Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post Reply
PM72

#201 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by PM72 »

Point. wrote: Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
a šta ti imaš sa eventualnim ocjepljenjem?realno
Point.

#202 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Point. »

PM72 wrote:
Point. wrote: Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
Imam kosti familije, dedovinu, babovinu. Lako je sa Čengić Vile govoriti pusti i time opravdati genocid u Srebrenici, npr.
PM72

#203 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by PM72 »

Point. wrote:
PM72 wrote:
Imam kosti familije, dedovinu, babovinu. Lako je sa Čengić Vile govoriti pusti i time opravdati genocid u Srebrenici, npr.
U pravu si...meni se samo bilo teško roditi...tebi je bliži Sjeverni pol nego RS a ja je vidim s prozora...ja to samo - da se ne sekiraš!
Point.

#204 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Point. »

PM72 wrote:
U pravu si...meni se samo bilo teško roditi...tebi je bliži Sjeverni pol nego RS a ja je vidim s prozora...ja to samo - da se ne sekiraš!
Mani me se sarkazma, kruha ti. Ti si za mirno razdruživanje i za halaliti pola države?
sinuhe

#205 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by sinuhe »

Ima u Srbiji politicar Sarajlija i to liberal ,sto mu je otac ubijen u Sarajevu '92, Sasa Radulovic ali osim sto je u blogu pisao o tome Bosna ga ne interesuje. Tako se ni Srbi ne bi ni okrenuli u slucaju te kiprizacije jer ih jednostavno ne interesuje.
Bolje bi bilo je svakako jedan od vecih problema zapadne filozofije a bosanskim prilikama prilagodio Damir Niksic. I 92 je neko rekao kako bi bolje bilo.
Radio Sarajevo

#206 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Point. wrote:Lako se odricati teritorija gdje ti nije babovina. Neki žive u sci fi svijetu da Federacija može ekonomski uništiti rs. Ko biva razlika je ko u Sjevernoj i Južnoj Koreji. Kakve nebuloze.
Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.
Nemam šta računati, lako je iz Sarajeva govoriti pusti ih da se otcijepe pa ćeš vidjeti. Znaš i sam kakvi su, srbuj pa taman crko od gladi prije bi se u tom slučaju spojili sa Srbijom nego vratili u mrsku BiH.
Znam ja da bi oni radije bili gladni, ali bi srbovali, ali ako bi se spojili sa Srbijom, u tom slučaju i dalje neće moći do Banjaluke, jer nemaju teritorijalni kontinuitet. Hrvatska im to sigurno ne bi dozvolila, a Srbija nikad ne bi ušla u EU. Možeš im zabraniti i letenje tuda, i onda bi postali Nagorno Karabah. Imaš sve legalne načine da sve to blokiraš, pa neka srbuju do mile volje.
Mx

#207 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Mx »

Posto se drzava Srbija direktno mijesa u politiku, ekonomiju, pravno, vojno i sve ostalo u nezavisnu drzavu Bosnu i Hercegovinu, a zbog njihovog interesa da odvoje entitet RS i teritorijalno ga pripoje Srbiji. Doslo je vrijeme da se Bosanskohercegovacki politicari, stranke i gradjani pocnu direktno mijesati u politicke, ekonomske, pravne, vojne i sve ostalo u vezi nezavisne drzave Srbije. Trebaju se pokrenuti pitanja o izdvajanju Vojvodine, Sandzaka i Juga Srbije iz drzave Srbije tako da se malo izbalansiraju srpska svojatanja tudjih teritorija izvan drzave Srbije.
Radio Sarajevo

#208 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
PM72 wrote:
Pa što ne ideš u babovinu i ne živiš tamo ako ti je toliko važno? Imam i ja porodično mezarje u Trnovu, ali draži mi je normalan život danas, nego nekakva prošlost.
seln

#209 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by seln »

Radio Sarajevo wrote:
Point. wrote:Lako se odricati teritorija gdje ti nije babovina. Neki žive u sci fi svijetu da Federacija može ekonomski uništiti rs. Ko biva razlika je ko u Sjevernoj i Južnoj Koreji. Kakve nebuloze.
Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.
Oni i sada zive u paralelnoj stvarnosti i poznaju samo svoje istine, iako postoji internet i satelitska televizija, a bar neki od njih putuju svijetom.
Kad bi ih izolirao, Milorad bi ih ubijedio da zive u najboljoj drzavi na svijetu... partijski mediji (jer bi samo takvi postojali) bi ih ubjedjivali da su postali prvaci svijeta u fudbalu.
Radio Sarajevo

#210 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

seln wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Oni i sada zive u paralelnoj stvarnosti i poznaju samo svoje istine, iako postoji internet i satelitska televizija, a bar neki od njih putuju svijetom.
Kad bi ih izolirao, Milorad bi ih ubijedio da zive u najboljoj drzavi na svijetu... partijski mediji (jer bi samo takvi postojali) bi ih ubjedjivali da su postali prvaci svijeta u fudbalu.
Pa super, neka onda žive tako. Zašto bismo ih mi spašavali?
seln

#211 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by seln »

Radio Sarajevo wrote:
seln wrote:
Radio Sarajevo wrote: Pa hajde izračunaj budžete kantona, države i Federacije, i uporedi sa budžetom RS-a, pa ćeš vidjeti. Otkači ih s državne sise i plakaće kao djeca. Pored toga, istjeraj sve koji rade u privatnim firmama tako što ćeš im nametnuti radne dozvole i vize. Cijelo Istočno Sarajevo bi umrlo od gladi, a ne bi više ni turizma bilo, osim iz Srbije.
Pa super, neka onda žive tako. Zašto bismo ih mi spašavali?
Niti ih zelim spasiti.. ali mi ne pada na pamet da im kazem "halalolsun" za 49% teritorije.
Radio Sarajevo

#212 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

seln wrote:
Niti ih zelim spasiti.. ali mi ne pada na pamet da im kazem "halalolsun" za 49% teritorije.
A da li bi ginuo za tih 49%?
tandmand

#213 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by tandmand »

Radio Sarajevo wrote:
A šta ćemo sa Kiseljakom?
The 51st State

#214 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by The 51st State »

Radio Sarajevo wrote:
seln wrote:
za 49 ne bi ali za 20 bi.
Radio Sarajevo

#215 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

The 51st State wrote:
Radio Sarajevo wrote:
seln wrote:
za 49 ne bi ali za 20 bi.
Pa onda fino pušku u ruke, i kreni odmah.
Point.

#216 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Point. »

Radio Sarajevo wrote:
Pa što ne ideš u babovinu i ne živiš tamo ako ti je toliko važno? Imam i ja porodično mezarje u Trnovu, ali draži mi je normalan život danas, nego nekakva prošlost.
Što se ti ne vratiš u Sarajevo i od tamo ne pokreneš to pitanje? Kurac bi ovo pričao da si rođen na teritoriji koja je sada rs.
seln

#217 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by seln »

Radio Sarajevo wrote:
seln wrote:
Upitaj one s druge strane da li bi oni ginuli za tih 49%.
PM72

#218 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by PM72 »

Point. wrote:
PM72 wrote:
Mani me se sarkazma, kruha ti. Ti si za mirno razdruživanje i za halaliti pola države?
Ti bi mene opet u rov? A ti opet "tamo daleko"? E baš me briga za tuđim mezarjima.
Point.

#219 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Point. »

PM72 wrote:
Point. wrote:
PM72 wrote:
Ti bi mene opet u rov? A ti opet "tamo daleko"? E baš me briga za tuđim mezarjima.
Dobro je ba Rambo, niko ti nije rekao da bi ratovao. Nisi odgovorio na pitanje gore.
PM72

#220 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by PM72 »

Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
Radio Sarajevo

#221 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

Point. wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Što se ti ne vratiš u Sarajevo i od tamo ne pokreneš to pitanje? Kurac bi ovo pričao da si rođen na teritoriji koja je sada rs.
Kako znaš da nisam rođen na toj teritoriji? Jesam li nekad rekao gdje sam rođen?
Radio Sarajevo

#222 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

seln wrote:
Radio Sarajevo wrote:
seln wrote:
Upitaj one s druge strane da li bi oni ginuli za tih 49%.
Za njih znam da bi. Ali da li bi ti?
Radio Sarajevo

#223 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Radio Sarajevo »

PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
A vidiš, već sam dao pola familije za tu teritoriju, i shvatio sam da nije vrijedno. Dakle, milion kvadratnih kilometara mi nije vrijedno života moga oca, rođaka, rodica i ostalih koji su zijanili tokom rata da bi dinastija izetbegović ovako hajrovala.

Najgori mir je bolji od rata, i to će ti svako pametan reći. Kome se gine, bujrum, eno ima Sirija, Irak, itd. Samo ostavite nas koji ne želimo na miru.
PM72

#224 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by PM72 »

Radio Sarajevo wrote:
PM72 wrote:Vidim da te plaho briga šta će ti biti sa dedovinom i mezarovima.Moj ti je savjet,dedovinu unovči a mezarove prenesi na "sugurno" i šta te briga.Ionako se nećeš vratiti,ratovati za babovinu još manje a djeca ti neće dolaziti ni na odmorima.
A vidiš, već sam dao pola familije za tu teritoriju, i shvatio sam da nije vrijedno. Dakle, milion kvadratnih kilometara mi nije vrijedno života moga oca, rođaka, rodica i ostalih koji su zijanili tokom rata da bi dinastija izetbegović ovako hajrovala.

Najgori mir je bolji od rata, i to će ti svako pametan reći. Kome se gine, bujrum, eno ima Sirija, Irak, itd. Samo ostavite nas koji ne želimo na miru.
:thumbup:
Point.

#225 Re: Život u BiH bi bio bolji sa otcepljenjem RS-a?

Post by Point. »

Pričaš gluposti. Trese te neki gnjev i kivan si na sve i svašta, pogledaj to negdje kod nekog certifikovanog stručnjaka. Opet nisi odgovorio na pitanje ratniče, bi li prodao pola države?
Post Reply