Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
kakavdanakneiskustvu wrote:ovo se kao ne smije,jer je alija tu opsovan,koga jos ne smijes u takvom kontekstu spomenuti da ljudi znaju,ima li jos takvih osoba?
Sta se (ne)smije je jedna stvar, sta se ne bi trebalo je nesto sasvim drugo. Sta ne treba raditi pitaj roditelje. Objava takvih stvari bi se morala sankcionisati jer zbog istog (psovanja) zabranjivala i Farma (recimo). Djeci serviras mrvog Aliju sa Kovaca za dorucak i onda se cudis sta dobijes ...
smijesno je bilo gledati tudjmana na naslovnicama ferala u svim mogucim pozama,svu mogucu zajebanciju na njegov racun i nakon njegove smrti,neko spomene nekog aliju ,frka odmah,a ja demokratije
znači sutra neko ismijava Slobu, Mladića, Karadžića trebamo možda plakat? koja jebeno uvrnuta usporedba. [/quote]
to si ti tako skontao,ne znam vala kako
sto ti smeta psovanje nekog alije?
Zasto fetvu?
Probaj ti nekome spomenuti mrtve ovdje na forumu pa ces vidjeti gdje ces zavrsiti.
Ljudi zloupotrebljavaju demokratiju i pravo na slobodno izrazavanje.
Mozda bih i razumjeo da je napisao ''to je Alijina skola'' ''cemu ih je Alija sa Kovaca naucio'' '' Alijini pioniri u pokusaju''...pa bi onda svi to pokusavali da shvate na ovakav ili onakav nacin ali primitivna psovka koja nema veze sa vezom je namjerno ''prst u oko'' a mozda da se i promovise na ovaj nacin inace niko ne bi ni znao da ''umjetnik'' postoji.
Covjek kupi nagrade po francuskoj. Cuj niko ne bi znao
kakavdanakneiskustvu wrote:ovo se kao ne smije,jer je alija tu opsovan,koga jos ne smijes u takvom kontekstu spomenuti da ljudi znaju,ima li jos takvih osoba?
Sta se (ne)smije je jedna stvar, sta se ne bi trebalo je nesto sasvim drugo. Sta ne treba raditi pitaj roditelje. Objava takvih stvari bi se morala sankcionisati jer zbog istog (psovanja) zabranjivala i Farma (recimo). Djeci serviras mrvog Aliju sa Kovaca za dorucak i onda se cudis sta dobijes ...
smijesno je bilo gledati tudjmana na naslovnicama ferala u svim mogucim pozama,svu mogucu zajebanciju na njegov racun i nakon njegove smrti,neko spomene nekog aliju ,frka odmah,a ja demokratije
znaci Slobo, Franjo i Alija....
ko nas bre zavadi i ta prica[/quote]
a znaci alija ,kojeg god da je ovaj opsovao, mora biti izuzet od bilo kakve zajebancije na njegov racun,zasto?,je li samo alija,ko još?
Seyfo wrote:Poimanje humora i ironije je opcenito drukcije shvaceno na zapadu i u BiH. Narocito se to odnosi na vjeru; dok se katolicanstvo smije ismijavati i ne praviti od toga halabuku,kod nas se to ne bi smjelo ni pomisliti a kamoli reci. To se narocito vidi oko Charlie Hebdo slucaja,gdje ljudima nije jasno sta to oni i zasto ne bi smjeli,jer smiju sa svojima.
Ismijavanje drugih religija se zove ksenofobija i "moderno" je samo kad se radi o Islamu i muslimanima. Kad je su na meti Zidovi ili Izrael onda sankcije radikalne. Cak i kad se radi o slavnom Charlie Hebdo.
Ex-Charlie Hebdo cartoonist sues Jewish thinker who called him anti-Semitic (sloboda govora i to?)
MarlboroGold wrote:Nemoj Aliju... hoće odmah glavu da ti otkine. Ali zato Tita psuju na svakom koraku.
Ili treba psovati i jednog i drugog ili nijednog. Nema tu on je moj, onaj nije bio... za nekog je drugi bio Bog.
I jos su pjevali:
"Druze Tito kupicu ti Ficu,
A Mercedes Anti Pavelicu!"
kakavdanakneiskustvu wrote:a znaci alija ,kojeg god da je ovaj opsovao, mora biti izuzet od bilo kakve zajebancije na njegov racun,zasto?,je li samo alija,ko još?
nije vazno ime vec motiv... nadam se da ti je poznat?
Mislim da je ova karikatura upućena onima koji bez kočnica laju na rahmetli Aliju i državu za bilo koju negativnu pojavu koja se desi u društvu. Npr. Njima je kriv Alija što su dva policajca ubijena, a nisu im krivi četnici/hajduci koji su počinili taj teroristički akt.
Last edited by NeDirajSirotinju on 04/12/2018 21:44, edited 2 times in total.
svi oni koji su psovali i jos uvijek psuju Tita(a takvih je vjerujem 90% ovdje ukljucujuci i mene ) neka ne kukaju zbog Alije(koji god on bio, Merlinov komsija ili onaj pravi, Bakirov babo)
Seyfo wrote:Poimanje humora i ironije je opcenito drukcije shvaceno na zapadu i u BiH. Narocito se to odnosi na vjeru; dok se katolicanstvo smije ismijavati i ne praviti od toga halabuku,kod nas se to ne bi smjelo ni pomisliti a kamoli reci. To se narocito vidi oko Charlie Hebdo slucaja,gdje ljudima nije jasno sta to oni i zasto ne bi smjeli,jer smiju sa svojima.
NeDirajSirotinju wrote:Mislim da je ova karikatura upućena onima koji bez kočnica laju na rahmetli Aliju i državu za bilo koju negativnu pojavu koja se desi. Npr. Njima je kriv Alija što su dva policajca ubijena, a nisu im krivi četnici/hajduci koji su počinili taj teroristički akt.
Pa ko dozvoli cetniku da nakon rata ubija po gradu nego drzava
MarlboroGold wrote:Nemoj Aliju... hoće odmah glavu da ti otkine. Ali zato Tita psuju na svakom koraku.
Ili treba psovati i jednog i drugog ili nijednog. Nema tu on je moj, onaj nije bio... za nekog je drugi bio Bog.
Alija strajks agen hahahhahah sad ce banove djelit alija ojjjj da i to dozivim na forumu....sta se onda zgrozavate sta radi tv kantona sa ...svi ste dedini hahahhahaha