Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Xavier1

#201 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Xavier1 »

Jimmy McNulty wrote:Aferim. I ja kazem. Ovo mi nije nikakva satisfakcija. Pravu cu satisfakciju dobit kad osobe poput tebe, Bate i insomnie budu manjina u bh drustvu. Tada ce ova drzava krenuti naprijed.
Vidi, stvar je prosta. Toma se lijepo snasao i rekao bih da ima odlican posao i primanja za nase uslove. Ti nisi. Da si na njegovoj poziciji razmisljao bi slicno.
Svako prvenstveno gleda da je njemu dobro.
U Sarajevu ima dosta raje da je zadovoljno i nista im ne fali. U ostalim gradovima to mnogo losije izgleda.
tranquil

#202 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by tranquil »

"Na brojčanoj skali od jedan do Klix foruma, opišite koliko brzo će se rasprava o problemima u društvu pretvoriti iz ozbiljne teme u zajebanciju na račun nejebice onog ko je temu započeo."
Logovan

#203 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Logovan »

Jimmy McNulty wrote:Da zivimo u nefunkcionalnoj drzavi, to i nije neka novost. Ali ne mogu se oteti utisku kako pojedinci pokusavaju predstaviti sve ovo kao nesto normalno i reci da ovdje zivot i nije zapravo los. Krenuo sam pisati 100 razloga zasto ja kao neko ko je Bosnjak i ko je rodjen pred sami rat ne podnosim ovu drzavu, stavise mrzim je. Poceo sam redom pisati, sto god mi padne na pamet, a nije mi uredu. Najzalosnija cinjenica je da sam stao na stotom razlogu, a imao sam jos stosta pisati.

Nadam se da moderacija nece izbrisat temu, nisam troll i ne zelim ni vrijedjati nit ista.

Ako sam ista propustio, vi nastavite.
Evo 101. razlog.

101. Kiosk 250.000 KM.
dezurni_ucenik

#204 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by dezurni_ucenik »

Cudi me da jos nije bilo komentara kako treba rostiljati i ici na bazene plivat.
dječak sa šibicama

#205 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by dječak sa šibicama »

Ovdje svaka tema ode na tu stranu, svede se na nekakav licni obracun, sto bi valjda trebalo biti zabranjeno na forumu ali ocito nije.

Jeste malo covjek pretjerao sa 100 razloga, ja se ne mogu ni 10 sjetiti da se ne nasekiram :D ali manje vise sve je istina.

BiH je jedan cirkus od drzave. Ovo voliti moze samo onaj ko doooobro zivi od ovakvog sistema. Treba samo razlikovati drzavu od domovine, domovina je jedno i to se mora voljeti jer valjda svoje korijene volis, ali drzava... pisam se na drzavu u kojoj Esso Radeljas hoda slobodno. Jedan od hiljadu primjera, da ne nabrajam sad ko autor teme :D
spreca

#206 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by spreca »

Sta vam znaci ono ako ti ili ako vam nevalja idi vani?Konkretno postavljac teme da je htio otisao bi...nije poenta samo u odlasku....ima i onih koji realno nemogu.....i zasto bih inace bjezao iz svoje rodne grude ...nije se bjezalo ni kad se je ratovalo ima koji jesu ali ih zato sad zovete izbjeglice,dezerteri dijaspora,taate bliznje i daljne rodbineko ce te zvati i zovete i ove koji sada odlaze.....zar nemate bliznje ili daljne rodbine kojoj je stvarno lose i nemaju druge nego u ovim govnima cekati smrti ......mene apsolutno ne cude one nane i dede ali me iznenadjuju ovi mladji koji su se pomirili sa time da ce im Bakir,Dragoslav i Ronhil i slicni krojiti sudbinu i njihovoj djeci dok su njegovi i njihovi obezbjedjeni 100 godina unaprijed i da ce njegovi i njihovi potomci rasterivati vasu djecu i unuke i praunuke po bjelom svjetu...nije sreca u bjezanju i dokada bjezati....ja mislim da je autor teme sve nabrojano stavio kao podatak da se svako zamisli gdje zivimo
Tomahawk11
Globalni moderator

#207 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Tomahawk11 »

spreca wrote:Sta vam znaci ono ako ti ili ako vam nevalja idi vani?Konkretno postavljac teme da je htio otisao bi...nije poenta samo u odlasku....ima i onih koji realno nemogu.....i zasto bih inace bjezao iz svoje rodne grude ...nije se bjezalo ni kad se je ratovalo ima koji jesu ali ih zato sad zovete izbjeglice,dezerteri dijaspora,taate bliznje i daljne rodbineko ce te zvati i zovete i ove koji sada odlaze.....zar nemate bliznje ili daljne rodbine kojoj je stvarno lose i nemaju druge nego u ovim govnima cekati smrti ......mene apsolutno ne cude one nane i dede ali me iznenadjuju ovi mladji koji su se pomirili sa time da ce im Bakir,Dragoslav i Ronhil i slicni krojiti sudbinu i njihovoj djeci dok su njegovi i njihovi obezbjedjeni 100 godina unaprijed i da ce njegovi i njihovi potomci rasterivati vasu djecu i unuke i praunuke po bjelom svjetu...nije sreca u bjezanju i dokada bjezati....ja mislim da je autor teme sve nabrojano stavio kao podatak da se svako zamisli gdje zivimo
Spreča, idi vani u smislu snađi se, riješi se te depresije i tog crnjaka, uradi nešto od svog života.
Neće se ništa desiti ako sjediš i kukaš. Moguće da je sredina autora teme zaista takva da nema prilike da se njegov život pokrene u pozitivnom smislu. Onda je mora mijenjati. Nije to bježanje, to je realnost. Ne živi se od zraka i vode. Nisi ni ti pobjegao, ali te odnio život gdje te odnio. Sve u cilju da nešto uradiš u svom životu.
Ono što je naveo autor su činjenice. Da bi sve to promijenili, znaš šta se mora uraditi? Hepek. Resetovati sve. Nema druge. Predugo traje ova politička agonija. Hepek se neće desiti, to je i više očigledno. Tomahawk je koliko-toliko zadovoljan, Jimmy nezadovoljan, spreča daleko. Niko neće uzeti motiku i krenuti na ove glavonje. To je, isto tako, činjenica.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#208 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote:Ovdje svaka tema ode na tu stranu, svede se na nekakav licni obracun, sto bi valjda trebalo biti zabranjeno na forumu ali ocito nije.

Jeste malo covjek pretjerao sa 100 razloga, ja se ne mogu ni 10 sjetiti da se ne nasekiram :D ali manje vise sve je istina.

BiH je jedan cirkus od drzave. Ovo voliti moze samo onaj ko doooobro zivi od ovakvog sistema. Treba samo razlikovati drzavu od domovine, domovina je jedno i to se mora voljeti jer valjda svoje korijene volis, ali drzava... pisam se na drzavu u kojoj Esso Radeljas hoda slobodno. Jedan od hiljadu primjera, da ne nabrajam sad ko autor teme :D
Dobro i sta bi po tebi bila konstruktivna rasprava na ovoj temi?
almir90

#209 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by almir90 »

Nije ga fer ni ismijavati, i to je dno. Ni ja se ne slažem sa čime se on opterećuje, ali ga neću ismijavati zbog toga.
sumirprimus

#210 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

Pusti ba domovinu i njene probleme sto bi nas narod reko svoj ti poso drug. Prvo se za sebe pobrini a onda ako budes imo volje i zelje bice vremena za ispravljanje krivih drina :thumbup: :mrgreen:
Sanjarko

#211 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

triconja wrote:Meni samo nije jasno kako ljudi koji su odrasli u jugoslaviji dje sve bilo "10 puta bolje, od skolstva pa do radnickih prava i zaposlenja" uspjese vako sjebat drzavu :lol: .

Il jugoslavija nije valjala ili oni previse misle o sebi il oboje, nesto je tu sumljivo bel. :lol:
Dvije i Jugoslaviju i ovu. Bejbibumeri. Ona prije njih izgradila Jugoslaviju, ona ratna, iz II svjetskog rata i prije njega. Potomci, Bejbibumeri skrsise i Jugoslaviju i Bosnu. Cak po meni upropastise i Milenijumse mozda. Ostaje Generacija Z kao slamka spasa koja je pod upitnikom.
sumirprimus

#212 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

E bas si mu jos i ti depresivac falio :-) :lol:
Sanjarko

#213 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

Ovo samo izgleda tako ne znam je li tacno.
Last edited by Sanjarko on 19/02/2019 16:29, edited 1 time in total.
sumirprimus

#214 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

Nego jel tesko volit domovinu iz pozicije crnjaka.ozbiljno?
Sanjarko

#215 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:E bas si mu jos i ti depresivac falio :-) :lol:
Nisam ja toliko lud. Jesam lud ali ne bas toliko. Ovdje treba Diktator u orginalnom smislu kako je za vrijeme Rima ta pozicija bila.

A to je privremena uprava jednog covjeka uz saradnju sa narodom da pocisti nered itd. To je Diktator po znacenju bio. Privremena uprava jednog covjeka do se stanje ne stabilizira.

Opet kazem mozda grijesim.
sumirprimus

#216 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

Vizionar 1985 wrote:
Nisam ja toliko lud. Jesam lud ali ne bas toliko. Ovdje treba Diktator u orginalnom smislu kako je za vrijeme Rima ta pozicija bila.

A to je privremena uprava jednog covjeka uz saradnju sa narodom da pocisti nered itd. To je Diktator po znacenju bio. Privremena uprava jednog covjeka do se stanje ne stabilizira.

Evo ga jos jedan. Ne zna sta njemu fali u zivotu al zna sta bi drustvo ustrojilo :lol:
Jel te agresiva i u depri uhvati il je ovo samo prijedlig za drzavu?
Fudo387

#217 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Fudo387 »

Vizionar 1985 wrote:
triconja wrote:Meni samo nije jasno kako ljudi koji su odrasli u jugoslaviji dje sve bilo "10 puta bolje, od skolstva pa do radnickih prava i zaposlenja" uspjese vako sjebat drzavu :lol: .

Il jugoslavija nije valjala ili oni previse misle o sebi il oboje, nesto je tu sumljivo bel. :lol:
Dvije i Jugoslaviju i ovu. Bejbibumeri. Ona prije njih izgradila Jugoslaviju, ona ratna, iz II svjetskog rata i prije njega. Potomci, Bejbibumeri skrsise i Jugoslaviju i Bosnu. Cak po meni upropastise i Milenijumse mozda. Ostaje Generacija Z kao slamka spasa koja je pod upitnikom.
Nista ja nikom nisam sjebo, i nisam nikakav bejbibumer.
Mozda sam donekle u ovoj prici samo bejbi qrac od ovce.
Imate bolju sansu od tih bejbibumera, ako nista ne morate eskivirati tromblone okolo.
U skolu, pljuni i sake, i bices ok.
Sve drugo je trazenje izgovora.
Sanjarko

#218 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:Nego jel tesko volit domovinu iz pozicije crnjaka.ozbiljno?
Ne mrzim je, ni ljude. Pomogao bi ali sam samo naisao na ono, sta ti znas, ludo, glupo, blentavo, ismijavanje itd.

Tako da me sad boli briga ali opet mi nije svejedno.
Sanjarko

#219 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Evo ga jos jedan. Ne zna sta njemu fali u zivotu al zna sta bi drustvo ustrojilo :lol:
Jel te agresiva i u depri uhvati il je ovo samo prijedlig za drzavu?
Pa kako mislite rijesiti ovo sr*nje svo. Ne vidim ja da SDA, HDZ, SNSD, njihovi klonovi, ovi predstavnici iz vlasti itd., mogu da rijese problem koji su sami stvorili.
sumirprimus

#220 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

Vizionar 1985 wrote:
Ne mrzim je, ni ljude. Pomogao bi ali sam samo naisao na ono, sta ti znas, ludo, glupo, blentavo, ismijavanje itd.

Vidi najvise ces pomoci da ne budes i ti dio problema.
Osim ako ne trolas :lol:
Ne moras biti vizionar niti spasitelj nacije, i tebi slicni.kako kazete malim koracima pomoci cete :mrgreen: :bih:
Sanjarko

#221 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

Fudo387 wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Nista ja nikom nisam sjebo, i nisam nikakav bejbibumer.
Mozda sam donekle u ovoj prici samo bejbi qrac od ovce.
Imate bolju sansu od tih bejbibumera, ako nista ne morate eskivirati tromblone okolo.
U skolu, pljuni i sake, i bices ok.
Sve drugo je trazenje izgovora.
Nisam ja ovo Fudo ni rekao. O ovom je neko drugi pisao, da ispada da su bejbibumeri dvije drzave upropastili. Jugoslaviju i Bosnu. Ako vidimo ko je na pozicijama sve su stare prd*nje.

Ima i o tome pisanja. Gerijatrija da vlada samo ne znam kako se to zove.
Ci-Nick

#222 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Ci-Nick »

Tih sto razloga se moglo svesti u :
Ne volim nepotizam i korupciju političkih i vjerskih klanova i organizacija koji manipulišu i pljačkaju narod koji ne zna šta je demokratija.
Ponekad pomislim da bi trebalo podići glas, napraviti proteste postaviti jasne zahtjeve npr.,.. uvođenje vanrednih izbora, doplatak za svako djete od 50 KM, besplatno obrazovanje i zdravstvo za svakog,...minimalna plata od 700 KM, uvođenje progresivnog oprezivanja prihoda,...itd.
ali bojim se da ovaj narod nije zreo za bolje od onog što ima,..
Sanjarko

#223 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by Sanjarko »

sumirprimus wrote:
Vizionar 1985 wrote:

Vidi najvise ces pomoci da ne budes i ti dio problema.
Osim ako ne trolas :lol:
Ne moras biti vizionar niti spasitelj nacije, i tebi slicni.kako kazete malim koracima pomoci cete :mrgreen: :bih:
Pa evo htjeo vam dati razne ideje za razne inovacije, a naisao samo na ismijavanje itd. A probleme ne pravim. Ne kradem, ne varam, ne lazem, trudim se da ne cinim zlo, lose itd.

Omaklo mi se nekad davno i sad ponekad radi drugih, radi neceg drugog i radi teskog zivota.
sumirprimus

#224 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by sumirprimus »

Al trolas alal ti vjera :lol: :thumbup:
spreca

#225 Re: Volite li vi svoju domovinu? Ja ne, a evo i 100 razloga zasto:

Post by spreca »

Tomahawk11 wrote:
spreca wrote:Sta vam znaci ono ako ti ili ako vam nevalja idi vani?Konkretno postavljac teme da je htio otisao bi...nije poenta samo u odlasku....ima i onih koji realno nemogu.....i zasto bih inace bjezao iz svoje rodne grude ...nije se bjezalo ni kad se je ratovalo ima koji jesu ali ih zato sad zovete izbjeglice,dezerteri dijaspora,taate bliznje i daljne rodbineko ce te zvati i zovete i ove koji sada odlaze.....zar nemate bliznje ili daljne rodbine kojoj je stvarno lose i nemaju druge nego u ovim govnima cekati smrti ......mene apsolutno ne cude one nane i dede ali me iznenadjuju ovi mladji koji su se pomirili sa time da ce im Bakir,Dragoslav i Ronhil i slicni krojiti sudbinu i njihovoj djeci dok su njegovi i njihovi obezbjedjeni 100 godina unaprijed i da ce njegovi i njihovi potomci rasterivati vasu djecu i unuke i praunuke po bjelom svjetu...nije sreca u bjezanju i dokada bjezati....ja mislim da je autor teme sve nabrojano stavio kao podatak da se svako zamisli gdje zivimo
Spreča, idi vani u smislu snađi se, riješi se te depresije i tog crnjaka, uradi nešto od svog života.
Neće se ništa desiti ako sjediš i kukaš. Moguće da je sredina autora teme zaista takva da nema prilike da se njegov život pokrene u pozitivnom smislu. Onda je mora mijenjati. Nije to bježanje, to je realnost. Ne živi se od zraka i vode. Nisi ni ti pobjegao, ali te odnio život gdje te odnio. Sve u cilju da nešto uradiš u svom životu.
Ono što je naveo autor su činjenice. Da bi sve to promijenili, znaš šta se mora uraditi? Hepek. Resetovati sve. Nema druge. Predugo traje ova politička agonija. Hepek se neće desiti, to je i više očigledno. Tomahawk je koliko-toliko zadovoljan, Jimmy nezadovoljan, spreča daleko. Niko neće uzeti motiku i krenuti na ove glavonje. To je, isto tako, činjenica.
Jasno je meni o cemu ti pricas...ali on mozda nece da ide nikuda sa svoje cacevine ....sutra ti u zgradi dobijes susjeda od kojeg ti cijela porodica nema mira ....i sta treba da prodas stan koji ti je toliko drag ili si ga nasljedio od svojih roditelja za kojeg te vezu jake emocije ili ces susjeda za vrat i dati mu do znanja da se ne treba zajebavati sa tobom...ja kad sam otisao ja nisam otisao iz nekih veci razloga ja sam otisao vise iz znatizelje jer sam bio mlad i zeljan malo lutati svijetom ...a danas odlaze cjele porodice ito u kasnim godinama...i nekome koje u kasnim 3tim ili 40tim nije lahko svoju porodicu skupiti i zaputiti se u nepoaznato
Post Reply