Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post Reply

Trebamo li se još uvijek rahat patiti ?

1. DA
85
49%
2. NE
76
43%
3. Ne znam
14
8%

Total votes: 175

BHCluster

#201 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by BHCluster »

LBVIEW wrote:
Maraschino wrote:Bata Zivojinovic(spokoj mu dusi) umro je a nismo znali koji je pravi B.Zivojinovic.
@insomija opet ubo. :thumbup:
Zna subara, sace on to rastumaciti. :mrgreen:
:lol:
The 51st State

#202 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by The 51st State »

Bodkin wrote:
The 51st State wrote:
славянин wrote:“Sve je dobro - suzivot ali dok je po nasem” :D
Kakv suzivot sa recimo ovim na areni1, to see moze samo tolerisati dok ne postanu nikakav faktor, a onda ih I zakonski sankcionisati.
Jel to tribine poredis :D navijaci su sad referenca :D
Ne jebi, nekad vjeruj ocima umjeeto principa :)
Bodkin

#203 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

The 51st State wrote:
Bodkin wrote: Jel to tribine poredis :D navijaci su sad referenca :D
Ne jebi, nekad vjeruj ocima umjeeto principa :)
A jebiga, i sa takvima je suzivot moranje. Jednom kad bude pravne drzave, dobice sta ih zasluzuje
Novak20

#204 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Novak20 »

Rahat patnja je naša prava i svakodnevna Zona sumraka.

U njoj ne važe pisani zakoni, logika je obrnuta, zapleti kafkijanski, rješenja nadnaravna. Da to bude baš tako brinu se likovi sa paranolmalnim političkim sposobnostima. Čini mi se da sam otkrio jednog koji preko turskog Faktora šalje određene signale sluđenoj javnosti.

Ukratko, gospodina - druga nije briga što policija u F BiH radi za male pare, što redovni sastav policije nije popunjen, što je skoro svaka kuća naoružana, kriminala kao u priči a i policajaca u tom kriminalu koliko hoćeš. Moglo bi se ovdje nabrajati o problemima policije i sigurnosti ali u Zoni sumraka je veći problem "Sinhronizovano djelovanje HDZ-a i SDP-a na planu marginaliziranja problema sigurnosti i nadležnosti Predstavničkog doma" što je "suptilnija, ali možda i opasnija forma otupljivanja oštrice zajključaka".

Pored otupljivanja oštrice zaključaka :lol: ovdje se, izgleda, tupi mozak.

https://faktor.ba/vijest/zilic-zasto-hd ... jaca/36600
General War

#205 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by General War »

Novak20 wrote:Rahat patnja je naša prava i svakodnevna Zona sumraka.

U njoj ne važe pisani zakoni, logika je obrnuta, zapleti kafkijanski, rješenja nadnaravna. Da to bude baš tako brinu se likovi sa paranolmalnim političkim sposobnostima. Čini mi se da sam otkrio jednog koji preko turskog Faktora šalje određene signale sluđenoj javnosti.

Ukratko, gospodina - druga nije briga što policija u F BiH radi za male pare, što redovni sastav policije nije popunjen, što je skoro svaka kuća naoružana, kriminala kao u priči a i policajaca u tom kriminalu koliko hoćeš. Moglo bi se ovdje nabrajati o problemima policije i sigurnosti ali u Zoni sumraka je veći problem "Sinhronizovano djelovanje HDZ-a i SDP-a na planu marginaliziranja problema sigurnosti i nadležnosti Predstavničkog doma" što je "suptilnija, ali možda i opasnija forma otupljivanja oštrice zajključaka".

Pored otupljivanja oštrice zaključaka :lol: ovdje se, izgleda, tupi mozak.

https://faktor.ba/vijest/zilic-zasto-hd ... jaca/36600
A ima li gdje sta je SDP rekao?
OD DF ovskih telala koji su SDA filijala...uzimanje SDP-a u usta mi se vise cini da se vrsi pritisak a ne sta je SDP ustvari sCeo da rekne, i zasto je bio protiv ako je bio protiv.
Novak20

#206 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Novak20 »

General War wrote: OD DF ovskih telala koji su SDA filijala...uzimanje SDP-a u usta mi se vise cini da se vrsi pritisak a ne sta je SDP ustvari sCeo da rekne, i zasto je bio protiv ako je bio protiv.
Odgovor SDP. :D

https://vijesti.ba/clanak/447122/masic- ... te-loncice
Novak20

#207 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Novak20 »

Visoko podignuto čelo uz tup pogled i prezriv, samozadovoljan osmijeh odaje snagu i odlučnost da se istraje u našoj rahat patnji. To postaje potpuno jasno kada se iščitaju izjave šefa DF i člana Predsjedništva Ž.K.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/11 ... _kapa.html
Cilj ulaska DF-a u vlast je onemogućiti stvaranje većine koja bi donijela izmjene Izbornog zakona i odvela u podjelu zemlje, poručio je član Predsjedništva BiH i predsjednik DF-a Željko Komšić
Dakle, lik kojemu je ovaj i ovakav Izborni zakon omogućio da bude to što jeste (uhljeb i nehljeb), ne želi da se taj zakon mijenja. Logično. Bez ovakvog Izbornog zakona bio bi Ž.K. ono što stvarno jeste. Nitko i ništa.
Iz tog razloga on pravo Hrvata koji žele živjeti u BiH da biraju svog političkog predstavnika naziva podjelom zemlje. Je.e ga se zemlju koja na ovaj način ide putem podjele.
“Vidjet ćemo ko je zreo. Ovo što se događa, iz SDA sam ljudima govorio to i 2014. i 2015. Da vidimo jesu li im važnija javna poduzeća od Ustava i Izbornog zakona. S BiH imaš sve, bez BiH nema ništa. Ušli smo u vlast da bi se zaustavilo ono što je prijetnja, a to su izmjene Izbornog zakona i Ustava”, izjavio je Komšić za N1.
Ovo što je Ž.K. govorio ljudima iz SDA mi djeluje kao....bolje da ne napišem.
Oni koji se dugo rahat pate, a bogami i oni koji planiraju ovdje ostati vape za promjenama kojih nema bez promjena IZ i Ustava. Pa taman i zbog rješenja pitanja Sejdić - Fincija i ostalih. No, kako vidimo promjena nema, žaba se kuha, a JP lagano tonu.
Ovo može biti kraj naše karijere i svjesni smo toga. Ali ako mogu nešto zaustaviti – zaustavit ću. Ako neću zaustaviti, onda je to stvar moje gluposti i podlosti”, pojasnio je govoreći o razlozima ulaska u vlast.
Mozak Ž.K. fercera obrnutom logikom. Ja bih rekao: "Ako mogu nešto uraditi, unaprijediti i poboljšati to ću uraditi, ako ne mogu neka to bude kraj moje karijere".
“Izgleda da je osnovna funkcija Bh. bloka bila da Radončića uvuče u vlast. To je moj utisak, možda griješim. Možda na hladno pušem, ali to je moj utisak. Sve je činjeno da SDP, Naša stranka i DF kao najjači blok da diktiramo stvari. A, ne da SDA diktira. Ja se ne osjećam nasamareno, ja sam se od takve vrste stava odmakao. Meni je više SDP-ovanja preko glave”, poručio je.

“SDP je meni zamjerio 2012. godine, mrze me. Ne znam, pitajte ih koga više mrze, mene ili Izetbegovića, teško da bi odgovorili. Nas interesira – jer smo u prilici nešto učiniti da zaustavimo izmjene Izbornog zakona i Ustava. Hoćemo li uspjeti – nevažno (je)”, kazao je.
Kako ba nevažno hoće li biti uspjeha ? Dakle orilo - gorilo tebi idu pare pa je sve nevažno. Ovaj dio intervjua je izgleda pod dejstvom alkoholnih para pa mi se više ne da razglabati.

Poanta: I status quo zna biti rahat patnja. Ali ne ovakvima poput Željka Komšića. Zato se grčevito zalaže protiv promjena koje bi mu izmakle fotelju.

Image
sinuhe

#208 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by sinuhe »

:D Krusko je kralj. Omiljen u narodu.
Bodkin

#209 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

Kakvo biracko tijelo, takva i poruka. Bitno je da se sukne hrvatima, a ne da on uradi nesto. Zato je nevazno hoce uspjeti
zavrzlama

#210 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by zavrzlama »

Bodkin wrote:Kakvo biracko tijelo, takva i poruka. Bitno je da se sukne hrvatima, a ne da on uradi nesto. Zato je nevazno hoce uspjeti

A hrvati sa covicem na celu se ubise izgradjujuci BIH sve sa partnerom dodikom...

Zeljlo kako te nije stid.
Novak20

#211 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Novak20 »

zavrzlama wrote:
Bodkin wrote:Kakvo biracko tijelo, takva i poruka. Bitno je da se sukne hrvatima, a ne da on uradi nesto. Zato je nevazno hoce uspjeti

A hrvati sa covicem na celu se ubise izgradjujuci BIH sve sa partnerom dodikom...

Nije ga stid, što bi ga bilo. Nema obraza niti druge šanse da zgrne pare.

Ovako laganice. Dobra plaća, skijanje, meza, piće i tako to.
spreca

#212 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by spreca »

:lol: :lol: :lol: kad pogledas bilo koju temu niti jedan Hrvat nemoze da prodje smirom mimo Zeljka :lol: :lol: napadaju covjeka a za onog firgu Dradutina Covica je Isus a ne nesto drug...ja mislim da sanjaju Komsu i kad odu u Crkvu da se mole mislim da boga mole da Komso ode naprasno....ovo vise nije zajebancija ovo je dijagnoza a to sto ih je ADZ sa svojom politikom raselio vise nego etnicko ciscenje boli ih krac, jedini problem njihovim zivotima je Komsic...zato Komso gotovi se valjati se muciti do 2026 kao clan predsjednistva :D
LBVIEW

#213 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by LBVIEW »

Otkad to vrijedi HDZ=Hrvati?
Covic inace je radio, samo ne u korist gradjana BiH vec Hrvatske, a nesto manje i Srbije. No, to je proslost, treba se okrenuti buducnosti u kojoj clanovi Predsjednistva nece raditi protiv inteteresa drzave na cijem su celu, kao sto je i red.
славянин

#214 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by славянин »

LBVIEW wrote:
Covic inace je radio, samo ne u korist gradjana BiH vec Hrvatske, a nesto manje i Srbije. No, to je proslost, treba se okrenuti buducnosti u kojoj clanovi Predsjednistva nece raditi protiv inteteresa drzave na cijem su celu, kao sto je i red.
Od kada su osvojili veliku vecinu gdje god su Hrvati vecina u BiH :lol:
LBVIEW

#215 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by LBVIEW »

славянин wrote:
LBVIEW wrote:
Od kada su osvojili veliku vecinu gdje god su Hrvati vecina u BiH :lol:
Da, i?
BHCluster

#216 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by BHCluster »

spreca wrote::lol: :lol: :lol: kad pogledas bilo koju temu niti jedan Hrvat nemoze da prodje smirom mimo Zeljka :lol: :lol: napadaju covjeka a za onog firgu Dradutina Covica je Isus a ne nesto drug...ja mislim da sanjaju Komsu i kad odu u Crkvu da se mole mislim da boga mole da Komso ode naprasno....ovo vise nije zajebancija ovo je dijagnoza a to sto ih je ADZ sa svojom politikom raselio vise nego etnicko ciscenje boli ih krac, jedini problem njihovim zivotima je Komsic...zato Komso gotovi se valjati se muciti do 2026 kao clan predsjednistva :D
Pa zato sto su tu po stranackom zadatku i ako ne ispune normu neJma plache. :lol:
Maraschino

#217 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Maraschino »

Novak20 wrote:
zavrzlama wrote:

Covic redovno inkasira placu da bi radio za interese druge drzave.
Treba njima ZK dok se ne uhavizaju a to ce potrajati samo da se zna...e to uzrokuje rahat patnju pa ko izdrzi odnosno ko ostane u BiH.
Bodkin

#218 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

LBVIEW wrote:
Nije to poenta al ajd
General War

#219 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by General War »

Novak20 wrote:
zavrzlama wrote:

A Covic, Ljubic...na karitasovim paketima...
Bodkin

#220 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

General War wrote: A Covic, Ljubic...na karitasovim paketima...
I po svima njima se pljuje jer nista ne rade, a uzimaju pare i prosipaju ublehu. Zeljko je svoj posao odradio time sto je izabran da se sukne hrvatima. Kasnije mu je sve oprosteno
spreca

#221 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by spreca »

Bodkin wrote:

I po svima njima se pljuje jer nista ne rade, a uzimaju pare i prosipaju ublehu.
Zeljko je svoj posao odradio time sto je izabran da se sukne hrvatima. Kasnije mu je sve oprosteno
Ja nevidjeh da iko iz Hr naroda pljuje po njima osim sto su gotovi opet ako zatreba u rov....Narod nije glasao da se shukne Hrvatima nego je glasao protiv Covica i HDZa a nikako Hrvata....kako glasati za njega ako vec godinama skupa sa Dodikom radi na raspadu drzave i njenoj stagnaciji do iznemoglosti da bi se kasnije" rascerupala" po nacionalnim torovima.....zato Zivjela rahat patnja , dokle vidjecemo.....narod je glasao /shknuo i SDA jer su glasali protiv njih i malo je falilo da ostanu pored prazna korita jer je CIK podrzavao kradju glasova koje su stranke na vlasti organizovano cinile a sto ce se desiti na sledecim izborima bumo vidli
Novak20

#222 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Novak20 »

Čuj živjela rahat patnja.

Nije problem što netko uživa u rahat patnji ali je problem što se ja zbog takvih pitam hoću li sutra imati penziju ili ću morati s kesicom na put.
Političke istine nisu jednostavne ali se mogu vidjeti ako hoće. U stvari, većina ih i vidi ali traži opravdanje da pokrije nerad i lopovluk jer odobrava ciljeve nacionalnih politika svojih etnija. A njihovi ciljevi se ogledaju u želji za dominacijom jednog naroda nad druga dva.
Bošnjački narod pametno glasuje tako da je SDA uvijek na vlasti, a što se tiče "shukanja" Hrvatima, Čoviću i HDZ, na jednak način bi im "shuknuli" sa Falatarom koji ne bi otvoreno radio protiv interesa hrvatskog naroda kao što to čini Ž.K., a pretpostaviti je da bi radio u interesu i za napredak BiH sa mrtve točke.
Dakle, u razvoju jednog društva se oblikuje država, a rahat patnjom se nastoji državom oblikovati društvo. Kao i uvijek, kad - tad će se pokazati što je starije. To što BiH svake godine kasni za svijetom pa i susjedima, ljubitelje "rahat patnje" ne brine.

Niti znaju, niti hoće, niti mogu drugačije i bolje.
Point.

#223 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Point. »

Da radi protiv hrvatskih interesa. Kad su hrvatski interesi da stvaraju aparthejdski izborni zakon, da otvoreno surađuju i podržavaju separatističku stranku SNSD, da se hrvatski interesi u BiH uvijek poklapaju sa interesima RH pa čak i kad idu na njihovu vlastitu štetu, kada ne priznaju međunarodne sudske presude iz Haaga onda neka radi. A radiće dokle god se bude kandidovao. Komšić je pencilin za hrvatske nacionaliste i kvislinge.
General War

#224 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by General War »

Bodkin wrote:
I po svima njima se pljuje jer nista ne rade, a uzimaju pare i prosipaju ublehu. Zeljko je svoj posao odradio time sto je izabran da se sukne hrvatima. Kasnije mu je sve oprosteno
...a hrvatska politika je inace dobronamjerna, nije niko suknuo hrvatima. Eno ih po parlamentu i domu naroda koliko hoces, cisto skretanje paznje sa sustine problema, mogu se kladiti da je covic namjerno forsirao onu pricu kako bi zeljko zasjeo sto je malo jace od plotokolarne funkcije, i ti to znas, a i ja.
Bodkin

#225 Re: Smrt rahat patnji - sloboda građanima BiH

Post by Bodkin »

General War wrote:
Bodkin wrote:
...a hrvatska politika je inace dobronamjerna, nije niko suknuo hrvatima. Eno ih po parlamentu i domu naroda koliko hoces, cisto skretanje paznje sa sustine problema, mogu se kladiti da je covic namjerno forsirao onu pricu kako bi zeljko zasjeo sto je malo jace od plotokolarne funkcije, i ti to znas, a i ja.
Hrvatska politika je hrvatska politika. Ako ne mozes zivjeti sa njom onda tenk i pravac mostar. Oni su u paramentu jer su rodjeni u ovoj zemlji i ustav im garantuje to. Niko im nije dobre volje dao da sjede u parlamentu.
Zeljko se gleda drugim ocima u sarajevu. Njemu je dato zeleno svjetlo da radi sta hoce jer je njegova uloga da se izabere hrvatski clan iz sarajeva. Pazi, nemam ja nista protiv toga da me ne shvatis pogresno. U prvom mandatu njegovom sam i ja za njega glasao dok je h sdpu bio ali sam tad mislio da ce levat nesto napraviti. Dva mandata kasnije vidio da sam levat ispao.
Post Reply