Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drugtito2011 wrote:
Nismo, ali smo ratovali protiv Njemačke pa se 99,99% ljudi kune u Njemačku i nikome ne smeta.
Tifa je uradio ono što je njegovom q bio ćeif, a bio je i otao čovjek prije svega, a sve otalo je sviranje q.
Njemacka je ratovala pod ideologijom i zastavama i simbolima koje je zabranila. Suocili se sa zlocinima i cak izbrisali strofu himne. Mada i pored svega ovoga i vremenskog odmaka i cinjenice da su direktni ucesnici ratova bili nasi preci, opet bi bilo glupo tetovirati orlove sa njemackog grba. A kod Tife se upravo radi o tome. Radi se o mega gluposti koju moze samo tinejdzer napraviti.
Last edited by mousstapha on 29/11/2017 17:02, edited 1 time in total.
Tifa je izgradio status čovjeka na odnosu prema Sarajevu i agresiji na Bosnu i Hercegovinu. Ovim je to popljuvao, jer je o istim ovim pjevao, ovim sa grbovima.
Njemački grb uvoditi u analogiju je u najmanju ruku naivno, jer je Tifa rođen dobro nakon završetka njemačke okupacije na ovim prostorima i nakon čišćenja Njemačke od fašizma. Kako je zemlja koju taj njegov grb predstavlja očišćena od fašizma, najbolje smo vidjeli nakon izricanja presude Ratku Mladiću.
Onaj ko u Srbiji ima zdravo razmišljanje ne treba grb Srbije na Tifinom ramenu da bi ga zagotivio, a to vrlo dobro zna i Tifa. Stoga je jasno i na koga ovo treba da apeluje.
omega369 wrote:Tifa se ocito PRONASAO u Srbiji i to je to. Ni prvi ni posljednji.
Mene samo zanima hoce li nakon ovoga postati persona non grata ili ce i dalje nastavljati intoniranje njegove "himne" na stadionu grbavica
Grbavica ce se i dalje pjevati na Grbavici pred pocetak svake utakmice. A nekad, nakon utakmice i Sve ove godine.
Mislim da je "tifina grbavica" nakon svega ovoga sramota i da se ne bi smjela vise nigdje pustati
Znacaj nekog umjetnickog ili literarnog djela se ne moze odredjivati prema postupcima autora (a jos manje izvodjaca) koji su se desili 20ak godina nakon nastanka tog djela. A znamo mi to svi ali se malo pravimo, jelde..?
omega369 wrote:
Mislim da je "tifina grbavica" nakon svega ovoga sramota i da se ne bi smjela vise nigdje pustati
Sreća pa nikoga ne zanima tvoje mišljenje. Možda treba i pjesmu o Vikiću zabraniti?
Mislis VAS ne zanima. ni ne mora
sto se mene tice, vi njega opet zovnite da vam pjeva ako smatrate daje to normala
Sve je Sarajevo reklo o Tifi kada mu se na koncertu pojavilo 600 ljudi. Uvreda koja ga je očito gurnula u provaliju. Ono što je meni interesantno jeste da postoje ljudi koji krive nas za Tifu, kao da smo mu mi nešto dužni.
O cem prica Omega, nevjerovatno.
Pjesma Grbavica je simbol otpora zadnjeg rata, emotivna pjesma koja je služila i poslužila upravo da simboliše šta se sve preživjelo. Bit je u pjesmi, njenim porukama i namjeni. Pjesmu je trebao pjevati Fadil Toskić, ali je ipak otpjevao tada patriotski nastrojen Tifa, koji je opjevao i Vikića i pjevao dragoj mojoj BiH.
Pjesma će se pjevati i treba da se pjeva, jer nikad nije pjevana jer je opjevao Tifa, već onog što ona nosi.
Last edited by kudrilo on 29/11/2017 12:58, edited 2 times in total.
Tom analogijom bi se i 'Nedjelja kad je otišo Hase' trebala zabraniti na Koševu, jer znamo kakve stavove ima onaj koji je tu pjesmu otpjevao. Ne miješajte kruške i jabuke, simbolika pjesme 'Grbavica' je jedna, kao što je simbolika poteza koje trenutno pravi onaj koji je 'Grbavicu otpjevao druga.
kudrilo wrote:O cem prica Omega, nevjerovatno.
Pjesma Grbavica je simbol otpora zadnjeg rata, emotivna pjesma koja je služila i poslužila upravo da simboliše šta se sve preživjelo. Bit je u pjesmi, njenim porukama i namjeni. Pjesmu je trebao pjevati Fadil Toskić, ali je ipak otpjevao tada patriotski nastrojen Tifa, koji je opjevao i Vikića i pjevao dragoj mojoj BiH.
Pjesma će se pjevati i treba da se pjeva, jer nikad nije pjevana jer je opjevao Tifa, već onog što ona nosi.
E bravo. To je ono što ja govorim da ljudi ne mogu da odvoje umjetnost od onog ličnog.
Na osnovu slike jedne tovarite covjeku grb Srbije na ruku
Pogledah sinoc sve ijedan snimak sa interneta i nigdje se ne vidi na ruci grb ko na toj slici koju je prije par dana objavio neki prnjavorski pa potom semberski portal, da bi to poslje objavio klix sa zakasnjenjem.
kudrilo wrote:O cem prica Omega, nevjerovatno.
Opterećen frajer Željom u svakom smislu. Sjećam se kako je slavio poraz reprezentacije jer se igralo na Grbavici