Kiosk od 250 hiljada KM
- ortodont
#201 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Koliko znam u tenderima koji spadaju pod javne nabavke ima stavka "neprirodno niska cijena", samim tim ima i drugi ekstrem. Ovo je skandalozno, u normalnim zemljama bi se krivično odgovaralo za ovo dok je ovdje to samo vijest za ibrećenje.
-
normala brate
#202 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Evo ovaj kaze toliko su planirali za sve kioske, neko mora najebat.
-
sarajevoxxxx
#203 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
“Informativni kiosk” postoji na svakoj recepciji hotela. Hotel Evropa je najbolji, pregršt letaka, malih brošura o Sarajevu na recepciji hotela. Na Bjelašnici ima hotel Han, isto tako na recepciji ima brošure o Sarajevu, i naravno u opisu posla osoblja na recepciji u svim hotelima je da ljubazno odgovore na sva pitanja. Onda na netu imaš sve, i nakon “kioska” opet koristiš net.
Po meni apsolutno i deset puta apsolutno, gradnja tih kioska je suvišna, nepotrebna, i svakako preskupa stavka u budžetu.
Pod pretpostavkom da nam to treba, mali kiosk od 10-15 kvadrata, može da sluzi toj svrsi vidjeli smo na netu, cijena im je oko desetak hiljada KM.
Po meni apsolutno i deset puta apsolutno, gradnja tih kioska je suvišna, nepotrebna, i svakako preskupa stavka u budžetu.
Pod pretpostavkom da nam to treba, mali kiosk od 10-15 kvadrata, može da sluzi toj svrsi vidjeli smo na netu, cijena im je oko desetak hiljada KM.
-
sarajevoxxxx
#204 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
I kompletan plan i program javnih nabavki TZ-a kantona Sarajevo je onako baš “budžetski” ili “uhljebski”.
- Kafa i sokovi 3000 KM. Svaki uposlenik neka plaća sebi kafu, ne pada mi na pamet da je iz budžeta platim. Katastrofa.
- Eh sada ako je to za goste
gost je gost
naravno mislim da je bespotrebno. To treba ukinuti, to je smješno.
- 150 000 KM za urgentne potrebe - ova stavka je raj za prosječnog budzetasa. Rastegljiv pojam, niko živ to ne bi mogao ispratiti, šta je bilo urgentno a šta nije. Bukvalno novac dat na raspolaganje direktoru da ga troši kako misli da treba. Para ima ili nema. Ne postoji urgentno. Urgentno je kada he život u opasnosti - pa opet ljudima SMS-om skupljamo.
- I ostale stavke, to je novac građana, firmi, taj novac su zaradile firme ili građani koji plaćaju porez. Ja bih sav taj novac usmjerio na turističke agencije koje sve to rade sa sto puta manje sredstava i iz svog džepa plaćaju.
- Kafa i sokovi 3000 KM. Svaki uposlenik neka plaća sebi kafu, ne pada mi na pamet da je iz budžeta platim. Katastrofa.
- Eh sada ako je to za goste
- 150 000 KM za urgentne potrebe - ova stavka je raj za prosječnog budzetasa. Rastegljiv pojam, niko živ to ne bi mogao ispratiti, šta je bilo urgentno a šta nije. Bukvalno novac dat na raspolaganje direktoru da ga troši kako misli da treba. Para ima ili nema. Ne postoji urgentno. Urgentno je kada he život u opasnosti - pa opet ljudima SMS-om skupljamo.
- I ostale stavke, to je novac građana, firmi, taj novac su zaradile firme ili građani koji plaćaju porez. Ja bih sav taj novac usmjerio na turističke agencije koje sve to rade sa sto puta manje sredstava i iz svog džepa plaćaju.
Last edited by sarajevoxxxx on 19/02/2019 21:03, edited 1 time in total.
-
TheGodfather001
#205 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Ne moze se ugovor raskinuti sada, dobavljac ne krsi rokove, radove... Svaki postupanje mimo ugovora moze biti stetno samo za budzet (tuzba, troskovi zastupanja, kamate). Jedino bi Hubjer mogao odgovarati za sklapanje stetnog ugovora, ali jako tesko je dokazati umisljaj jer je postupak javne nabavke proveden zakonito i transparentno.
Takodjer, nadlezno pravobranilastvo daje misljenje na sve ugovore preko 10.000KM pa i to treba provjeriti da li je hunjer trazio misljenje...
Takodjer, nadlezno pravobranilastvo daje misljenje na sve ugovore preko 10.000KM pa i to treba provjeriti da li je hunjer trazio misljenje...
-
sarajevoxxxx
#206 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Kako li je samo sprženo onih urgentnih 150 hiljadaTheGodfather001 wrote:Ne moze se ugovor raskinuti sada, dobavljac ne krsi rokove, radove... Svaki postupanje mimo ugovora moze biti stetno samo za budzet (tuzba, troskovi zastupanja, kamate). Jedino bi Hubjer mogao odgovarati za sklapanje stetnog ugovora, ali jako tesko je dokazati umisljaj jer je postupak javne nabavke proveden zakonito i transparentno.
- Dr. Kuca
#207 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Logovan wrote:Kakav duel Muzur vs Hubijar. Treba ih ubaciti u kakvu emisiju da ih vidimo, možda tamo kod Senada. Ko god da je u pravu, nebitno, hoću reći neće se ništa desiti, ostat će na riječima. Ispaštaju samo građani.
Ne moze Muzur bez kifle
Najtuznije od svega je to sto hubijar ne zna sta gradi i kako, kao ni opozicija.
-
sarajevoxxxx
#208 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Sam koncept TZ za 2018. je jako loš. Budžet javnih nabavki od skoro dva miliona KM troši se na ono što već rade turističke agencije.Otto_13 wrote:i za pra mjeseci saznat će se da je to koštalo puno više od ovih 250 hiljadica
Razlika je sto vlasnik turističke agencije svoje aktivnosti sam finansira, TZ kantona Sarajevo dobije novac na kamari i raspoređuje ga tipa 250k za info centar. Mala razlika za tri ili jedan.
Pravo pitanje je kako to da da se u planu javnih nabavki planiralo potrošiti skoro 300 000 KM na info centar? Zašto?
Svaki hotel je po prirodi posla info centar, šta se dobija izdvajanjem posebnog mjesta za info centar?
Zatim sve te posjete Dubaiju, Rijadu, Londonu, to naši privrednici već rade.
Čuvaš svaku marku kao oko u glavi, sat vremena biraš najpovoljniji hotel, ganjaš vizu, kupuješ avio kartu, gledaš svaku marku da uštediš.
Praviš portal, otvaraš profile na društvenim mrežama, štampaš letke, organizuješ sastanke, plaćaš taksije, i sve to iz svog džepa platiš.
Sa sajma se u BiH vratiš sa gomilom vizitki, uredno plaćaš doprinose, porez, računovođu, prostor, još ako uložiš novac u auto, i sve to trebaš vratiti tj zaraditi u ona dva mjeseca dok traje sezona. Sebi platu, državi osiguranje, poreze, sačuvati nešto para za neki sajam.
Da ne govorim o stresu, svađama, sto se po pravilu uvijek s nekim zamjeriš, uglavnom kao i svaki posao radiš da bi zaradio tu jednu marku sebi, državi, radnicima, i ono najvažnije bez i jedne marke pomoći od strane države.
-
sarajevoxxxx
#209 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Kako to rade susjedi. Na konkurs za direktora TZ Zagrebačke županije jedan od uslova je tri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima iz oblasti turizma, i da izradiš svoj prijedlog programa rada turističke zajednice za kalendarsku godinu.
http://www.tzzz.hr/wordpress/wp-content ... ektora.pdf
http://www.tzzz.hr/wordpress/wp-content ... ektora.pdf
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#210 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
ma taje 250 iljada coeku nemre ni za vikendice bitnut...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#211 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
đe ste vi bili u ratu
-
hladan.preminger
-
sarajevoxxxx
#213 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
20.2.2019. 14:36
"Imali smo ponudu od 30 hiljada maraka za objekat. Izdvojili smo 250 hiljada za sve projekte, a Hubijar samo za jedan"
Turistička zajednica Kantona Sarajevo prošle godine je raspisala tender za odabir najboljeg ponuđača koji će projektovati i izgraditi turistički infopult.
http://source.ba/mobile/clanak/Alen/488645
"Imali smo ponudu od 30 hiljada maraka za objekat. Izdvojili smo 250 hiljada za sve projekte, a Hubijar samo za jedan"
Turistička zajednica Kantona Sarajevo prošle godine je raspisala tender za odabir najboljeg ponuđača koji će projektovati i izgraditi turistički infopult.
http://source.ba/mobile/clanak/Alen/488645
- славянин
#214 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Al ce bit ono top, gori sija bit ce turista 4x vise 
-
mirza_15
#215 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Zanimljivo je pregledati sve poslove ove kompanije. Mahom javni radovi. Ima na njihovoj stranici. Neki su baš zanimljivi
Sada bi bilo zanimljivo ispratiti i koliko su naplatili te projekte, a koliko to zaista vrijedi.
- Matzan
#216 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
sarajevoxxxx wrote:Moraju jer ih vjera na to obavezuje. Zaštita imovine je jedna od pet esencijalnih islamskih vrijednosti.Porodice Foht wrote:Tako je, sarajevoxxx, vrijedila bi borba u ovom slucaju a to mozda politicki mogu samo Kifla i Forto izgurati.
Hoce li i jedan efendija na dzumi u petak progovoriti o ovoj pljacki jer hubijari i slicni bas vole tamo dokazivati stranacku odanost?
.....
Štite oni itekako svoju imovinu. I uvećavaju iz dana u dan.
-
normala brate
-
sarajevoxxxx
#218 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
KIOSK U SARAJEVU SKUPLJI OD VILE Marić: Pravosuđe je glavni krivac za brojne malverzacije
Tanja Vukomanović 20.02.2019. 14:25
Pravosuđe je glavni krivac za brojne malverzacije u javnim nabavkama, upravo zbog toga što dozvoljava takvo ponašanje i nikoga ne sankcioniše - objašnjava za Srpskainfo analitičarka Ivana Marić.
Marićeva je istakla da smo svedoci sve češćih prevara tokom javnih nabavki, kao i ostalih vidova korupcije, koji u većini slučajeva prolaze nekažnjeno. Dodaje da se kritična situacija vidi i kada su u pitanju prijave korupcije, kojih uopšte nema.
– I u slučaju da neko prijavi korupciju, nestanu dokazi ili se svedoci predomisle. Ključna uloga u svemu tome je pravosuđe, koje je nefunkcionalno i dosta subjektivno. Ne rade posao koji bi trebalo, odnosno ne sankcionišu ljude koji učestvuju u prevarama – navodi ona. Dodaje da je drugi krivac opozicija koja traba da reaguje i bude kontrolni mehanizam za vlast, piše Srpskainfo.
– Opozicija mora da vrši pritisak i obaveštava javnost. Najskoriji primer je kiosk u Sarajevu, koji ima 15 kavadrata, a košta je 250.000 KM. Jasno je da tu nije sve reguralno, međutim, i tu ostaje sve na nekim debatama po društvenim mrežama, a izostaje prva krivična prijava – navodi Marićeva.
Na društvenim mrežama bilo je mnogo komentara upravo na račun kupovine kioska u Sarajevu, koji je, ako je sudeći po nekim rečunicama, po kvadratu skuplji od vile u Splitu.
Tanja Vukomanović 20.02.2019. 14:25
Pravosuđe je glavni krivac za brojne malverzacije u javnim nabavkama, upravo zbog toga što dozvoljava takvo ponašanje i nikoga ne sankcioniše - objašnjava za Srpskainfo analitičarka Ivana Marić.
Marićeva je istakla da smo svedoci sve češćih prevara tokom javnih nabavki, kao i ostalih vidova korupcije, koji u većini slučajeva prolaze nekažnjeno. Dodaje da se kritična situacija vidi i kada su u pitanju prijave korupcije, kojih uopšte nema.
– I u slučaju da neko prijavi korupciju, nestanu dokazi ili se svedoci predomisle. Ključna uloga u svemu tome je pravosuđe, koje je nefunkcionalno i dosta subjektivno. Ne rade posao koji bi trebalo, odnosno ne sankcionišu ljude koji učestvuju u prevarama – navodi ona. Dodaje da je drugi krivac opozicija koja traba da reaguje i bude kontrolni mehanizam za vlast, piše Srpskainfo.
– Opozicija mora da vrši pritisak i obaveštava javnost. Najskoriji primer je kiosk u Sarajevu, koji ima 15 kavadrata, a košta je 250.000 KM. Jasno je da tu nije sve reguralno, međutim, i tu ostaje sve na nekim debatama po društvenim mrežama, a izostaje prva krivična prijava – navodi Marićeva.
Na društvenim mrežama bilo je mnogo komentara upravo na račun kupovine kioska u Sarajevu, koji je, ako je sudeći po nekim rečunicama, po kvadratu skuplji od vile u Splitu.
-
hizo ramidovic
#219 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
ja sam se neki dan pravo posvadzo sa svojim pajdom muradifom sa kojim svaki dan pijem kafu oko ovi kijoska. i bas neko jutro sijeli mi da da kahvenisemo kad on veli da je ovo skupo i da se moglo puno jeftinije nac i tako on napada a ja branim ove sto su ga kupili jerbo znam da ga je napravila provjerena firma i da su ovi sto su ga kupili sigurno znali sta rade. kaze on da je ovo pljacka a ja reko ako je neka je, bolje da nas nasi pljackaju nego anam oni. kaze on da ova koliba nevrjedi tolko a ja reko nemoj vrjedzati nije koliba vego kijosk i da nasa vlas tsigurno vodi racuna o svakom felingu koji potrosi veli on da se moglo puno jevtinije nac a da se ostatak para ulozi u skole i zdrastvo a ja reko da skole i zdrastvo imaju para i da njima netreba nista. veli on da oni od nasihje para idu na more i na skijanje u austriju a ja njemu velim neka idu, tako je sudzeno da oni skijaju i suncaju se a mi da radimo, oni su skole ucili za taj poso. i tako rjec po rjec smo se zakacili podobro on je na kraju usto i ode nije se ni pozdravio. idi mislim u sebi, ko te sisa, neces ni ti ni svakaka fukara i sirotinja na moje napadat...
-
hladan.preminger
#220 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Ironija je u tome sto je negdje vođen ovakav razgovor "zapravo".
-
sarajevoxxxx
#221 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Kako to Srbija radi - Tekst objavljen u februaru 2018.
(turistička agencija u Srbiji od države po jednom stranom turisti kojeg dovede dobija 10 eura za tri do pet noćenja odnosno 15 eura za šest i vise noćenja. I plus 5 eura dobijaju po jednom turisti ako organizuje izlet ili putovanje. Znaci 20 eura Srbija daje po jednom turisti ako ostane šest i vise noći i ako posjeti neku destinaciju, odnosno 15 eura ako ostane 3-5 noćenja i posjeti neku destinaciju. Naša država pravi info pult
od 250 000 KM i ni jednog eura agenciji ne daje)
Nova uredba za podsticaj DOMAĆEG TURIZMA: Država daje pet evra vodičima po strancu
Mera je uvedena kako bi se povećao broj stranih turista
Ministarstvo turizma izdvojilo je 60 miliona dinara za subvencionisanje stranih i domaćih operatera koji u 2018. godini dovedu najmanje 15 turista iz inostranstva.
Reč je o meri koja je zaživela 2016. godine, a koja podrazumeva da će agencije za organizovano turističko putovanje po jednom stranom turisti dobiti 10 evra za tri do pet noćenja, odnosno 15 evra za ostvarenih šest i više noćenja. Međutim, nova uredba o uslovima i načinu dodele korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa stranih turista je izmenjena i predviđa veliku novinu kojom će se pored podrške organizatorima putovanja koje dovode strance, podsticati i domaće turističke agencije koje, kao lokalni partneri, realizuju deo turističkog putovanja turoperatera iz inostranstva. To praktično znači da lokalci koji organizuju najmanje dve usluge, kao što su izleti, posete muzejima ili nekim ugostiteljskim objektima, iz državne kase po turisti dobijati pet evra.
Izvor iz Nemanjine tvrdi da razlog za ovu izmenu leži u činjenici da pilot-projekat koji je bio u primeni 2016. godine nije dao rezultate.
- On nije dao odgovarajuće rezultate jer naše agencije nisu dovoljno velike i jake da budu organizatori putovanja strancima. Zato su samo dve agencije ispunile uslove i uspele da dobiju povraćaj novca 2016. godine. Da je država bila voljna da pomogne pokazuje i to što je tada izdvojila čak milion evra za ove namene, ali nažalost operaterima je isplaćeno samo 46.000 evra. Ovaj pilot-projekat nije uspeo tada, pa su na predlog Ministarstva turizma izmenjeni uslovi. Novom uredbom predviđeno je da i domaće agencije, koje su lokalni partneri stranim operaterima koji su doveli više od 15 turista, za fakultativne usluge, poput izleta, organizovanja ugostiteljskih usluga, utakmica i drugih pratećih programa, budu subvencionisane sa pet evra po turisti. Mislimo da će ova mera imati dobre efekte i da će znatno povećati broj stranih turista koji organizovano dolaze u Srbiju - kaže sagovornik.
On dodaje da će za subvencionisanje moći da se prijave samo organizatori turističkih putovanja koji su registrovani u Srbiji i imaju licencu.
Nekad NAJSIROMAŠNIJA država Evrope, danas među najbogatijima - Nećete verovati o kojoj zemlji je reč
- Pravo na subvenciju od pet evra za organizatore fakultativnih programa imaće domaće domaće turističke agencije, kada zaključuje ugovor sa stranim turoperaterom koji im se poverava organizacija i realizacija najmanje dve usluge iz navedenog programa putovanja - kaže izvor.
Saznanja je potvrdila i Renata Pindžo, pomoćnica ministra za turizam.
- Tačno je da je Ministarstvo turizma planiralo da ove godine izdvoji 60 miliona dinara za subvencije stranim i domaćim agencijama koje organizovano dovode turiste u Srbiju. Sada smo pojednostavili popunjavanje zahteva, znatno je smanjen broj traženih podataka, kao i obim dokumentacije koja se prilaže uz zahtev za podsticaje - ističe Pindžo.
(turistička agencija u Srbiji od države po jednom stranom turisti kojeg dovede dobija 10 eura za tri do pet noćenja odnosno 15 eura za šest i vise noćenja. I plus 5 eura dobijaju po jednom turisti ako organizuje izlet ili putovanje. Znaci 20 eura Srbija daje po jednom turisti ako ostane šest i vise noći i ako posjeti neku destinaciju, odnosno 15 eura ako ostane 3-5 noćenja i posjeti neku destinaciju. Naša država pravi info pult
Nova uredba za podsticaj DOMAĆEG TURIZMA: Država daje pet evra vodičima po strancu
Mera je uvedena kako bi se povećao broj stranih turista
Ministarstvo turizma izdvojilo je 60 miliona dinara za subvencionisanje stranih i domaćih operatera koji u 2018. godini dovedu najmanje 15 turista iz inostranstva.
Reč je o meri koja je zaživela 2016. godine, a koja podrazumeva da će agencije za organizovano turističko putovanje po jednom stranom turisti dobiti 10 evra za tri do pet noćenja, odnosno 15 evra za ostvarenih šest i više noćenja. Međutim, nova uredba o uslovima i načinu dodele korišćenja sredstava za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa stranih turista je izmenjena i predviđa veliku novinu kojom će se pored podrške organizatorima putovanja koje dovode strance, podsticati i domaće turističke agencije koje, kao lokalni partneri, realizuju deo turističkog putovanja turoperatera iz inostranstva. To praktično znači da lokalci koji organizuju najmanje dve usluge, kao što su izleti, posete muzejima ili nekim ugostiteljskim objektima, iz državne kase po turisti dobijati pet evra.
Izvor iz Nemanjine tvrdi da razlog za ovu izmenu leži u činjenici da pilot-projekat koji je bio u primeni 2016. godine nije dao rezultate.
- On nije dao odgovarajuće rezultate jer naše agencije nisu dovoljno velike i jake da budu organizatori putovanja strancima. Zato su samo dve agencije ispunile uslove i uspele da dobiju povraćaj novca 2016. godine. Da je država bila voljna da pomogne pokazuje i to što je tada izdvojila čak milion evra za ove namene, ali nažalost operaterima je isplaćeno samo 46.000 evra. Ovaj pilot-projekat nije uspeo tada, pa su na predlog Ministarstva turizma izmenjeni uslovi. Novom uredbom predviđeno je da i domaće agencije, koje su lokalni partneri stranim operaterima koji su doveli više od 15 turista, za fakultativne usluge, poput izleta, organizovanja ugostiteljskih usluga, utakmica i drugih pratećih programa, budu subvencionisane sa pet evra po turisti. Mislimo da će ova mera imati dobre efekte i da će znatno povećati broj stranih turista koji organizovano dolaze u Srbiju - kaže sagovornik.
On dodaje da će za subvencionisanje moći da se prijave samo organizatori turističkih putovanja koji su registrovani u Srbiji i imaju licencu.
Nekad NAJSIROMAŠNIJA država Evrope, danas među najbogatijima - Nećete verovati o kojoj zemlji je reč
- Pravo na subvenciju od pet evra za organizatore fakultativnih programa imaće domaće domaće turističke agencije, kada zaključuje ugovor sa stranim turoperaterom koji im se poverava organizacija i realizacija najmanje dve usluge iz navedenog programa putovanja - kaže izvor.
Saznanja je potvrdila i Renata Pindžo, pomoćnica ministra za turizam.
- Tačno je da je Ministarstvo turizma planiralo da ove godine izdvoji 60 miliona dinara za subvencije stranim i domaćim agencijama koje organizovano dovode turiste u Srbiju. Sada smo pojednostavili popunjavanje zahteva, znatno je smanjen broj traženih podataka, kao i obim dokumentacije koja se prilaže uz zahtev za podsticaje - ističe Pindžo.
-
sarajevoxxxx
#222 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Turistički info-pult na aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu kojeg je turistička zajednica Niša otvorila prije par dana. Radi se o skromnom pultu od nekoliko kvadrata, pored kojeg se nalazi nekoliko stolica i stol, iza se vide police u kojima se nalaze suveniri. Sve zajedno vjerovatno ne košta više od hiljadu i pol najviše dvije hiljade maraka, a u potpunosti služi svrsi zbog čega je postavljen.

http://visitnis.com/otvoren-novi-turist ... in-veliki/

http://visitnis.com/otvoren-novi-turist ... in-veliki/
- Logovan
#223 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
Kada je svečano otvaranje kisoka? Ko će presjeći vrpcu?
- oldtajmer
#224 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
i sta bi, jel pojeo vuk magarca ko vazda 
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#225 Re: Kiosk od 250 hiljada KM
300.000 patriota ne vidi problem u 250.000KM za kiosk
odobrio bakir
odobrio bakir