Al ono što je branio je bilo perfektno i da općinski vijećnik i mujezin nije umiješao svoje prste, ovaj bi pokazao mnogo više i bio bi sigurno top 1 golman fks poslije rata.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- tovarish
#201 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Grean
#202 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vjerovatno si previdio ili zaboravio Mirzu Varesanovica koji je realno a ne sto je nas pokazao vise od svih pobrojanih, mada mi se svidjalo kako radi i Adzem dok je vodio kone.East_side wrote: ↑13/03/2021 14:47
Upravo tako. Za trenutnu fazu našeg kluba je sasvim dobar trener. Nego mene čudi i brine jedna druga stvar.
Ako pogledamo na komšije i broj njihovih igrača koji su igrali od kraja rata pa do recimo sredine 2000ih, i koji su postali treneri, shvatit ćemo da su ih iznjedrili više od nas. Ne ulazeći sada u kvalitet svakog od njih, tu su pored Osima Adžem, Mulalić i Muharemović.
Iz te iste generacije mi smo imali samo Uščuplića koji se, ruku na srce, 'slučajno' našao na toj poziciji. Imali smo i Džakmića kao pomoćnika ali nisam stekao dojam da ima cilj da napreduje do glavnog šefa S.Š.
E sad da li naši bivši igrači nemaju trenerske ambicije ili je nešto drugo u pitanju, ne znam. Mada, ima jedan izuzetak kojeg ću sada spomenuti.
Za Vinkovog naslijednika jednog dana, volio bih vidjeti Sedina Torlaka. Ja mislim da on i ganja licencu a osim toga, ima mentalitet za trenera, dobar je lider, autoritet, bivši kapiten, fajter, pravi vojnik kluba.
On je po meni za FKS isto ono što je Gerrard Liverpoolu. Mislim da nijedan navijač FKS ne bi imao ništa protiv ovog scenarija nekada u budućnosti, kada se školuje i stekne licencu i sve ostale uslove za to.
Mirza je dobro potcijenjen trener. Gdje god je bio nije se obrukao, ekipe mu igraju lijep fudbal, sa Olimpikom je uzeo Kup sto je samo po sebi golemo.
Za ostalo se slazem, definitivno je premalo imena.
-
mirza_15
#203 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znači znamo prvo i zadnje kolo za sada
Prvo kolo Krupa na Koševu - domaća
Zadnje kolo Olimpik na Koševu - gostujuća.
Edit: još jedan kuriozitet ove godine - otvaramo i zatvaramo treći dio sa dvije utakmice na AFH. A skoro sigurno nam je za sada ovako:
1. Krupa - H
2. X - H
3. X - A
4. X - H
5. X - A
6. X - H
7. Tuzla City - A *
8. Sloboda - H *
9. Mladost - A *
10. Radnih - H *
11. Olimpik - A (Koševo)
* Radnik bi morao da pobijedi u BL da bi se pomakao sa desetog mjesta što je malo vjerovatno. U tom slučaju bi bio ispred Mladosti, a možda čak i Slobode ako Sloboda izgubi protiv Veleža. Ako Sloboda ne izgubi (remi ili pobjeda) ostaju na osmom mjestu bez obzira na utakmicu Radnika i dolaze nam u osmom kolu. Čak i ako izgube, a Radnik ne dobije u BL.
Tuzla može sa sedmog mjesta samo ako pobjedi Zrinjski u Mostaru, a Radnik pobijedi Borac u BL (jako malo vjerovatno)
- Grean
#204 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Resicu je bio promasaj dolazak u Slobodu.
Bilo je izmjena a on ni minute. Ne znam je li usao i jednom u ova tri kola.
Bilo je izmjena a on ni minute. Ne znam je li usao i jednom u ova tri kola.
- Leopard_SA
- ZonFon
#206 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bio je neki info da se povrijedio pred kraj priprema, ne znam da li se oporavio tj. koliko je spreman da igra.
- Leopard_SA
- Grean
#208 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa prvo Maksimovic ili kako se zove koji mu je konkurencija na lijevom krilu danas dade gol. Njihov igrac, 21godina, da sam njihov trener i ja bih prije njega gurao.
Ne znam sto ode iz Novog Pazara, ima logike jedino ako su oni donijeli odluku da im ne treba.
Ne znam sto ode iz Novog Pazara, ima logike jedino ako su oni donijeli odluku da im ne treba.
- van Basten
#209 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kovacevic je pristojan golman i nista vise od toga. Cinjenica da smo zadnje dvije decenije trpili razne alaime cini ga vanzemaljcem
-
mirza_15
#210 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ja ne očekujem od golmana Sarajeva da bude mačka i da brani nemoguće. Očekujem da odbrani ono što treba da se odbrani, da dobro procijeni kod izlaska na visoke lopte i da pokupi ono što treba da pokupi, da ne pravi glupe kikseve (može se nekada desiti, ali sjetite se samo Bandovića i njegovih kikseva). Vladan sve to ima. Uz to igra dobro i nogom što je u današnjem fudbalu također važno. E sada, da je još mačka koja brani nemoguće već bi branio u nekom od klubova petice. Posao golmana je nezahvalan. Svaki gol se analizira, a on nema pravo na grešku jer se njegove skupo plaćaju. Napadač može da promaši 5 zicera, ako poslije toga pogodi i donese pobjedu ispadne heroj.
- East_side
#211 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
@Grean da, zaboravio sam na Mirzu Varešanovića
hvala ti na podsjećanju. Nismo tad bili toliko ni loši. Mali "šejtan" Suljić možda najviše duguje upravo Mirzi što je izrastao u igrača.
Nije se dugo zadržao na klupi, da je ostao još koju sezonu, ko zna šta bi bilo. Tad svakako i nisu bila baš bajna vremena za naš klub i tad nije bilo tako lako biti naš trener kao danas recimo...
Svejedno, kao što rekoh, u nekoj budućnosti, za 2-3 godine recimo, najviše bih volio vidjeti Torlaka na našoj klupi. Naravno, uz pretpostavku da se isti do tada izgradi kao trener u svakom smislu. Svakako sad vodi mlađe selekcije, znači nije uopšte operisan od tog posla. Ima finu podlogu.
@mirza_15 e ovo je dobra vijest
zadnje kolo "gostujemo" Olimpiku na Koševu. Automatski jednu više igramo kući. Još kad bi se smirilo ovo stanje oko pamdemije, pa se publika do tada vratila na tribine, ludiloooooo
Bit će zanimljivo vidjeti na kojoj poziciji će završiti komšije, tj. gdje ćemo igrati s njima. Grbavica bi nam legla kao kec na 11. Mada ako ovako ostane bez publike, svejedno ti dođe gdje s kim igraš.
@van Basten slažem se. Vladan je ok, korektan golman. Ništa više od toga. Ne bih uopšte smatrao nekom katastrofom ako bi nas napustio. Pogotovo ako uzmemo neku finu cifru za njega. Imamo hvala Bogu Kanurića i Dizdarevića. Uz kvalitetan rad i oni mogu biti u najgorem slučaju na Vladanovom nivou, ako ne i bolji. A kao što već rekoh, koji je bolji na relaciji Kanurić-Dizdarević, nije mi poznato.
Nije se dugo zadržao na klupi, da je ostao još koju sezonu, ko zna šta bi bilo. Tad svakako i nisu bila baš bajna vremena za naš klub i tad nije bilo tako lako biti naš trener kao danas recimo...
Svejedno, kao što rekoh, u nekoj budućnosti, za 2-3 godine recimo, najviše bih volio vidjeti Torlaka na našoj klupi. Naravno, uz pretpostavku da se isti do tada izgradi kao trener u svakom smislu. Svakako sad vodi mlađe selekcije, znači nije uopšte operisan od tog posla. Ima finu podlogu.
@mirza_15 e ovo je dobra vijest
Bit će zanimljivo vidjeti na kojoj poziciji će završiti komšije, tj. gdje ćemo igrati s njima. Grbavica bi nam legla kao kec na 11. Mada ako ovako ostane bez publike, svejedno ti dođe gdje s kim igraš.
@van Basten slažem se. Vladan je ok, korektan golman. Ništa više od toga. Ne bih uopšte smatrao nekom katastrofom ako bi nas napustio. Pogotovo ako uzmemo neku finu cifru za njega. Imamo hvala Bogu Kanurića i Dizdarevića. Uz kvalitetan rad i oni mogu biti u najgorem slučaju na Vladanovom nivou, ako ne i bolji. A kao što već rekoh, koji je bolji na relaciji Kanurić-Dizdarević, nije mi poznato.
- Logovan
#212 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Fudbaleri Sarajeva domaćin su ekipi Krupe u susretu 23. kola Premijer lige BiH, u utakmici koja će krajem naredne sedmice biti odigrana na stadionu Koševo.
Sarajevo je favorit u ovom meču, a posao će mu dodatno biti olakšan činjenicom da za Krupu neće nastupiti dva jako bitna igrača.
Zbog žutih kartona, za ekipu Krupe neće igrati Nikola Mandić i Stojan Maksimović. Mandić je ove sezone nastupio u 20 premijerligaških utakmica, a igrao je u sve tri utakmice proljetnog dijela prvenstva. S druge strane, Stojan Maksimović je sakupio 18 premijerligaških utakmica, ali nije igrao u duelima protiv Zrinjskog i Širokog Brijega već mu je današnji meč protiv Mladosti prvi proljetni za Krupu.
- Analiticarr
#213 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Toliko nas je unistio samoprozvani SD da ni uz pomoc sudija nikoga ne mozemo pobijediti.
BRAVO CELAVI!

BRAVO CELAVI!
-
yasaq
#214 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
što nas je uništio ? Pustio dva igrača da odu ? Nisu dva igrača tim.Analiticarr wrote: ↑14/03/2021 20:50 Toliko nas je unistio samoprozvani SD da ni uz pomoc sudija nikoga ne mozemo pobijediti.
BRAVO CELAVI!![]()
![]()
I sa ta dva igrača sezonu smo počeli katastrofalno dok nismo ritam uhvatili. Poklopi se i šuti !!!
-
sencobih
#215 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Upravo tako, pljuvali su Rahmana kako je bolikurac, kako namjerno kartone skuplja da ne bi igrao, da nije dobre glave, kako ljudi mijenjaju priču to je čudo jednoyasaq wrote: ↑15/03/2021 09:49što nas je uništio ? Pustio dva igrača da odu ? Nisu dva igrača tim.Analiticarr wrote: ↑14/03/2021 20:50 Toliko nas je unistio samoprozvani SD da ni uz pomoc sudija nikoga ne mozemo pobijediti.
BRAVO CELAVI!![]()
![]()
I sa ta dva igrača sezonu smo počeli katastrofalno dok nismo ritam uhvatili. Poklopi se i šuti !!!
-
yasaq
#216 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
upravo tako. Mi na početku polusezone igramo za karinu ali polako dižemo formu. Ovi su kao i lažni Mostarci poginuli protiv nas i nigdje ih neće biti. Eno Jakirević sahranio svoju ekipu samo za jednu utakmicu protiv nas. Ne mogu ljudi da hodaju , samo padaju od povreda. Tako će i ovi, a mi ćemo dići formu , lakapo i bez srkleta
-
made_in_sarajevo
#217 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
haj ba shvatite da analiticar mora svim silama pljuvati sve u klubu jer neko njegov nije u igri vise. zato imamo pomoc sudija, sviraju nam penale, crvene dijele ko na traci. naravno sve Emir placa. Nam pere pare preko direktorice, igraci su tu da se izvlace ogromne cifre i za kraj zeljo treba osvojiti titulu da bi se ovi otjerali.
-
TheTraveler
#218 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Foe, je ljek sa Trolla, ako ga niko ne cita i ne citira, vratice se na temu o svom klubu, i nervirati anamo one. Samo ignore.made_in_sarajevo wrote: ↑15/03/2021 10:37 haj ba shvatite da analiticar mora svim silama pljuvati sve u klubu jer neko njegov nije u igri vise. zato imamo pomoc sudija, sviraju nam penale, crvene dijele ko na traci. naravno sve Emir placa. Nam pere pare preko direktorice, igraci su tu da se izvlace ogromne cifre i za kraj zeljo treba osvojiti titulu da bi se ovi otjerali.
- Analiticarr
#219 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nisu to samo 2 igraca. Pogledaj nam ekipu lani i sada. Mi umjesto da smo duplo bolji jer smo jedini klub sa parama i klub koji korona nije pogodila, mi smo duplo slabiji a za sve je kriv ovaj celavi prevarant koji u talu sa varalicama poput husare dovodi njihove propale igrace. A ono sto je radio u pregovorima sa becirajem i jos nekim nasim bivsim A reprezentativcima je velika sramota za nas klub.yasaq wrote: ↑15/03/2021 09:49što nas je uništio ? Pustio dva igrača da odu ? Nisu dva igrača tim.Analiticarr wrote: ↑14/03/2021 20:50 Toliko nas je unistio samoprozvani SD da ni uz pomoc sudija nikoga ne mozemo pobijediti.
BRAVO CELAVI!![]()
![]()
- East_side
#220 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Taman da vidimo tog Cmiljanica i Salcina stavit umjesto Pidre. A mozda je dobro i sto je Amer sada ocistio kartone...Zbog tri žuta kartona Marinović koji nije vodio ekipu u posljednja dva meča neće moći računati na Harisa Handžića, Amera Dupovca, Krstu Velkoskog i Selmira Pidru.
Na drugoj strani Krupa će biti bez Stojana Maksimovića i Nikole Mandića.
-
last mohicans
#221 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zar tebe ne zovu Ćelo, jesi rekao toddu da se pozove na tebe, Ćelo me posloAnaliticarr wrote: ↑14/03/2021 20:50 Toliko nas je unistio samoprozvani SD da ni uz pomoc sudija nikoga ne mozemo pobijediti.
BRAVO CELAVI!![]()
![]()
- Analiticarr
#222 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To onaj navijac koji je trebao samo da ode i pokupi VIP pa mi onda napisao izvini nisam ja iz Sarajeva. Moze li neki drugi put ako nekad dodjem u Salast mohicans wrote: ↑15/03/2021 14:38Zar tebe ne zovu Ćelo, jesi rekao toddu da se pozove na tebe, Ćelo me posloAnaliticarr wrote: ↑14/03/2021 20:50 Toliko nas je unistio samoprozvani SD da ni uz pomoc sudija nikoga ne mozemo pobijediti.
BRAVO CELAVI!![]()
![]()
Inace takvih je ovdje najvise i najglasniji su. Ne navijaju za klub niti su kad isli na utakmice. Imaju pojedince u klubu za “navijaju” i pisu u njihovo ime a Sarajevo im nije ni u malom prstu. I smetaju im ljudi poput mene jer ja pisem protiv svih koji ne rade dobro za nas klub i tako ce i dalje biti, svidjelo se to nekome ili ne.
-
last mohicans
#223 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Eto ti navijaš, priželjkujes da se ne osvoji titula, jos to javno prizivaš,celo. Nikakav si ti navijač kluba, samo mu nanosiš štetu svojim pristrasnim i neobjektivnim pisanjem. A relevantan si ko Sefik Dzaferovic.
-
TheTraveler
#224 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Druze ignorisi ga molim te, trolla nas lik.last mohicans wrote: ↑15/03/2021 18:32 Eto ti navijaš, priželjkujes da se ne osvoji titula, jos to javno prizivaš,celo. Nikakav si ti navijač kluba, samo mu nanosiš štetu svojim pristrasnim i neobjektivnim pisanjem. A relevantan si ko Sefik Dzaferovic.
-
last mohicans
#225 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma na FoE mi je,ali katkad mu treba dati do znanja gdje pripada,na smetljistu kvazinavijača,kakav je on.TheTraveler wrote: ↑15/03/2021 18:33Druze ignorisi ga molim te, trolla nas lik.last mohicans wrote: ↑15/03/2021 18:32 Eto ti navijaš, priželjkujes da se ne osvoji titula, jos to javno prizivaš,celo. Nikakav si ti navijač kluba, samo mu nanosiš štetu svojim pristrasnim i neobjektivnim pisanjem. A relevantan si ko Sefik Dzaferovic.