NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post Reply
Maraschino

#201 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Maraschino »

Tempo wrote:
insomnia78 wrote:Jah

nista jah. mi smo ratovali protiv zlikovacke bagre bas zato sto su zlikovacka bagra. nismo ratovali da i mi postanemo bagra. da slavimo zlocince kao oni, da se crvenimo kad nas neko pita odakle smo, ko smo i sta smo. borili smo se za drzavu jednakih sansi, za drzavu u cijem je fokusu pojedinac. zdravsto, obrazovanje, rad, dohovni i ekonomski prosperitet. svi ti ideali su pali u zaborav. zato i jesmo u rcuku.
a ti, ako si 78 godiste napisi nam kako si igro klikera u ratu. nikakve geopoliticke analize sa tvoje strane nisu potrebne.
:thumbup:

sve govori kako se to isplati
insomnia78

#202 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by insomnia78 »

To one furke, partizanski moral, streljanje zbog ukradene sljive pa hop po cetnika pod petokraku?
dezurni_ucenik

#203 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by dezurni_ucenik »

He1972 wrote:
dezurni_ucenik wrote:
ElRe wrote:NATO bombardovanje Srbije se može okarakterisati kao agresija, ali nakon svega ona je bila opravdana.
U toj agresiji stradali su i nedužni civili.

Ah to famozno "ali". Sta ces, po picki se moralo dobiti. To za neduzne civile nek odu na grobove svojih intelektualaca koji su im prodavali price pa nek se njima zale.

po pi*Ci

umjetnicka sloboda
mirsek

#204 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mirsek »

Tempo wrote:
PM72 wrote:Pa u pravu je.U nedostatku "naših" zločina tipa Korićanske stijene ili Tomašica,najbolje je napraviti histeriju oko šamara zarobljenom vojniku pa od toga napraviti slučaj.
ne histeriju, nego pokazati svima da niko nije iznad zakona. da su nam ruke i obrazi cisti. inace, kad vec pitas, imaju kazani, ima stupni do, ima grabovica, tako da...
i upravo rezonovanjem nekog sa nizim obrazovanjem i skromnom inteligencijom se dovodimo u situaciju da neko poredi njihove i nase zlocine i da upire prstom u nas, kao da smo mi negativci u cjeloj prici.
Druze, drugo je kad u miru neko javno lice osamari uhaspsenu osobu a sasvim drugo u ratu gdje 200k ljudi na nasoj strani vode borbu svaki dan. Tu samar dodje kao da te policajac malo grublje pregleda pogotovo kad znas koje su zlocine cetnici cinili i da su ljudi na liniji bili obicna svjetina bez trunke profesionalizma.
Mislim cjepidlacis do besmislenosti dok ovamo citava politicka klika jednog naroda negira genocide, zlocine, slavi ratne zlocince i negira drzavu.
Tempo
ZeModerator

#205 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

insomnia78 wrote:
Tempo wrote:nemam. drugo vrijeme, drugi uslovi. a blajburg ovdje nije tema. tako da...
Vidis, o tome ti pricam
o cemu? o klikerima?
Tempo
ZeModerator

#206 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

mirsek wrote:
Tempo wrote:
PM72 wrote:Pa u pravu je.U nedostatku "naših" zločina tipa Korićanske stijene ili Tomašica,najbolje je napraviti histeriju oko šamara zarobljenom vojniku pa od toga napraviti slučaj.
ne histeriju, nego pokazati svima da niko nije iznad zakona. da su nam ruke i obrazi cisti. inace, kad vec pitas, imaju kazani, ima stupni do, ima grabovica, tako da...
i upravo rezonovanjem nekog sa nizim obrazovanjem i skromnom inteligencijom se dovodimo u situaciju da neko poredi njihove i nase zlocine i da upire prstom u nas, kao da smo mi negativci u cjeloj prici.
Druze, drugo je kad u miru neko javno lice osamari uhaspsenu osobu a sasvim drugo u ratu gdje 200k ljudi na nasoj strani vode borbu svaki dan. Tu samar dodje kao da te policajac malo grublje pregleda pogotovo kad znas koje su zlocine cetnici cinili i da su ljudi na liniji bili obicna svjetina bez trunke profesionalizma.
Mislim cjepidlacis do besmislenosti dok ovamo citava politicka klika jednog naroda negira genocide, zlocine, slavi ratne zlocince i negira drzavu.
zasto je to drugo? zakon se mora postovati. samar zarobljeniku realno nije za sud, ali jeste za disiplinski postupak koji mora sprovesti komandir jedinice ili njegovi nadredjeni. premlacivanje zarobljenikanje i sve preko toga je za sud. nema dok ovo, dok ono. za civile ne treba ni pricati. to je ratni zlocin.
Tempo
ZeModerator

#207 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

insomnia78 wrote:To one furke, partizanski moral, streljanje zbog ukradene sljive pa hop po cetnika pod petokraku?
54000 postova? nevjerovatno.
Edin H.

#208 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Edin H. »

Generalstab u Boegradu

Image
mirsek

#209 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by mirsek »

Tempo wrote:
zasto je to drugo? zakon se mora postovati. samar zarobljeniku realno nije za sud, ali jeste za disiplinski postupak koji mora sprovesti komandir jedinice ili njegovi nadredjeni. premlacivanje zarobljenikanje i sve preko toga je za sud. nema dok ovo, dok ono. za civile ne treba ni pricati. to je ratni zlocin.
To u praksi nigdje nema, tolika disciplina da se ne desi ni samar ili premlacivanje zarobljenika.
Vazno je da se ne dese ubistva a pogotovo organizovani i od vlasti i glavne komande podrzavani masovni zlocini.
breuer

#210 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by breuer »

Edin H. wrote:Generalstab u Boegradu

Image
svjetsko arhitektonsko remek-djelo, pravo mi je žao što je izbombardovano, al šta ćeš...

Dobrović nije ništa kriv :cry:
insomnia78

#211 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by insomnia78 »

Tempo wrote:
insomnia78 wrote:To one furke, partizanski moral, streljanje zbog ukradene sljive pa hop po cetnika pod petokraku?
Oh non. Diskreditovao si me
Tempo
ZeModerator

#212 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

mirsek wrote:
Tempo wrote:
To u praksi nigdje nema, tolika disciplina da se ne desi ni samar ili premlacivanje zarobljenika.
Vazno je da se ne dese ubistva a pogotovo organizovani i od vlasti i glavne komande podrzavani masovni zlocini.

ne znam sta gdje ima u praksi. imsomanija se zalio da nasima vec sude zbog samara. ja sam rekao da tako i treba, a onda sam to i obrazlozio.
normalno, desila su se ubistva. to nam je, i ti ljudi su nam, nanijeli nemjerljivu stetu. od njih su gori samo ovi 78 godiste i mladji koji to odobravaju i opravdavaju.
Tempo
ZeModerator

#213 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

insomnia78 wrote:
Tempo wrote:
Oh non. Diskreditovao si me
ocigledno nisi normalan.
Tempo
ZeModerator

#214 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

Edin H. wrote:Generalstab u Boegradu

Image
:thumbup:
direktno u kancelariju zastavnika Živote Leposavića
Maraschino

#215 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Maraschino »

Tempo wrote:
Koji je tebi po redu ovo nick?
...i mani se moralisanja, huja me hvata.

Sve smo ispostovali sto se moglo osim nekih neodgovornih pojedinaca i sta sta se na kraju dobije, epitet ''fin''. Od toga se ne zivi.

Evo ti frisak primjer Drekovica, mozda su mu mogli naci nesto krupnije ali zamisli ''granatiranje Kalinovika gdje je jedna osoba poginula''.
Da ne spominjemo Sarajevo, Mostar ali jedno Olovo je istemano isto kao i Kalesija pa gdje su ti sto su komandovali i oni sto su pucali. Stotine zrtava je na taj nacin ubijeno. U Tuzli koja je 20 km udaljena od linije, ubijeno je na stotine civila kao posljedica granatiranja. Zrenica, Bihac...i mi cemo sada 20 god. poslije pricati kako se postenje isplati dok ti isti pokvareni sve to negiraju i smiju nam se u lice.
Tempo
ZeModerator

#216 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

Maraschino wrote:
Tempo wrote:
Koji je tebi po redu ovo nick?
...i mani se moralisanja, huja me hvata.

Sve smo ispostovali sto se moglo osim nekih neodgovornih pojedinaca i sta sta se na kraju dobije, epitet ''fin''. Od toga se ne zivi.

Evo ti frisak primjer Drekovica, mozda su mu mogli naci nesto krupnije ali zamisli ''granatiranje Kalinovika gdje je jedna osoba poginula''.
Da ne spominjemo Sarajevo, Mostar ali jedno Olovo je istemano isto kao i Kalesija pa gdje su ti sto su komandovali i oni sto su pucali. Stotine zrtava je na taj nacin ubijeno. U Tuzli koja je 20 km udaljena od linije, ubijeno je na stotine civila kao posljedica granatiranja. Zrenica, Bihac...i mi cemo sada 20 god. poslije pricati kako se postenje isplati dok ti isti pokvareni sve to negiraju i smiju nam se u lice.
to varira od covjekas do covjeka. neki imaju moralni integritet, a neki su sljam.

ovo o drekovicu ne mogu komentarisat. niti pratim niti me zanima.
insomnia78

#217 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by insomnia78 »

Sve je to jedna te ista agenda. Po svaku cijenu izjednaciti sve strane
Tempo
ZeModerator

#218 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

insomnia78 wrote:Sve je to jedna te ista agenda. Po svaku cijenu izjednaciti sve strane
pa ti nas izjednacavas. hoces da slavimo zlocince. da ubice iz nasih redova slobodno hodaju medju nama. kao sto oni slave svoje, kao sto hodaju medju njima.
Benjo34

#219 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Benjo34 »

Ma ne zaboravite da smo mi sami sebe granatirali, svoje gradove rušili.. Bolesnici.. A smiju se Sjevernoj Koreji i njivovoj indoktriniranosti a i oni ravni istoj
dezurni_ucenik

#220 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by dezurni_ucenik »

Tempo wrote:
insomnia78 wrote:Sve je to jedna te ista agenda. Po svaku cijenu izjednaciti sve strane
pa ti nas izjednacavas. hoces da slavimo zlocince. da ubice iz nasih redova slobodno hodaju medju nama. kao sto oni slave svoje, kao sto hodaju medju njima.

Ti pricas to ko da medju nama hodaju nasi Vlahovici, Mladici Karadzici...
Benjo34

#221 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Benjo34 »

Tempo wrote:
Koje naše zločince?? Koji se naši zločinci slave? Za kojeg našeg zappžovjednika možemo reći da je zločinac
insomnia78

#222 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by insomnia78 »

Tempo wrote:
Jah.
Tempo
ZeModerator

#223 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Tempo »

Benjo34 wrote:Ma ne zaboravite da smo mi sami sebe granatirali, svoje gradove rušili.. Bolesnici.. A smiju se Sjevernoj Koreji i njivovoj indoktriniranosti a i oni ravni istoj
ko je sam sebe granatirao? sta lupetas?
Ludzak

#224 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Ludzak »

Jadnici, ni za šta oni nisu krivi.
I ovaj NATO ima pravo da udara na nebeski narod. :oops:
Gandalf

#225 Re: NATO BOMBARDOVANJE SRBIJE-20 godina poslije

Post by Gandalf »

sada će krenuti ona stara : " ko nas bre zavadi ", pa onda ona " zločini su bili na sve tri strane ", i na kraju as iz rukava " sve je to zapad zakuh'o, smetala im jaka Jugoslavija" - ova zadnja me me i najviše nasmije :lol:
Post Reply