Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
dr_Evil

#201 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

manuchao91 wrote:U mom slučaju ima jedan problem financijske prirode.
Naime cura mi ima isto godina kao i ja 27,nismo mladi...
Ima više novaca od mene zato jer joj ćaća firmaš pa joj štedio godinama i na kraju predao.Cifre su oko 50 k
Ja nemam :( Nemam nikakav izgovor zašto nemam ,Posao imam ali su ovakve plate mogao sam jedino auto sebi uzet i nešto sa strane.Ali za ušteđevinu nije bilo govora.
Pa mi sad non stop govori kako da ja i ona uzmemo stan ovo ono počnemo nešto pravit a ja ko :shock: :shock:
-Ne znam dodje mi da prodam ovo auto ,dadnem otkaz na poslu,i zaputim se za DE u jednom smjeru..
Ovde samo ti vidis problem, kako inace da pravis kucu ako ne uzmes kredit. Malo ljudi moze kesom kucu praviti, i ako je pravis ustedjevinu ne diras jer to ti je sigurnost.

I najvaznije nemoj slucajno da pravis kucu od njezinih para, jos ti samo taj problem treba u zivotu da se mlada osili :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#202 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:
Pa zasto mislis da bi ona upropastila brak, porodicu i dom pa tebi priznala da je tu i tamo imala nekoga. Jedno je ako se zaljubila u toga pa hoce sa njim da pravi novi dom, a drugo ako ju je samo zasvrbilo (pricam generalno, nikakve veze sa tvojom zenom nema).

Ne mora sex uvijek znaciti ljubav, nekim ljudima pomogne da se osjete zivim.. pas mu strinu kako ovo ruzno zvuci
Upravo se odgovor krije u tom prvom dijelu tog tvog posta. Upropastiće svakako ako se odluči na taj potez.
Koliko tih afera započne neobavezno, biće noć-dvije i gotovo, pa završi raznim belajima, razvodima, svađama ili posljedicama po aktere?

Ovo što ti pišeš ide uglavnom kad se supružnik natovari sa (ne)osnovanom ljubomorom, kontrolom svega i svačeg, e pa, jarane, kad si navalio, da imaš i zašto :mrgreen:
dobar osjecaj

#203 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dobar osjecaj »

dr_Evil wrote:Ne mora sex uvijek znaciti ljubav, nekim ljudima pomogne da se osjete zivim.. pas mu strinu kako ovo ruzno zvuci
Zvuči kako i jeste kod ljudi koji ulaze u brak s ljudima s kojima nikada neće stvarno biti bliski i živi.
Ramzess Veliki

#204 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Ramzess Veliki »

manuchao91 wrote:U mom slučaju ima jedan problem financijske prirode.
Naime cura mi ima isto godina kao i ja 27,nismo mladi...
Ima više novaca od mene zato jer joj ćaća firmaš pa joj štedio godinama i na kraju predao.Cifre su oko 50 k
Ja nemam :( Nemam nikakav izgovor zašto nemam ,Posao imam ali su ovakve plate mogao sam jedino auto sebi uzet i nešto sa strane.Ali za ušteđevinu nije bilo govora.
Pa mi sad non stop govori kako da ja i ona uzmemo stan ovo ono počnemo nešto pravit a ja ko :shock: :shock:
-Ne znam dodje mi da prodam ovo auto ,dadnem otkaz na poslu,i zaputim se za DE u jednom smjeru..
Ja ne vidim problem ... pocnes prat' peglat', naradis u krevetu ... sve ono sto rade zene sa manjim primanjima od muzeva.

I jos imas vremena za kahve sa rajom, ufatis krivinu sa nekom jer te izjedose kucni poslovi i slicni izgovori. :thumbup:

I ne zaboravi - stalno se trebas zaliti kako je tesko pobrisati prasinu i staviti ves u masinu. :thumbup:
dr_Evil

#205 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

dobar osjecaj wrote:
dr_Evil wrote:Ne mora sex uvijek znaciti ljubav, nekim ljudima pomogne da se osjete zivim.. pas mu strinu kako ovo ruzno zvuci
Zvuči kako i jeste kod ljudi koji ulaze u brak s ljudima s kojima nikada neće stvarno biti bliski i živi.
Mislim da fulas, neki ljudi bez obzira na sve ne mogu da budu monotoni. Ne zele da izgube osobu koju vole za koju bi zivot dali, ali kad se pruzi prilika za prevaru vrlo rado ce je iskoristiti. Otkad je svijeta i vijeka amen
Tomahawk11
Globalni moderator

#206 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

Znači ko ne vara monoton je? Zanimljivo :mrgreen:
dr_Evil

#207 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:
dr_Evil wrote:
Pa zasto mislis da bi ona upropastila brak, porodicu i dom pa tebi priznala da je tu i tamo imala nekoga. Jedno je ako se zaljubila u toga pa hoce sa njim da pravi novi dom, a drugo ako ju je samo zasvrbilo (pricam generalno, nikakve veze sa tvojom zenom nema).

Ne mora sex uvijek znaciti ljubav, nekim ljudima pomogne da se osjete zivim.. pas mu strinu kako ovo ruzno zvuci
Upravo se odgovor krije u tom prvom dijelu tog tvog posta. Upropastiće svakako ako se odluči na taj potez.
Koliko tih afera započne neobavezno, biće noć-dvije i gotovo, pa završi raznim belajima, razvodima, svađama ili posljedicama po aktere?

Ovo što ti pišeš ide uglavnom kad se supružnik natovari sa (ne)osnovanom ljubomorom, kontrolom svega i svačeg, e pa, jarane, kad si navalio, da imaš i zašto :mrgreen:
Mnogo manje nego sto ti mislis zapravo. Mislim da se jednostavno ne kreces dovoljno, imas neki svoj zatvoreni krug prijatelja koje zadovoljava sve tvoje potrebe. Ljudi se kod nas karindaju nevjerovatno, najvise po bolnicama ko radi, to je luda kuca
dr_Evil

#208 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:Znači ko ne vara monoton je? Zanimljivo :mrgreen:
haha posteno jesi me :D : ispricavam se na monogamiju pomislih :evil:
Tomahawk11
Globalni moderator

#209 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:
Mnogo manje nego sto ti mislis zapravo. Mislim da se jednostavno ne kreces dovoljno, imas neki svoj zatvoreni krug prijatelja koje zadovoljava sve tvoje potrebe. Ljudi se kod nas karindaju nevjerovatno, najvise po bolnicama ko radi, to je luda kuca
Pa vidi, prijatelji su nešto što se steklo godinama. Poznanici...to je već druga stvar. Dođu - prođu.
Tako da si na neki način u pravu, uglavnom se družim s ljudima koji ne ganjaju neke avanture, dakle ne navraćaju me na iste.

Opet, ne možeš pobjeći od toga.
Imao sam kolegicu koja je s fiksnog u firmi ašikovala :mrgreen:
Uredno sve, dvoje djece, suprug sa dobrim poslom, nosio je ko malo vode na dlanu...da ne pričam detalje, kad je čovjek skonto, haos :oops:
Samo jedan primjer, a ima ih koliko hoćeš. Uglavnom bolno završava. To što ti još nisi uhvaćen znači da si zasad dobar maher ilitiga kockar, dobro ide, međutim kad se najmanje budeš nadao - cap! I ode sve u helać :skoljka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#210 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:
Tomahawk11 wrote:Znači ko ne vara monoton je? Zanimljivo :mrgreen:
haha posteno jesi me :D : ispricavam se na monogamiju pomislih :evil:
:thumbup: :D
dr_Evil

#211 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:
dr_Evil wrote:
Pa vidi, prijatelji su nešto što se steklo godinama. Poznanici...to je već druga stvar. Dođu - prođu.
Tako da si na neki način u pravu, uglavnom se družim s ljudima koji ne ganjaju neke avanture, dakle ne navraćaju me na iste.

Opet, ne možeš pobjeći od toga.
Imao sam kolegicu koja je s fiksnog u firmi ašikovala :mrgreen:
Uredno sve, dvoje djece, suprug sa dobrim poslom, nosio je ko malo vode na dlanu...da ne pričam detalje, kad je čovjek skonto, haos :oops:
Samo jedan primjer, a ima ih koliko hoćeš. Uglavnom bolno završava. To što ti još nisi uhvaćen znači da si zasad dobar maher ilitiga kockar, dobro ide, međutim kad se najmanje budeš nadao - cap! I ode sve u helać :skoljka:
Svaki dan vozis na posao, kad se budes najmanje nadao pukne te kamion - cap
Podjes na godisnji padne avion - cap
Sjednes da jedes, otrujes se hranom - cap
Izadjes na pikink pukne te grom - cap

Mislim, dokle
dobar osjecaj

#212 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dobar osjecaj »

dr_Evil wrote:
dobar osjecaj wrote:
Mislim da fulas, neki ljudi bez obzira na sve ne mogu da budu monotoni. Ne zele da izgube osobu koju vole za koju bi zivot dali, ali kad se pruzi prilika za prevaru vrlo rado ce je iskoristiti. Otkad je svijeta i vijeka amen
Ne fulam ja ništa. Ja sam mentalno i emotivno zdrava osoba što nije slučaj ni sa jednom osobom koja nezdrava ponašanja objašnjava kao izlaz iz monotonije.
Poznajem ja mnogo osoba oba spola koji bi na riječima dali i mačkinih devet života a u stvarnim životnim situacijama niko ne može računati na njih. Ljudi koji su u stanju preći liniju i dići ruku na integritet svoje porodice su ljige otkad je svijeta i vijeka. Ja nemam problem s tim da likovi poput tebe rade svojim porodicama šta god žele, samo mi smeta kad se tome dodaje neka nota šarma. To je prljavo ponašanje za prljave ljude.
Tomahawk11
Globalni moderator

#213 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:

Mislim, dokle
Svakako, opasnost vreba iza svakog ćoška.

Ipak, tu nećeš pojesti jezikovu čorbu ili nešto još gore, odnosno pričamo o eventualnoj preljubi ilitiga prevari, dakle ne skreći s teme :D

Znaš što sam prestao igrati sportsku kladionicu?
Zato što sam shvatio da bez obzira koliko ja dobio, na kraju uvijek jedna strana pobjeđuje, uvijek je on dobitnik. Pogađaš ko.

Tako nekako ti je i sa krivinama u braku.
dr_Evil

#214 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:
dr_Evil wrote:

Mislim, dokle
Svakako, opasnost vreba iza svakog ćoška.

Ipak, tu nećeš pojesti jezikovu čorbu ili nešto još gore, odnosno pričamo o eventualnoj preljubi ilitiga prevari, dakle ne skreći s teme :D

Znaš što sam prestao igrati sportsku kladionicu?
Zato što sam shvatio da bez obzira koliko ja dobio, na kraju uvijek jedna strana pobjeđuje, uvijek je on dobitnik. Pogađaš ko.

Tako nekako ti je i sa krivinama u braku.
Kladionicu i generalno kockanje sa tim se ne bavim, dovoljno znam matematiku da vidim da ne mogu pobijedit, a ne znam dovoljo da bih zeznuo sistem :D

Pa sve ti je to isto, sve su sanse u zivotu da pogines ili da te uhvate, e sada kazu sigurnost na radu da se nesrece ne dogadjaju nesrece se uzrokuju, dakle potrebno je ukloniti sve ono sta moze dovesti do nesrece na vrijeme.

Upravu si ti, uvijek te moze uhvatiti, samo kazem da se to desava mnogo manje nego sto ti mislis, neg kada se desi bude glasno pa izgleda kao da je cesto :D
dr_Evil

#215 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

dobar osjecaj wrote:[
Ne fulam ja ništa. Ja sam mentalno i emotivno zdrava osoba što nije slučaj ni sa jednom osobom koja nezdrava ponašanja objašnjava kao izlaz iz monotonije.
Poznajem ja mnogo osoba oba spola koji bi na riječima dali i mačkinih devet života a u stvarnim životnim situacijama niko ne može računati na njih. Ljudi koji su u stanju preći liniju i dići ruku na integritet svoje porodice su ljige otkad je svijeta i vijeka. Ja nemam problem s tim da likovi poput tebe rade svojim porodicama šta god žele, samo mi smeta kad se tome dodaje neka nota šarma. To je prljavo ponašanje za prljave ljude.
Sarma tu ima i to mnogo, a to prljavo za prljave ljude, pa prema tome ne stoji ti ta druga recenica, boris se protiv prirode i obavljas nametnute ljudske norme. Ne smeta meni da se ti muzafere kupas, ali ne dodaji tome neku notu svetinje i normalnosti.
wewa

#216 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by wewa »

dr_Evil wrote:
dobar osjecaj wrote:[
Sarma tu ima i to mnogo, a to prljavo za prljave ljude, pa prema tome ne stoji ti ta druga recenica, boris se protiv prirode i obavljas nametnute ljudske norme. Ne smeta meni da se ti muzafere kupas, ali ne dodaji tome neku notu svetinje i normalnosti.
mnogo se ti pravdas za nekoga ko je uvjeren u ispravnost svog nacina zivota.
Tomahawk11
Globalni moderator

#217 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Tomahawk11 »

dr_Evil wrote:
Kladionicu i generalno kockanje sa tim se ne bavim, dovoljno znam matematiku da vidim da ne mogu pobijedit, a ne znam dovoljo da bih zeznuo sistem :D

Pa sve ti je to isto, sve su sanse u zivotu da pogines ili da te uhvate, e sada kazu sigurnost na radu da se nesrece ne dogadjaju nesrece se uzrokuju, dakle potrebno je ukloniti sve ono sta moze dovesti do nesrece na vrijeme.

Upravu si ti, uvijek te moze uhvatiti, samo kazem da se to desava mnogo manje nego sto ti mislis, neg kada se desi bude glasno pa izgleda kao da je cesto :D
Poenta je da ako te pukne kamion, stradao si i gotovo. Još plaču za tobom.

Ovako kad napraviš belaj, pa pukne bruka, valja pojesti jezikovu čorbu, a onda i sve ono što si zakuhao (haj na sud, dijeli se, razvodi itd...tdi).

Ja pričam na osnovu lične spoznaje, onog što vidim u svom okruženju.
Sad da li su to levati, pa lahko padnu, ne znam.
Bogme su se dobro krili i držali sve u svojim rukama, al kad pukne tikva, onda :( :mrgreen:
dr_Evil

#218 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

wewa wrote: mnogo se ti pravdas za nekoga ko je uvjeren u ispravnost svog nacina zivota.
Mnogo me i napadaju, a i mnogo imam slobodnog vremena dok kompjuter zavrsi analizu potraje satima :D
dr_Evil

#219 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

Tomahawk11 wrote:
Poenta je da ako te pukne kamion, stradao si i gotovo. Još plaču za tobom.

Ovako kad napraviš belaj, pa pukne bruka, valja pojesti jezikovu čorbu, a onda i sve ono što si zakuhao (haj na sud, dijeli se, razvodi itd...tdi).

Ja pričam na osnovu lične spoznaje, onog što vidim u svom okruženju.
Sad da li su to levati, pa lahko padnu, ne znam.
Bogme su se dobro krili i držali sve u svojim rukama, al kad pukne tikva, onda :( :mrgreen:
Sve si upravu
arzuhal

#220 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by arzuhal »

dr_Evil wrote:
dobar osjecaj wrote:
Ako je takav dogovor između dvoje (da imaju seksualne odnose s drugima koji "ne podrazumijevaju emocije i ljubav nego samo seks"), živjeli oni u zakonitom braku ili ne, onda se slažem. Ali ako nije tako dogovoreno, ako se veza ne temelji na tako nečemu, onda je to varanje, odnosno laž kod nekog ko voli da živi s lažima, u laži, lažući i druge, prije svega osobu koja bi trebalo da mu najviše vjeruje ili kojoj bi trebao da najviše vjeruje. A to je, po nekom mom poimanju života, svijeta i vijeka - govno. Od života, izbora, čovjeka. Nije da nema i da nije često. Zato i jesmo govna, s govnima i u govnima. Da prostite. Dakle nije sam čin seksa problem koliko je problem laž i pristajanje na to.
dr_Evil

#221 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by dr_Evil »

arzuhal wrote: Ako je takav dogovor između dvoje (da imaju seksualne odnose s drugima koji "ne podrazumijevaju emocije i ljubav nego samo seks"), živjeli oni u zakonitom braku ili ne, onda se slažem. Ali ako nije tako dogovoreno, ako se veza ne temelji na tako nečemu, onda je to varanje, odnosno laž kod nekog ko voli da živi s lažima, u laži, lažući i druge, prije svega osobu koja bi trebalo da mu najviše vjeruje ili kojoj bi trebao da najviše vjeruje. A to je, po nekom mom poimanju života, svijeta i vijeka - govno. Od života, izbora, čovjeka. Nije da nema i da nije često. Zato i jesmo govna, s govnima i u govnima. Da prostite. Dakle nije sam čin seksa problem koliko je problem laž i pristajanje na to.
I ti si sve upravu sta kazes, ja i ne sporim to. Ovde je bilo pitanje hoce li on biti to govno i lazov, a i dalje napraviti zivot da oboje budu sretni do kraja zivota kao u bajci, ili ce biti covjek pa otici od nje i biti nesretan do kraja zivota. Sad je pitanje svakog pojedinca sta ce uraditi sa svojim zivotom. A da se neko moze promijeniti pisi propalo, jedino ako ode u bracu bradonje.
shmizlica

#222 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by shmizlica »

menščini da je momak s ovom curom zato što je ona baš po mjerilima mahale koje se on toliko grozi. ono "cura za ženit" i sad se boji da će se zeznut ako je ostavi, a u principu ga ona ne ispunjava. ebote kad s nekim želiš biti ne čekaš da vikendom ode od tebe nego jedva čekaš vikend da odete negdje :-)

zato stisni, budi pošten, raščisti to i traži nekog ko će voditi s tobom život po tvom, a curu ne zamajavaj, da ne kažem zajebavaj
Zizi505

#223 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by Zizi505 »

dr_Evil wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ja sam svojoj rekao:

- Bolje da mi kažeš unaprijed nego ja da saznam. Raziđemo se ko ljudi. Nikom ništa. Nađeš bolje, super. Nema potrebe da pravimo budalu ti od mene ili ja od tebe.

Tako da ništa ne kontrolišem niti mi pada na pamet da kontrolišem. Kao da se nekom može zabraniti nešto.

Pa kakav to imaš sex sa svojom ženom, da te treba druga oživljavati?
Radiš li nešto s drugima što s njom nisi nikada?
ho oponopono

#224 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by ho oponopono »

dr_Evil wrote:
arzuhal wrote: Ako je takav dogovor između dvoje (da imaju seksualne odnose s drugima koji "ne podrazumijevaju emocije i ljubav nego samo seks"), živjeli oni u zakonitom braku ili ne, onda se slažem. Ali ako nije tako dogovoreno, ako se veza ne temelji na tako nečemu, onda je to varanje, odnosno laž kod nekog ko voli da živi s lažima, u laži, lažući i druge, prije svega osobu koja bi trebalo da mu najviše vjeruje ili kojoj bi trebao da najviše vjeruje. A to je, po nekom mom poimanju života, svijeta i vijeka - govno. Od života, izbora, čovjeka. Nije da nema i da nije često. Zato i jesmo govna, s govnima i u govnima. Da prostite. Dakle nije sam čin seksa problem koliko je problem laž i pristajanje na to.
I ti si sve upravu sta kazes, ja i ne sporim to. Ovde je bilo pitanje hoce li on biti to govno i lazov, a i dalje napraviti zivot da oboje budu sretni do kraja zivota kao u bajci, ili ce biti covjek pa otici od nje i biti nesretan do kraja zivota. Sad je pitanje svakog pojedinca sta ce uraditi sa svojim zivotom. A da se neko moze promijeniti pisi propalo, jedino ako ode u bracu bradonje.

...koji dio bajke njoj pripada je li ...:pusi2: ...a sve to fino naravno servirano kroz mušku aktivnost nasuprot njenoj pasivnosti i submisivnosti...i osnovni i jedini izraz ženskog ostvarenja i cilj je ionako samo jebena udaja ...a ona po običaju treba biti samo dobra žena, znači žrtvovanje...:pusi2:

...možda, princes na zrnu graška- sve jadna prozreti može, ma i mrvu što će ju na dormeu ponekad žuljati... ali vještog manipulatora teško da razotkrije, ako se i kad desi biće kasno, jebiga ostani tu gdje jesi kindere ljuljaj ženo draga...a muž od zajeba vazda nek ju žulja...:pusi2:

Image
MarlboroGold

#225 Re: Problem nezenja, zeniti se ili ne???

Post by MarlboroGold »

Ne znam zašto ljudi toliko uzdižu brak... jeste to neka vrsta "upgrade-a" odnosa - pa i jedan vid "osiguranja" dijela nečega što ste zajedno gradili u slučaju razvoda (ugovor), ali i bez braka se sa partnerkom može živjeti kao da ste već u braku. Obaveze su manje više identične...
Post Reply