Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post Reply
Fudo387

#201 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Fudo387 »

hhaarree wrote:opcija da idemo u francusku, ali ti neces htjeti kao veliki patriota jbg :(
Pa do francuske ti je tezak put.
Za tebe skoro pa neizvodivo.
Moras biti pocesljan, okupan, namirisan, fino se ponasati, sto je tebi i slicnima nepojmljivo.
I nisi ti kriv, al’ takav te grah pao.
Rodio si se kakav si se rodio, jebiga,
Cekaj reinkarnaciju, u medjuvremenu, guslaj i jebi ovce u komsiliku.
Humljanin

#202 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Humljanin »

hhaarree wrote:ok meni se vise ne podjebava jer fakat ne znam ko je ozbiljan a ko samo glup. kontam mozda su fakat neki svasta u ratu prezivili pa ako je to slucaj ja se izvinjavam.

Na forumu su ti svi:
-preživili koncentracijske logore
-završili prestižne fakultete
-imaju uspješne firme sa min 15 zaposlenih
-zgodni su i jebači

Ne doživljavaj ništa ozbiljno, sve ti je ovo prdimahovina. :thumbup:

P.S. Fudimir je koliko sam upratio Trumpov glasač a ne Macronov :lol:
славянин

#203 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by славянин »

Fudo387 wrote:
hhaarree wrote:opcija da idemo u francusku, ali ti neces htjeti kao veliki patriota jbg :(
Pa do francuske ti je tezak put.
Za tebe skoro pa neizvodivo.
Moras biti pocesljan, okupan, namirisan, fino se ponasati, sto je tebi i slicnima nepojmljivo.
I nisi ti kriv, al’ takav te grah pao.
Rodio si se kakav si se rodio, jebiga,
Cekaj reinkarnaciju, u medjuvremenu, guslaj i jebi ovce u komsiliku.
Mon ami tranquile stresse pas :D
hhaarree

#204 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by hhaarree »

...
Last edited by hhaarree on 20/02/2022 11:29, edited 1 time in total.
Fudo387

#205 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Fudo387 »

hhaarree wrote:Pa sto ode ti takav fin okupan i nadasve psihicki stabilan? Sram te bilo ostavio bosnicu u rukama nas prljavih cetnika, ustasa i komunista :(
Bio mi cejf, a svirali time out.
hhaarree

#206 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by hhaarree »

...
Last edited by hhaarree on 20/02/2022 11:29, edited 1 time in total.
horkesh

#207 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by horkesh »

draganbl wrote:Stvarno ne kontam ni jednu ni drugu stranu.
Prvo, zastava Republike Srpske je zastava jednog od entiteta u sastavu države Bosne i Hercegovine. Dodik je izabran kao član predsjedništva iz Republike Srpske. Ako se nekome ne sviđa ta zastava, njegov problem.
Jedno peti put... Nije pitanje nesviđanja. Bosna i Hercegovina ima Zakon o zastavi, kojeg je Dodik prekršio.
draganbl wrote:Drugo, Dodik je već napravio neuporedivo veći skandal kada je u Banjaluci jednog dana poskidao zastave Bosne i Hercegovine. Dakle, nije problem što su Republika Srpska i njeni simboli prisutni u institucijama BiH, već je problem što BiH i državni simboli nisu prisutni u Banjaluci.
Ne znam ni da su bile zastave BiH u Banjaluci, osim tamo gdje moraju biti po Zakonu o zastavi.

Dodik je izbacio nebošnjake potpredsjednike RS-a iz svoje Palate, a oko zastava se odavno niko ne tangira previše.
Fudo387

#208 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:
hhaarree wrote:ok meni se vise ne podjebava jer fakat ne znam ko je ozbiljan a ko samo glup. kontam mozda su fakat neki svasta u ratu prezivili pa ako je to slucaj ja se izvinjavam.

Na forumu su ti svi:
-preživili koncentracijske logore
-završili prestižne fakultete
-imaju uspješne firme sa min 15 zaposlenih
-zgodni su i jebači

Ne doživljavaj ništa ozbiljno, sve ti je ovo prdimahovina. :thumbup:

P.S. Fudimir je koliko sam upratio Trumpov glasač a ne Macronov :lol:

Oooo europejac, kako ide mlacenje starih zena po Ljubuskom, onih sto im je cojek komsije spasavao?
tandmand

#209 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by tandmand »

salik79 wrote:Da se razumijemo, svi ovi iz "vodecih nacionalnih stranaka" su u pet deka i braca po kriminalu. Nikoga od njih ne interesuje narod kojeg navodno zastupaju, nego cisto vlastiti interesi, tj. pljacka. Izmedju sebe su bolji nego rodjena braca, a narodu/narodima se baca koska...Zaboli, ba, Mileta neka stvar za Srbima, Srbijom, RSom... Sutra, sto se njega tice, mogu svi pocrkati, samo nek je njemu dobro. Bas kao i Baketa, Covica,...

Samo se sjetim, odmah nakon rata, Federalnog parlamenta i onog dvojca Ivan Bender i Dzevad Mlaco. Covjek bi rek'o da ce se na sjednicama pobiti. A nakon sto se kamere ugase, u holu njih dvojica zajedno sjede, piju kahvu i sprdaju/klebere se... I tako svaki dan, kao najbolji (i bez kao) jarani. A narod misli - evo ga, sad ce zaratit...
Odličan primjer si naveo. Političari koji slijede tekovine genocida i UZPa su u službi stranaka, institucija i država, kojima je cilj konačno razgraničenje Srba i Hrvata, te realizacija stare parole "svi Srbi/Hrvati u jednoj državi". To im je posao, za to su plaćeni, u to vjeruju. To ne treba miješati sa njihovim emocijama, druženjima i prijateljstvima prema osobama druge etnije. Po meni, najveću grešku u pretpostavci čini dio Bošnjaka lijeve opcije, koji misle da se mi trebamo grliti, ljubiti, družiti sa dva druga naroda da bi država funkcionisala, kao nekad na osnovama bratstva i jedinstva. Politički projekti se ne grade na temeljima osobnih osjećaja pripadnika jednog naroda prema drugome. Ima Srba da imaju skoro familijarne odnose sa nekim od Bošnjaka i sve je u redu dok taj Mujo ne progovori nešto protiv RSa, jer Mujo ne smije pokazati da je političko biće, da je narod kojem pripada državotvoran. Sve dok se samo cuga i jede, ispod neke od srpskih zastava - u redu je.
draganbl

#210 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by draganbl »

horkesh wrote:
Prvo, zastava Republike Srpske je zastava jednog od entiteta u sastavu države Bosne i Hercegovine. Dodik je izabran kao član predsjedništva iz Republike Srpske. Ako se nekome ne sviđa ta zastava, njegov problem.
Jedno peti put... Nije pitanje nesviđanja. Bosna i Hercegovina ima Zakon o zastavi, kojeg je Dodik prekršio.
draganbl wrote:Drugo, Dodik je već napravio neuporedivo veći skandal kada je u Banjaluci jednog dana poskidao zastave Bosne i Hercegovine. Dakle, nije problem što su Republika Srpska i njeni simboli prisutni u institucijama BiH, već je problem što BiH i državni simboli nisu prisutni u Banjaluci.
Ne znam ni da su bile zastave BiH u Banjaluci, osim tamo gdje moraju biti po Zakonu o zastavi.

Dodik je izbacio nebošnjake potpredsjednike RS-a iz svoje Palate, a oko zastava se odavno niko ne tangira previše.
Da li je Dodik prekršio zakon ili ne, to je pitanje suda. Sve dok ne bude donesena pravosnažna sudska odluka, nije kriv sa pravnog aspekta. Sad je druga stvar što njegov postupak izaziva medijsku pažnju i reakciju mnogih, jer to doživljavaju kao provokaciju.
Da bude jasno, ja ne podržavam Dodikov potez, ali ponovo napominjem da je puno gore to što Bosne i Hercegovine nema u Banjaluci, nego to što Republike Srpske (i njenih simbola) ima u Sarajevu.
tandmand

#211 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by tandmand »

Vilajet_Bosna wrote:
tandmand wrote:Tako nakon pretprošlih izbora kada je Bakir, kao dobri djeda mraz djelio ministarstava i sve ono što je Čović nacrtao kao "minimum minimuma koji im pripada", u nekoj TV emisiji upitaše Šepića zašto su tako merhametli/mazlumetli a one reče kao:
- to je kao da djeci daš loptu da igraju, ne znači da si him dao igralište ...

Evo Dodik stavi zastavu RS na igralište. Ko god sa strane pogleda a nije upućen smatrat će da je igralište vlasništvu neke srpske države, institucije, SPCa ... šta li već.

slabo je to sve. ništa dok kakav Jeremija, Amfilohije ili Artemije kandilom na nakadi zidove presjedništva, cvilit će se o ugroženosti nejači.
i to je slabo. Treba Dodik u i na Predsjedništvo staviti veliki krst, pa da vidimo gdje su granice; ne njegove nego probosanske.
CPT

#212 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by CPT »

draganbl wrote:
horkesh wrote:

Da li je Dodik prekršio zakon ili ne, to je pitanje suda. Sve dok ne bude donesena pravosnažna sudska odluka, nije kriv sa pravnog aspekta. Sad je druga stvar što njegov postupak izaziva medijsku pažnju i reakciju mnogih, jer to doživljavaju kao provokaciju.
Da bude jasno, ja ne podržavam Dodikov potez, ali ponovo napominjem da je puno gore to što Bosne i Hercegovine nema u Banjaluci, nego to što Republike Srpske (i njenih simbola) ima u Sarajevu.
Nema pravosnazne odkluke da je Hitler kriv sto znaci da nije kriv, jel tako. Pravila su sasvim jasna i on je ta pravila prekrsio. Pravila nisu neka misterija. Drzave se ne moze porediti se entitetom te drzave. Nema BiH i "RS". BiH nema u BL jer je neko devedesetih, UZP i to.... "RS" i ne treba biti u Sarajevu. Normalizacija "RS" je nesto najgore sto se moze desiti BiH i narodima BiH.
CPT

#213 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by CPT »

Jer je nekim misterij:

ZAKON O ZASTAVI BOSNE I HERCEGOVINE
Član 1.
http://www.mvp.gov.ba/dobro_dosli_u_bih ... a/?id=7254

Član 5.

Zastava Bosne i Hercegovine se zvanično istiće na nivou države Bosne i Hercegovine na slijedeći način:

na svim zgradama Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Vijeca ministara i njegova tri ministarstva, Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, Stalnog komiteta za vojna pitanja, Komisije za ljudska prava, Centralne banke i Stalne izborne komisije nakon njenog formiranja, kao i na bilo kojoj drugoj zgradi zajednickih institucija ili institucije kojom upravljaju zajednicke institucije ili koja je odgovorna zajednic kim institucijama;

na svim zgradama diplomatskokonzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine;

prilikom sluzbenog odlaska clanova Predsjedništva Bosne i Hercegovine u inostranstvo i njihovog povratka iz inostranstva u Bosnu i Hercegovinu;

na sluzbenim prevoznim sredstvima koja koriste clanovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine;

prilikom svih zvanicnih medunarodnih posjeta, takmicenja i drugih skupova (politickih, naucnih, kulturnoumjetnic kih, sportskih i drugih) na kojima Bosna i Hercegovina ucestvuje ili je predstavljena;

na granicnim prelazima Bosne i Hercegovine.
U svim slucajevima iz prethodnog stava, druge zastave iz Bosne i Hercegovine nece se isticati zajedno sa zastavom Bosne i Hercegovine.

Zvanicno isticanje zastave u entitetima i nezvanicna upotreba zastave regulisace se posebnim zakonom.
славянин

#214 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by славянин »

tandmand wrote:
Vilajet_Bosna wrote:
tandmand wrote:Tako nakon pretprošlih izbora kada je Bakir, kao dobri djeda mraz djelio ministarstava i sve ono što je Čović nacrtao kao "minimum minimuma koji im pripada", u nekoj TV emisiji upitaše Šepića zašto su tako merhametli/mazlumetli a one reče kao:
- to je kao da djeci daš loptu da igraju, ne znači da si him dao igralište ...

Evo Dodik stavi zastavu RS na igralište. Ko god sa strane pogleda a nije upućen smatrat će da je igralište vlasništvu neke srpske države, institucije, SPCa ... šta li već.

slabo je to sve. ništa dok kakav Jeremija, Amfilohije ili Artemije kandilom na nakadi zidove presjedništva, cvilit će se o ugroženosti nejači.
i to je slabo. Treba Dodik u i na Predsjedništvo staviti veliki krst, pa da vidimo gdje su granice; ne njegove nego probosanske.
A pitanje za vas dvojicu sa viskom brade - dali bi bilo oh staviti kakvu levhu na predsjednistvo ?
Humljanin

#215 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Humljanin »

Fudo387 wrote: Oooo europejac, kako ide mlacenje starih zena po Ljubuskom, onih sto im je cojek komsije spasavao?
Ooo izgubljeni slučaju iz dijaspore! :thumbup:
Žao mi je, ne bih znao o čemu bulazniš.
Ali vjerujem da se ti razumiješ u tu tematiku, pa nam slobodno ovdje istresi svoje šovinističke frustracije koje nakupljaš u jadnoj i čemernoj ameriki :bih:
General War

#216 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by General War »

draganbl wrote:
horkesh wrote:

Pa ko je kriv za to, i sta predlazes?
Maraschino

#217 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Maraschino »

na svim zgradama diplomatskokonzularnih predstavništava Bosne i Hercegovine;
taman konju ideja da na zgrade ambasada istakne onu trulju iz brloga jer je i to sastavni dio bih.
BarbaDue

#218 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by BarbaDue »

insomnia78 wrote:Eo i Smaje. Najjaci su ovi sa “muslimanskim” nikovima
Čovjeku možda ime Smajo, to neki problem!?

P.S. ne kaže se "Smaje" :wink:
Fudo387

#219 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:
Fudo387 wrote: Oooo europejac, kako ide mlacenje starih zena po Ljubuskom, onih sto im je cojek komsije spasavao?
Ali vjerujem da se ti razumiješ u tu tematiku, pa nam slobodno ovdje istresi svoje šovinističke frustracije koje nakupljaš u jadnoj i čemernoj ameriki :bih:
Znam da nemas pojma, citaj, pravis se budala kao i obicno. Zamisli, hercegovacki kamenjar nekom spocitava sovinizam americki?
Pa jebem ti tetku nenormalnu. :lol:
Humljanin

#220 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Humljanin »

Fudo387 wrote:
Humljanin wrote:
Znam da nemas pojma, citaj, pravis se budala kao i obicno. Zamisli, hercegovacki kamenjar nekom spocitava sovinizam americki?
Pa jebem ti tetku nenormalnu. :lol:

Idi liječi se :wink:
Fudo387

#221 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:

Bas ces mi ti iz te kolektivne ludara reci da se lijecim?
Ozbiljno?
Humljanin

#222 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Humljanin »

Fudo387 wrote:
Humljanin wrote:

Ozbiljno?

Morao ti je i to netko reći. Drugima bilo žao pa ću ja :wink:

btw kakva kolektivna ludara? Opet neke predrasude i šovinizam? :kiss:
BarbaDue

#223 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by BarbaDue »

Fudo387 wrote:
Humljanin wrote:

Ozbiljno?
ovo je očit primjer kako bosanac čim pređe granicu izgubi vezu sa stvarnošću u kojoj je i on do skora prao svoje prljave noge.
Fudo387

#224 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by Fudo387 »

Humljanin wrote:
Fudo387 wrote:
Humljanin wrote:

Ozbiljno?

Morao ti je i to netko reći. Drugima bilo žao pa ću ja :wink:

btw kakva kolektivna ludara? Opet neke predrasude i šovinizam? :kiss:
Pa da, ti si uracunljiv, poredas sest stolica i sabere vas se citav stadion tako uracunljivih da okorjelim zlikovcima pjevusite...ssuuuuudeeeee miiiiii.
A jebem vas uracinljive, jeste uracunljivi.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#225 Re: Zastava RS-a u predsjednistvu BiH

Post by konektovan »

Citam komentare onih zadojenih po društvenim mrezama, cojek za 7000 KM uze sljedece izbore za srpskog clana predjedništva hladno. Treci dan na poslu i odradio vec predizbornu kampanju za malo love.
Post Reply