Pomoć oko kupovine auta Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
madner

#201 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

emko1234 wrote:
madner wrote:Pa ili ima ili nema opreme. Nije passat karina, ovaj jeste gol ko pistolj.
Usro si ga madneru da valja, auto koje ima trozonsku klimu, vozačko sjedište dijelom elektropodesivo, color displej bord kompa i led farove s bixenonima je daleko od "gol ko pistolj" varijante.

Ne kažem da je aman zaman oprema, al u insigniji je fabrički dolazio u osnovnom paketu displej na centralnoj konzoli ko na videu iz 90ih godina. Znaci jedan red podataka je mogao stati. Ovdje ipak pricamo o color touch screenu.
Nemoj zajebavat.
Hajmo ovako, nista od ovoga nije top oprema za passat 2015 godine.
Auto sa ovim motorom i ovom linijom opreme je moguce nakucati na preko 80 000, a ne moze se gotovo nikako smanjiti.
iTo

#202 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by iTo »

bar ne skripi platika na dodir ko u insigini-i :)
madner

#203 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

Meni ne skripi, tako da sumnjam da je kod svake.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#204 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

madner wrote:Meni ne skripi, tako da sumnjam da je kod svake.
Priznaj da skripi?! neki su tu skripu pur pjenom rijesili. :mrgreen:
SSemir

#205 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by SSemir »

klixo wrote:Ovo je passat obicni , a sto se tice CCa ja ga se nedavno sekutarisao... najneudobniji automobil na dunjaluku.
cuo sam neki dan od jos jedne osobe, doduse, za prvu generaciju CC-a. neudobna sjedista, prostora naprijed ima manje nego sto bi trebalo biti u autu te klase..
pink floydd

#206 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by pink floydd »

pored Mazde6 samo marmun će pogledati u passata :-)
konektovan

#207 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

pink floydd wrote:pored Mazde6 samo marmun će pogledati u passata :-)
Dobar je novi passat. :thumbup: Nema mazda tu sta raditi.
madner

#208 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

konektovan wrote:
madner wrote:Meni ne skripi, tako da sumnjam da je kod svake.
Priznaj da skripi?! neki su tu skripu pur pjenom rijesili. :mrgreen:
Jos ne skripi, vidjet cemo kakav ce biti poslje. :D
ado-šampion

#209 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

SSemir wrote:
klixo wrote:Ovo je passat obicni , a sto se tice CCa ja ga se nedavno sekutarisao... najneudobniji automobil na dunjaluku.
cuo sam neki dan od jos jedne osobe, doduse, za prvu generaciju CC-a. neudobna sjedista, prostora naprijed ima manje nego sto bi trebalo biti u autu te klase..
To ti bude kad neko spuca 30-40 hiljada u auto a zao mu doplatiti 500 eura za ergoComfort sjedista koja su fenomenalna. Inace obicnim sjedalima nista ne fali. Mene na putu od 800 kilometara nisu umorila. Ali kod nas obicno svakako objektivnost izostaje, tako da cim se ne propada u njih odmah su neudobna, ne moras se ni 5 kilomera provozat.
pink floydd

#210 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by pink floydd »

konektovan wrote: Dobar je novi passat. :thumbup: Nema mazda tu sta raditi.
zaboravio sam da živimo u primitivnoj sredini i da smo jošuvijek na nivou jednoćelijskih organizama što se tiče nekih stvari, recimo ukusa i zdravog razuma
konektovan

#211 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

pink floydd wrote:
zaboravio sam da živimo u primitivnoj sredini i da smo jošuvijek na nivou jednoćelijskih organizama što se tiče nekih stvari, recimo ukusa i zdravog razuma
ukus i zdrav razum,hm,moze li pojašnjenje mesje Dior???? :zoka:
SSemir

#212 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by SSemir »

ado-šampion wrote:
SSemir wrote:
To ti bude kad neko spuca 30-40 hiljada u auto a zao mu doplatiti 500 eura za ergoComfort sjedista koja su fenomenalna. Inace obicnim sjedalima nista ne fali. Mene na putu od 800 kilometara nisu umorila. Ali kod nas obicno svakako objektivnost izostaje, tako da cim se ne propada u njih odmah su neudobna, ne moras se ni 5 kilomera provozat.
ammmm, to sam misljenje cuo od vlasnika mercedesa w204...valjda ima malo kredibiliteta njegovo misljenje,.
a citirao sam misljenje momka koji je vlasnik jednog takvog..
hmmm
ado-šampion

#213 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

SSemir wrote: ammmm, to sam misljenje cuo od vlasnika mercedesa w204...valjda ima malo kredibiliteta njegovo misljenje,.
a citirao sam misljenje momka koji je vlasnik jednog takvog..
hmmm
Slozicemo se ako sjedis 9 sati u nekim sjedistima, ustanes jednom u toku te voznje da kupis nesto u pekari, i kad stignes na destinaciju nista te ne boli, nemas bolove u ledjima, nisi umoran, onda se za ta sjedista ne moze reci da su neudobna ni po kojem osnovu. Ne moram biti vlasnik ni jednog auta da to znam, mogao sam jednostavno rentati tog Passata, tako da u ovom slucaju njegov kredibilitet kao vlasnika W204 ne igra ulogu.

Objektivnost je jedno, a misljenje u Bosni nesto sasvim drugo. Misljenje u Bosni se svede na (lupam) "jarane imam renola, us'o u taksi vw slomio se, tvrda sjedista". A onda kad ga pitas "pa dokle si isao s taksijem, do Tuzle", kaze "ma jarane isao od Otoke do grada". I on je formirao misljenje o udobnosti nekih sjedista na putu od 5 kilometara. :-)

Btw. osnovna sjedista u Passatima 6 i 7, u koje spada i CC, jesu malo malena i moguce da su neudobna za nekog ko je puno tezak, ja sam 1.88, 85, poprilicno u formi, tako da su meni bila udobna, opet kazem objektivno gledajuci, ne na parkingu ili na putu od 10 kilometara. U paketimu Comfortline ili uz doplatu dolaze ergoComfort sjedista koja su odlicna, hvaljena na sva zvona.
pink floydd

#214 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by pink floydd »

konektovan wrote:
pink floydd wrote:
ukus i zdrav razum,hm,moze li pojašnjenje mesje Dior???? :zoka:
zaobići mazdu koja je ljepša i bolje opremljena za iste pare samo zato što je japanac a ne švabo kao passat

gastarbajter sindrom
ado-šampion

#215 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

Pricajuci o objektivnosti u Bosni... Jesi li vlasnik i jednog tog novog auta, tj. jesi li ti licno birao?

Jbga ne bih ni ja pogledao ovog Passata od 55 k pored BMW trice za iste pare, ali nemam para ni za jedno ni za drugo. :-) Da imam i da dajem te pare, vjerovatno bih malo bolje pogledao oba auta i razmislio. :-) A sto se tice biranja, lako je ustanoviti sta izaberu oni koji biraju, statistike ne lazu.
Ned071

#216 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Ned071 »

za te pare kupis DS 5 i pisas po passatu :D
ado-šampion

#217 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

Ned071 wrote:za te pare kupis DS 5 i pisas po passatu :D
Jel to onaj kojem su zaboravili staviti ulje u amortizere? :D
madner

#218 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

Za te pare je passat puno bolji od BMWa. :D
ado-šampion

#219 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by ado-šampion »

madner wrote:Za te pare je passat puno bolji od BMWa. :D
Ma lupam onako, cisto za primjer, poenta je bezze prica "ne bih pogledao" i slicno, kad biras izmedju ta dva auta onda mozes takve izjave. Passat jede tu neku Mazdu 6 za dorucak sto se tice prodaje, a neki Bosanac se pita kako to da neko kupi Passata umjesto Mazde 6, jbt da nas nema trebalo bi nas izmisliti. :D

Btw bila je donedavno trica na akciji, 318d, sa slicnom opremom kakvu ovaj Passat ima, za 56 hiljada, u Tomicu kod nas. Pa nek neko kaze da to nije postena ponuda. :D
citroen xm

#220 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by citroen xm »

A jeste vam priča i diskusija..... svaka vam čast. :D

Sad frajer trlja ruke, mjeri posjećenost i broj kometara. Kad bolje skontam i ja mu pomažem. :lol:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#221 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by mali_milojica »

Mazdu u Evropi ubijaju porezi. Ne bih bas rekao da je Passat jede na ostalim trzistima.
Iskreno ja bih kad mogao kupiti takav auto birao bih uvijek Mazdu prije Passata iskljucivo zbog dizajna.
Inace,meni trenutno je C klasa top auto u toj nekoj srednjoj klasi. Nekako mi je najkompletniji auto. Prelijep auto unutra i vani,tehnoloski pri vrhu,odlican.
madner

#222 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by madner »

ado-šampion wrote:
madner wrote:Za te pare je passat puno bolji od BMWa. :D
Ma lupam onako, cisto za primjer, poenta je bezze prica "ne bih pogledao" i slicno, kad biras izmedju ta dva auta onda mozes takve izjave. Passat jede tu neku Mazdu 6 za dorucak sto se tice prodaje, a neki Bosanac se pita kako to da neko kupi Passata umjesto Mazde 6, jbt da nas nema trebalo bi nas izmisliti. :D

Btw bila je donedavno trica na akciji, 318d, sa slicnom opremom kakvu ovaj Passat ima, za 56 hiljada, u Tomicu kod nas. Pa nek neko kaze da to nije postena ponuda. :D
Naravno, no realno ljudi porede svoja starija auta sa ovim i misle da je ovo vrh. A nije. Ni VWov vrh.

Dobra akcija, inace se ne moze ni uzeti nista osim najslabijeg benzinca za ta pare. :D
spreca

#223 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by spreca »

mali_milojica wrote:Mazdu u Evropi ubijaju porezi. Ne bih bas rekao da je Passat jede na ostalim trzistima.
Iskreno ja bih kad mogao kupiti takav auto birao bih uvijek Mazdu prije Passata iskljucivo zbog dizajna.
Inace,meni trenutno je C klasa top auto u toj nekoj srednjoj klasi. Nekako mi je najkompletniji auto. Prelijep auto unutra i vani,tehnoloski pri vrhu,odlican.
kolega imao 6 onu stariju tipu ali novu kupio .....a skripi ona plastika unutra ko sepet......ja imam pasata i zadovoljan sam sa njim....120hiljadarki preso samo redovni servisi
Ned071

#224 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by Ned071 »

ado-šampion wrote:
Ned071 wrote:za te pare kupis DS 5 i pisas po passatu :D
Jel to onaj kojem su zaboravili staviti ulje u amortizere? :D
Germani su vazda bili poznati ko provale :D
konektovan

#225 Re: Kupovina Passat CC misljenje

Post by konektovan »

Ja vozim francuza i volim francuskinje,al' da je passat novi dobar,moram to priznati. :mrgreen:
Post Reply