a šta ti imaš sa eventualnim ocjepljenjem?realnoPoint. wrote: Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
-
PM72
#201 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
- Point.
#202 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Imam kosti familije, dedovinu, babovinu. Lako je sa Čengić Vile govoriti pusti i time opravdati genocid u Srebrenici, npr.PM72 wrote:a šta ti imaš sa eventualnim ocjepljenjem?realnoPoint. wrote: Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
-
PM72
#203 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
U pravu si...meni se samo bilo teško roditi...tebi je bliži Sjeverni pol nego RS a ja je vidim s prozora...ja to samo - da se ne sekiraš!Point. wrote:Imam kosti familije, dedovinu, babovinu. Lako je sa Čengić Vile govoriti pusti i time opravdati genocid u Srebrenici, npr.PM72 wrote:a šta ti imaš sa eventualnim ocjepljenjem?realnoPoint. wrote: Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
- Point.
#204 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Mani me se sarkazma, kruha ti. Ti si za mirno razdruživanje i za halaliti pola države?PM72 wrote:
U pravu si...meni se samo bilo teško roditi...tebi je bliži Sjeverni pol nego RS a ja je vidim s prozora...ja to samo - da se ne sekiraš!
- sinuhe
#205 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ima u Srbiji politicar Sarajlija i to liberal ,sto mu je otac ubijen u Sarajevu '92, Sasa Radulovic ali osim sto je u blogu pisao o tome Bosna ga ne interesuje. Tako se ni Srbi ne bi ni okrenuli u slucaju te kiprizacije jer ih jednostavno ne interesuje.
Bolje bi bilo je svakako jedan od vecih problema zapadne filozofije a bosanskim prilikama prilagodio Damir Niksic. I 92 je neko rekao kako bi bolje bilo.
Bolje bi bilo je svakako jedan od vecih problema zapadne filozofije a bosanskim prilikama prilagodio Damir Niksic. I 92 je neko rekao kako bi bolje bilo.
- Radio Sarajevo
#206 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Znam ja da bi oni radije bili gladni, ali bi srbovali, ali ako bi se spojili sa Srbijom, u tom slučaju i dalje neće moći do Banjaluke, jer nemaju teritorijalni kontinuitet. Hrvatska im to sigurno ne bi dozvolila, a Srbija nikad ne bi ušla u EU. Možeš im zabraniti i letenje tuda, i onda bi postali Nagorno Karabah. Imaš sve legalne načine da sve to blokiraš, pa neka srbuju do mile volje.Point. wrote:Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.Radio Sarajevo wrote:Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.Point. wrote:Lako se odricati teritorija gdje ti nije babovina. Neki žive u sci fi svijetu da Federacija može ekonomski uništiti rs. Ko biva razlika je ko u Sjevernoj i Južnoj Koreji. Kakve nebuloze.
- Mx
#207 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Posto se drzava Srbija direktno mijesa u politiku, ekonomiju, pravno, vojno i sve ostalo u nezavisnu drzavu Bosnu i Hercegovinu, a zbog njihovog interesa da odvoje entitet RS i teritorijalno ga pripoje Srbiji. Doslo je vrijeme da se Bosanskohercegovacki politicari, stranke i gradjani pocnu direktno mijesati u politicke, ekonomske, pravne, vojne i sve ostalo u vezi nezavisne drzave Srbije. Trebaju se pokrenuti pitanja o izdvajanju Vojvodine, Sandzaka i Juga Srbije iz drzave Srbije tako da se malo izbalansiraju srpska svojatanja tudjih teritorija izvan drzave Srbije.
- Radio Sarajevo
#208 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Pa što ne ideš u babovinu i ne živiš tamo ako ti je toliko važno? Imam i ja porodično mezarje u Trnovu, ali draži mi je normalan život danas, nego nekakva prošlost.Point. wrote:Imam kosti familije, dedovinu, babovinu. Lako je sa Čengić Vile govoriti pusti i time opravdati genocid u Srebrenici, npr.PM72 wrote:a šta ti imaš sa eventualnim ocjepljenjem?realnoPoint. wrote: Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
- seln
#209 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Oni i sada zive u paralelnoj stvarnosti i poznaju samo svoje istine, iako postoji internet i satelitska televizija, a bar neki od njih putuju svijetom.Radio Sarajevo wrote:Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.Point. wrote:Lako se odricati teritorija gdje ti nije babovina. Neki žive u sci fi svijetu da Federacija može ekonomski uništiti rs. Ko biva razlika je ko u Sjevernoj i Južnoj Koreji. Kakve nebuloze.
Kad bi ih izolirao, Milorad bi ih ubijedio da zive u najboljoj drzavi na svijetu... partijski mediji (jer bi samo takvi postojali) bi ih ubjedjivali da su postali prvaci svijeta u fudbalu.
- Radio Sarajevo
#210 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Pa super, neka onda žive tako. Zašto bismo ih mi spašavali?seln wrote:Oni i sada zive u paralelnoj stvarnosti i poznaju samo svoje istine, iako postoji internet i satelitska televizija, a bar neki od njih putuju svijetom.Radio Sarajevo wrote:Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.Point. wrote:Lako se odricati teritorija gdje ti nije babovina. Neki žive u sci fi svijetu da Federacija može ekonomski uništiti rs. Ko biva razlika je ko u Sjevernoj i Južnoj Koreji. Kakve nebuloze.
Kad bi ih izolirao, Milorad bi ih ubijedio da zive u najboljoj drzavi na svijetu... partijski mediji (jer bi samo takvi postojali) bi ih ubjedjivali da su postali prvaci svijeta u fudbalu.
- seln
#211 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Niti ih zelim spasiti.. ali mi ne pada na pamet da im kazem "halalolsun" za 49% teritorije.Radio Sarajevo wrote:Pa super, neka onda žive tako. Zašto bismo ih mi spašavali?seln wrote:Oni i sada zive u paralelnoj stvarnosti i poznaju samo svoje istine, iako postoji internet i satelitska televizija, a bar neki od njih putuju svijetom.Radio Sarajevo wrote: Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.
- Radio Sarajevo
#212 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
A da li bi ginuo za tih 49%?seln wrote:
Niti ih zelim spasiti.. ali mi ne pada na pamet da im kazem "halalolsun" za 49% teritorije.
- tandmand
#213 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
A šta ćemo sa Kiseljakom?Radio Sarajevo wrote:Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.Point. wrote:Lako se odricati teritorija gdje ti nije babovina. Neki žive u sci fi svijetu da Federacija može ekonomski uništiti rs. Ko biva razlika je ko u Sjevernoj i Južnoj Koreji. Kakve nebuloze.
-
The 51st State
#214 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
za 49 ne bi ali za 20 bi.Radio Sarajevo wrote:A da li bi ginuo za tih 49%?seln wrote:
Niti ih zelim spasiti.. ali mi ne pada na pamet da im kazem "halalolsun" za 49% teritorije.
- Radio Sarajevo
#215 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Pa onda fino pušku u ruke, i kreni odmah.The 51st State wrote:za 49 ne bi ali za 20 bi.Radio Sarajevo wrote:A da li bi ginuo za tih 49%?seln wrote:
- Point.
#216 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Što se ti ne vratiš u Sarajevo i od tamo ne pokreneš to pitanje? Kurac bi ovo pričao da si rođen na teritoriji koja je sada rs.Radio Sarajevo wrote:
Pa što ne ideš u babovinu i ne živiš tamo ako ti je toliko važno? Imam i ja porodično mezarje u Trnovu, ali draži mi je normalan život danas, nego nekakva prošlost.
- seln
#217 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Upitaj one s druge strane da li bi oni ginuli za tih 49%.Radio Sarajevo wrote:A da li bi ginuo za tih 49%?seln wrote:
-
PM72
#218 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Ti bi mene opet u rov? A ti opet "tamo daleko"? E baš me briga za tuđim mezarjima.Point. wrote:Mani me se sarkazma, kruha ti. Ti si za mirno razdruživanje i za halaliti pola države?PM72 wrote:
U pravu si...meni se samo bilo teško roditi...tebi je bliži Sjeverni pol nego RS a ja je vidim s prozora...ja to samo - da se ne sekiraš!
- Point.
#219 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Dobro je ba Rambo, niko ti nije rekao da bi ratovao. Nisi odgovorio na pitanje gore.PM72 wrote:Ti bi mene opet u rov? A ti opet "tamo daleko"? E baš me briga za tuđim mezarjima.Point. wrote:Mani me se sarkazma, kruha ti. Ti si za mirno razdruživanje i za halaliti pola države?PM72 wrote:
-
PM72
#220 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
- Radio Sarajevo
#221 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Kako znaš da nisam rođen na toj teritoriji? Jesam li nekad rekao gdje sam rođen?Point. wrote:Što se ti ne vratiš u Sarajevo i od tamo ne pokreneš to pitanje? Kurac bi ovo pričao da si rođen na teritoriji koja je sada rs.Radio Sarajevo wrote:
Pa što ne ideš u babovinu i ne živiš tamo ako ti je toliko važno? Imam i ja porodično mezarje u Trnovu, ali draži mi je normalan život danas, nego nekakva prošlost.
- Radio Sarajevo
#222 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Za njih znam da bi. Ali da li bi ti?seln wrote:Upitaj one s druge strane da li bi oni ginuli za tih 49%.Radio Sarajevo wrote:A da li bi ginuo za tih 49%?seln wrote:
- Radio Sarajevo
#223 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
A vidiš, već sam dao pola familije za tu teritoriju, i shvatio sam da nije vrijedno. Dakle, milion kvadratnih kilometara mi nije vrijedno života moga oca, rođaka, rodica i ostalih koji su zijanili tokom rata da bi dinastija izetbegović ovako hajrovala.PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
Najgori mir je bolji od rata, i to će ti svako pametan reći. Kome se gine, bujrum, eno ima Sirija, Irak, itd. Samo ostavite nas koji ne želimo na miru.
-
PM72
#224 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Radio Sarajevo wrote:A vidiš, već sam dao pola familije za tu teritoriju, i shvatio sam da nije vrijedno. Dakle, milion kvadratnih kilometara mi nije vrijedno života moga oca, rođaka, rodica i ostalih koji su zijanili tokom rata da bi dinastija izetbegović ovako hajrovala.PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
Najgori mir je bolji od rata, i to će ti svako pametan reći. Kome se gine, bujrum, eno ima Sirija, Irak, itd. Samo ostavite nas koji ne želimo na miru.
- Point.
#225 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?
Pričaš gluposti. Trese te neki gnjev i kivan si na sve i svašta, pogledaj to negdje kod nekog certifikovanog stručnjaka. Opet nisi odgovorio na pitanje ratniče, bi li prodao pola države?PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.