdje svi tu i mali Mujo ako treba za lopatu vala idem i za lopatu nije me stid nista radit osim krast tudje .
A vi gospodo dijasporci uzivajte u svojim extra poslovima koje radite i pricajte svojoj raji kad dodjete u BiH kako vam je vani pravo dobro a vecina vas znate da lazete sami sebe.
Jer svi zivimo raskosnim zivotom vozamo auta na kredit , kupili smo kuce na kredit od 30 godina, a za skolu placamo Student Loans.
Ja da ne zaboravim da nam je praznik kad gostuje Sinan i Halid a svi smo urbani do vrazije matere.
To je to odaspite
Just my five cents
Viva Zeljo Viva Mania
e dabogda ti svaka dala... ali Raiffasen banka... i tebi i svima.. jer ce te uskoro morati kredit traziti kad u granap podjete hljeba kupiti!
E viđel što je nepravda ... ja bijednik programiram u C++ - u i Visual Basicu, i sve za bijednih 500KM ... pih, .ebem ti nepravdu ..... i još mi na tu platu reket udari Reis i IVZ reći će nekisanda29 wrote:Ode ona na "hladjenje", a ne rece gdje da se raspitamDiona wrote:Programer sam oko 6. god pa se ti raspitaj kolike su nam plate.sanda29 wrote:Da mi je znati za kol'ko KM Diona radi...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Lijep pozdrav vama ovdje, ja idem na hladjenje.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
o tome koliko cu i hocu li ja biti propao ili uspjesan poiticar sam neces vjerovat odlucio sam. Intelektualca naravno ne cini clanstvo u SDP-u, ali ni tvoje izjave, koje te miljama udaljuju od toga da se nazoves intelektualac.haris303 wrote:Ma neeeee naravno ..... treba imati još i staža u propalom SDP-u i biti još propaliji lokalni političar....umro je mostar wrote:dokaz da samo fakultet od covjeka ne cini intelektualcaharis303 wrote: Veliš ekonomiju nam gurate![]()
![]()
![]()
![]()
A za ovo drugo, pa vrati se pa da skupa ne dozvolimo da nam se zemlja zove Sandžak-Bosna... ne boj se ... i ovdje su ulošci kvalitetni jako
Pa nije problem ... neka to onda tako i kažu .....PR80. wrote:Ja ti garantovat mogu da ne radi za KM, nego neku "jachu" i "poznatiju" valutu...sanda29 wrote:Da mi je znati za kol'ko KM Diona radi...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ma pratim ovu temu, sta da kazem... mislim da je stvar i odluka jako individualna. A sto brate da se neko vrati ako uopste nema zelje???? Neka ih tamo gdje im je bolje...Mene vise nerviraju oni koji su se totalno odrekli svoje domovine, a sto zive par milja od nje - to je kratko i jasno njihova stvar.
A drugi primjer sto me nervira su bash oni koji su u Bosni i uvijek kroje neke komentare protiv "dijasporaca" a da im se pruzi bilo kakva sansa kliznuli bi iz drzave.
Zato ljudi moji.... raspravljajte koliko hocete ali do nekog "pravilnog" zakljucka necemo doci. Ljude trebamo dijeliti na dobre i na zle, zatim skolovane i neskolovane.... sto znaci da takvih ima i van Bosne a i u Bosni... Ocekivati ne mozemo da Bosna kao Bosna dobije sve ono najbolje, jer kao sto napisah: svak odlucuje za sebe gdje ce svoje gnijezdo graditi!
E vjeruj da ja tebi nimalo ne zavidim .... nemam na čemu .... sam si isturio svoje beznađe i logiku "jebe se meni za sve" ....umro je mostar wrote:o tome koliko cu i hocu li ja biti propao ili uspjesan poiticar sam neces vjerovat odlucio sam. Intelektualca naravno ne cini clanstvo u SDP-u, ali ni tvoje izjave, koje te miljama udaljuju od toga da se nazoves intelektualac.haris303 wrote:Ma neeeee naravno ..... treba imati još i staža u propalom SDP-u i biti još propaliji lokalni političar....umro je mostar wrote: dokaz da samo fakultet od covjeka ne cini intelektualca
Tvoja izjava koju sam citirao predstavlja bas jedan visoki intelektualni nivo. naprosto ti zavidim.
buhtelj wrote:Nekako kuzim da vam je dolje u BIH zajebano ali zbilja mi nije jasno zasto sve sto radite ..... SAMO PLACETE DA JE SVE TEZE I TEZE.... Da profitiraju samo lopovi, kriminalci, sve je korumpirano, nema se za kruh, svi nas mrze.....NE ZNAM FAKAT KAKO SE VAM SAMO DA PLAKATI I KUKATI...... ili je to samo dio bosanskog mentalita....(Ako te ne zulja cipela, stavi kamen da te zulja![]()
)..... ne znam samo kako sami sebi niste dosadili od plakanja ...."Tesko ovo Zivote j...te"
![]()
![]()
![]()
Nakon svega fakat mi se jebe. Ne isplati se jednostavno gubiti zivce i trositi zivot za narod koji nikad nece do pameti docharis303 wrote:E vjeruj da ja tebi nimalo ne zavidim .... nemam na čemu .... sam si isturio svoje beznađe i logiku "jebe se meni za sve" ....umro je mostar wrote:o tome koliko cu i hocu li ja biti propao ili uspjesan poiticar sam neces vjerovat odlucio sam. Intelektualca naravno ne cini clanstvo u SDP-u, ali ni tvoje izjave, koje te miljama udaljuju od toga da se nazoves intelektualac.haris303 wrote: Ma neeeee naravno ..... treba imati još i staža u propalom SDP-u i biti još propaliji lokalni političar....
Tvoja izjava koju sam citirao predstavlja bas jedan visoki intelektualni nivo. naprosto ti zavidim.
ne ne..DJE ti znaci da ti smrdi neka stvar na kilometar..idi okupaj se bolje ti je.. nego da svakom loncu budes poklopac!sanda29 wrote:DJE-na crnogorskom skracenica od DJETIC jebiga sad ne znas ni sta je DJETICdibo11 wrote:Nisam u Madjarskoj nego u SAD , a to kome ce kredit trebat nemoj se puno brinut nevracam se suh ko lipa.Larci wrote: Dje si ti bio u Dijaspori.. u Madjarskoj.. jeli??
e dabogda ti svaka dala... ali Raiffasen banka... i tebi i svima.. jer ce te uskoro morati kredit traziti kad u granap podjete hljeba kupiti!
Sta znaci to DJE?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo malo sam se ohladila.haris303 wrote: E viđel što je nepravda ... ja bijednik programiram u C++ - u i Visual Basicu, i sve za bijednih 500KM ... pih, .ebem ti nepravdu ..... i još mi na tu platu reket udari Reis i IVZ reći će neki... pa vidi sada nesretnih sudbina
... pa umri i ti onda sa Mostarom....vedri momčeumro je mostar wrote:Nakon svega fakat mi se jebe. Ne isplati se jednostavno gubiti zivce i trositi zivot za narod koji nikad nece do pameti docharis303 wrote:E vjeruj da ja tebi nimalo ne zavidim .... nemam na čemu .... sam si isturio svoje beznađe i logiku "jebe se meni za sve" ....umro je mostar wrote: o tome koliko cu i hocu li ja biti propao ili uspjesan poiticar sam neces vjerovat odlucio sam. Intelektualca naravno ne cini clanstvo u SDP-u, ali ni tvoje izjave, koje te miljama udaljuju od toga da se nazoves intelektualac.
Mostar ne place. Mostar govori o Bosancima kao o onakvima kakvi stvarno jesmo. Sto se nekom ta slika ne svidja, to nije moj problem.haris303 wrote:buhtelj wrote:Nekako kuzim da vam je dolje u BIH zajebano ali zbilja mi nije jasno zasto sve sto radite ..... SAMO PLACETE DA JE SVE TEZE I TEZE.... Da profitiraju samo lopovi, kriminalci, sve je korumpirano, nema se za kruh, svi nas mrze.....NE ZNAM FAKAT KAKO SE VAM SAMO DA PLAKATI I KUKATI...... ili je to samo dio bosanskog mentalita....(Ako te ne zulja cipela, stavi kamen da te zulja![]()
)..... ne znam samo kako sami sebi niste dosadili od plakanja ...."Tesko ovo Zivote j...te"
![]()
![]()
![]()
Nije "mi" nego @mostar plače ....
Pa Diona, ne bi bona bila "bijednik" sa 500 KM, cak imas sansu za platu od 1200 KM. Ne vidim razloga da se ne vratis misha mu starog. Vidis sto nam lagis sa licnim podatcima.Diona wrote:Evo malo sam se ohladila.haris303 wrote: E viđel što je nepravda ... ja bijednik programiram u C++ - u i Visual Basicu, i sve za bijednih 500KM ... pih, .ebem ti nepravdu ..... i još mi na tu platu reket udari Reis i IVZ reći će neki... pa vidi sada nesretnih sudbina
![]()
Koliko znam programeri u Bosni imaju oko 1200 KM.
ne zasto bi umro. Mostar je sam izabrao dosta toga u svojoj poslijeratnoj sudbini i takva mu je kakva mu je. Ja cu potraziti mjesto koje ce biti ugodnije za zivot mojoj djeci. Mostar to definitivno nije i ne zelim da moja djeca rastu u jednoj tako nakaradnoj sredini.haris303 wrote:... pa umri i ti onda sa Mostarom....vedri momčeumro je mostar wrote:Nakon svega fakat mi se jebe. Ne isplati se jednostavno gubiti zivce i trositi zivot za narod koji nikad nece do pameti docharis303 wrote: E vjeruj da ja tebi nimalo ne zavidim .... nemam na čemu .... sam si isturio svoje beznađe i logiku "jebe se meni za sve" ....
....kako koji dušo moja, kako koji .... mislim kako gdje rade...zavisi to ....ojjjj sudbino kleta ....Diona wrote:Evo malo sam se ohladila.haris303 wrote: E viđel što je nepravda ... ja bijednik programiram u C++ - u i Visual Basicu, i sve za bijednih 500KM ... pih, .ebem ti nepravdu ..... i još mi na tu platu reket udari Reis i IVZ reći će neki... pa vidi sada nesretnih sudbina
![]()
Koliko znam programeri u Bosni imaju oko 1200 KM.
Jeli to najbolji odgovor sto si mogla dat?Larci wrote:ne ne..DJE ti znaci da ti smrdi neka stvar na kilometar..idi okupaj se bolje ti je.. nego da svakom loncu budes poklopac!sanda29 wrote:DJE-na crnogorskom skracenica od DJETIC jebiga sad ne znas ni sta je DJETICdibo11 wrote: Nisam u Madjarskoj nego u SAD , a to kome ce kredit trebat nemoj se puno brinut nevracam se suh ko lipa.
Sta znaci to DJE?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
edu wrote:dijasporu dijelim na:
1. one koji su otisli i koji mi ne pametuju sa ogromne prostorne distance kako sta da radim u mojoj drzavi
2. i na one koji su otisli i koji mi skoro svaki dan govore..ne valja to..to ste trebali uraditi ovako itd...
svako bira sebi put..pitt je izabrao da (trenutno) zivi u americi..i to je sasvim normalna stvar..ali pitt ne pametuje i ne govori vi ste seljaci..vi ne znate ovo..ne znate ono..on kaze uopsteno i ono sto je vec poznato..kriminal..stele..sise..guzovi..imao sam dijalog sa jednom forumasicom koja je pocela baljezgati kako mi u bosni veze nemamo..kako u sarajevu zive neki drugi ljudi..kako se ona nema gdje vratiti..kako je sarajevo postalo seljacki grad..jebo tu pricu..imam li ja pravo srati pittu sto je bush na vlasti..nemam..ovi gore navedeni pod rednim brojem 2 bosnu gledaju kroz prizmu nacionalizma..primitivizma..papanluka..najlakse je otici i srati..kazu u bosni su ljudi neobrazovani a ono je zavrsilo fakultet i nece da se vrati..prema tome..ponavljam..svako bira sebi put..ako ste vec izabrali da ne zivite u ovoj drzavi..i da se ne zelite vratiti..nemojte onda pametovati kako bi vi nesto uradili..jer mi tih koji pametuju a nece nista sami da urade imamo koliko hocete..prezivjeli smo rat..prezivjet cemo i mir...