Hrvati u BiH i za BiH

Post Reply
mO k3

#201 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

Post prijavljen pa da vidimo sta. ce modaracija da uradi ...
Humljanin

#202 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

decembar2017 wrote:
Nije neki bezveze sluzbenik otisao u Banja Luku da proslavi ubijanje na hiljade tzv hrvata i progon na stotine hiljada drugih vec sam legitimni lider Dragan Covic i njegovi hdz-ovci.

I spominjanje ubistva 2 fratra a slaviti ubijanje na hiljade drugih i spominjati licemjernost.

Fuj !!!

Tko slavi ubijanje hiljade drugih? Ja?
Jesi li ti normalan ikako?
LBVIEW

#203 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by LBVIEW »

Steta je jedino sto ta HB bagra nije posiscena kad je trebalo, pa da smradu i zlocincu sudi vojni sud, a ne da ide okolo i propovijeda. A ovi sto ga brane su samo losa kopija Dodickovih pacijenata - ista govna.
Last edited by LBVIEW on 11/04/2019 15:10, edited 1 time in total.
decembar2017

#204 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by decembar2017 »

Humljanin wrote:
decembar2017 wrote:

Nije ni Hitler nikada bio optuzen da je nekoga licno ubio pa prema tvojoj logici da je ziv mogao bi danas da ide po crkvama kao sto to radi Kordic kao katolicki mucenih :-)

Ali nije tako jer nije jedino licno ubijanje ratni zlocin, narediti, planirati i podsticati ratni zlocine isto tako spada u tu definiciju prema kojoj je i katolicki mucenik ipak ratni zlocinac

A vidim da si prvo tvrdio da je bio osudjen samo zato jer je bio politicar na tom podrucju a sada priznajes da je ipak bio pristutan gdje su se planirali napadi i o tome je na sudu dokazano: On je “odobrio opći plan” napada znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće, navodi se u sažetku presude. , tako da tvoja tvrdnja da nije bio ukljucen u planiranje ili izdavanje naredbe za napade i vrsenje ratnih zlocina nije istina.

A ja sam ti rekao i ponavljam opet , da je tebi ili bilo kome iz hdz-a stalo do zlocina nad tzv hravtima nikada Covic ne bi otisao da proslavi zlocina nad njima kao sto to radi 9 januara u Banja Luci , tako da na tvoju zalost ono sto rade hdz-ovci negira vasu propagandu ovdje na forumu i sire.

Ja sam napisao i to mislim da je optužen po političkoj i moralnoj odgovornosti jer je bio visoki politički dužnosnik na području gdje su se dogodili strašni zločini. I ja se slažem sa time i poštujem tu presudu.

I u tome što si postavio ne stoji nigdje da postoji iakakav dokaz da je Kordić ikakav zločin uradio niti da postoji ikakav dokaz da je ikakav zločin naredio bilo pismeno bilo usmeno.

Pročitaj malo bolje šta piše. I pročitaj i druge dijelove presude gdje slično piše.

On je “odobrio opći plan” napada znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće, navodi se u sažetku presude.

Stoji da je "odobrio opći plan napada".
-Prvo, šta znači "odobrio"?
-Na koji način je odobrio?
-Postoji li ikakav dokaz da je i na koji način Dario Kordić odobrio?
Sve što sam ja pročitao se svodi na to da je on "odobrio" samim time što je kao politička figura bio na sastancima gdje se raspravljalo o vojnim akcijama, i iz toga je Sud zaključio da je on mogao dati svoj prešutan blagoslov.

Druga stvar, "opći plan napada" koliko se ja kužim u terminologiju nije zločin. Vojna akcija nije sama po sebi zločin. Niti je planiranje vojne akcije zločin. Vojne akcije su legitimno vojno djelovanje. Treba razdvojiti pojmove vojna akcija (odnosno vojni napad) od pojma zločin . To nisu sinonimi.

I opet pitam postoji li ikakav dokaz da jr Dario Kordić ikakav zločin naredio ili odobrio?

Opet da napomenem, zbog ove koje prepiske sa tobom, da to ne znači da ja ne poštujem presudu Suda. Apsolutno poštivam. Samo želim razlučiti za što je točno osuđen a za što nije. Jer se mnoge stvari izmišljaju i dodaju koje ne postoje u presudi.

Ja ću ponoviti svoje mišljenje na osonovu moga dosadašnjeg uvida i razumijevanja presude da je on politički i moralno odgovoran. Ali to ne znaci5niti je to sud igdje utvrdio da postoji dokaz da je išta on osobno uradio ili naredio.
Njegova odgovornost leži u tome da je kao političar trebao neke stvari pretpostaviti, naslutiti, znati i spriječiti.

Ako ja griješim, molim te da me ispraviš i ponudiš mi dokaze da korigiram svoje mišljenje.
Odobrio znaci da je zakonski dokazano da je " odobrio napad znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće" , da li je to sutnjom ili namigivanjem nema veze jer je dokazano ovo sto sam podebljao i citirao ! I zbog toga je i osudjen za ratne zlocine, ne zbog toga jer je bio potlicar na tom podrucju vec zbog ovog podebljanog i negirati to je cista laz.
Humljanin

#205 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

mO k3 wrote:Post prijavljen pa da vidimo sta. ce modaracija da uradi ...

Zabavljaj se ako ti to pričinja zadovoljstvo.
Ja sam mogao dosad prijaviti dosta postova kao trolanje ili vrijeđanje ali neću jer me ne interesira.

Ako imaš šta reći u raspravi i ponuditi neku novu činjenicu koju nismo znali ili naveli možeš se uključiti.
Ako imaš kakav kontrargument slobodno izvoli.

A možeš i prijavljivati svaki put kada netko nešto napiše što se tebi ne sviđa nadajući se da će moderacija to pobrisati.

Svakom njego obraz i odgoj. :wink:
fudo77

#206 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by fudo77 »

Humljanin wrote:
decembar2017 wrote:
Nije neki bezveze sluzbenik otisao u Banja Luku da proslavi ubijanje na hiljade tzv hrvata i progon na stotine hiljada drugih vec sam legitimni lider Dragan Covic i njegovi hdz-ovci.

I spominjanje ubistva 2 fratra a slaviti ubijanje na hiljade drugih i spominjati licemjernost.

Fuj !!!

nije on normalan ni sekundre,. a uz to je veliki fasista, mrzitelj drugih naroda, kojemu se tolerise da Hrvate zove tzv hrvati , kao u postu koji si kvotao, i to radi non stop
BHCluster

#207 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by BHCluster »

Humljanin wrote:
BHCluster wrote:
Ma svi ovi pomilovani su nevinasca, svi nevino osudjeni vazno je da ti budes licemjer do kraja.

Meni se cini da nije u nadleznosti Predsjednika tzv "fbih" da pomiluje ratne zlocince.

Ja licemjer?

Hajde od tih tisuća i tisuća koje su pomilovali i hrvatski i bošnjački dužnosnici daj jedan ovakav primjer gdje se jedan ubojica (koji btw koliko me sjećanje služi nije suđen za ratni zločin nego za obično ubojstvo) koji je mimo ratnih dejstava hladnokrvno ubio vjerskog službenika, da je više puta zaredom pomilovan tako da praktički nije skoro ništa odležao.

I to nije uradio neki tamo bezveze službenik nego predsjednik BiH. 4 puta. Za ubojicu nevinih fratara.

I ja licemjeran?
Fuj
U tzv "rs-u" je ubijeno koliko ja znam 8 svecenika i jedan casna sestra znas li ko je odgovarao za ovo? NiTko! Ali znas li tko je bio na proslavi dana tvorevine ovih sto ubise ove svecenike niTko drugi nego Covic i ambasador RH a ti ni rijeci o ovome. Znaci onaj sto je ubio fratre nije ratni zlocinac pa kako se onda razlikuje od onih 1300 sto ih HDZ-ov kadar pomilova? :lol: Ne da si licemjer nego si i lazov.
Last edited by BHCluster on 11/04/2019 15:13, edited 1 time in total.
decembar2017

#208 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by decembar2017 »

Humljanin wrote:
decembar2017 wrote:

Fuj !!!

Ako je Covic tvoj legitmni predstavnik onda to i ti radis jer izmedju ostalog on tebe predstavlja na toj proslavi.
useless

#209 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by useless »

I šta ste utvrdili koliko ima tih "Hrvata za BiH" poput Kljujića, Topića itd?

To se može vrlo jednostavno utvrditi usporedbom podataka sa popisa stanovništva i izbora. Pretpostavka je da ti Hrvati glasaju za SDP ili DF.

Pa pronadjite sve te općine gdje većinski žive Hrvati, a SDP i DF dominiraju.

Ili ako je pola pola Hrvata i Bošnjaka, a stranke HNSa nemaju bitan broj glasova, može se pretpostaviti da su Hrvati u toj općini "za BiH".

I tako dalje.

Ovu analizu vam HNS napravi više manje za svake izbore. Pogotovo kad nam nametnete Komšića i brojke vam nisu naklone baš.
fudo77

#210 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by fudo77 »

Humljanin wrote:

Ja sam mogao dosad prijaviti dosta postova kao trolanje ili vrijeđanje ali neću jer me ne interesira.

Ako imaš šta reći u raspravi i ponuditi neku novu činjenicu koju nismo znali ili naveli možeš se uključiti.

A možeš i prijavljivati svaki put kada netko nešto napiše što se tebi ne sviđa nadajući se da će moderacija to pobrisati.

nema Moke nikakvih argumenate, samo kreveljece smajlije i vrijedjanje sugovornika,jer nije previse bistar da bi mogao argumentovano sudjelovati u raspravi na forumu
mO k3

#211 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

Humljanin wrote:

da da do odgoja je ..... mislim nema razlike izmedju tvoje price (kordic) i rehabilitacije cetnika po srbiji
useless

#212 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by useless »

decembar2017 wrote: Odobrio znaci da je zakonski dokazano da je " odobrio napad znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće".
To piše u zaključku, to nije dokaz. Razumiješ li razliku? Koji su dokazi na temelju kojih se donio ovaj zaključak?
decembar2017

#213 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by decembar2017 »

fudo77 wrote:
Humljanin wrote:
decembar2017 wrote:

Fuj !!!

nije on normalan ni sekundre,. a uz to je veliki fasista, mrzitelj drugih naroda, kojemu se tolerise da Hrvate zove tzv hrvati , kao u postu koji si kvotao, i to radi non stop
post ti je prijavljen ali ne vjerujem da ces ti to i da osjetis ali samo da znas.

A znaj i da ako moze @humljanin da iznosi svoje misljenje da je tzv Armija RBIH onda mogu i ja da su tzv hrvati, takva pravila foruma :D
BHCluster

#214 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by BHCluster »

useless wrote:
decembar2017 wrote: Odobrio znaci da je zakonski dokazano da je " odobrio napad znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće".
To piše u zaključku, to nije dokaz. Razumiješ li razliku? Koji su dokazi na temelju kojih se donio ovaj zaključak?
Na osnovu cega se zakljucak sonosi i ko ga donosi? Image
fudo77

#215 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by fudo77 »

useless wrote:I šta ste utvrdili koliko ima tih "Hrvata za BiH" poput Kljujića, Topića itd?

To se može vrlo jednostavno utvrditi usporedbom podataka sa popisa stanovništva i izbora. Pretpostavka je da ti Hrvati glasaju za SDP ili DF.

Ili ako je pola pola Hrvata i Bošnjaka, a stranke HNSa nemaju bitan broj glasova, može se pretpostaviti da su Hrvati u toj općini "za BiH".

I tako dalje.

Ovu analizu vam HNS napravi više manje za svake izbore. Pogotovo kad nam nametnete Komšića i brojke vam nisu naklone baš.
ma usred Sarajeva Hrvati vecinski glasaju za Hdz,.kad se pogledaju rezultati izbora po opcinama i kolika je bila izlaznost sve je jasno. Politiku Komsica podrzava samo par Hrvata koji od toga ocekuju oSobnu korist, jasno ko dan ,niko ne voli da mu drugi biraju ,kako u Sirokom ,tako u Sarajevu, jucer je to nedvosmisleno i Bakir izjavio
decembar2017

#216 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by decembar2017 »

useless wrote:
u zakljucku je napisano da je dokazano. ako mislis da nije trebao si prijaviti kao njegov advokat pa da ga ne guze po zatvorima bez potrebe. ovako izgleda da su svi oni kriminalci je*ali nevina covjeka godinama po zatvoru a ti znao da je nevin a nisi zelio da mu pomognes :shock:
decembar2017

#217 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by decembar2017 »

fudo77 wrote:
useless wrote:I šta ste utvrdili koliko ima tih "Hrvata za BiH" poput Kljujića, Topića itd?

I tako dalje.

ma usred Sarajeva Hrvati vecinski glasaju za Hdz,.kad se pogledaju rezultati izbora po opcinama i kolika je bila izlaznost sve je jasno. Politiku Komsica podrzava samo par Hrvata koji od toga ocekuju oSobnu korist, jasno ko dan ,niko ne voli da mu drugi biraju ,kako u Sirokom ,tako u Sarajevu, jucer je to nedvosmisleno i Bakir izjavio
znaci i u sred Sarajeva tzv hrvati podrzavaju slavljenje ubijanje po Markalama, redovima za vodu , ubijanje grada duge 3,5 godine . Nije ni cudno onda sto slave ubijanje i onih 8 katolickih popova , kada im ni njihovi mrtvi koje su pobili cetnici po Sarajevu ne znace nista.
useless

#218 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by useless »

BHCluster wrote:
useless wrote:
Na osnovu cega se zakljucak sonosi i ko ga donosi? :lol:
Zaključak donose suci, ja vas pitam koji su to dokazi na temelju kojih su donijeli taj zaključak? Neki dokument, video, svjedočenja? Ne postoji ništa od toga, u tome je cijela poanta.

Čovjek je osuđen na temelju nekakvih nelogičnih pretpostavki, a naravno da će u zaključku napisati da su donijeli presudu na temelju dokaza.
BHCluster

#219 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by BHCluster »

fudo77 wrote:

I tako dalje.

A znamo sta je ovic rekao za takve Hrvate:
Image
BHCluster

#220 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by BHCluster »

useless wrote:
BHCluster wrote:
useless wrote:
Na osnovu cega se zakljucak donosi i ko ga donosi? :lol:
Zaključak donose suci, ja vas pitam koji su to dokazi na temelju kojih su donijeli taj zaključak? Neki dokument, video, svjedočenja? Ne postoji ništa od toga, u tome je cijela poanta.

Čovjek je osuđen na temelju nekakvih nelogičnih pretpostavki, a naravno da će u zaključku napisati da su donijeli presudu na temelju dokaza.
Image
Humljanin

#221 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

decembar2017 wrote:
Humljanin wrote:
Ja sam napisao i to mislim da je optužen po političkoj i moralnoj odgovornosti jer je bio visoki politički dužnosnik na području gdje su se dogodili strašni zločini. I ja se slažem sa time i poštujem tu presudu.

I u tome što si postavio ne stoji nigdje da postoji iakakav dokaz da je Kordić ikakav zločin uradio niti da postoji ikakav dokaz da je ikakav zločin naredio bilo pismeno bilo usmeno.

Pročitaj malo bolje šta piše. I pročitaj i druge dijelove presude gdje slično piše.

On je “odobrio opći plan” napada znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće, navodi se u sažetku presude.

Stoji da je "odobrio opći plan napada".
-Prvo, šta znači "odobrio"?
-Na koji način je odobrio?
-Postoji li ikakav dokaz da je i na koji način Dario Kordić odobrio?
Sve što sam ja pročitao se svodi na to da je on "odobrio" samim time što je kao politička figura bio na sastancima gdje se raspravljalo o vojnim akcijama, i iz toga je Sud zaključio da je on mogao dati svoj prešutan blagoslov.

Druga stvar, "opći plan napada" koliko se ja kužim u terminologiju nije zločin. Vojna akcija nije sama po sebi zločin. Niti je planiranje vojne akcije zločin. Vojne akcije su legitimno vojno djelovanje. Treba razdvojiti pojmove vojna akcija (odnosno vojni napad) od pojma zločin . To nisu sinonimi.

I opet pitam postoji li ikakav dokaz da jr Dario Kordić ikakav zločin naredio ili odobrio?

Opet da napomenem, zbog ove koje prepiske sa tobom, da to ne znači da ja ne poštujem presudu Suda. Apsolutno poštivam. Samo želim razlučiti za što je točno osuđen a za što nije. Jer se mnoge stvari izmišljaju i dodaju koje ne postoje u presudi.

Ja ću ponoviti svoje mišljenje na osonovu moga dosadašnjeg uvida i razumijevanja presude da je on politički i moralno odgovoran. Ali to ne znaci5niti je to sud igdje utvrdio da postoji dokaz da je išta on osobno uradio ili naredio.
Njegova odgovornost leži u tome da je kao političar trebao neke stvari pretpostaviti, naslutiti, znati i spriječiti.

Ako ja griješim, molim te da me ispraviš i ponudiš mi dokaze da korigiram svoje mišljenje.
Odobrio znaci da je zakonski dokazano da je " odobrio napad znajući da će biti ubijani vojno sposobni bošnjački muškarci, protjerivani civili i razarane njihove kuće" , da li je to sutnjom ili namigivanjem nema veze jer je dokazano ovo sto sam podebljao i citirao ! I zbog toga je i osudjen za ratne zlocine, ne zbog toga jer je bio potlicar na tom podrucju vec zbog ovog podebljanog i negirati to je cista laz.

Ok, neznam zašto pjeniš? Možeš li normalno i argumentirano razgovarati bez svađe i vrijeđanja?
Može li se razmjenjivati misljenje i argumente na smiren i racionalan način?

Već po tko zna koji put pišem da ja u potpunosti poštujem presudu i da se slažem da je politički i moralno odgovoran.

Ali isto tako ističem da ni Sud apsolutno nigdje nije ustvrdio da postoj dokaz da je Kordić osobno počinio ili naredio ikakav zločin kao što mnogi tvrde i nadodaju, a to apsolutno nigdje u presudi ne stoji!
Stoji samo formulacija da je na neki (nepreciziran) način "odobrio" napad i da je trebao znati da će biti zločina. Kako je odobrio? Kada je odobrio? To se ne navodi.
Sud pretpostavlja da je on svojim prisustvovanjem na sastancima gdje su se planirale vojne akcije mogao pretpostaviti da će biti zločina i da je svojim prisustvom i šutnjom to "amenovao".

Ja opet ponavljam, da se slažem i da poštujem presudu, ali da treba jasno razlučiti za što je tko odgovoran i presuđen!
Po mojemu razumijevanju on je osuđen po političkoj odgovornosti. I ja se slažem sa time.

Ako postoji takav dokaz da je Dario Kordić počinio ikakvo zvjerstvo ili da je osobno zapovjedio bilo pismeno ili usmeno da se počini ikakav zločin , ja te MOLIM, po neznam koji put, da mi ga pokažeš da i ja pročitam i revidiram mišljenje!

Dotad ja ću razumijevati presudu na način na koji sam dosad izložio i na način na koji je ja čitanjem shvaćam.
decembar2017

#222 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by decembar2017 »

useless wrote:

sve to znao i pusti nevina covjeka da ide u zatvor :shock:
mO k3

#223 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by mO k3 »

ova hdz druzina na forumu pocela je da pjeni :mrgreen:
useless

#224 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by useless »

Čovjek objasnio. Koga zanima istina zanima, koga ne, tu se ne može ništa. Smiješno mi je da neki ne žele znati što se stvarno dogodilo iako su im stradali sunarodnjaci. Valjda svi tražimo neki "viši" odgovor kad nam se desi tragedija.

Image
Image
Humljanin

#225 Re: Hrvati u BiH i za BiH

Post by Humljanin »

Nema smisla više raspravljati, ovo se svodi na bjesomucno vrijeđanje i prijavljivanje bez ikakve kvalitetne rasprave.

Što se mene tiče, doviđenja.
Post Reply