Senad Hadzifejzović...

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
Prenj

Post by Prenj »

Zadnji CD je ponovo pokazao da je ubjedljivo najveca vrijednost emisije Medzida Buljubasic.
Ali za onako dobre priloge treba doobro zagrijati stolicu i raditi.

A Senad je sad poceo ispoljavati i simptome nacionalne vrucice izjavom kako je "dobro poznato da su Bosnjaci vladali i Budimom i Pestom" ...
Zar nije dovoljno sto su komsije vec odavno usle u zadnji stadij bolesti poznate u narodu pod imenom "Srbija do Tokija", nego treba zaraziti i bosnjacki korpus?
SD-6

Post by SD-6 »

inshallah ovaj put leće i Bec :oops:...

a ja sanjam ulazak u Konstantinopolj :D
*edu"
iskreno..jel' ovo sve zbog neemitovanog priloga :? ...eno ba zadnji put i Bumbara zakinuše:oops: ne bi opasnih prica :roll: :D
Prenj

Post by Prenj »

Senad je u zadnjem "Centralnom" (12/11/2005) intervjuisao premijera Hadzipasica ...
Razgovor je poceo na slican nacin kao i sa Usanovicem, "Ahmete, pobogu sta se desava, rasprodaja drzave ...", ali se nije i nastavio na isti nacin - Hadzipasic se pokazao kao tvrd orah, a Senad se, nazalost, s obzirom na vaznost cijelog pitanja - prodaje "Energopetrola" mogao i mrvicu bolje pripremiti.
Moja ocjena 4/5
Stari

Post by Stari »

Eh prenj ...gledao sam ih obojcu i ona faca Ahmet (prvi put za njega i cujem a i vidim ) ...jes bio malo potvrd ... nije se dao zbuniti ...nego ona licitacija za glavom (ili glavama u) u odnosu na drzavu...mi nekako svinjska... kod obojce. Eto slucaj je htio da sam djelove intervjua tog Zigica date nekakvom Mati ....na televizijskoj stanici OBN...(a njih sam se isto tako od skora pretplatio....a BH1 mi ne daju) ...i bilo mi nekako zao covjeka ... izgledao je vidno potresen i preplasen za zivot ... a ovamo Senad i Ahmet naprdjuju jel him draza (njihova)Drzava ili (tudja) glava...

ne znam ... sta ti mislis o tome?
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Eh prenj ...gledao sam ih obojcu i ona faca Ahmet (prvi put za njega i cujem a i vidim ) ...jes bio malo potvrd ... nije se dao zbuniti ...nego ona licitacija za glavom (ili glavama u) u odnosu na drzavu...mi nekako svinjska... kod obojce. Eto slucaj je htio da sam djelove intervjua tog Zigica date nekakvom Mati ....na televizijskoj stanici OBN...(a njih sam se isto tako od skora pretplatio....a BH1 mi ne daju) ...i bilo mi nekako zao covjeka ... izgledao je vidno potresen i preplasen za zivot ... a ovamo Senad i Ahmet naprdjuju jel him draza (njihova)Drzava ili (tudja) glava...

ne znam ... sta ti mislis o tome?
Previse je bilo rasprave o formi, malo o sustini, tj. o razlozima koji su doveli do ostavke I. Zigica.
edu

Post by edu »

ma kurcevo mi je bilo pitanje..cuj je li vam draza vasa glava ili drzava???..kakva je to glupost..sad neko treba odgovoriti draza mi je drzava..(al' u kurcu..) i ako tako ne odgovori on nije patriota..gluposti..i sad porede ljude koji su poginuli u ratu braneci ovu drzavu..da li bi iko normalan otisao na liniju da je znao 100% da ce taj dan poginuti??? ne bi..a zigic..cim je dao takvu izjavu..vjerovatno mu je neko uputio prijetnju..ako tako nastavis ode glava..ili nesto slicno..prenj..nije tesko skontati da je bio nepripremljen..a i izgleda da mu je svejedno..razgovarao sa visokim predstavnikom..premijerom federacije ili generalnim sekretarom fs (ma kakvi oni bili..)..on niti koga persira..niti postuje..ali nek' je zato prilikom gostovanja radoncica..istog upitao.."mogu li vas zvati fahro"?
Prenj

Post by Prenj »

edu wrote:..on niti koga persira..niti postuje..ali nek' je zato prilikom gostovanja radoncica..istog upitao.."mogu li vas zvati fahro"?
:lol:

I sta je ovaj odgovorio?
Nije valjda "my name is Radoncic, Fahro Radoncic"?
edu

Post by edu »

cini mi se da mu je dozvolio..znam da je senad poslije sretan bio.. :D :D :D
Qwert

Post by Qwert »

Jah.. :D
edu

Post by edu »

samaran dobio nagradu u sarajevu..samaran veliki prijatelj sarajeva..'94. odrzao govor na otvaranju zimiskih olimpijskih igara i skrenuo paznju svijeta na ovaj opkoljeni grad..samaran rodjen u barseloni..senadov komentar: "eto zasto navijamo za barselonu a ne za holandski ajax".. :-) :-) :-)
Prenj

Post by Prenj »

I "deset vijekova od kako Neum pripada BiH" ...
Stari

Post by Stari »

Simpaticno mi je u ovom zadnjem izdanju CD-a bilo ono u vezi one one male (ne mogu se sjetiti imena ) sto je snimila neku plocu sa ocito nesto stilizovanim ...sevdalinkama. Ista je valjda u nekim engleskim novinama proglasena za najbolji plocu u protekloj godini. I Senad veli, dok mi ovdje prasimo turbo-folk i ovo-ono muziku englezi slusaju sevdah i dodaje ...."neko tu nije normalan ili mi ili englezi" ...dobra formulacija. :D
Prenj

Post by Prenj »

Stari wrote:Simpaticno mi je u ovom zadnjem izdanju CD-a bilo ono u vezi one one male (ne mogu se sjetiti imena ) sto je snimila neku plocu sa ocito nesto stilizovanim ...sevdalinkama. Ista je valjda u nekim engleskim novinama proglasena za najbolji plocu u protekloj godini. I Senad veli, dok mi ovdje prasimo turbo-folk i ovo-ono muziku englezi slusaju sevdah i dodaje ...."neko tu nije normalan ili mi ili englezi" ...dobra formulacija. :D
Sto ih nimalo nije sprijecilo da onda puste novog Shabana Burhana u novokomponovanom stilu ...

O 'maloj' imas vise informacija ovdje
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=14980
wanderer

Post by wanderer »

Avdo bi se trebao prestati blamirati, i onaj prilog prepustiti Laticu. Ovaj em je davno provaljen, em mu "target audience" ionako vise vjeruje od Avde, em nema umjetnckih vrijednosti da okalja.
Vingo

Post by Vingo »

kojem od Latica?
wanderer

Post by wanderer »

Moze obojici brace, sto se mene tice :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

zmijaIzmaj wrote:senad mu reko da ne ponavlja, jer centralni dnevnik gledaju pametni ljudi, i onda dva puta ponovise govor samarana..
Odlicno zapazanje...
edu

Post by edu »

ih to je nista..prilog o beckom rabinu je "reemitovan" 4-5 puta..nije sala..bio na hrt-u.. :D :D :D
Prenj

Post by Prenj »

I kad sam vec pomislio da se zadnjem "Centralnom" nece imati nesto bitno prigovoriti (osim tradicionalno glupe ankete, i tradicionalno konfuznog Sidrana) desila se katastrofa: Odmah nakon dramaticnog priloga o potencijalnom utjecaju osiromasenog uranijuma na nase zdravlje, uslijedila je reklama za Fabriku duhana Sarajevo.
Velika hvala producentima Centralnog na iskrenoj brizi za nase zdravlje!
wanderer

Post by wanderer »

U pravu si prenj, i ja pusim ronhill :D

Bez zezanja, trebali bi tu preuzeti zakone o reklamiranju iz EU, samo sto FDS ima prejak lobi...
zzzzz

Post by zzzzz »

Nedosljedan.....u vise navrata je to pokazao.

Npr. kada je objavio prilog o "Kauboju" premijeru Podrinjskog Kantona i njegovom vrijedjanju novinarke Radio ili Tv Gorazde, najavio je da ce u svakom CD-u emitovati prilog o njemu dok se doticni ne smjeni.
Naravno, nakon tog CD-a nije ga vise ni spomenuo (dali je bio upozoren iz centrale SDA ili je jednostavno zaboravio, neznam)
Slicno je bilo sa celnicima FSBiH, prije svega Usanovicem nakon njegovog odlaska u Beograd

Za razliku od Duske Jurisic, on misli da je njegov zadatak da bude dobar domacin a ne dobar novinar (ovo sam vec spominjao)
Dovede u studio cetnika i onda se kao drzi neutralan, umjesto da ima svoj stav i da argumentuje za te svoje stavove.

Duska je No1 , bar sto se tice ovih emisija suceljavanja
zzzzz

Post by zzzzz »

edu wrote:ma kurcevo mi je bilo pitanje..cuj je li vam draza vasa glava ili drzava???..kakva je to glupost..sad neko treba odgovoriti draza mi je drzava..(al' u kurcu..) i ako tako ne odgovori on nije patriota..gluposti..i sad porede ljude koji su poginuli u ratu braneci ovu drzavu..da li bi iko normalan otisao na liniju da je znao 100% da ce taj dan poginuti??? ne bi..
Bilo je i takvih @edu, naravno potajno su se nadali da ce nekim cudom prezivjeti ali su znali da su male sanse.
Nema veze sa temom ali sam osjecao potrebu i duznost da ovo kazem
wanderer

Post by wanderer »

zzzzz wrote:Nedosljedan.....u vise navrata je to pokazao.
Moram priznati da CD-a i Senada dosljednost nikada nisam ni ocekivao -- u najboljem slucaju malo dnevnog traca, ponekog interesantnog gosta i sl.
zeljeni_nadimak

Post by zeljeni_nadimak »

Senad Hadzifejzovic je, sto se mene tice postao dno dna u vrijeme kada je uredjivao onu emisiju "Face to Face", kako li se vec zvala. Jednom sam gledala tu emisiji kada su gosti bili Jasna Beri i Koke i nacin na koji je huskao zivotinjske nagone i podsticao Koketa da brutalno vrijedja i ponizava tu zenu (bez obzira kakav je njen glumacki repertoar niko ne zasluzuje da ga se onako ponizava). Od tada je, meni, aspolutno suvisno govoriti o Senadu a pri tome ocekivati kvalitet.
edu

Post by edu »

ma senČi je tito..bruka je sta se sve emituje u zemlji invalida..udovica..sehida.. :D :D ..........jao kralja..pa za ne povjerovati je koliko se on (ili ono!?..ali necu..nisam ja on(o).. :D :D :D )..sekira za poslovanje obn-a..koliko se on sekira da li obn uplacuje porez..senČija za predsjednika..(umjesto tihica..naravno..)..smeta mu "hrvatski" obn ali mu zato ne smeta reklama prije cd-a "srpskog" sv(ij)eta..ali najzalosnije je sto je on zvao caletu kao da on njemu kaze da se ne moze niko zajebavati na njegov racun..(bas se pitam da li je tihic zvao sasu petrovica da ga upozori za onaj novogodisnji kviz iz 2005.?!)..ali nije ni to najgore..najgore je sto je senadu sujeta toliko velika da mu smeta ona "parodija" i ono sranje od emisije "niko kao ja"..davati toliku vaznost jednom cirkus show-u..pa zvati dirketora druge televizije..stvarno je previse..pa cak i za senada..na stranu sto mu je prilog bio neprofesionalan..sto niko nije kontaktirao nekoga sa obn-a..(caletu je zvao prije mjesec i po')..ali eto vazno je je da je to sad aktuelno..kad i kad su dani objavili tekst o poslovanju obn-a..sjecam se naslovna "multitalenti za multiprevare..mislim da ima tome vise od godinu dana..senada je ovo tek sad zainteresovalo..razlog je suvise nego ocigledan - periferni dnevnik!

jadno...
Post Reply