Imaš morsku so koja je jodirana.suspect_zero wrote: ↑08/01/2022 20:13Znači ove fensni da zaobiđem, morska je onda ok? Mislim da koristim onu sa Paga ili tako nešto![]()
Kuhinjska so ima emulgatore, koje treba izbjegavati općenito.
Imaš morsku so koja je jodirana.suspect_zero wrote: ↑08/01/2022 20:13Znači ove fensni da zaobiđem, morska je onda ok? Mislim da koristim onu sa Paga ili tako nešto![]()
Kaze se fucked paprikakaranana wrote: ↑08/01/2022 22:43Ja probo na googleu traziti ima li se kupiti taj zacin i nisam nasao kucajuci na nasem. Haj reko da probam na engleskom ali nisam znao kako da kazem tucana na engleskom. I potrazim na translateu ali nije mi pomogloChallenger_ wrote: ↑06/01/2022 20:42 Uz ćevape začin - tucana ljuta sušena paprika koju služi ćevabdžija, etnički Turčin, u Staroj skopskoj čaršiji u Skoplju. Iznenadila me ponuda začina, ali kada sam počeo umakati ćevape u njih, otkinuo sam.
Tucana ljuta sušena paprika, vrh vrhova, iskustvo iz Skoplja.
![]()
Ne moze nemasan, jednostavno ne ide…moonca wrote: ↑13/01/2022 00:18 Dobro, ali i masno.. sto je bitnije .. so/ biber/ soda b. moze i prezla, malo vode....
Sinoc sam jela cevape, od vrlo kvalitetnog mesa... ali 98 % nemasno.. . mekano je , nema zilica, ali nema ni ukusa. ne lichi na cevap( kako ga imamo u sjechanju iz djetinstva, po kojem i vrednujemo)... tako...![]()