spreca wrote:Sta vam znaci ono ako ti ili ako vam nevalja idi vani?Konkretno postavljac teme da je htio otisao bi...nije poenta samo u odlasku....ima i onih koji realno nemogu.....i zasto bih inace bjezao iz svoje rodne grude ...nije se bjezalo ni kad se je ratovalo ima koji jesu ali ih zato sad zovete izbjeglice,dezerteri dijaspora,taate bliznje i daljne rodbineko ce te zvati i zovete i ove koji sada odlaze.....zar nemate bliznje ili daljne rodbine kojoj je stvarno lose i nemaju druge nego u ovim govnima cekati smrti ......mene apsolutno ne cude one nane i dede ali me iznenadjuju ovi mladji koji su se pomirili sa time da ce im Bakir,Dragoslav i Ronhil i slicni krojiti sudbinu i njihovoj djeci dok su njegovi i njihovi obezbjedjeni 100 godina unaprijed i da ce njegovi i njihovi potomci rasterivati vasu djecu i unuke i praunuke po bjelom svjetu...nije sreca u bjezanju i dokada bjezati....ja mislim da je autor teme sve nabrojano stavio kao podatak da se svako zamisli gdje zivimo
Spreča, idi vani u smislu snađi se, riješi se te depresije i tog crnjaka, uradi nešto od svog života.
Neće se ništa desiti ako sjediš i kukaš. Moguće da je sredina autora teme zaista takva da nema prilike da se njegov život pokrene u pozitivnom smislu. Onda je mora mijenjati. Nije to bježanje, to je realnost. Ne živi se od zraka i vode. Nisi ni ti pobjegao, ali te odnio život gdje te odnio. Sve u cilju da nešto uradiš u svom životu.
Ono što je naveo autor su činjenice. Da bi sve to promijenili, znaš šta se mora uraditi? Hepek. Resetovati sve. Nema druge. Predugo traje ova politička agonija. Hepek se neće desiti, to je i više očigledno. Tomahawk je koliko-toliko zadovoljan, Jimmy nezadovoljan, spreča daleko. Niko neće uzeti motiku i krenuti na ove glavonje. To je, isto tako, činjenica.