Izetbegovic nudio podjelu BiH Tudjmanu??

Post Reply
zemo_online

Post by zemo_online »

gospodar kuglastih munja wrote:Nema potrebe da se zamarate izjednacavajuci Aliju sa onim ostalim govedima. On nije zlocinac.

On je posebna prica. To je covjek koji je dobio Bosnu na dlanu, kao gradjansku modernu drzavu, da bi za 5 g. od nje napravio srednjovjekovni vilajet. To je jednostavno njegova vizija drzave , spoj Islama i drustva, koji ne moze funkcionisati po dansnjim principima modernog multi-drustva. Covjek je jednostavno zaglavio u 18 stoljecu. On je srusio temelje Burzoaske Revolucije, unazadio nas za 200 g.
asta,nije srbija kriva vec alija?kako to?
SFSN

Post by SFSN »

gospodar kuglastih munja wrote:Nema potrebe da se zamarate izjednacavajuci Aliju sa onim ostalim govedima. On nije zlocinac.
Па, видиш .... с моје стране ентитетске линије је злочинац и то повелик...
fantom slobode

Post by fantom slobode »

SFSN wrote:
Sa tvoje strane linije pravi zlocinci nisu zlocinci, nimalo niste kompetentni da komentarisete ko je zlocinac ko nije:-) Imas li i ti majicu sa "idolima":-)
SFSN

Post by SFSN »

fantom slobode wrote:
SFSN wrote:
Sa tvoje strane linije pravi zlocinci nisu zlocinci, nimalo niste kompetentni da komentarisete ko je zlocinac ko nije:-) Imas li i ti majicu sa "idolima":-)
Ето ....исто нам је с обје стране границе 8)
Prozor

Post by Prozor »

SFSN wrote:
fantom slobode wrote:
SFSN wrote: Па, видиш .... с моје стране ентитетске линије је злочинац и то повелик...
Nije vazna ni moja ni tvoja strana entitetske granice vec Haag.
SFSN

Post by SFSN »

Prozor wrote:
SFSN wrote:
fantom slobode wrote: Sa tvoje strane linije pravi zlocinci nisu zlocinci, nimalo niste kompetentni da komentarisete ko je zlocinac ko nije:-) Imas li i ti majicu sa "idolima":-)
Nije vazna ni moja ni tvoja strana entitetske granice vec Haag.
Па то реци господину изнад 8)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

SFSN wrote:
fantom slobode wrote:
SFSN wrote: Па, видиш .... с моје стране ентитетске линије је злочинац и то повелик...
Pa to ti je sto sam ti ranije govorio. Vasa strana granice predstavlja samo vas, a nasa strana predstavlja ostatak svijeta, sto je u bezbroj slucajeva dokazano u Hagu. Uostalom otidji u bilo koju zemlju svijeta i pitaj kakvo je misljenje obicnih ljudi o vama, u stvari prije nego sto odes bilo gdje provjeri da nisi na kakvoj Interpolovoj listi, za svaki slucaj, posto vas hapse ko miseve svako malo, a hapsice vas jos decenijama.
artzy

Post by artzy »

SFSN wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:BiH je iz raspada YU izisla kao samostalna drzava ,
хммм....принципи међународног права којих се треба држати при настанку нових држава су (Монтевидео конвенција)..

1. Влада која је могла контролисати територију над којом се ''признаје'' власт те владе
2. Дефинисана територија
3. Могућност да та влада брани своје границе и да ступа у односе са другим земљама
4. Стално становништво које ће прихватити ту нову државу...

Још један принцип који је уствари прихваћен у правној науци је да ново признање треба да стабилизује ту земљу, тј. консолидује и извана и изнутра....

Као што знамо СРБИХ није имала ништа од тога - те је према предвиђањима и избио грађански рат..значи, само нелегално признање СРБиХ није направило самосталну државу него креатуру која је запала у грађански рат и која ни дан данас због самог свог насилног настанка не може да се искобеља из апсурдности свог постојања....

Ако видимо горње принципе схватићете да данашња Српска много боље задовољава све то , него што је ондашња СРБиХ задовољавала тј. незадовољава пошто није ниједан задовољила .....
Na Bosnjackim kostima i krvlju? 国关系的新篇章,为两国加强政治、经贸、文教、科技、旅游等领域的友好合作奠定了良好的政治基础。中国政府高度重视发展中哥友好合作关系。阿里亚斯总统即将对中国的访问是两国关系中具有历史意义的大事,相信此访将进一步推动两国各领域互利合作深入发展。

在谈到中哥经贸合作时,李表示,中哥经济互补性强,合作潜力很大。中哥建交为两国企业界加强相互了解、开展互利合作创造了良好条件,双方企业界合作热情空前高涨。中方愿与哥方继续努力,支持和鼓励两国企业界加强交流与合作,推动两国经贸关系迈上
bosank_a

Post by bosank_a »

BiH je podjeljena, ali da li se to moze prevazici?
suncokret13

Post by suncokret13 »

nexo wrote:
Shoba wrote:Alija je bio pravnik koji je oduvijek imao veliki interes za politiku. NJegov izrazito emocionalni,kao i religiozni pristup politici je bio njegova slabost. Svaka verzija Bosne je imala smisla samo ukoliko bi on zadrzao svoje vlastite pozicije i interese. Bosna samo naseljena Bosnjacima je bio njegov ideal, ali kada je shvatio da je to neizvodljivo, prihvatio je kompromise i prilicno lose se nagodio, jer tu opciju nije mogao da predvidi. Imao je solidnih liderskih kvaliteta, ali ipak nije bio politicar.Za razliku od Karadzica, Bobana i ostalih ultra-nacionalsocijalista on ipak nije bio za masovno protjerivanje, genocid, urbicid i ostale fasizoidne radnje, i zato mu treba dati kredit.
Nemoj biti siguran da nije bio za ovo boldirano. Sigurno je da tako nesto nije smjeo sebi dozvoliti u tom vremenu! Takodje, ne bih se smjelo zaboraviti Cacu i Celu i koliko je Aliji trebalo vremena da se odluci na akciju protiv njih.
a i

On je posebna prica. To je covjek koji je dobio Bosnu na dlanu, kao gradjansku modernu drzavu, da bi za 5 g. od nje napravio srednjovjekovni vilajet. To je jednostavno njegova vizija drzave , spoj Islama i drustva, koji ne moze funkcionisati po dansnjim principima modernog multi-drustva. Covjek je jednostavno zaglavio u 18 stoljecu. On je srusio temelje Burzoaske Revolucije, unazadio nas za 200 g.
sve je to tacno......

za sve nas,a i za njega bi bilo bolje da se je posvetio unucima i kaHvenisanju s ahbabima.
nego da se je bavio politikom i to jako lose,

zelio je da ostvari svoj san,
u kojoj ga je mjeri ostvari i kolikom je cjenom placena ta realizacija sna,znamo svi.
a koliko ce se jos to placati i kako ??

zalosno je danas procitati nesto u ovom stilu :

''prodajem bubreg,kako bih mogao prehraniti porodicu''

danas,12 godina poslije zavrsetka rata,za ovakvu poruku danas,nisu krivi ni chetnici ni ustase.......
leonard

Post by leonard »

bosank_a wrote:BiH je podjeljena, ali da li se to moze prevazici?

Da li je moguce zaustaviti globalno zatopljavanje?
SFSN

Post by SFSN »

jeza u ledja wrote:
SFSN wrote:
fantom slobode wrote: Sa tvoje strane linije pravi zlocinci nisu zlocinci, nimalo niste kompetentni da komentarisete ko je zlocinac ko nije:-) Imas li i ti majicu sa "idolima":-)
Pa to ti je sto sam ti ranije govorio. Vasa strana granice predstavlja samo vas, a nasa strana predstavlja ostatak svijeta, sto je u bezbroj slucajeva dokazano u Hagu. Uostalom otidji u bilo koju zemlju svijeta i pitaj kakvo je misljenje obicnih ljudi o vama, u stvari prije nego sto odes bilo gdje provjeri da nisi na kakvoj Interpolovoj listi, za svaki slucaj, posto vas hapse ko miseve svako malo, a hapsice vas jos decenijama.
8)...па, зато ја питам ево већ данима колико сам ја добио робије - пошто, видим, на форуму превладава мишљење да су СВИ Срби злочинци, СВИ Срби су убице, СВИ Срби су ћетници итд итд....па, реко' да видим зна ли ико колико је то мени робије запало....*еби га и ја сам неки Србин, бар именом и презименом....

Био у доста земаља, причао са доста људи и људи углавном немају појма шта , ко , гдје на овим просторима....али онда их ја упутим у истинска дешавања шта је било на овим просторима и онда само закључе:''Чим је си-ен-ен онако навалио на Србе, знали смо да нешто није у реду....''....увијек је пресудна чињеница да су и Словенци и Хрвати и Муслимани ПРВИ напали и убили Србе гдје год је то било могуће....и јако важна чињеница је да тамо гдје нису убијани Срби или ЈНА (Црна Гора и Македонија) није било сукоба....паметном човјеку не треба пуно да повеже два и два....

Иако, како ти то авазовски закључујеш 8) да је ''читав свијет против Срба'' остаје упитник на сљедећу мисао: читав свијет ''не воли'' СРбе, а само Муслимани у СРБИХ хоће да живе са Србима хохохохох иако су СВИ Срби убице, геноцидни , силоватељи итд итд итд нешто ту није у реду са народом који хоће да живи са геноцидним убицама , зар не? 8).....у чему је цака? ....8)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

SFSN wrote:
jeza u ledja wrote:
SFSN wrote: Ето ....исто нам је с обје стране границе 8)
8)...па, зато ја питам ево већ данима колико сам ја добио робије - пошто, видим, на форуму превладава мишљење да су СВИ Срби злочинци, СВИ Срби су убице, СВИ Срби су ћетници итд итд....па, реко' да видим зна ли ико колико је то мени робије запало....*еби га и ја сам неки Србин, бар именом и презименом....

Био у доста земаља, причао са доста људи и људи углавном немају појма шта , ко , гдје на овим просторима....али онда их ја упутим у истинска дешавања шта је било на овим просторима и онда само закључе:''Чим је си-ен-ен онако навалио на Србе, знали смо да нешто није у реду....''....увијек је пресудна чињеница да су и Словенци и Хрвати и Муслимани ПРВИ напали и убили Србе гдје год је то било могуће....и јако важна чињеница је да тамо гдје нису убијани Срби или ЈНА (Црна Гора и Македонија) није било сукоба....паметном човјеку не треба пуно да повеже два и два....

Иако, како ти то авазовски закључујеш 8) да је ''читав свијет против Срба'' остаје упитник на сљедећу мисао: читав свијет ''не воли'' СРбе, а само Муслимани у СРБИХ хоће да живе са Србима хохохохох иако су СВИ Срби убице, геноцидни , силоватељи итд итд итд нешто ту није у реду са народом који хоће да живи са геноцидним убицама , зар не? 8).....у чему је цака? ....8)
Ili da definitivno posumnjam u tvoj zdrav razum ili da nam svima ovdje fino i posteno kazes ko te placa i koliko? :oops:

Nevjerovatno je s kolikim zarom zastupas teze koje su toliko prozirne da bi ih i mala djeca tesko svarila. Ali ne i oni koji su na ovoj drugoj strani granice koju pominjes podjednako zadojeni nacionalizmom!
I ti to znas kao sto to zna i onaj ko te salje ovamo da im rasplamsavas njihove svete osjecaje pripadnosti jos svetijim im nacijama...

Ne zato sto si provalio nesto bezobrazno (ovdje mislim na vulgarne rijeci) ali upravo zato sto pogano vrijedjas zdrav razum svakog normalnog covjeka zasluzio si ban za sva vremena!

I da, slobodno me nazovi srbomrscem!
Takve kao tebe zaista ne mogu da svarim jer duboko u meni vrijedjaju sve ono sto ima veze sa humanizmom!
SFSN

Post by SFSN »

Vodenjak wrote:
SFSN wrote:
jeza u ledja wrote: Pa to ti je sto sam ti ranije govorio. Vasa strana granice predstavlja samo vas, a nasa strana predstavlja ostatak svijeta, sto je u bezbroj slucajeva dokazano u Hagu. Uostalom otidji u bilo koju zemlju svijeta i pitaj kakvo je misljenje obicnih ljudi o vama, u stvari prije nego sto odes bilo gdje provjeri da nisi na kakvoj Interpolovoj listi, za svaki slucaj, posto vas hapse ko miseve svako malo, a hapsice vas jos decenijama.

Ili da definitivno posumnjam u tvoj zdrav razum ili da nam svima ovdje fino i posteno kazes ko te placa i koliko? :oops:

Nevjerovatno je s kolikim zarom zastupas teze koje su toliko prozirne da bi ih i mala djeca tesko svarila. Ali ne i oni koji su na ovoj drugoj strani granice koju pominjes podjednako zadojeni nacionalizmom!
I ti to znas kao sto to zna i onaj ko te salje ovamo da im rasplamsavas njihove svete osjecaje pripadnosti jos svetijim im nacijama...

Ne zato sto si provalio nesto bezobrazno (ovdje mislim na vulgarne rijeci) ali upravo zato sto pogano vrijedjas zdrav razum svakog normalnog covjeka zasluzio si ban za sva vremena!

I da, slobodno me nazovi srbomrscem!
Takve kao tebe zaista ne mogu da svarim jer duboko u meni vrijedjaju sve ono sto ima veze sa humanizmom!
Али, Водењак, стари партнеру пљувачки мој форумски 8)...лако је то ријешити, ако сам ја шта неистинито рекао - ти умјесто да шкевћеш у свом ћошку и позиваш се на хуманизам, вулгарен ријечи и Србофобију , требаш само рећи:''Е, братко, ево ти моје чињенице које кажу - Срби су урадили то и то , тада и тада'', па да се ''пободемо'' аргументима...ок?....

Значи, доста је авазовског сјемена које се сведе на:''Они анамо нас ....а ми фини.....'' - истина је у интересу свих нас, а понајвише Срба....бар је тако с моје тачке гледишта....

А, ти, пријатељу, изволи удари аргументима....пусти ово своје неаргументовано флоскулање....ок? 8)
Fair Life

Post by Fair Life »

@ SFSN

Dozivljavam te kao egzekutora koji se vratio na mjesto zlocina. Mislim i drugi...

Da li ti je to potrebno ??

Inzistiras na dokazima. Ja sam ti jedan od dokaza. Pet logora u vremenu
od dvije godine.

Kilometar od moje kuce u BiH je nekoliko stotina dokaza pokopano...
Civili... Poslednji dani rata. Najmladji ubijen u 17-toj godini zivota. Najstariji
u 78-oj. Medju njima jedina zena... moja skolska.

Daj ne seri vise...
Fair Life

Post by Fair Life »

SFSN wrote:Али, Водењак, стари партнеру пљувачки мој форумски 8)...лако је то ријешити, ако сам ја шта неистинито рекао - ти умјесто да шкевћеш у свом ћошку и позиваш се на хуманизам, вулгарен ријечи и Србофобију , требаш само рећи:''Е, братко, ево ти моје чињенице које кажу - Срби су урадили то и то , тада и тада'', па да се ''пободемо'' аргументима...ок?....

Значи, доста је авазовског сјемена које се сведе на:''Они анамо нас ....а ми фини.....'' - истина је у интересу свих нас, а понајвише Срба....бар је тако с моје тачке гледишта....

А, ти, пријатељу, изволи удари аргументима....пусти ово своје неаргументовано флоскулање....ок? 8)
http://www.youtube.com/watch?v=rmNBXYg8UX4

http://www.megaupload.com/?d=2AP2IMOM
leonard

Post by leonard »

SFSN wrote:
jeza u ledja wrote:
SFSN wrote: Ето ....исто нам је с обје стране границе 8)

Ja razumijem tvoje prirodno identificiranje sa tvojim narodom, sto se odrazava na tvoj stav i nastup. No, ti si subjektivan! Ja sam subjektivan ma koliko nastojao biti objektivan! Ja cu ti ovdje ponuditi moj stav, a do tebe je kako ces se prema istom odrediti. U svakom slucaju, nemam zlih namjera!

U tvom narodu ima dobrih i losih ljudi, kao i u svim drugima na ovom svijetu. Nije bitno koliko je vas u cetnicima, jer--po meni--i oni se dijele na dobre i lose; vas problem je u losoj polici i nivou nacionalne svijesti koji--u kombinaciji sa niskim stepenom opsteg obrazovanja i kulturnom izoliranoscu--dovodi do jedne kolektivne zaslijepljenosti. Nisu Srbi jedini koji pate od takvog sindroma; Hrvati i muslimani su im veoma slicni. Doduse, Srbima se mora priznati da su u tome najbolji!

Иако, како ти то авазовски закључујеш 8) да је ''читав свијет против Срба'' остаје упитник на сљедећу мисао: читав свијет ''не воли'' СРбе, а само Муслимани у СРБИХ хоће да живе са Србима хохохохох иако су СВИ Срби убице, геноцидни , силоватељи итд итд итд нешто ту није у реду са народом који хоће да живи са геноцидним убицама , зар не? 8).....у чему је цака? ....

Ovdje se generalno slazem sa onim sto si napisao. Ja sam protiv ocuvanja bracne zajednice prisilom. Bolje je dozvoliti razvod braka, a napraviti adekvatna rjesenja po pitanju stvari koje se mogu i ne mogu dijeliti. Tako, na primjer, djeca se ne mogu dijeliti, ali se moze odrediti zajednicko starateljsvo! Ko zna, mozda se roditelji i pomire jednog dana?!
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

SFSN wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:
SFSN

Post by SFSN »

Fair Life wrote:@ SFSN

Dozivljavam te kao egzekutora koji se vratio na mjesto zlocina. Mislim i drugi...

Da li ti je to potrebno ??

Inzistiras na dokazima. Ja sam ti jedan od dokaza. Pet logora u vremenu
od dvije godine.

Kilometar od moje kuce u BiH je nekoliko stotina dokaza pokopano...
Civili... Poslednji dani rata. Najmladji ubijen u 17-toj godini zivota. Najstariji
u 78-oj. Medju njima jedina zena... moja skolska.

Daj ne seri vise...
Инсистирам да ми Водењак каже по чему пљује....

Да , Фер знам гдје си био и како си прошао...али то нема везе с овим што ја тражим од Водењака....

Да ли ја иједног момента кажем генерално Срби нису чинили злочине? Да ли сам који српски злочин покушао оправдати?
Оно што радим је додајем мало сиве у Федералну црно-бијелу слику ....покушавам да схватите да нема генерализација....безуспјешно, али ћу наставити....

Шта да ти кажем...ако ти је за утјеху и мој рођени брат је био у муслиманском логору и није се баш добро провео....и шта сад? Јесу ли СВИ муслимани криви за то? Требам ли ја теби рећи доживљавам те као егзекутора...или тим ''другима'' које помињеш?
SFSN

Post by SFSN »

jeza u ledja wrote:
SFSN wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol:

:D Тако је било у пар случајева 8).....свега ми 8)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Daj ba cuj 'cim je CNN navalio na Srbe, tu nesto nije u redu'. :roll: Pa nismo djeca jebote. :-)
SFSN

Post by SFSN »

jeza u ledja wrote:Daj ba cuj 'cim je CNN navalio na Srbe, tu nesto nije u redu'. :roll: Pa nismo djeca jebote. :-)
...само цитирао њихове ријечи....ништа више....
pitt

Post by pitt »

ma ja svi budale i lazu........ sem nebeskog naroda :D:D
mladoliki

Post by mladoliki »

Samo da pozdravim moćnog ćiriličnog giganta!
Odavno nisam čuo razmišljanje minijaturnijeg mentalnog sklopa i prosto bih volio da nisam dobro pročitao njegove misli.
Iz svake riječi izvire gomila genetski nataloženih frustracija u kojima se, kako to radi i zvanična nacionalna propaganda, permanentno traži opravdanje za svo zlo koje su njegovi sunarodnjaci počinili 90-ih.
Pogotovo sam se nasmijao tezi o tome da su "njegovi" svugdje prvi napadani, a najveći biser je da je to urađeno u Sloveniji. Pa, kako pobogu brate u Sloveniji gdje Srba ima kao kod nas Jevreja, koje bolan Srbe kad ih na mapi nema, a ono malo što ih je bilo jedva dočekalo da dobije slovensko državljanstvo. Možda ti misliš na JNA, pa je to za tebe srpski narod. I moram ti reći, gigante, da mi mišljenje ne kreira avaz, jer ga urijetko čitam, ne mislim da su Srbi genocidan narod, nego samo dobar dio njih u BiH- oni koji negiraju genocid, koji ga prešućuju i nisu u stanju suočiti se sa svojim slabostima, opravdavajući svoj, evidentno veći, teži, kvantitativniji zločin, zlodjelima koji su počinili drugi prema pripadnicima njihovog naroda. Moj nije niko ko je ubio, zaklao, silovao, protjerao drugoga..., pa makar me rodio!
SFSN

Post by SFSN »

:lol::lol::lol:

Младолики, зар си морао промијенити ник да ово све кажеш 8).....дај се прикажи у правом свјетлу 8)...

И колико је то ''добар дио њих'' који су ''геноцидни'' 8) има ли то какву квантитативну бројку или служи за потпаљивање Федералних маса? 8)
Post Reply