BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Moderator: anex
- Zvek
#201 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ja radim u sektoru telekomunikacija. Za sada se ti detalji ugovora ne znaju.
Moguće je da se zadrži brend Telemach neko vrijeme (kao što je ostao brend O2 u Češkoj i Slovačkoj, Tele2 neko vrijeme u Hrvatskoj, Rusiji, UPC u Poljskoj, Češkoj...).
Ne znaju se ni detalji integracije, jer BH Telecom i Telemach BiH ljudi sada moraju razviti zamjenu za EON koji je tu samo u prelaznom periodu. ZIRA bi trebala da ubrza razvoj.
Moguće je da se zadrži brend Telemach neko vrijeme (kao što je ostao brend O2 u Češkoj i Slovačkoj, Tele2 neko vrijeme u Hrvatskoj, Rusiji, UPC u Poljskoj, Češkoj...).
Ne znaju se ni detalji integracije, jer BH Telecom i Telemach BiH ljudi sada moraju razviti zamjenu za EON koji je tu samo u prelaznom periodu. ZIRA bi trebala da ubrza razvoj.
-
zippoo87
#202 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Vidim da si dosta upucen,pa me zanima,zasto se nije u paketu prodao i EON ?Zvek wrote: ↑13/01/2025 17:58 Ja radim u sektoru telekomunikacija. Za sada se ti detalji ugovora ne znaju.
Koja je tu caka i zasto EON vise nece postojati ?
-
dzenanalic22
#203 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pa kome bi se prodao EON? Kad različite grupacije kupuju dijelove kompanije.zippoo87 wrote: ↑13/01/2025 18:34Vidim da si dosta upucen,pa me zanima,zasto se nije u paketu prodao i EON ?Zvek wrote: ↑13/01/2025 17:58 Ja radim u sektoru telekomunikacija. Za sada se ti detalji ugovora ne znaju.
Nema logike da BH Telecom u BiH ima EON, Yettel u Srbiji, neko treći u Sloveniji itd, odnosno nije baš tipično da različite telekom tvrtke imaju istu TV platformu jer te grupacije nisu povezane jedna s drugom ni na koji način. Ko bi održavao EON, u čijem vlasništvu bi bio itd.
- fusion_ba
#204 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Valjda United Cloud nastavlja da postoji, samim tim i EON, ali vjerovatno samo za dijelove United Grupe koji su ostali u njihovom vlasništvu, dakle tržište EU (Hrvatska, Slovenija, Bugarska, Grčka).
-
HelaS
#205 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne preuzima, već planiira, želi, kako god. O preuzimanju može se razgovarati tek nakon mišljenja Konkurencijskog vijeća, a obzirom na okolnosti u FBiH - dabogda da odobre.Zvek wrote: ↑13/01/2025 15:59 BH Telecom preuzima i Total TV u BiH i CG i Makedoniji. U Makedoniji UG ima samo Total TV. BH Telecom preuzimai Net TV Plus, BiH, CG i NMK korisnike.
EON je samo uključen u transakciju u prelaznom periodu.
United Cloud će se prodati zajedno sa EU dijelom UG (do ljeta 2025.)
- Zvek
#206 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
United Cloud će se prodati/rasformirati kada se proda EU dio UG.zippoo87 wrote: ↑13/01/2025 18:34Vidim da si dosta upucen,pa me zanima,zasto se nije u paketu prodao i EON ?Zvek wrote: ↑13/01/2025 17:58 Ja radim u sektoru telekomunikacija. Za sada se ti detalji ugovora ne znaju.
- Zvek
#207 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
To je najmanji problem. Vjeruj mi.HelaS wrote: ↑13/01/2025 18:58Ne preuzima, već planiira, želi, kako god. O preuzimanju može se razgovarati tek nakon mišljenja Konkurencijskog vijeća, a obzirom na okolnosti u FBiH - dabogda da odobre.Zvek wrote: ↑13/01/2025 15:59 BH Telecom preuzima i Total TV u BiH i CG i Makedoniji. U Makedoniji UG ima samo Total TV. BH Telecom preuzimai Net TV Plus, BiH, CG i NMK korisnike.
-
hipija
#208 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Šteta za EON, vidim piše se da neće podrška za EON dugo trajati.
-
HelaS
#209 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Šta to značiZvek wrote: ↑13/01/2025 19:07To je najmanji problem. Vjeruj mi.HelaS wrote: ↑13/01/2025 18:58Ne preuzima, već planiira, želi, kako god. O preuzimanju može se razgovarati tek nakon mišljenja Konkurencijskog vijeća, a obzirom na okolnosti u FBiH - dabogda da odobre.Zvek wrote: ↑13/01/2025 15:59 BH Telecom preuzima i Total TV u BiH i CG i Makedoniji. U Makedoniji UG ima samo Total TV. BH Telecom preuzimai Net TV Plus, BiH, CG i NMK korisnike.
-
Dzontra_Volta
-
Malisa11
#211 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Vjerovatno nece, samo mi je indikativno da je vec povecanje zvanicno u crbiji, pa ne sumnjam da ce i kod nas doci izmjene cjenovnika. Posebno jer ce biti svejedno ako se promijeni operater, opet ides istom, telekomu.
- muha_sa
#212 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Odlicno ako ce bit tako--taman da raskinem ugovor
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#213 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Eh sad, ako telemach poveca cijene odmah, kontam.bolje ih odmah odjaviti
-
Ajdinn4
#214 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Za sad nema planova da se prodaju poslovi u EU.. Bar nema naznaka o tome u medijima. Naprotiv samo su pisali da se hoće riješiti poslova izvan EU.Zvek wrote: ↑13/01/2025 19:05United Cloud će se prodati/rasformirati kada se proda EU dio UG.zippoo87 wrote: ↑13/01/2025 18:34Vidim da si dosta upucen,pa me zanima,zasto se nije u paketu prodao i EON ?Zvek wrote: ↑13/01/2025 17:58 Ja radim u sektoru telekomunikacija. Za sada se ti detalji ugovora ne znaju.
-
Malisa11
#215 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
A sta ces prijaviti?Slo Burner wrote: ↑13/01/2025 20:44 Eh sad, ako telemach poveca cijene odmah, kontam.bolje ih odmah odjaviti
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#216 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Pa TelekomMalisa11 wrote: ↑13/01/2025 20:47A sta ces prijaviti?Slo Burner wrote: ↑13/01/2025 20:44 Eh sad, ako telemach poveca cijene odmah, kontam.bolje ih odmah odjaviti![]()
-
Malisa11
#217 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
e hoces se usreciti
Ja samo gledam radi ekonomskog aspekta, jer imam dobar ugovor jos 4 mjeseca markica.
- plagijator1975
#218 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ja ne mogu da zamislim da se sa EON-a vratim na one stare recivere, umijesto da idemo naprijed vratit ćemo se 10 godina unazad!
Prestat ću gledati TV
Prestat ću gledati TV
- Peacean
#219 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Ne mora da znači da će i kod nas povećavati cijene, telemach kod nas ionako naplaćuje više nego u drugim zemljama.
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#221 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Sad bez zajebancije.. Pisite ovdje koje "aplikacije" postoje ala ArenaCloud i sl. a da nude i ostale kanale.. Jer ako ukinu EON ostajem bez TV-a 
-
starboy018
#222 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Move TV (imaju i prepaid varijantu bez ugovora), imaju Arene i ostale kanale (probni period 24h bez kartice i iceg)
https://movetv.ba/
ON TV (isto kao i Move ali kvaliteta slike upitna)
https://ontv.ba/
i mojawebtv
- error codes
- pezzar
#224 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
Čini mi se da kod Konkurencijskog vijeća ima zanimljiva caka. Kad se podnese zahtjev za odobrenje kupovine/spajanja isl. postoji rok od 30-ak dana za rješavanje zahtjeva. Ako se KV ne sastane u tom roku, smatra se da je odluka pozitivna odnosno da je spajanje/kupovina dozvoljena.
Čini mi se da su Hrvati par puta iskoristili caku, da li Konzum ili nešto drugo ne sjećam se.
Nek neko potvrdi ili demantuje. ko se bolje razumije.
Čini mi se da su Hrvati par puta iskoristili caku, da li Konzum ili nešto drugo ne sjećam se.
Nek neko potvrdi ili demantuje. ko se bolje razumije.
- Zvek
#225 Re: BH Telecom preuzima Telemach u BiH, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji - Šta donosi ova značajna akvizicija?
KV BiH nije prepreka kupovini Telemacha BiH.
Nego, ko je iz oblasti telekomunikacija zna kako je nastajao UPC, kako se širio i na kraju kako je završio. Po uzoru na njih UG je imala EON (kod UPCa je bio Horizon). Na kraju pred COVID19 i tokom COVID19, Liberty Global je prodao sve UPC operatore u zemljama gdje je poslovao.
Isto je napravio i DiGi.
Nego, ko je iz oblasti telekomunikacija zna kako je nastajao UPC, kako se širio i na kraju kako je završio. Po uzoru na njih UG je imala EON (kod UPCa je bio Horizon). Na kraju pred COVID19 i tokom COVID19, Liberty Global je prodao sve UPC operatore u zemljama gdje je poslovao.
Isto je napravio i DiGi.