Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Bloo
Globalna šefica

#201 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Da,sekretarica.Netto.Ne znam za topli ali zivi blizu a ima rezervoar goriva placen mjesecno.Bas mi je sinoc bio i o tome smo pricali.Prijavljeni su a druge mogucnosti i nema.Specificna roba i nema tu nista na crno i da hoce.A i pase mu da je sav promet evidentiran i sto veci.Bolji bilansi stanja i uspjeha,lakse banke prate investiranje u masine,objekat...Sad pravi halu 2300 m2. Dobio 1350000 km bez ikakvih problema.Bez kredita nema posla i sirenja.A za kredit treba svasta...I meni licno je najvazniji dobar bilans stanja i uspjeha,da ima dobiti,da mi je cista porezna kartica...To je vrlo vazno,da te banka prati.Nekad mi zatreba u roku 7 dana kredit.I dobijem ga.Neki dan mi je banka 8 dan prebacila pare.To mnogo znaci.Da nije njih,90% posla ne bi zavrsio sto sam zavrsio.I ja i mnogi drugi...
Cute...kad već nema pravo na mjesečnu kartu, evo ti rezervoar :D
I sad, koliko znaš svoji poznanika da administraciju plaćaju ovoliko ili da traže kvalitetne ljude u administraciji?
славянин

#202 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by славянин »

japin_mutapi wrote: i opet privatnici ne bi podigli plate jer većina nisu biznismeni već obični piljari
Zasto nebi - kada zaradjujes i oce neko da napusti tj. nema radnika dici ces platu, ali medjutim kada je opterecenje toliko da vecina firmi nema prostora za manevrisanje plate ostaju iste a ljudi odose raditi negdje drugo. Nece privatnik dici platu sto te voli nego sto ce da zaradjuje - ali ako ne zaradjuje nema nista od dizanja plata - sto mozemo da vidimo trenutno.
HAVANA

#203 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by HAVANA »

Bloo wrote:
HAVANA wrote:Da,sekretarica.Netto.Ne znam za topli ali zivi blizu a ima rezervoar goriva placen mjesecno.Bas mi je sinoc bio i o tome smo pricali.Prijavljeni su a druge mogucnosti i nema.Specificna roba i nema tu nista na crno i da hoce.A i pase mu da je sav promet evidentiran i sto veci.Bolji bilansi stanja i uspjeha,lakse banke prate investiranje u masine,objekat...Sad pravi halu 2300 m2. Dobio 1350000 km bez ikakvih problema.Bez kredita nema posla i sirenja.A za kredit treba svasta...I meni licno je najvazniji dobar bilans stanja i uspjeha,da ima dobiti,da mi je cista porezna kartica...To je vrlo vazno,da te banka prati.Nekad mi zatreba u roku 7 dana kredit.I dobijem ga.Neki dan mi je banka 8 dan prebacila pare.To mnogo znaci.Da nije njih,90% posla ne bi zavrsio sto sam zavrsio.I ja i mnogi drugi...
Cute...kad već nema pravo na mjesečnu kartu, evo ti rezervoar :D
I sad, koliko znaš svoji poznanika da administraciju plaćaju ovoliko ili da traže kvalitetne ljude u administraciji?
Iskreno ne znam puno jer sam nekako sav okruzen ljudima koji trguju,grade,popravljaju...Nema bas previse administrativnih poslova.Ovo par sto znam su stvarno ok ali su im i firme jake.Lako je platiti kad imas dovoljno prometa a radnik dobro radi.Belaj je kad nema dovoljno prometa,kasni naplata,repovi stizu...a ima i toga dosta.Eto napisao sam,ja ne kontam od cega mi cerku toliko plati u igraonici,a dvije radnice.Cijena usluge mala a promet nista posebno.Jest im usputna djelatnost al bog me ubio ako gazdi ostane koliko jednu radnicu plati.Neku noc racunao.Al dobro,kliker je frajer,zna on zasto to radi.Punije mu je na drugoj strani jer ima tu uslugu...
Bloo
Globalna šefica

#204 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Bloo »

Znači opet će se tema svesti na KV radnike...i privatnike sa 1 zaposlenim kojima dobro ide :mrgreen:
Hendrix

#205 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Hendrix »

Bloo wrote:Znači opet će se tema svesti na KV radnike...i privatnike sa 1 zaposlenim kojima dobro ide :mrgreen:
I misteriozne firme gdje svi imaju bogovske plate i gazda je tako dobar covjek i da svima valja i jos ih pogura sa bonusima. I svi prijavljeni na punu platu cak.
HAVANA

#206 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by HAVANA »

Hendrix wrote:
Bloo wrote:Znači opet će se tema svesti na KV radnike...i privatnike sa 1 zaposlenim kojima dobro ide :mrgreen:
I misteriozne firme gdje svi imaju bogovske plate i gazda je tako dobar covjek i da svima valja i jos ih pogura sa bonusima. I svi prijavljeni na punu platu cak.
Misteriozan si jedino ti koji vazda sakriven iza tastture ujedas i osporavas svaku pozitivnu stvar i primjer.Mrzim to i kontriracu vazda.Svi su lopovi a ti si eto divan.Niko ne valja,a ti si eto zlatan. Jel ti lakse kad s podsmijehom o nekome pricas i ujedas ga? Ne kontam cemu to? Da dobar covjek i vrijedan,postoje vjerovao ili ne i u bih.I rade.Poceli od nule.I meni pravo drago.Obozavam te price,daju mi snagu i ideje.Od kuknjave mi je zlo.Eto reci nam ti kolike plate su u ovim firmama kad znas? Ja znam ljude licno i od cega su poceli. Il otvori ti,eto trafiku makar,placaj sve obaveze i daj platu radniku 3 milje ako zelis i mozes, ja cu ti reci svaka cast i pozeliti srecu. Haj kolike su plate? 1 . https://www.strojal.ba/ 2. http://alupoint.ba/v2/ba/ 3. https://purplekey.ba/bs/landing-page-bs/ 4.http://www.fotoart.ba/v3/index.php 5.http://electra.ba/ Eto 5 za pocetak a mogu ja jos ako treba. O manjim firmama i zanatlijama da ne govorim.Znam ih stotine koji rade i bore se kako znaju i umiju. Znam ljude licno i svu srecu svijeta im zelim.
Last edited by HAVANA on 15/06/2019 04:47, edited 1 time in total.
paladinka

#207 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

I ovo si linkovi za homepage?
HAVANA

#208 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by HAVANA »

Sta je sad problem?
paladinka

#209 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

HAVANA wrote:Sta je sad problem?
Ne znam , koliko je netto ?
HAVANA

#210 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by HAVANA »

200 maraka i dobiju za kljukuse i ustipke cetvrtkom.
paladinka

#211 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

HAVANA wrote:200 maraka i dobiju za kljukuse i ustipke cetvrtkom.
To isto nije fair od tebe , jesam otvoreno pitala? Ali to je to sta se misli, kad radniko otvoreno pita!
paladinka

#212 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

Toliko o radnickim pravima od tebe !
HAVANA

#213 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by HAVANA »

Pa pisao sam vec o tome.Sta hoces od mene? Nisam im knjigovodja.Znam ih da rade u tim firmama i za 1300 a i za 3000. A znas ti dobro zasto ti ovako odgovaram i koliko si me puta ujela,bez ikakvog razloga.Nikad ti nista ruzno nisam rekao.Al ok,ako vam je lakse ujedajte i vazda svodite pricu na licno.Da ti jos jednom ponovim.Nema kod mene radnickih prava.Nemam radnika. :D Ja sam mali i sretan.
paladinka

#214 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

HAVANA wrote:Pa pisao sam vec o tome.Sta hoces od mene? Nisam im knjigovodja.Znam ih da rade u tim firmama i za 1300 a i za 3000. A znas ti dobro zasto ti ovako odgovaram i koliko si me puta ujela,bez ikakvog razloga.Nikad ti nista ruzno nisam rekao.Al ok,ako vam je lakse ujedajte i vazda svodite pricu na licno.Da ti jos jednom ponovim.Nema kod mene radnickih prava.Nemam radnika. :D Ja sam mali i sretan.
Onda si sam zaposlen, i sam znas sta treba sa sad i sta za buducnost !
muha_sa

#215 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by muha_sa »

HAVANA wrote:Pa pisao sam vec o tome.Sta hoces od mene? Nisam im knjigovodja.Znam ih da rade u tim firmama i za 1300 a i za 3000. A znas ti dobro zasto ti ovako odgovaram i koliko si me puta ujela,bez ikakvog razloga.Nikad ti nista ruzno nisam rekao.Al ok,ako vam je lakse ujedajte i vazda svodite pricu na licno.Da ti jos jednom ponovim.Nema kod mene radnickih prava.Nemam radnika. :D Ja sam mali i sretan.
otkud ti snaga jebem te ja :-) dzaba im pišeš i objašnjavaš :-) ne kontaju ono OTO :-)
moonca

#216 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by moonca »

Zbilja... koliko puta .... :roll:
paladinka

#217 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

muha_sa wrote:
otkud ti snaga jebem te ja :-) dzaba im pišeš i objašnjavaš :-) ne kontaju ono OTO :-)
Treba na tebe da gleda ?
muha_sa

#218 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by muha_sa »

paladinka wrote:
muha_sa wrote:
Treba na tebe da gleda ?
jok, na tebe treba
paladinka

#219 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by paladinka »

] Sto , sta je problem?
sinuhe

#220 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by sinuhe »

Privrednih aktivnosti ima i u ratu. Uvijek nekome treba majstor za nesto ali ne govori to nista o strukturalnim problemima jedne ekonomije.
HAVANA

#221 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by HAVANA »

Pa ovakvi itekako osjete te probleme.Milion ih je,nevjerovatnih,glupih,nepotrebnih...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#222 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by mk ultra »

Mogu samo potvrditi da je Electra jedna od najboljih u svom poslu ovdje u Sarajevu...
Kiki_Musampa

#223 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Kiki_Musampa »

Meni je fakat drago da se sve ovo dešava, i firme koje ne zaštite svoje najveće bogatstvo, obučene i dobre radnike, će potonuti brze nego titanik. U mojoj firmi se prvi put spominje povećanje plata, izgleda uvidjeli da je vrag odnio šalu-ljudi odlaze, a konkursi džaba, neće niko da radi za ono što nude, a sta sve traže. I tako je u cijelom Tuzlanskom kantonu.
Mea_parvitas

#224 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by Mea_parvitas »

HAVANA wrote:Haj kolike su plate? 1 . https://www.strojal.ba/ 2. http://alupoint.ba/v2/ba/ 3. https://purplekey.ba/bs/landing-page-bs/ 4.http://www.fotoart.ba/v3/index.php 5.http://electra.ba/ Eto 5 za pocetak a mogu ja jos ako treba. O manjim firmama i zanatlijama da ne govorim.Znam ih stotine koji rade i bore se kako znaju i umiju. Znam ljude licno i svu srecu svijeta im zelim.
Sta im je zajednicko? Da imaju bruku para, radnike prijavljuju na minimalac a isplacuju ostatak na ruke koliko gazda procijeni za taj mjesec?
geralt

#225 Re: Kaže nema posla u BiH??? - Posao.ba.....

Post by geralt »

Bloo wrote:
славянин wrote:
Bloo wrote: Da li je u Srbiji ikad bilo suštinskih promjena o kojima ti govoriš tokom vladavine "pravih"?
Manje birokracije, bolji zdravstveni sistem, manje nadrkanih teta na šalterima...?
Pocelo je biti dok nisu onog stresli snajperom :D.Jesu li te stvari kao po tebi nemoguce ? Zasto je nemoguce ?? - Iako usporedimo u kakvom smo stanju i pogledamo prema Evropi i vidimo svojim ocima kako moze da bude.
Pa gledam prema Evropi i pitam te :mrgreen: Koja zemlja je prošla taj scenarij? Vođa - dešavanje naroda - stranka - promjena sistema?

Nećemo spominjati Hitlera :mrgreen:
Ceska - Vaclav Havel

Poljska - Lech Valesa

Ako izbacimo dio sa vodjom, tu su i Portugal, Grcka, Litvanija, Istocna Njemacka.

Ima i varijanta kad na celo stranke/sistema koji je trenutno na vlasti na vrh ispliva reformator - Gorbacov u SSSR, Juan Carlos u Spaniji.
Locked