Sana 95/Bitka za Banja Luku
- p206
#201 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Realno B i H su bili i ostali upućeni jedni na druge geografski, tako da je i bila velika greška što je došlo do ratnih sukoba.
Gdje god su radili skupa bilo je bolje za obje strane, od Posavine gdje nisu imali napadački potencijal ali su vezivali određeni broj snaga, do Bljeska i Oluje.
Gdje god su radili skupa bilo je bolje za obje strane, od Posavine gdje nisu imali napadački potencijal ali su vezivali određeni broj snaga, do Bljeska i Oluje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#202 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Kako hoce Kosovo?PM72 wrote: ↑27/04/2020 11:33 Moje mišljenje je da amerikanci i zapad nisu htjeli državu u sred Europe u kojoj bi Muslimani činili preko 80 % stanovništva...to je jedini moguć zaključak zašto nas nisu naoružali i pustili do Drine.
Ovako imaju potpunu kontrolu i upravljaju svim procesima.Vatra stalno tinja i čim se malo više razgori -pošalju zamjenika pomoćnika državnog sekretara koji svu trojcu naruži da više neće biti kredita ako ne urade ono što zahtjeva...
-
PM72
#203 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Albanci imaju najjači lobi na zapadu od svih naroda sa Balkana a da ne pominjem mafiju...
Usput,albanci su prvo albanci i ne djele se na muslimane katolike i pravoslavce.
Ne bendaju oni puno vehabije i arape.
Usput,albanci su prvo albanci i ne djele se na muslimane katolike i pravoslavce.
Ne bendaju oni puno vehabije i arape.
-
90minut
#204 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Mafija?

Oni su stegli americku čizmu i okrenuli ih da daju dohodak?
Oni su stegli americku čizmu i okrenuli ih da daju dohodak?
-
PM72
#205 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Zar ne znas da je albanska mafija iza italilijanske i ruske najopasnija? oni pod svojom kontrolom drze puteve droge a Kosovo je heroin republik
-
90minut
#206 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Znam šta je, al' da americka CIA stanica u bilo kojem dijelu evrope hoce mogla bi ih natjerati da se naguze svi do zadnjeg. 
Vrlo je jednostavan odgovor znali su ameri da ce im ovi biti sluge do zadnjeg dana nakon što si ih spasili da ne budu ukinuti do zadnjeg što bi se sigurno desilo da ih ovi nisu podrzali.
Vrlo je jednostavan odgovor znali su ameri da ce im ovi biti sluge do zadnjeg dana nakon što si ih spasili da ne budu ukinuti do zadnjeg što bi se sigurno desilo da ih ovi nisu podrzali.
-
PM72
#207 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
To isto važi i za hrvate.U svakom momentu im mogu čvoku opalit samo da ih podsjete na činjenicu da su im oni dali dozvolu za etničko čišćenje Srba.90minut wrote: ↑28/04/2020 16:40 Znam šta je, al' da americka CIA stanica u bilo kojem dijelu evrope hoce mogla bi ih natjerati da se naguze svi do zadnjeg.
-
90minut
#208 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
[*]
Ameri su jednostavno znali šta ce biti ako dopuste da se srbi raspojasaju tad i morali su poduzeti nešto jer su iz prve ruke shvatili ko su ustvari zločinci iz našeg rata.
Vi svi krivite amere u fazonu muslimani ovo ono pa nisu sprijecili nije do toga nikad bilo u suštini bilo je do toga da nisu imali pojma koja je ok strana koja nije da se ne lazemo svi su dali svoj doprinos da pocne rat 92 srbi najviše samo glumiti da smo neka nevinašca..
Ma brate da nema amera davno bi ti srbi sudbinu krojili ovdje i bili ti gospodari života i smrti, nego meni upalo u oko kad si napisao da njihova mafija ima nekog uticaja kod američke cizme ili da oni kao država imaju uticaja za bilo šta..PM72 wrote: ↑28/04/2020 16:56To isto važi i za hrvate.U svakom momentu im mogu čvoku opalit samo da ih podsjete na činjenicu da su im oni dali dozvolu za etničko čišćenje Srba.90minut wrote: ↑28/04/2020 16:40 Znam šta je, al' da americka CIA stanica u bilo kojem dijelu evrope hoce mogla bi ih natjerati da se naguze svi do zadnjeg.
Ameri su jednostavno znali šta ce biti ako dopuste da se srbi raspojasaju tad i morali su poduzeti nešto jer su iz prve ruke shvatili ko su ustvari zločinci iz našeg rata.
Vi svi krivite amere u fazonu muslimani ovo ono pa nisu sprijecili nije do toga nikad bilo u suštini bilo je do toga da nisu imali pojma koja je ok strana koja nije da se ne lazemo svi su dali svoj doprinos da pocne rat 92 srbi najviše samo glumiti da smo neka nevinašca..
- bunk
#209 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
opaa ...kakva izjava,druze de se umij malo..cetnici su iz srbije izvrsili agresiju na neovisnu i samostalnu Drzavu BiH potpomognuti izdajnickom skracenicom za zlo jna i domacim izdajnicima.
-
90minut
#210 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Umij se pa procitaj opet možda shvatiš da sam napisao isto što si ti upravo napisao.
A naravno između ostalog još jedan dokaz zašto se nikad nece vratiti na staro i bice jos krvi je i tvoj post i izbjegavanje cinjenica.
A naravno između ostalog još jedan dokaz zašto se nikad nece vratiti na staro i bice jos krvi je i tvoj post i izbjegavanje cinjenica.
-
tetejac
#211 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ma papir sve trpi, pusti neka piše. Vidiš u pravu si i to svi znaju, i umjesto da oni budu agresori mi imamo Hag i Hrvatsku i HV kao agresora. Apsurd ali kako sam rekao, bili su jači za stolom i imali iza sebe sve velike sile. Srbija nije agresor, Hrvatska jest’
- dr_Evil
#212 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ma nemam ja nista protiv, kad dolazim sa izvana cim dodjem do Hrvatske osjecam se kao kuci. Ali jeste bio jedan dio sporazuma u WS koji predvidja konfederaciju BiH i Hrvatske.tetejac wrote: ↑28/04/2020 15:32Kakva konfederacija? WS ti je čitava BiH uređena kantonalno. Odmakli smo se od teme a i nema se više što reći.
- dr_Evil
#213 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Srbija nije agresor jer Bakir shvatio da je iz Srbije pa nije htio da domovinu dira, kako drugacije objasniti onaj performans u vjecnici
- LBVIEW
#214 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ne, nego im je zapad to omogucio zatamnjivanjem zapisnika Vrhovnog saveta odbrane (VSO).dr_Evil wrote: ↑29/04/2020 07:52Srbija nije agresor jer Bakir shvatio da je iz Srbije pa nije htio da domovinu dira, kako drugacije objasniti onaj performans u vjecnici
na sudjenju Milosevice, ali ne i Srbiji za agresiju.
Onu farsu s predajom zalbe da ne spominjem.
- LBVIEW
#215 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Kamo srece da su dali veci doprinos ratu, ne bi ljude vodili u logore k'o ovce.
Sta se koji kurac, ako si Bosnjak, posipas pepelom?
- dr_Evil
#216 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
LBVIEW wrote: ↑29/04/2020 08:27Ne, nego im je zapad to omogucio zatamnjivanjem zapisnika Vrhovnog saveta odbrane (VSO).Isti su se koristili
na sudjenju Milosevice, ali ne i Srbiji za agresiju.Inace, dokaza je bilo na pretek - otvoreni upad Uzickog korpusa preko Drine na pocetku rata, SDB Srbije, Crvene beretke, djenerali na platnom spisku Vojske Jugoslavije, posiljke oruzja i municije, mislis da ne postoje satelitski snimci? :-
Onu farsu s predajom zalbe da ne spominjem.![]()
I sta je Bake u tih 10 godina uradio da se skine cenzura sa dokumenata? Neko progovorio u UN-u o tome? Neko uputio zalbu? Trazio od amerike te satelitske snimke? Ako je sve to uradio, i nije uspio ja mu halalim.
Najlakse na mrski zapad
- LBVIEW
#217 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Prijatelju, ja sam zadnji koji bi branio Baketa, nama se nista gore od njega nije moglo desiti, osim da je na vlast dosao "Babo".dr_Evil wrote: ↑29/04/2020 08:36LBVIEW wrote: ↑29/04/2020 08:27Ne, nego im je zapad to omogucio zatamnjivanjem zapisnika Vrhovnog saveta odbrane (VSO).Isti su se koristili
na sudjenju Milosevice, ali ne i Srbiji za agresiju.Inace, dokaza je bilo na pretek - otvoreni upad Uzickog korpusa preko Drine na pocetku rata, SDB Srbije, Crvene beretke, djenerali na platnom spisku Vojske Jugoslavije, posiljke oruzja i municije, mislis da ne postoje satelitski snimci? :-
Onu farsu s predajom zalbe da ne spominjem.![]()
I sta je Bake u tih 10 godina uradio da se skine cenzura sa dokumenata? Neko progovorio u UN-u o tome? Neko uputio zalbu? Trazio od amerike te satelitske snimke? Ako je sve to uradio, i nije uspio ja mu halalim.
Najlakse na mrski zapad
Samo, ovo gore su cinjenice - sve su ucinili kako bi im olaksali "posao", jos od uvodjenja embarga na naoruzanje.
I Hag, za kojeg sam na pocetku vjerovao kako ce zaista pomoci u uspostavljanju pravde, pokazao se kao "mazanje ociju", jer se za, pazi zad, sistematske zlocine ne sudi institucijama i idelogiji koje su ih sprovele, vec pojedincima.
A saloncima koji se kane javiti, unaprijed od sake do lakta.
- dr_Evil
#218 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Ne branim ja Hag ni strance, daleko od toga. Samo sam rekao da u periodu od 10 godina nije uradio nista, sjetio se 20 dana pred kraj isteka roka i to zato sto je bila izborna godina i poceli ga mediji prozivat. Ako je SDA koja privatizira stvaranje RBiH i odbrambeni rat onda su trebali konstantno raditi na tome, ovako su pokazali da je istina sve sta se prica o njima. Hajd da ne spamamo, vec smo sazvakali ove temeLBVIEW wrote: ↑29/04/2020 08:50
Prijatelju, ja sam zadnji koji bi branio Baketa, nama se nista gore od njega nije moglo desiti, osim da je na vlast dosao "Babo".
Samo, ovo gore su cinjenice - sve su ucinili kako bi im olaksali "posao", jos od uvodjenja embarga na naoruzanje.U medjunarodnoj politici nema slucajnosti, pogotovo ne u kontinuitetu od par desetljeca, za takvo sto je vjerovatnoca kolika? Sto xe dokaza tice, ono sto je predoceno itekako je bilo dovoljno za osudjujucu presudu, samo su stndade digli tako visoko da su fakticki trazili dokument licno potpisan od srpskog vrha, kao uostallom i u slucaju genocida pocinjenog u 6 opcina na sudjenju Karadzicu.
I Hag, za kojeg sam na pocetku vjerovao kako ce zaista pomoci u uspostavljanju pravde, pokazao se kao "mazanje ociju", jer se za, pazi zad, sistematske zlocine ne sudi institucijama i idelogiji koje su ih sprovele, vec pojedincima."Ne postoji kolektivna odgovornost, ne mozemo mi suditi narodima", truc - trac, a zlocinci genocidom uspostavili dominaciju.
D iznvinie kurac ne postoji kolektivna odgovornost i krivica, postoji itekako, vidjeti pod slucajem nacisticke Njemacke zbog koje je njemacka drzava placala ratnu odstetu do prije par godina.
- LBVIEW
#219 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
SDA je davno ispricana prica, sitno - sicardjiska stranka, jos od osnivanja.dr_Evil wrote: ↑29/04/2020 08:55Ne branim ja Hag ni strance, daleko od toga. Samo sam rekao da u periodu od 10 godina nije uradio nista, sjetio se 20 dana pred kraj isteka roka i to zato sto je bila izborna godina i poceli ga mediji prozivat. Ako je SDA koja privatizira stvaranje RBiH i odbrambeni rat onda su trebali konstantno raditi na tome, ovako su pokazali da je istina sve sta se prica o njima. Hajd da ne spamamo, vec smo sazvakali ove temeLBVIEW wrote: ↑29/04/2020 08:50
Prijatelju, ja sam zadnji koji bi branio Baketa, nama se nista gore od njega nije moglo desiti, osim da je na vlast dosao "Babo".
Samo, ovo gore su cinjenice - sve su ucinili kako bi im olaksali "posao", jos od uvodjenja embarga na naoruzanje.U medjunarodnoj politici nema slucajnosti, pogotovo ne u kontinuitetu od par desetljeca, za takvo sto je vjerovatnoca kolika? Sto se dokaza tice, ono sto je predoceno itekako je bilo dovoljno za osudjujucu presudu, samo su standarde digli tako visoko da su fakticki trazili dokument licno potpisan od srpskog vrha, kao uostalom i u slucaju genocida pocinjenog u 6 opcina na sudjenju Karadzicu.
I Hag, za kojeg sam na pocetku vjerovao kako ce zaista pomoci u uspostavljanju pravde, pokazao se kao "mazanje ociju", jer se za, pazi zad, sistematske zlocine ne sudi institucijama i idelogiji koje su ih sprovele, vec pojedincima."Ne postoji kolektivna odgovornost, ne mozemo mi suditi narodima", truc - trac, a zlocinci genocidom uspostavili dominaciju.
D iznvine, kurac ne postoji kolektivna odgovornost i krivica, postoji itekako, vidjeti pod slucajem nacisticke Njemacke zbog koje je njemacka drzava placala ratnu odstetu do prije par godina.
- dr_Evil
#220 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Valjda smo naucili u ove dvije godine da je profa bio direktno pod El-Baketom, pa jel shavjetnik ili nijeLBVIEW wrote: ↑29/04/2020 09:00
SDA je davno ispricana prica, sitno - sicardjiska stranka, jos od osnivanja.Samo, sta je s drugima, sto nisu napravili pritisak na njih kako bi se nesto ranije poduzelo? Cini se, na zalost, kako mi i nemamo boljih, kad se sjetim "profesora" iz SDP-a i stete koju je za kratko vrijeme napravio, bude mi muka.
-
Tromblon
-
Comanche
#222 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
De ba malo odvadite i jedni i drugi.
NIti bi HV uzela BL za 2-3 dana niti je VRS bila toliko jaka da se moze braniti mjesecima. Svo sto su imali i sto je vrijedilo bilo je ispred BL i to vecinom prema 5. i 7. korpusu. Protiv HV i Armije se jednostavno nisu mogli istovremeno boriti. Osim toga svi ostali dijelovi BiH su im bili totalno nepopunjeni.
Znaci koridor kod Brckog i Orasja nije bilo 16 krajiske, kozarske i sanske brigade, mauzerovih pantera, Bataljona VP, i specijalne brigade MUP da brane. Isto tako Ozren, Doboj i Majevica su bile samo lokalne brigade koje i nisu bile nesto vicne ratovanju.
Sta bi bilo kad bi bilo je sad veliko pitanje, dali bi se Srbi u BL branili kao Sarajlije ili Vukovarci, ili bi ih uhvatila panika pa bi pobjegli kao u Kninu ili Sanskom Mostu. Al izgleda da je kod njih bila velika panika, izdaja itd. https://www.youtube.com/watch?v=WCb2LLRCe8U
NIti bi HV uzela BL za 2-3 dana niti je VRS bila toliko jaka da se moze braniti mjesecima. Svo sto su imali i sto je vrijedilo bilo je ispred BL i to vecinom prema 5. i 7. korpusu. Protiv HV i Armije se jednostavno nisu mogli istovremeno boriti. Osim toga svi ostali dijelovi BiH su im bili totalno nepopunjeni.
Znaci koridor kod Brckog i Orasja nije bilo 16 krajiske, kozarske i sanske brigade, mauzerovih pantera, Bataljona VP, i specijalne brigade MUP da brane. Isto tako Ozren, Doboj i Majevica su bile samo lokalne brigade koje i nisu bile nesto vicne ratovanju.
Sta bi bilo kad bi bilo je sad veliko pitanje, dali bi se Srbi u BL branili kao Sarajlije ili Vukovarci, ili bi ih uhvatila panika pa bi pobjegli kao u Kninu ili Sanskom Mostu. Al izgleda da je kod njih bila velika panika, izdaja itd. https://www.youtube.com/watch?v=WCb2LLRCe8U
-
Sultanahmed
#223 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
Po mom misljenu je jedna stvar jasna kao dan.
Da smo imali boljeg predsjednika bolje bi prosli u ratu,alijina nesposobnost/naivnost nas je kostala u mnogim stvarima.
Da smo imali boljeg predsjednika bolje bi prosli u ratu,alijina nesposobnost/naivnost nas je kostala u mnogim stvarima.
-
90minut
#224 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
I do ljudi je iznosili nam magacine pune oruzje ispred nosa mjesecima nije problem brojnost ljudi da je bilo oruzja kao 95 u 92 rat bi potrajao godinu dana ovako nas zadesilo ono što nam se dešava vec 500 godina.Sultanahmed wrote: ↑29/04/2020 13:48 Po mom misljenu je jedna stvar jasna kao dan.
Pa evo dan danas nismo spremni na ratovanje imamo neuporedivo više oruzja nego tad zato spremne nove generacije ni na vidiku pricam o obuci naravno ja sam prvi među njima.
Nikad vojni rok nije trebao biti ukinut ma i pored njega u šumama obucavati i to baš onako kako četnici govore da radimo.
-
Sultanahmed
#225 Re: Sana 95/Bitka za Banja Luku
@90minut
General Sefer Halilovic je sam izjavio da je tokom rata kupljeno naoruzanja za oko 160 miliona njemackih maraka,dok smo donacija dobili negdje između 5 i 7 milijardi
To je glavni razlog sto nismo bili naoruzani,ti novci da su bili ulozeni u armiju mi bi 10 puta bolje prosli u ratu.
Ali eto drzava nas je kao i uvijek ostavila na cjedilu,i masovno su se krale pare
General Sefer Halilovic je sam izjavio da je tokom rata kupljeno naoruzanja za oko 160 miliona njemackih maraka,dok smo donacija dobili negdje između 5 i 7 milijardi
To je glavni razlog sto nismo bili naoruzani,ti novci da su bili ulozeni u armiju mi bi 10 puta bolje prosli u ratu.
Ali eto drzava nas je kao i uvijek ostavila na cjedilu,i masovno su se krale pare