Ma to je jasno, sva ta i ovakva bagra i glasa za njega.Fudo387 wrote:Pa on ih i hajca,decembar2017 wrote:
a ni jedan a ni drugi nisu "teroristi " po trumpovom rezonu
"I can tell you I have the support of the police, the support of the military, the support of the Bikers for Trump - I have the tough people, but they don't play it tough - until they go to a certain point, and then it would be very bad, very bad," Trump said.
Manijak.
Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
-
Milenkov buraz
#201 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
- славянин
#202 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
“Jesu li mu nasli licnu kartu u dzepu hahaha”.
Ne cujem takve i slicne floskule sada ?
Strasno da se ovo ludilo prosirilo i na n.zeland ...
Ne cujem takve i slicne floskule sada ?
Strasno da se ovo ludilo prosirilo i na n.zeland ...
- BHCluster
#203 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Cilj mu je bila jos jedna dzamija a uzor mu je Brevik tako kaze u svom "manifestu".seoBIH wrote:Nije nikakav problem. Samo kako si to zaključi kada jos nema informacija o tome šta mu je bio cilj i ko mu je 'uzor'? Ulaze se toliko energije u neka dokazivanja već sada, a žrtve ostaju samo broj. Čovječe, 49 ljudi mrtvo i ovdje se to pomenulo manje vise u prvom postu i to je to.LBVIEW wrote:Sta, jel' sad problem kad se ukaze na cinjenice - kako je srpski fasizam inspirirao razorazne desnicarske, krscansko - fundamentalisticke skupine i organizacije, od Norveske do Novog Zelanda? Jebi ga, "what comes around, goes around".
- mO k3
#204 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Jeli @seobih nisi mi odgovorio kako bi ti reagirao sa su čuo cetnicku pjesmu , šta bi ti prvo na um palo
- BHCluster
#205 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Da njih je pobio, jer ih vidi kao okupatore i kako su se usudili pretvoriti bivsu crkvu u dzamiju a kontrasdiktornost je sto ne vidi prisustvo Europljana u Australiji, Novom Zelandu itd kao isto.mirsek wrote:Ma ja, mix svega, trenutni fokus na muslimanima.BHCluster wrote:
Ima tu dosta kontradiktornosti ali definitivno Muslimane i Islam vidi kao okupatore.
Hvala na pojasnjenju.
- GandalfSivi
#206 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Btw, izgleda da je cetvero ljudi uhapseno sveukupno, vidjet cemo ko su ostali...
- stakasa
#207 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Bolan u dzamiji ih pobiotranquil wrote:Ti griješiš sigurno vezano za moju motivaciju. Nemam nikakvih motiva razvodnjavanja ili ko zna čega, samo pokušavam skontati šta ga je motiviralo, i koliko se vidi rasna motivacija je u prvom planu, i vidio sam ono crno sunce, koje je simbol rasno nabrijanih arijevaca, i više vuče na paganštinu, pa nisam baš mogao to odmah spojiti sa hrišćanstvom.stakasa wrote:Ne grijesis nego razvodnjavas i skreces fokus, da ne upotrijebim neku grublju rijec. Ali eto, tvoje pravotranquil wrote:Dobro nema potrebe za ljutnju, po profilu ubice stičem dojam da je htio da pobije što više smeđih imigranata, barem tako se identificirao, možda griješim, ali takav sam imao dojam. Ne znam zašto je nazivanje stvari bijelim umjesto hrišćanskim terorizmom bilo kakvo relativiziranje. Takođe, moguće je da su obje stvari, jedno ne isključuje drugo. Samo pričam na osnovu onoga što do sada znamo.
Ali prihvatam i da je vrlo moguće da je hrišćanski fanatik, samo nisam to do sada upratio, snimke nisam gledao. Neko pominje neki lanac, ako ima hrišćanskih obilježja onda rado povlačim riječ i slažem se sa definicijom hrišćanski terorista.
Nemam ništa protiv da se ovo nazove i hrišćanskim terorizmom, pošto je i to vrlo moguće, i neki pominju krstove i latinski vjerski tekst, i to ide često uz bijelu nadmoć na zapadu.
Znam da je napao ljude u džamiji, ali osnova za kvalifikaciju terorizma je uvijek bila samo ideologija napadača, a ne njegov identitet i identitet žrtava.
- k3ngur
#208 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
prestanite objavljivati video!
- tranquil
#209 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
stakasa wrote:Bolan u dzamiji ih pobiotranquil wrote:Ti griješiš sigurno vezano za moju motivaciju. Nemam nikakvih motiva razvodnjavanja ili ko zna čega, samo pokušavam skontati šta ga je motiviralo, i koliko se vidi rasna motivacija je u prvom planu, i vidio sam ono crno sunce, koje je simbol rasno nabrijanih arijevaca, i više vuče na paganštinu, pa nisam baš mogao to odmah spojiti sa hrišćanstvom.
Nemam ništa protiv da se ovo nazove i hrišćanskim terorizmom, pošto je i to vrlo moguće, i neki pominju krstove i latinski vjerski tekst, i to ide često uz bijelu nadmoć na zapadu.
Znam da je napao ljude u džamiji, ali osnova za kvalifikaciju terorizma je uvijek bila samo ideologija napadača, a ne njegov identitet i identitet žrtava.
- seoBIH
#210 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Sigurno ne bih, kao sto i nisam, pisao na forumu, bez konkretnih informacija. Paznju treba usmjeriti na ovakve gadove https://twitter.com/EL4JC/status/110647 ... 72/photo/1mO k3 wrote:Jeli @seobih nisi mi odgovorio kako bi ti reagirao sa su čuo cetnicku pjesmu , šta bi ti prvo na um palo
- burgundy
#211 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Dzamije u Chistchurchu. Leglo skinheadsa navodno.Bas me zanima ko su ostali teroristi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#212 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
PRESTANITE OBJAVLJIVATI VIDEO!!!
vlasti u Novom Zelandu su apelovale da se snimak ne prikazuje, a ni ja ne vidim svrhu da se postira ovdje.
znamo šta je bilo. video se ne treba distribuirati jer se tako samo promoviše nasilni akt.
to i jeste svrha terorizma.
vlasti u Novom Zelandu su apelovale da se snimak ne prikazuje, a ni ja ne vidim svrhu da se postira ovdje.
znamo šta je bilo. video se ne treba distribuirati jer se tako samo promoviše nasilni akt.
to i jeste svrha terorizma.
- sinuhe
#213 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Teroristicko djelo islamofoba bi bila dovoljna i ocigledna klasifikacija.
- mirsek
#214 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Da, on je onaj dio sto sapuce ovim izvrsiocima, direktno ili sublimirano sta je pravi put. Takvi snose istu odgovornost kao ubica.seoBIH wrote:Sigurno ne bih, kao sto i nisam, pisao na forumu, bez konkretnih informacija. Paznju treba usmjeriti na ovakve gadove https://twitter.com/EL4JC/status/110647 ... 72/photo/1mO k3 wrote:Jeli @seobih nisi mi odgovorio kako bi ti reagirao sa su čuo cetnicku pjesmu , šta bi ti prvo na um palo
- mO k3
#215 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Da da jesi , tek kada si pročitao moj post onda si došao na forumseoBIH wrote:Sigurno ne bih, kao sto i nisam, pisao na forumu, bez konkretnih informacija. Paznju treba usmjeriti na ovakve gadove https://twitter.com/EL4JC/status/110647 ... 72/photo/1mO k3 wrote:Jeli @seobih nisi mi odgovorio kako bi ti reagirao sa su čuo cetnicku pjesmu , šta bi ti prvo na um palo
-
Fudo387
#216 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Krajnje je vrijeme da se ovo prestane posmatrati kao izolovani slucajevi psihopata.
Ovo je pokret. Tacka.
Radikalna desnica, bijeli supremisti, kurac palac, kako se vec zovu, na sta se loze...sve je jasno.
Drzava treba da se pocne obracunjavati sa njima prije nego sto naprave sranje.
Zna se ko su, gdje se javljaju, kako djeluju.
Za pocetak svakog registrovanog na stormfront uhapsiti, pa neka dokazuje da nije kriv.
Ovo je pokret. Tacka.
Radikalna desnica, bijeli supremisti, kurac palac, kako se vec zovu, na sta se loze...sve je jasno.
Za pocetak svakog registrovanog na stormfront uhapsiti, pa neka dokazuje da nije kriv.
- Dr. Kuca
#217 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Kako bi mostar i banja luka na volej docekali da se neki musliman zaputio nedeljom u crkvu i puco i da je sluso nase ratne pjesme. Nasi jok.
- k3ngur
#218 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Meni je interesantno da Australac ima na svom sarzeru imena poput Baja Pivljanina poznatog Crnogorskog hajduka prije 300 godina koji je zavio u crno muslimanska sela po Hercegovini, Niksickom kraju. Onda Martko Miljanov i Novak Vujosevic, crnogorci.
-
Fudo387
#219 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Evo neki frajer iz australije, profesor na njihovom univerzitetu, izmedju ostalog strucnjak za medjunarodni terorizam, ukljucili ga na cnn..ovi ga nesto, pa sta je, pa jel izolovani ludak, bla bla bla,
Kaze lik.
Stop.
Ovo je organizovani terorizam, simple as that.
Prestanimo se praviti blesavi.
Konacno.
Kaze lik.
Stop.
Konacno.
-
sumirprimus
#220 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
meeeeh, cnn fejk njuz! 
- BHCluster
#221 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Kaze i sam da kao da nije clan neke grupe ALI je trazio odobrenje/blagoslov za napad od "reborn Knights Templar i dobio ga.Fudo387 wrote:Krajnje je vrijeme da se ovo prestane posmatrati kao izolovani slucajevi psihopata.
Ovo je pokret. Tacka.
-
sumirprimus
#222 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
asadovac znao sam 
- SmokingMan
#223 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
A gdje su sada trumpovi tweetovi...
- mirsek
#224 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Nemoj da se previse zezamo na ovoj temi, barem sada.sumirprimus wrote:asadovac znao sam
-
Milenkov buraz
#225 Re: Teroristički napad na Novom Zelandu - Christchurch
Jebemli ga bilo je i vrijeme.Fudo387 wrote:Evo neki frajer iz australije, profesor na njihovom univerzitetu, izmedju ostalog strucnjak za medjunarodni terorizam, ukljucili ga na cnn..ovi ga nesto, pa sta je, pa jel izolovani ludak, bla bla bla,
Kaze lik.
Stop.
Konacno.