Cak i ona tri cetiri koje je Messi sinoc zaradio ali nije ih dobio
1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#201 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Zuti se brisu nakon 1/4 finala
- dječak sa šibicama
#202 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Joj tebe, svako se cese gdje ga svrbi, pusti to licemjerje kraju.sherbett wrote: ↑10/12/2022 23:50Ne kuzim, BiH ne bi igrala za poginule branitelje u ratu? Sto se vjere tice, na svakoj temi netko 5 puta napise da navija za Maroko zbog cega? Jerpripadaju istom civilizacijskom krugu? Kak da ne
Samo hrvati ne smiju jer zasto? Jer smo nacionalisti, dok su deugi patriote?
Za napredak treba gledati pravo, ne lijevo, ne desno
Brisu se zuti nakon cetvrtfinala da ne bi ispadali ljudi u polufinalu, hoce FIFA najbolje igrace u finalu i to je to.
-
Osmi Socrates
#203 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Ko je dobio crveni (niko osim onog Marokanca zamjene) i ko ima dva žuta ne može igrati u polufinalu. Dva Argentinca, Montiel i Acuna, propuštaju polufinale zbog dva žuta.
Ko ima jedan žuti, to se briše.
Ko ima jedan žuti, to se briše.
Last edited by Osmi Socrates on 10/12/2022 23:55, edited 1 time in total.
-
Crvena Tifoza
#204 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Možda je tako izgledalo na prvu.Osmi Socrates wrote: ↑10/12/2022 12:20 Previše su se Argentinci emotivno i mentalno istrošili na pogrešan način u utakmici sa Nizozemskom. Mora to doći na naplatu. Hrvati su i pored dvije drame u nokaut fazi još hladne glave.
Uzimajući sve u obzir, predviđam još jedno finale za Hrvatsku. Neće biti penali, i možda neće biti lako, ali, tako ja vidim situaciju.
Sad kad gledam neke videosnimke sa utakmice, vidi se da su Holanđani popušili foru.
van Dijk je bio prvi kojem je trebala sekunda da ‘plane’ i on je otišao prvi pucati penal. Amaterski potez.
Zato mislim da se ne treba zavaravati da su ARG mentalno istrošeni.
-
svi u napad
#205 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Omladino mozemo mi voliti ili ne voliti repku susjeda ali ne treba mijesati sport i politiku. Hrvatska ima strasnu repku koja igra godinama zajedno. Svi koji se malo razumiju u fudbal znaju da su vezni igraci mozak i pluca svakog tima. Dakle ni jedna repka na ovom turniru nema ni blizu veznu liniju kakvu imaju susjedi. Modric, Kovacic i Brozovic cine najbolju i najuigraniju veznu liniju na svijetu dragi moji. Neku noc Brozovic obori svjetski rekord u pretrcanim kilometrima. Dakle istrcao 16 km najbolji trkaci trce po 12 km. Pored ove trojice odlican par centarhalfova Lovren i Gvardiol, te vrhunski i moj favorit Prisic na lijevoj strani. Bekovi dosta dobri a golman se pokazao kao jako dobar golman i sve iznenadio (licno sam mislio da im treba bolji golman ali decko me demantovao). Jedina mjesta gdje su tanji u kvalitetu su desno krilo i centarfor.
Vezna linija je u stanju drzati loptu koliko treba i umrtviti tj. smoriti protivnika a Dalic vrsi izmjene tacno kad treba i na vrijeme. Pored svega ovog oni jedini imaju taj patriotizam, naboj i zajednistvo koje ih cini jos 20-30% jacim nego sto jesu. Srbi su nekad imali jaku ekipu ali kod seljacica je tada najvazniji bio njihov licni ego tj. ko je veca zvijezda i ko igra u vecem klubu pa su tako imali najbolju na papiru odbranu na svijetu ali licni prestiz i ljubomora su ucinili svoje (cuj ja kapiten Yunajteda da slusam kapitena Celzija i slicne gluposti). Sada imaju prividno dobar napad ali odbrana nula. Tadic je najbolji ali ni blizu Luke. Imaju 3 centarfora od kojih se dvojica racunaju zvijezde no Mitrovic je bolji od njih jer igra u Engleskoj i ima taj naboj kao da je Hrvat a ne Srbin. O nasima ne treba trositi vrijeme pisuci o momcima od kojih 2 ili 3 imaju tu ljubav prema domovini i koji samo cekaju da idu nazad kuci u inostranstvo.
Ne vjerujem da ce Hrvati pobijediti ali ce sigurno pruziti super otpor. Sudije ce siljiti za Argentinu i bojim se da Lovren ne dobije crveni jer je on najtanjih zivaca tj kratkog je fitilja sto u ovoj tekmi ne smijes sebi dozvoliti a Argentinci su jako prljavi i pokvareni. Tako da ce finale biti Argentina Francuska jer Maroko ce igrati oslabljen ne igranjem kapitena. Zivjeli
Vezna linija je u stanju drzati loptu koliko treba i umrtviti tj. smoriti protivnika a Dalic vrsi izmjene tacno kad treba i na vrijeme. Pored svega ovog oni jedini imaju taj patriotizam, naboj i zajednistvo koje ih cini jos 20-30% jacim nego sto jesu. Srbi su nekad imali jaku ekipu ali kod seljacica je tada najvazniji bio njihov licni ego tj. ko je veca zvijezda i ko igra u vecem klubu pa su tako imali najbolju na papiru odbranu na svijetu ali licni prestiz i ljubomora su ucinili svoje (cuj ja kapiten Yunajteda da slusam kapitena Celzija i slicne gluposti). Sada imaju prividno dobar napad ali odbrana nula. Tadic je najbolji ali ni blizu Luke. Imaju 3 centarfora od kojih se dvojica racunaju zvijezde no Mitrovic je bolji od njih jer igra u Engleskoj i ima taj naboj kao da je Hrvat a ne Srbin. O nasima ne treba trositi vrijeme pisuci o momcima od kojih 2 ili 3 imaju tu ljubav prema domovini i koji samo cekaju da idu nazad kuci u inostranstvo.
Ne vjerujem da ce Hrvati pobijediti ali ce sigurno pruziti super otpor. Sudije ce siljiti za Argentinu i bojim se da Lovren ne dobije crveni jer je on najtanjih zivaca tj kratkog je fitilja sto u ovoj tekmi ne smijes sebi dozvoliti a Argentinci su jako prljavi i pokvareni. Tako da ce finale biti Argentina Francuska jer Maroko ce igrati oslabljen ne igranjem kapitena. Zivjeli
-
omar little
#206 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
meni ovo ima destini tajp šit osjecaj za hrvate na ovom turniru. sve im sljaka i sve ih hoce. pari mi da ce tako biti i protiv argentine.
- BHF_Manijak
- Charuga
- Globalni moderator
#208 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Klip ko klip nije problem, boli me bimbo za isti. Problem su komentari poslije klipa. Došlo se i do Jasenovca na temi o utakmici SP u fudbalu. Ispišu se 4 stranice sa tim temama. Rat, Jasenovac, branitelji, Vukovar, ...
- n+1
#209 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Pa što si obrisao klip ko klip?Charuga wrote: ↑11/12/2022 01:20Klip ko klip nije problem, boli me bimbo za isti. Problem su komentari poslije klipa. Došlo se i do Jasenovca na temi o utakmici SP u fudbalu. Ispišu se 4 stranice sa tim temama. Rat, Jasenovac, branitelji, Vukovar, ...BHF_Manijak wrote: ↑11/12/2022 01:18 Zasto brisete fucking komentare, je li ovo index.hr ili sam dozivio da na portalu vlastite zemlje ne smijem pitati zasto se brise klip gdje fudbaleri jedne zemlje ustastvo velicaju?!
-
omar little
#210 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
pa branitelje selektor hrvatske uvodi u pricu. sta sad ne smijemo komentirati ni sta selektor reprezentacije izjavi?
- n+1
#211 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Time što komentarišu sportiste koji izjavama i slavljem napuštaju sportski kontekst, forumaši kao napuštaju sportski kontekst?
Zanimljivo razmišljanje.
Zanimljivo razmišljanje.
- Charuga
- Globalni moderator
#212 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
- n+1
-
Zoooka
#214 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Samo se jednom desilo da dvije iste reprezentacije igraju finale dva puta u nizu. Argentima i Zapadna Njemacka 1986 i 1990. Njemci se osvetili za poraz iz '86.
S druge strane nisam siguran da se ikad desilo da dvije ekipe iz grupe igraju finale bar ne u novijoj historiji. Bilo je polufinale Turske i Brazila kad se bilo moguce sresti prije finala, sad je to nemoguce. Na EURU 2012 igrali Italija i Spanija ali to je EURO.
S druge strane nisam siguran da se ikad desilo da dvije ekipe iz grupe igraju finale bar ne u novijoj historiji. Bilo je polufinale Turske i Brazila kad se bilo moguce sresti prije finala, sad je to nemoguce. Na EURU 2012 igrali Italija i Spanija ali to je EURO.
- Charuga
- Globalni moderator
#215 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Aha, hoću. I dežurat ću sve vrijeme na temi, dok je ne zaključam.
Samo nastavite sa pisanjem, nema potrebe da gubite energiju na objašnjavanje meni ...
- Charuga
- Globalni moderator
#216 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
omar little wrote: ↑11/12/2022 01:21 pa branitelje selektor hrvatske uvodi u pricu. sta sad ne smijemo komentirati ni sta selektor reprezentacije izjavi?
Ako je neki poslije onog video obrisan, to je kolateral. Može se, nisam prije brisao.
- dječak sa šibicama
#217 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Eto navijali bi vi pojedini za Hrvatsku da slusaju Betovena a Dalic pobjede posvecuje udruzenju distroficara
Dosadna prica, idite na politiku pustite ostale da pisu o utakmici
Dosadna prica, idite na politiku pustite ostale da pisu o utakmici
-
Osmi Socrates
#218 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Dva tima iz iste grupe su igrali finale dva puta.
1954. Švicarska. U grupi, Mađarska - Zapadna Njemačka 8:3. U finalu, Zapadna Njemačka - Mađarska 3:2.
1962. Čile. U grupi, Brazil - Čehoslovačka 0:0. U finalu, Brazil - Čehoslovačka 3:1.
1954. Švicarska. U grupi, Mađarska - Zapadna Njemačka 8:3. U finalu, Zapadna Njemačka - Mađarska 3:2.
1962. Čile. U grupi, Brazil - Čehoslovačka 0:0. U finalu, Brazil - Čehoslovačka 3:1.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#219 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Italija 1934 i 1938dječak sa šibicama wrote: ↑10/12/2022 23:23 Za Maroko i Hrvatsku polufinale je ogroman uspjeh, normalno da zele i osvojiti kad su vec tu ali ako ne osvoje, nije tolika tragedija kao recimo za Argentince odnosno Messia kojem je to zadnja sansa, ima pritisak javnosti, ili ovi Englezi koji uvijek pukne jer im mediji i javnost na ostrvu ne priznaju nista osim titule.
Nema opustene igre u polufinalu, ali lakse je njima nego Argentincima ili Francuzima, sa tim sto Francuzi nemaju pritisak kao Argentinci jer su aktuelni prvaci, njima je ovo deja vu i vec su uzeli kantu jedino je mozda pritisak ta odbrana titule, jel to iko ikada uradio da ne guglam sad.
Sve 4 ekipe imaju svoje sanse i ne bi me cudilo da i Maroko bude svjetski prvak, iako bi njih moglo sprziti emotivno praznjenje, Hrvatska je vec bila u polufinalu pa kao eto nije to sad toliki bum kao za Marokance. Ako ostanu hladne glave, imaju sanse sa Francuzima.
Brazil 1958 i 1962
Bez gugla
- konoplja
#220 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Legendarna laka konjica. Po nekima najbolja ekipa koja nije osvojila svjetsko. Vidis kako su tukli zapadne nijemce u 8:3.sherbett wrote: ↑11/12/2022 02:33Madjarska igrala finale?Osmi Socrates wrote: ↑11/12/2022 02:31 Dva tima iz iste grupe su igrali finale dva puta.
1962. Čile. U grupi, Brazil - Čehoslovačka 0:0. U finalu, Brazil - Čehoslovačka 3:1.![]()
To sto su porazeni u finalo je bilo ogromno iznenadenje.
-
Zoooka
#221 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Pretpostavio sam da se desavalo prije, mrzilo me provjeravati. Inace to finale '54 kazu da je bila jedna od najboljih utakmica u historiji svjetskih prvenstava. Madjari stigli kao ubjedljivo najveci favoriti prvenstva, poveli nakon 8 minuta dva razlike i opet izgubili sto je mozda i jedno od najvecih iznenadjenja finala svjetskih prvenstava. Čudo u Bernu.Osmi Socrates wrote: ↑11/12/2022 02:31 Dva tima iz iste grupe su igrali finale dva puta.
-
guruguru95
#222 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
omar little wrote: ↑11/12/2022 01:21 pa branitelje selektor hrvatske uvodi u pricu. sta sad ne smijemo komentirati ni sta selektor reprezentacije izjavi?
-
Osmi Socrates
#223 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Ma ja sam o toj utakmici svašta čitao. Bilo je i nekih svjedočenja oko dopinga kod Zapadnih Nijemaca.
U prvoj utakmici protiv Mađarske, Nijemci su izveli veoma oslabljen tim. Razne su teorije zašto su to uradili.
I format tog prvenstva je bio veoma interesantan. Četiri grupe po četiri reprezentacije. Dva nosioca u svakoj grupi. Nosioci su igrali protiv dvije ostale reprezentacije, ali, nisu igrali jedan protiv drugoga.
Onda su pobjednici grupa igrali jedan protiv drugoga, a drugoplasirani jedan protiv drugoga.
U prvoj utakmici protiv Mađarske, Nijemci su izveli veoma oslabljen tim. Razne su teorije zašto su to uradili.
I format tog prvenstva je bio veoma interesantan. Četiri grupe po četiri reprezentacije. Dva nosioca u svakoj grupi. Nosioci su igrali protiv dvije ostale reprezentacije, ali, nisu igrali jedan protiv drugoga.
Onda su pobjednici grupa igrali jedan protiv drugoga, a drugoplasirani jedan protiv drugoga.
-
Osmi Socrates
#224 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Neki tvrde da je ta pobjeda (Zapadnih) Nijemaca u finalu 1954 ključni događaj zašto je Njemačka postala svjetska fudbalska sila, a Mađarska potonula u vječito fudbalsko sivilo.
- konoplja
#225 Re: 1/2 finala: Argentina - Hrvatska
Ma tanko nesto.
A zlobnici bi rekli da je njih nakon tog finala progutao komunisticki mrak pa iz tog razloga nikada vise nisu dokucili stare slave.