Da, ja sam pucao u Cacu!

Locked
jon_jovi

#201 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Naš najbolji komandant ikada

Image

Photo by Šukrija Džidžović
mrtva kokoš

#202 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by mrtva kokoš »

jon_jovi wrote:Naš najbolji komandant ikada
a ko ste vi ? :-?
dudlov

#203 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by dudlov »

Bio sam u bolnici Koševo tada i ekipa simulanata iz njegove brigade su išli da se uvjere u mrtvačnicu jel istina da je gotov pa da konačno mogu iz bolnice izaći. Uvjerili se i ubrzo su otpušteni kući.
KENJAC

#204 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by KENJAC »

Ako na ovom forumu ima iko ko je aktivno ucestvovao u ovim dogadjajima na podrucju Skenderije prema Vojnoj komandi neka se ukljuci na diskusiju da neke stvari razjasnimo ! Bio sam 22 sata budan na tom rejonu i jedna epizoda sa UNPROFOR-om mi je osta nejasna , a nikad nisam cuo nikog da je o tom pricao.
Inace, mogu licno da potvrdim , da sam svojim ocima vido Musana Topalovica kako izlazi iz Predsjednistva 25 Oktobra, a u Predsjednistvu je , izmedju ostalih, bio prisutan i Alija i Bakir !
Sequoia

#205 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

Citao sam ovu temu od pocetka . Prije se forumai bili jaci , pismeniji , mudriji , pametniji . vidim alfons pripada toj staroj gardi i jos uvijek pise nije mu dosadilo . Danas sama djeca koja su iskljuciva . Pustaju videoklipove sa ustaskim pozdravima , velicaju Tursku , Rusiju ...ali dobro nastavite ja volim ovaj forum
Sequoia

#206 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

Image

a ko je ovaj covjek ? Je li to taj Caco ?
dječak sa šibicama

#207 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by dječak sa šibicama »

Sequoia wrote:

Image

a ko je ovaj covjek ? Je li to taj Caco ?
Jeste, i burazer Nane i ostala ekipa.

Dokazane ubice, ali za nekoga i heroji. Kako to obicno u ratu bude.
dječak sa šibicama

#208 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

udrch wrote:
DiplomataSaSela wrote:Kud nije ziv da odvede ovaj parlament na kopanje...
inače meni je Caco, ali i ostali opasni komadanti u Sarajevu su fenomen..
znam za više priča kako je vršio mobilizaciju..
međutim zanima me šta Caco ima od vojnih uspjeha?
recimo Juki se pripisuje odbrana Stupa..Ćeli neke kasnije operacije po Igmanu i šire..
ali nikad nisam čuo da je neko rekao: pod Cacinom komandom oslobođen je taj dio Sarajeva, odbranjena je ta i kota..
ali sma čuo od jednog njegovog borca da je puno momaka poginulo u jednoj operaciji prema Trebeviću..a četnici ih vratili na početne položaje isti dan..

on je skoro 18 mjeseci komandovao velikom brigadom..kad je pukao, kad su počela sranja, kolko je njegova potpuna neuračunljivost trajala?
Njegova brigada je odbranila padine Trebevica, sto je nevjerovatan uspjeh sto posebno postane jasno ako odes gore na Curine Njive, Zlatiste, Osmice, Bostarice, zapravo odes na cestu Jahorina-Lukavica i kad vidis pogled, sve je jasno. Mogli su kamenjem ubijati ljude sve do tranzita, a ne oruzjem.

Njega raja gore uglavnom cijeni, mnogi ga obozavaju, neki ne, ima slucajeva gdje je brat brata hapsio u tom obracunu Cace i komande korpusa, tako da... misljenja su podijeljena, znam neke njegove borce koji ce za njega reci da je najobicniji idiot, drugi ce ga zakivati u zvijezde.

Mahalci koji je loze na Brus Lija da tako kazem, njima je Caco zakletva, i boli ih patka sto je ubijao ljude, klao sabljama, nozem, rezao glave, zapravo ne (samo) on vec njegovih par ljudi, na kraju je i vojne policajce pobio na najsvirepije nacine. On je pukao nakon ranjavanja, kada se navukao na morfij, a njegova "tjelesna garda" odnosno ekipa propalica koji su se kretali u njegovom drustvu, uglavnom lokalne siledzije, propalice, pijanice, narkomani sa memli strane, njima nije trebalo dati narkotike da polude, takvi su se valjda rodili.

Operacija na Trebevicu je bilo nekoliko, postojao je i plan da se prokopa tunel ispod ceste pa da se minira i cesta trajno unisti, imas svjedocenje covjeka koji je kopao tunel tamo na temi Grbavica i Kovacici, kopali su zarobljeni Srbi i Hrvati, civili iz Sarajeva, pa i taj svjedok koji je bio Cacin vojnik ali je imao pogresno ime, pa je kao Srbin razoruzan i bacen u ruke Cacinih siledzija... akcija na Vidikovac od 28 juna `92 cini mi se, bila je akcija Alije Miladina i Dine Magode, kada je Vidikovac zauzet preko Coline Kape i stavljeni ljiljani na vidikovac, ali zbog toga sto su u korpusu sjedili najcesce demagozi i nekvalifikovani ali politicki podobni "komandanti", obecana ispomoc nije dosla i kad su se cete pribrali i krenuli u kontranapad, povaljali su bruku nasih vojnika, medju njima i Dinu.
Izadje u Avazu smrtovnica Dini i saborcima, pa neka svako prebroji koliko ih ima.

Bilo je i akcija na Debelom Brdu, isti covjek svjedoci o tome na temi Grbavica i Kovacici, bilo je borbi na Vranjacama, na spici, na Osmicama oko Pecarevih kuca, na Curinim njivama, takodje svjedoci doticni forumas pa neka cita koga zanima, uglavnom zavala akcije. Probije se linija, nigdje ispomoci, cete u kontranapad i povaljaju bruku ljudi.

Ali glavna stvar je da je ta brigada spasila padine Trebevica, tu je Divjak odigrao najvazniju ulogu, jer je jedini pocetkom rata znao kako se pravilno trebaju postaviti rovovi i transeji. Da nije bilo tih rovova, ovi bi sisli na tranzit, kad tad.

Uglavnom negativac, kad se sve sabere, a sad neki od njega zele napraviti zrtvu. Samo ne zele reci potpunu istinu, pa ispadaju pomalo smijesni... a kad bi se rekla potpuna istina, onda bi se saznalo stosta i o SDA pulenima koji su od Cace napravili nedodirljivog komandanta. I koji je ocito odradjivao prljav posao za jastrebove, nije Caco na svoju ruku terorisao grad i hapsio ljude, ubijao ljude "pogresne narodnosti"na kraju krajeva.
Recimo njegov prvi saradnik je bio Timur Numic, i danas nedodirljiv. Ili Senad Pecar, i tako dalje. Zasto je glavom platio samo Caco, ne i oni, neka drugi misle o tome. Ocito je morao biti ubijen, a kazu da je on to i znao i da je zato i pokusao sve, pa i pobio one policajce. Najbolji svjedok je mrtav svjedok.
Bodkin

#209 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Bodkin »

Sequoia wrote:Citao sam ovu temu od pocetka . Prije se forumai bili jaci , pismeniji , mudriji , pametniji . vidim alfons pripada toj staroj gardi i jos uvijek pise nije mu dosadilo . Danas sama djeca koja su iskljuciva . Pustaju videoklipove sa ustaskim pozdravima , velicaju Tursku , Rusiju ...ali dobro nastavite ja volim ovaj forum
ee da ti znas kako je tesko nama koji smo prije citali nesto pametno na ovom forumu danas kad dodju generali iz holandije i sveCke :)
Skijaš

#210 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Skijaš »

Propalitet koji je skončao kako i priliči.
udrch

#211 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by udrch »

davno sam ja to pitao, ali hvala opet..iako sam već saznao većinu informacija koje si napisao..
Sequoia

#212 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

dustaban wrote:
animals wrote:Covjek koji ubije i masakrira pripadnike svoje armije, a za ostalo da ne pricamo, pojedinci proglasavaju herojem i citam sahranjen po svim pocastima...ti ist pljuju po Srbims koji svoje zlocince proglasavaju herojima...e moj narode gladan heroja... :-) :-)
:thumbup:

Ova me tema ne interesuje ni najmanje, ali me privukao ovaj post koji je zaista generalne narave i sve objasnjava.

Svojim sam usima slusao jednog "pozitivnog" Srbina koji yebe mater cetnicima i kaze da je upravo zbog toga Mladic za njega pozitivan lik jer je jednom cetnickom vojvodi, navodno, svezao samarcinu pred ljudima i da je upravo zbog toga bio omiljen medju vojskom i narodom! I, naravno, za njih je Srebrenica nesto s cim general nema veze.

E pa sad... zakljucite sami. Mnoge sarajlije pamte Cacu po ovakvim nekim stvarima (Caco nas odbranio, Caco mi pomogao, Caco tjero na liniju babine sinove...) a niko od njih nije pogledao Cacu ocima jadnika kojeg se Caco upravo sprema da zakolje i baci u Kazane!

E moj narode dvostrukih arsina...
Izjednacavanje cetnika i Armije , Mladica i Cace , Srebrenice i Kazana ( Na Kazinaima dosad pronadjeno 36 tijela koja su ubijena u polamilionskom gradu za vrieme 4 godisnje opsade ) a u Srebrenici iskopano 8000 ljudi koji su ubijeni za 5 dana s tim da se gledalo da se ubije svaki muskarac koji je bio veci od puske ) Za mene je Caco ubica i ludjak ali to tvoje reltaviziranje nece proci . Mladic je dobio zadatak da pobije sve bih muslimane da zbrise sa lica zemlje jedan narod , sve njegove vjerske i kulturne objekte da zbrise njegove gradove i zemlju i ime Bosne i Hercegovine promijeni u ime Srbija odnosno RS . Caco nije dobio takav zadatak od akademije nauka BiH IVZ , predsjednistva niti od generlstaba Armije BiH .
jon_jovi

#213 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Balijagić: Bakir je vodio akciju uništavanja dokaza

Ugledni tuzlanski advokat Faruk Balijagić nedavno je izjavio da su pripadnici "Ševa" djelovali snajperima i ubijali čak i pripadnike Armije RBiH, pa je 9. brdska brigada Armije BiH mislila da ih ubijaju ljudi iz 10. brdske brigade, i obrnuto.

- Upucali su i Ismeta Bajramovića Ćelu. Najbolji snajperisti u „Ševama" bili su Slobodanka Šakić i njen brat koji su bili prvaci Jugoslavije u streljaštvu - izjavio je Balijagić.

On je dodao da je operacijom uništenja posljednjih dokaza zločina i terorizma počinjenog prema svim građanima Sarajeva od terorističke skupine "Ševe", a o kojoj postoji i pismena naredba koja se nalazi u Hagu, "rukovodio Bakir Izetbegović, uz stalnu konsultaciju sa svojim ocem Alijom".
dječak sa šibicama

#214 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Sequoia wrote:( Na Kazinaima dosad pronadjeno 36 tijela koja su ubijena u polamilionskom gradu za vrieme 4 godisnje opsade )

....

Caco nije dobio takav zadatak od akademije nauka BiH IVZ , predsjednistva niti od generlstaba Armije BiH .
U vezi prvog, nisu Cacini ljudi ubijali samo na Kazanima, vec i na Hambinoj carini, i na podvoznjaku vise Tome Masaryka, odnosno Galije.

Nadjeno je tu dosta N.N. leseva, a ubijalo se i u "komandi druge vojne oblasti". Nisu Kazani jedino stratiste, samo sto su gore lesevi ostavljeni, pa poslije vadjeni... na drugim lokacijama lesevi su uklanjani, sakrivani cak, po Lavu i slicno, neki nadjeni u koritu Miljacke dole u novom gradu, i da ne nabrajam dalje.

Kao i u svakom primjeru zlocina, zbog izbjegavanja kazne, dokazi se sistematski sakrivaju.

U vezti ovog drugog, da nije dobio zadatak, jesi ti siguran u to? da je Caco, onako na svoju ruku, terorisao pola grada, opcine Centar i Stari grad, odvodio ljude, ubijao ljude, svi su to znali, samo eto policija i generalstab nisu znali? ne budi smijesan.

Cacini su ljudi isli od zgrade do zgrade, od stubista do stubista, od stana do stana, i temeljito cesljali teren. Odakle im informacije? mog su komsiju trazili, Bosnjak je ali su mislili da nije u vojsci, medjutim covjek bio na Dobrinji jer je prije preseljenja u centar grada zivio na Dobrinji i kad je puklo otisao sa svojom rajom braniti Dobrinju, vrata odvalili nogom i traze ga imenom i prezimenom. Odakle im informacije?

Terorisali su sve redom, ne samo nemuslimane, nego sve redom. Koga oni izaberu ide u kombi ili na kamion pa na kopanje, nigdje policije, nigdje vojne policije, da sprijeci teror. I sve to Caco na svoju ruku? kako da ne.
jon_jovi

#215 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Odakle dokle je bila odgovornost Rahmetli Cacine brigade?
jon_jovi

#216 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

26.10.1993. izvršen je namontirani proces protiv komadanta 10. brdske brigade Mušana Topalovića Cace. Vojni vrh ARBiH je u montiranju ovog procesa angažovao zloglasnu operatinu jedinicu "Ševe" koje su se obukle u uniforme 10.b.b. iz iz zasjede ubile lica koja su krenula sa nalogom za hapšenje Komadanta. Druga grupa "Ševa" je sa nekoliko svojih pripadnika napali na stan Mušana Topalovića i lišili ga slobode i optužili Mušana Topalovića Cacu, jer im je trebao jak motiv za njegovo "Uklanjanje". to se i desilo. Mušan Topalović Caco je 26.10.2012. Pod optužbom da je ubio više osoba na bistriku u akciji Trebević II. Lišen slobode sa još svojih saboraca, mučen do iznemoglosti, polomljene obije ruke u predjelu laktova, obije podkoljenice, serijski lom rebara, duboke rane od rezova oštrim predmetom, vidne masnice od udaraca tupim predmetom, te kao takav izbačen iz vozila i u nepomičnom stanju primio par hitaca u predjelu stomaka i leđa. U izvještaju je napisano da je došlo do pokušaja bijega. Radi prikrivanja dokaza tjelo Mušan Topalović Caco je tajno zakopano na groblju Lav i ostavljeno da istruhne da bi se onemogučila obdukcija tjela i definisanje uzroka smrti.

Prije smrti sjedivši sa svojim saborcina na liniji pod Trebevićem Caco je rekao:
"Kada bih se opet rodio, opet bih ovaj grad branio, pa makar me i mučili i ubili"

Ubijen je jer nije dao da se naš Grad proda i naše linije na Trebeviću

Jedan od agenata iz grupe "Ševe" Nedžad Herenda je progorio, koji je i sam preživio atentat koji su izvršile "ševe" na njemu.
Herenda:" Dobili smo dopis sa vrha komande na dobisu je stajao crveni pečat "STROGO POVJERLJIVO" akcija Bistrik II .... Naš vođa tima Edin Garaplija je otvorio i pročitao sve detalje akcije koji glase ovako: " 26.10.1993 po komandi Predsjednikovog kabineta određuje vam se zeleno svjetlo za izvršenje akcije "Trebević II" Metu Likvidirati i sve dokaze i tragove ukloniti. Bez Zarobljenika. U daljem tekstu su vam detalji akcije i tekst koji treba pustiti u javnost.
1) Ševe 1 Obuči uniformu 10. b.b. i iz zasjede likvidirati lica koja su po službenoj dužnosti odredžena za privođenje "Mete".
2) Ševe 2 izvršiti hapšenje "Mete" i saboraca. Optužiti ih za likvidaciju.
3) Ukloniti dokaze i snimiti materijal za javnost.
4) Likvidirati "Metu" i u izvještaju napisati da je došlo od opiranja pri hapšenju.
5) Tjela odnijeti na tajne lokacije koje su već predviđene.
6) Po pročitanju ovog dokumenta odmah pristupiti uništenju istog.
7) Tekst za javnost : Danas 26.10.1993. Mušan Topalović Caco je pri hapšenju ubio 9 policajaca. Topalović je lišen slobode i priveden. izvještaj nacelnika Uprave bezbjednosti ŠVK-a Jusuf Jašarević : "Oko tri sata poslije ponoci patrola Vojne policije Prvog korpusa u sastavu: Esnaf Kastrat, Mustafa Krasnic, Amir Cauševic i dva vojnika pristupila je sprovodenju Mušana Topalovica Cace iz zgrade Prvog korpusa u Okružni vojni zatvor. Tokom prevoženja kombijem u blizini raskrsnice ulica Danijela Ozme i Kralja Tomislava, iznenadena pokušajem fizickog napada i pokušaja bjekstva Mušana Topalovica, patrola je bila prinudena upotrijebiti silu, odnosno vatreno oružje. Zbog mogucnosti bijega Mušana Topalovica koji je iskocio iz kombija došlo je do upotrebe vatrenog oružja od cega je Topalovicu nanesena teža tjelesna povreda hicima iz vatrenog oružja. Smrtne posljedice nastupile su prilikom prevoženja u Klinicki centar Koševo."
dječak sa šibicama

#217 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Ispadose te Seve krive i za klimatske promjene na planeti.

Dovoljno je svjedoka u zgradi na Bistriku, gdje se odigralo sve u vezi klanja policajaca, jer Caco je kao taoce uzeo sve stanovnike tog ulaza. Pa ko misli da mu je to namjesteno, neka ode na Bistrik i pita ljude ko pobi te policajce. Kroz prozor ih je priklane bacao. Kakva zasjeda Seva, kakve gluposti ljudi nece izmisliti.

Sto se tice zone odgovornosti, od Vrbanja mosta do Kozije cuprije, neka me ispravi neko ako grijesim.
jon_jovi

#218 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jon_jovi »

Pričali su i to da Cacini uhvate koga stignu bez obzira dal ga bio pripadnik neke od jedinica Armije BiH, odvedu na kopanje, potom izjebu, ubiju i bace u jamu. To su valjda srali ovi iz MUP-a. Krivo im bilo što im Caco na žulj stao.
Indikativno je da ko kod je tom Aliji što vjerovao i jeo mu iz ruke nije se dugo glave nanoso.
jefferson

#219 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by jefferson »

jon_jovi wrote:Pričali su i to da Cacini uhvate koga stignu bez obzira dal ga bio pripadnik neke od jedinica Armije BiH, odvedu na kopanje, potom izjebu, ubiju i bace u jamu. To su valjda srali ovi iz MUP-a. Krivo im bilo što im Caco na žulj stao.
Indikativno je da ko kod je tom Aliji što vjerovao i jeo mu iz ruke nije se dugo glave nanoso.
De ti nama reci koliko je tebi godina da znamo imal smisla citati ono sto pises?
Sequoia

#220 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Sequoia »

Kada god bacim pogled na ovaj naslov sjetim se legendarnog filma Samuel Fuuler-a i jos legendarnije recenice ,, i shot Jesse James,, :izet:
Great Cornholio

#221 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Great Cornholio »

Je l' to taj što je ubij'o Srbe koji su ostali u Sarajevu?
udrch

#222 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by udrch »

napisa ovaj gluposti kolko hoćeš..klasična balkanska, uvijek ima nešto u pozadini što samo odabrani znaju..
Danguba

#223 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Danguba »

jon_jovi wrote:Balijagić: Bakir je vodio akciju uništavanja dokaza

Ugledni tuzlanski advokat Faruk Balijagić nedavno je izjavio da su pripadnici "Ševa" djelovali snajperima i ubijali čak i pripadnike Armije RBiH, pa je 9. brdska brigada Armije BiH mislila da ih ubijaju ljudi iz 10. brdske brigade, i obrnuto.

- Upucali su i Ismeta Bajramovića Ćelu. Najbolji snajperisti u „Ševama" bili su Slobodanka Šakić i njen brat koji su bili prvaci Jugoslavije u streljaštvu - izjavio je Balijagić.

On je dodao da je operacijom uništenja posljednjih dokaza zločina i terorizma počinjenog prema svim građanima Sarajeva od terorističke skupine "Ševe", a o kojoj postoji i pismena naredba koja se nalazi u Hagu, "rukovodio Bakir Izetbegović, uz stalnu konsultaciju sa svojim ocem Alijom".
(izvor)

...Caco okoncao onako kako je sijao.
Great Cornholio

#224 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by Great Cornholio »

dustaban wrote:
animals wrote:Covjek koji ubije i masakrira pripadnike svoje armije, a za ostalo da ne pricamo, pojedinci proglasavaju herojem i citam sahranjen po svim pocastima...ti ist pljuju po Srbims koji svoje zlocince proglasavaju herojima...e moj narode gladan heroja... :-) :-)
:thumbup:

Ova me tema ne interesuje ni najmanje, ali me privukao ovaj post koji je zaista generalne narave i sve objasnjava.

Svojim sam usima slusao jednog "pozitivnog" Srbina koji yebe mater cetnicima i kaze da je upravo zbog toga Mladic za njega pozitivan lik jer je jednom cetnickom vojvodi, navodno, svezao samarcinu pred ljudima i da je upravo zbog toga bio omiljen medju vojskom i narodom! I, naravno, za njih je Srebrenica nesto s cim general nema veze.

E pa sad... zakljucite sami. Mnoge sarajlije pamte Cacu po ovakvim nekim stvarima (Caco nas odbranio, Caco mi pomogao, Caco tjero na liniju babine sinove...) a niko od njih nije pogledao Cacu ocima jadnika kojeg se Caco upravo sprema da zakolje i baci u Kazane!

E moj narode dvostrukih arsina...
Ova dva posta treba ponavljati kad god ko pokuša da opravda zločine i zločince :thumbup:
madesa

#225 Re: Da, ja sam pucao u Cacu!

Post by madesa »

zlocinac u rangu batka , i nek je pod zemljom tu mu je i mjesto
Locked