Neka obicna privatna firma mu zabranila oglasavanje na njihovoj platformi zato sto konstantno podriva institucije drzave i jos smatraju da poziva na nasilje. Neka napravi covjek svoju verziju twittera i tv stanicu i eto rjesenja.The 51st State wrote: ↑09/01/2021 15:36Pa o paradoksu da twitter ima vecu moc prema slobodi govora nego vrhovni sud. Moglo bi to imati reperkusija
Joe Biden - Predsjednik USA all about
- agnostic_front
#201 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
-
The 51st State
#202 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Siguran sam da ce mnogo ljudi u americi to posmatrati iz drugacijeg ugla, a to je cenzura izrazavanja predsjednika drzave, bice interesantno, ameri se loze najvise na slobodu govora.agnostic_front wrote: ↑09/01/2021 16:01Neka obicna privatna firma mu zabranila oglasavanje na njihovoj platformi zato sto konstantno podriva institucije drzave i jos smatraju da poziva na nasilje. Neka napravi covjek svoju verziju twittera i tv stanicu i eto rjesenja.The 51st State wrote: ↑09/01/2021 15:36Pa o paradoksu da twitter ima vecu moc prema slobodi govora nego vrhovni sud. Moglo bi to imati reperkusija
- Nanael
#203 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pa da, ljudi napravili svoju verziju Twittera zvanu Parler, pa im Google i Appel banovali aplikaciju. Upravo to je i problem, kažu ti napravi svoje, pa kad napraviš ne daju ti da koristiš.agnostic_front wrote: ↑09/01/2021 16:01Neka obicna privatna firma mu zabranila oglasavanje na njihovoj platformi zato sto konstantno podriva institucije drzave i jos smatraju da poziva na nasilje. Neka napravi covjek svoju verziju twittera i tv stanicu i eto rjesenja.The 51st State wrote: ↑09/01/2021 15:36Pa o paradoksu da twitter ima vecu moc prema slobodi govora nego vrhovni sud. Moglo bi to imati reperkusija
-
Login7777
#204 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Amazon već prijeti Parleru da ako se ne povinuju skinut će ih sa svog servera. Demokrate i Sillicon Valley ce se jednog dana "cenzurisat" između sebe. Uvijek to tako završi.
-
The 51st State
#205 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Treba podrzati taj parler 
- jeza u ledja
#206 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Pretpostavljam i kad se na ovom forumu poziva na nasilje, ili recimo licne prijetnje, vrijedjanje, forumas ne treba biti banovan? Sloboda govora i to?
-
The 51st State
#207 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
, pitanje ko to definise kao vrijedjanje i ostalo sto si naveo, neki cato u podrumu ili vrhovni sud kada je u pitanju predsjednik amerike.
-
Login7777
#208 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
"Lambrecht izjavila je da bi se internet platforme trebale uzeti pod strožiju kontrolu i rekla: „U Europi ćemo pod hitno na internet platforme staviti odgovornost kako bismo zaštitili izbore, osigurali brisanje provokativnih sadržaja i odlučno ćemo se boriti protiv laži, mitova i teorija zavjere,”
I Njemci kreću svojim putem. Imam osjećaj da mnogi zavide Kini i partiji. Što ovo ne uradismo prije.
-
The 51st State
#209 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Fasade padaju, dirnes u moc i izgubis li imalo monopol na narativ, odma taraba..Login7777 wrote: ↑09/01/2021 17:02"Lambrecht izjavila je da bi se internet platforme trebale uzeti pod strožiju kontrolu i rekla: „U Europi ćemo pod hitno na internet platforme staviti odgovornost kako bismo zaštitili izbore, osigurali brisanje provokativnih sadržaja i odlučno ćemo se boriti protiv laži, mitova i teorija zavjere,”
I Njemci kreću svojim putem. Imam osjećaj da mnogi zavide Kini i partiji. Što ovo ne uradismo prije.
- jeza u ledja
#210 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Onaj ko je vlasnik foruma, tj. onaj koji ga za njega uredjuje, jakako.The 51st State wrote: ↑09/01/2021 17:01 , pitanje ko to definise kao vrijedjanje i ostalo sto si naveo, neki cato u podrumu ili vrhovni sud kada je u pitanju predsjednik amerike.
- MorningStar
#211 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Trump je sataniziran zestoko, rafalanje od medija , establishmenta itd nije prestalo 4 god. Mislim covjek se pocese desnom rukom na cnn 4 minute kasnije trump i nazi pozdravThe 51st State wrote: ↑09/01/2021 17:03Fasade padaju, dirnes u moc i izgubis li imalo monopol na narativ, odma taraba..Login7777 wrote: ↑09/01/2021 17:02"Lambrecht izjavila je da bi se internet platforme trebale uzeti pod strožiju kontrolu i rekla: „U Europi ćemo pod hitno na internet platforme staviti odgovornost kako bismo zaštitili izbore, osigurali brisanje provokativnih sadržaja i odlučno ćemo se boriti protiv laži, mitova i teorija zavjere,”
Realno nista nije uradio sto je katastroficno za razliku od mnogih prethodnika koji su mnogo stosta zabiberili pa su bili sasvim ok
Gledao sam bidena i komentare oko capitola , prvo sto covjek cita sa telepromptera bez ikakvih emocija ko vostana figura, drugo ovde odjednom je uspio da klasificira domace teroriste dok se napada federalna imovina vec godinu dana u "fiery but mostly peacefull protest"ima
-
Login7777
#212 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Uvidjeli na pandemijskom primjeru kako lako narod pod strahom ispunjava sve traženo. Skontali da je idealno vrijeme za dalje stezanje kontrole.The 51st State wrote: ↑09/01/2021 17:03Fasade padaju, dirnes u moc i izgubis li imalo monopol na narativ, odma taraba..Login7777 wrote: ↑09/01/2021 17:02"Lambrecht izjavila je da bi se internet platforme trebale uzeti pod strožiju kontrolu i rekla: „U Europi ćemo pod hitno na internet platforme staviti odgovornost kako bismo zaštitili izbore, osigurali brisanje provokativnih sadržaja i odlučno ćemo se boriti protiv laži, mitova i teorija zavjere,”
Narod će sam sprovest autocenzuru ako treba sve pod dojmom straha od nekog Trumpa i sličnih. Trump će još malo pa umrijet al "IT klasa" u nastajanju neće se odreć ovog što sada imaju. Političari će se utrkivat da imaju naklonost "IT klase".
-
smijesni_ste
#213 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
I ja sam ovo prvo primijetio, baš jezivo nekakoMorningStar wrote: ↑09/01/2021 17:12
Gledao sam bidena i komentare oko capitola , prvo sto covjek cita sa telepromptera bez ikakvih emocija ko vostana figura
-
The 51st State
#214 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
i lud bi pobudalio realno.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 17:12Trump je sataniziran zestoko, rafalanje od medija , establishmenta itd nije prestalo 4 god. Mislim covjek se pocese desnom rukom na cnn 4 minute kasnije trump i nazi pozdravThe 51st State wrote: ↑09/01/2021 17:03Fasade padaju, dirnes u moc i izgubis li imalo monopol na narativ, odma taraba..Login7777 wrote: ↑09/01/2021 17:02
"Lambrecht izjavila je da bi se internet platforme trebale uzeti pod strožiju kontrolu i rekla: „U Europi ćemo pod hitno na internet platforme staviti odgovornost kako bismo zaštitili izbore, osigurali brisanje provokativnih sadržaja i odlučno ćemo se boriti protiv laži, mitova i teorija zavjere,”
I Njemci kreću svojim putem. Imam osjećaj da mnogi zavide Kini i partiji. Što ovo ne uradismo prije.![]()
Realno nista nije uradio sto je katastroficno za razliku od mnogih prethodnika koji su mnogo stosta zabiberili pa su bili sasvim ok![]()
Gledao sam bidena i komentare oko capitola , prvo sto covjek cita sa telepromptera bez ikakvih emocija ko vostana figura, drugo ovde odjednom je uspio da klasificira domace teroriste dok se napada federalna imovina vec godinu dana u "fiery but mostly peacefull protest"ima![]()
- Nanael
#215 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Bolje je imati takve stvari na otvorenom da znaš na čemu si, nego da te izbodu sa leđa u tajnosti. Cenzura neće promijeniti mišljenje tih ljud, samo ih dodatno radikalizuje.jeza u ledja wrote: ↑09/01/2021 16:50 Pretpostavljam i kad se na ovom forumu poziva na nasilje, ili recimo licne prijetnje, vrijedjanje, forumas ne treba biti banovan? Sloboda govora i to?
-
The 51st State
#216 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
jesi svjestan dalekoseznosti takvog pristupa kad usa pocne nesto pametovati?jeza u ledja wrote: ↑09/01/2021 17:10Onaj ko je vlasnik foruma, tj. onaj koji ga za njega uredjuje, jakako.The 51st State wrote: ↑09/01/2021 17:01 , pitanje ko to definise kao vrijedjanje i ostalo sto si naveo, neki cato u podrumu ili vrhovni sud kada je u pitanju predsjednik amerike.
- dale cooper
#217 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Twitter i ostale društvene mreže se postupile na jedini ispravan način na koji su mogle da spriječe dalje anti državne aktivnosti i poticanje
na nasilje od strane Donalda Trumpa. Kamo sreće da je njegov kabinet postupio na isti način i pozvao se na 25 amandman.
na nasilje od strane Donalda Trumpa. Kamo sreće da je njegov kabinet postupio na isti način i pozvao se na 25 amandman.
- Cherry-Cherry
#218 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Tačno, posebno boldirano. Razapinju ga bez razloga. Tačno mi ga je žao.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 17:12 Trump je sataniziran zestoko, rafalanje od medija , establishmenta itd nije prestalo 4 god. Mislim covjek se pocese desnom rukom na cnn 4 minute kasnije trump i nazi pozdrav![]()
Realno nista nije uradio sto je katastroficno za razliku od mnogih prethodnika koji su mnogo stosta zabiberili pa su bili sasvim ok![]()
Gledao sam bidena i komentare oko capitola , prvo sto covjek cita sa telepromptera bez ikakvih emocija ko vostana figura, drugo ovde odjednom je uspio da klasificira domace teroriste dok se napada federalna imovina vec godinu dana u "fiery but mostly peacefull protest"ima![]()
- MorningStar
#219 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi etoCherry-Cherry wrote: ↑09/01/2021 18:13Tačno, posebno boldirano. Razapinju ga bez razloga. Tačno mi ga je žao.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 17:12 Trump je sataniziran zestoko, rafalanje od medija , establishmenta itd nije prestalo 4 god. Mislim covjek se pocese desnom rukom na cnn 4 minute kasnije trump i nazi pozdrav![]()
Bus senior ? Treba li pocinjati ?
- Cherry-Cherry
#220 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
I ispade Trump ne valja, ostalo pozitivci.
-
Milenkov buraz
#221 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Konkretno ne može konkretnije:MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:15Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi etoCherry-Cherry wrote: ↑09/01/2021 18:13Tačno, posebno boldirano. Razapinju ga bez razloga. Tačno mi ga je žao.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 17:12 Trump je sataniziran zestoko, rafalanje od medija , establishmenta itd nije prestalo 4 god. Mislim covjek se pocese desnom rukom na cnn 4 minute kasnije trump i nazi pozdrav![]()
obama ? Najveci broj ubistava dronovima i to by far, i to po zemljama sa kojim nije uopste u ratu
Bus senior ? Treba li pocinjati ?Klinton doduse je razapet isto radi bananalne stvari
![]()
Recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom koji je funkcionisao, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota (Parisa) jer po njegovo globalnog zatopljavanja nema kao ni korona virusa...itd., nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.
P.S na unutrašnjem planu podijelio američko društvo skoro do građanskog rata. Sitnica!
- dale cooper
#222 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
I kao šlag na tortu, nakon što je četiri godine potkopavao na razne načine temelje američke demokratije, pokušao izvršiti državni udar zatoMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2021 18:23Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota (Parisa) jer po njegovo globalnog zatopljavanja nema kao ni korona virusa...itd., nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:15Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi etoCherry-Cherry wrote: ↑09/01/2021 18:13
Tačno, posebno boldirano. Razapinju ga bez razloga. Tačno mi ga je žao.obama ? Najveci broj ubistava dronovima i to by far, i to po zemljama sa kojim nije uopste u ratu
Bus senior ? Treba li pocinjati ?Klinton doduse je razapet isto radi bananalne stvari
![]()
što je izgubio na izborima.
-
Milenkov buraz
#223 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Da i napravio podjelu u američkom društvu koja mislim neće zacijeliti za 200 godina. Meni su nevjerovatni ljudi koji tako plitko razmišljaju i pitaju se šta je loše napravio Trump. Onda se lupim šakom u glavu i skontam da mi 20 i kusur godina biramo iste ili gore od Trumpa i kako onda možeš očekivati trezven rezon.dale cooper wrote: ↑09/01/2021 18:28I kao šlag na tortu, nakon što je četiri godine potkopavao na razne načine temelje američke demokratije, pokušao izvršiti državni udar zatoMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2021 18:23Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota (Parisa) jer po njegovo globalnog zatopljavanja nema kao ni korona virusa...itd., nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:15
Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi etoobama ? Najveci broj ubistava dronovima i to by far, i to po zemljama sa kojim nije uopste u ratu
![]()
što je izgubio na izborima.Nešto što ni jedan predsjednik u američkoj istoriji nije uradio.
- MorningStar
#224 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
Amerika se povukla iz sporazuma nakon sto je Rusija testirala takticku raketu srednjeg dometa sa mogucnoscu nosenja nuklearnog oruzja.Amerika je po tebi trebala ostati i drzati se sporazuma dok Rusi testiraju to sto su zabraniliMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2021 18:23Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota, nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:15Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi etoCherry-Cherry wrote: ↑09/01/2021 18:13
Tačno, posebno boldirano. Razapinju ga bez razloga. Tačno mi ga je žao.obama ? Najveci broj ubistava dronovima i to by far, i to po zemljama sa kojim nije uopste u ratu
![]()
Dogovor sa Iranom je upitan - veoma diskutabilno pitanje u kojem je dosta sta bi bilo kad bi bilo pa nebih.
Isil je za vrijeme njegovog mandata zatohan.
Iranski general ? Last time i checked iran je neprijatelj amerike i sedmicno po jednom prijete destrukcijom.A raznijet je jer je naredio da se Iranci tj. Milicije povezu u Iraku i Siriji.
WHO je jedna od najboljih stvari sto je uradio - kineske podguzne muhe.
NATO prava stvar, pola saveznika radi kako i sta hoce ukljucujuci surovanje sa rusijom , ne drze dogovoreni vojni budzet itd - sto je amerika to glupa da placa vojsku za druge koji se jos se*u po interesima iste.
Gresaka je imao milion , kao i drugi predsjednici - al ovako medijsko bombardovanje i rezanje druge partije bgm nije zabiljezeno.
-
Milenkov buraz
#225 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about
MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:31Amerika se povukla iz sporazuma nakon sto je Rusija testirala takticku raketu srednjeg dometa sa mogucnoscu nosenja nuklearnog oruzja.Amerika je po tebi trebala ostati i drzati se sporazuma dok Rusi testiraju to sto su zabraniliMilenkov buraz wrote: ↑09/01/2021 18:23Kako nije, pa recimo povukao se jednostrano iz nuklearnog sporazuma sa Rusijom, razjebao kakv takav ugovor sa Iranom, ubio prvog generala Irana koji je bio prvi čovjek borbe protiv ISILA-a samo onako jer mu se može bez ikakvog razloga i time oslabio bornu protiv ISIL-a koji samo čeka priliku, na rubu rata sa Iranom bio, zakuhao sa S. Korejom do jaja pa onda polizao nekakvim trivijalnim sastancima gdje nije ništa postigao ali je eto zadovoljio svoj manijakalni ego, prijetio i kome treba i kome ne treba, zakuhao sa WHO, povukao se opet jednostrano iz sporazuma iz Kijota, nanio štete NATO savezu kao niko u istoriji prije, napravio još mali milion gafova...mislim super je a oni koji ga podržavaju po meni...ne smijem da napišem da me opet ne banuju.MorningStar wrote: ↑09/01/2021 18:15
Konkretno sta ? , evo ja cu spomenuti busa - 2 zemlje srusio radi etoobama ? Najveci broj ubistava dronovima i to by far, i to po zemljama sa kojim nije uopste u ratu
![]()
![]()
Dogovor sa Iranom je upitan - veoma diskutabilno pitanje u kojem je dosta sta bi bilo kad bi bilo pa nebih.
Isil je za vrijeme njegovog mandata zatohan.
Iranski general ? Last time i checked iran je neprijatelj amerike i sedmicno po jednom prijete destrukcijom.A raznijet je jer je naredio da se Iranci tj. Milicije povezu u Iraku i Siriji.
WHO je jedna od najboljih stvari sto je uradio - kineske podguzne muhe.
NATO prava stvar, pola saveznika radi kako i sta hoce ukljucujuci surovanje sa rusijom , ne drze dogovoreni vojni budzet itd - sto je amerika to glupa da placa vojsku za druge koji se jos se*u po interesima iste.
Gresaka je imao milion , kao i drugi predsjednici - al ovako medijsko bombardovanje i rezanje druge partije bgm nije zabiljezeno.
Pokušaj ponovo osporiti one argumente jake kao Velebit što bi rek'o Milanović. Nema šanse.
Last edited by Milenkov buraz on 09/01/2021 18:33, edited 1 time in total.