Aliexpress- all about

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Mehemed
Vozim: automobil

#201 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

deny_s wrote:Mafija je to..
Preko ebaya uzeo hard disk..kaže kinez u opisu artikla, disk je nov novcat
Kad je došo u baznia,vidim da je sastavljan iz dijelova..
Kontaktiram ga,kaže lik hladno,morel li da mi vrati 50% od vrijednosti..
More,reko kako ne more,hebem ti kineskinju
Imao istu situaciju, prijatelju naručio externi hard disk(nisam ga uspio ubijediti da plati više i da ga kupi u BiH sa garancijom) i stigao polovan sa preko 1000 radnih sati, a pisalo nov. Radio nekoliko minuta i onda totalno prestao sa radom. Na kraju ga morao vraćati nazad da bi dobio povrat novca, i jedva sam uspio da dobijem pare za poštarinu jer je njegova krivica što je poslao nešto što je drukčije od opisa oglasa.
betametazon

#202 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

Jedno tehnicko pitanje, da li se na izrazenu cijenu proizvoda (u mom slucaju mobitel od oko 170 KM) zaracunavaju jos kakvi troskovi, npr carina, lokalna posta i sl? Tamo je je navedeno da je shipping besplatan, da li mogu ocekivati jos kakvih troskova?
nlt

#203 Re: Aliexpress- all about

Post by nlt »

betametazon wrote:Jedno tehnicko pitanje, da li se na izrazenu cijenu proizvoda (u mom slucaju mobitel od oko 170 KM) zaracunavaju jos kakvi troskovi, npr carina, lokalna posta i sl? Tamo je je navedeno da je shipping besplatan, da li mogu ocekivati jos kakvih troskova?
To je to. Do 300 KM nema dodatnih troškova, osim poštarine naravno.
A da uzet će ti 3.5 KM naši
nlt

#204 Re: Aliexpress- all about

Post by nlt »

deny_s wrote:
Mehemed wrote:Probaš dokazati izvodom(listom transakcija) iz banke.
Morati ću tako..
Problem po meni je ovaj izvod što dobijem u banci..
Ono piše ko je skino lovu,koliko je skino (u KM),datum,i nekakvi brojevi pod nekakvim Ček/Slip..
Ne znam,mislim da ni ovi u banci ne znaju šta su mi dali a kamoli da zna aliexpres
Ja kad sam naručio mobitel, desi se neki sjeb i piše ono tamo closed bla bla bla...
A pare uredno skinute. Ali vratili su nakon tačno 3 dana, obratio sam se odmah direktno aliexpressu, kažu: dont worry, your money is safe. I tako je i bilo.
Cool
betametazon

#205 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

nlt wrote:
betametazon wrote:Jedno tehnicko pitanje, da li se na izrazenu cijenu proizvoda (u mom slucaju mobitel od oko 170 KM) zaracunavaju jos kakvi troskovi, npr carina, lokalna posta i sl? Tamo je je navedeno da je shipping besplatan, da li mogu ocekivati jos kakvih troskova?

E ziv i zdrav bio.
Naravno pod uslovom da mi stigne uopste, budemo vidjeli :D
nlt

#206 Re: Aliexpress- all about

Post by nlt »

betametazon wrote:
nlt wrote:

E ziv i zdrav bio.
Naravno pod uslovom da mi stigne uopste, budemo vidjeli :D
Meni je stiglo. Cijena 299,6x. Nisu ništa tražili, samo naplatili te 3.5 KM
strucnjakdemagog

#207 Re: Aliexpress- all about

Post by strucnjakdemagog »

Na 170 KM ti možda neće ni otvarat pošiljku tako da ćeš uštedjeti i tih 3,50 ali će ti zato uzeti naša pošta 1,80 KM.
deny_s

#208 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

nlt wrote:
deny_s wrote:
Mehemed wrote:Probaš dokazati izvodom(listom transakcija) iz banke.
Morati ću tako..
Problem po meni je ovaj izvod što dobijem u banci..
Ono piše ko je skino lovu,koliko je skino (u KM),datum,i nekakvi brojevi pod nekakvim Ček/Slip..
Ne znam,mislim da ni ovi u banci ne znaju šta su mi dali a kamoli da zna aliexpres
Ja kad sam naručio mobitel, desi se neki sjeb i piše ono tamo closed bla bla bla...
A pare uredno skinute. Ali vratili su nakon tačno 3 dana, obratio sam se odmah direktno aliexpressu, kažu: dont worry, your money is safe. I tako je i bilo.
Cool
Kod mene je problem što mi zadnjeg naručenog artikla uopšte nema u my order..
Kad sam naručio,bio je u my order a ja budala ne napravi screenshot...drugi dan ga nestalo iz my order
Reci mi kako si ih kontaktirao..meni se ubaci nekakav chat sa nekom evom..ima da osjediš dok skonta šta hoćeš..imam osjećaj da se zeza sa mnom
nlt

#209 Re: Aliexpress- all about

Post by nlt »

Ja kad sam naručio mobitel, desi se neki sjeb i piše
Kad sam naručio,bio je u my order a ja budala ne napravi screenshot...drugi dan ga nestalo iz my order
Reci mi kako si ih kontaktirao..meni se ubaci nekakav chat sa nekom evom..ima da osjediš dok skonta šta hoćeš..imam osjećaj da se zeza sa mnom
Preko onog chat-a, prvo dobijaš neke robotske odgovore... Onda sam nešto pritiskao da bi na kraju nakon 2-3 minute mi se javila neka osoba. Ima onih opcija koliko hoćeš.. Ne sjećam se gdje sam tačno našao taj chat, valjda ono lijevo što bude... Tipa: contact us ili tako nešto...
Humljanin

#210 Re: Aliexpress- all about

Post by Humljanin »

U mene 40 dana vec nema tracking broja. Prodavac kaze da je poslao, ali nema posiljke na mapi. Otvorio dispute, al dzaba, nista se ne desava. Prodavac ne odgovara na poruke i pravi se mahnit.

Zna li iko kako kontaktirati žive ljude u podrsci Aliexpressa s obzirom da su me sa disputeom lagano odhebali uz obrazlozenje da nije isteklo 60 dana?

Neznam stvarno sta da radim, a ne ceka mi se jos 20 dana da bi tek onda dobio mogucnost refunda.
Dotad mi moze doci posiljka ako je opet narucim.
deny_s

#211 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Humljanin wrote:U mene 40 dana vec nema tracking broja. Prodavac kaze da je poslao, ali nema posiljke na mapi. Otvorio dispute, al dzaba, nista se ne desava. Prodavac ne odgovara na poruke i pravi se mahnit.

Zna li iko kako kontaktirati žive ljude u podrsci Aliexpressa s obzirom da su me sa disputeom lagano odhebali uz obrazlozenje da nije isteklo 60 dana?

Neznam stvarno sta da radim, a ne ceka mi se jos 20 dana da bi tek onda dobio mogucnost refunda.
Kinezi su to,nije to bh telekom da ih zaposle jedno 1000 samo za chat :D
Humljanin

#212 Re: Aliexpress- all about

Post by Humljanin »

deny_s wrote:
Humljanin wrote:U mene 40 dana vec nema tracking broja. Prodavac kaze da je poslao, ali nema posiljke na mapi. Otvorio dispute, al dzaba, nista se ne desava. Prodavac ne odgovara na poruke i pravi se mahnit.

Milijarda ih je jebemu, ako oni nemogu od toga 1000 zaposlit e jebat ga :lol:
deny_s

#213 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

nlt wrote:
Preko onog chat-a, prvo dobijaš neke robotske odgovore... Onda sam nešto pritiskao da bi na kraju nakon 2-3 minute mi se javila neka osoba. Ima onih opcija koliko hoćeš.. Ne sjećam se gdje sam tačno našao taj chat, valjda ono lijevo što bude... Tipa: contact us ili tako nešto...
Ne mogu da nađem to lijevo,ja idem na help/customer service i uvijek me baci na chat sa onom evom..
Uglavnom,možda i ne moram na chat sa evom...pojavila se naruđžba u my order..status closed :cry: ali dobro je,makar je tu
deny_s

#214 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Humljanin wrote:
deny_s wrote:

Milijarda ih je jebemu, ako oni nemogu od toga 1000 zaposlit e jebat ga :lol:
Nemaju oni baketa da zapošljava :lol: :lol:
nlt

#215 Re: Aliexpress- all about

Post by nlt »

deny_s wrote:
nlt wrote:
Ne mogu da nađem to lijevo,ja idem na help/customer service i uvijek me baci na chat sa onom evom..
Uglavnom,možda i ne moram na chat sa evom...pojavila se naruđžba u my order..status closed :cry: ali dobro je,makar je tu
Za tri dana su pare onda na računu. Mada se može i razvući ali doći će pare sigurno
deny_s

#216 Re: Aliexpress- all about

Post by deny_s »

Trebale bi
Najgore mi je što sad moram to ponovo naručivati,imao i nekakav kupon,ode i to
valjuga

#217 Re: Aliexpress- all about

Post by valjuga »

strucnjakdemagog wrote:Na 170 KM ti možda neće ni otvarat pošiljku tako da ćeš uštedjeti i tih 3,50 ali će ti zato uzeti naša pošta 1,80 KM.
Ne uzima pošta te 1.80 BAM ako pošiljka ima broj za praćenje a ova će vjerovatno imat.
Znači da će njemu najvjerovatnije biti ili 3.5 BAM ili ništa :-D
Mehemed

#218 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

Nije vjerovatno, već će sigurno imati registrovani tracking, sve preko 100KM imaju registrovani tracking, a većina od 50-100KM.
betametazon

#219 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

valjuga wrote:
strucnjakdemagog wrote:Na 170 KM ti možda neće ni otvarat pošiljku tako da ćeš uštedjeti i tih 3,50 ali će ti zato uzeti naša pošta 1,80 KM.
Ne uzima pošta te 1.80 BAM ako pošiljka ima broj za praćenje a ova će vjerovatno imat.
Znači da će njemu najvjerovatnije biti ili 3.5 BAM ili ništa :-D
Ma eto, nije frka 3.50 ili 1.80 ili i oboje, opet je cijena telefona dobra, mislio sam da me ne zakolje nesto 40, 50, 100 KM na nekakvoj carini ili sta ti znam :D
Papucarec

#220 Re: Aliexpress- all about

Post by Papucarec »

Dosao sat iz kine za 8 dana, isao preko Turkey Post. Nije isao na carinu...
betametazon

#221 Re: Aliexpress- all about

Post by betametazon »

Papucarec wrote:Dosao sat iz kine za 8 dana, isao preko Turkey Post. Nije isao na carinu...
Brzo ti je doslo, meni nije jos isporuceno :)
amar1994

#222 Re: Aliexpress- all about

Post by amar1994 »

sta odabrati od ponudjenog? :zoka:

Image
Mehemed

#223 Re: Aliexpress- all about

Post by Mehemed »

Ako ti se isplati četvrto definitivno, China Post Registered Air Mail
shandrprcSA

#224 Re: Aliexpress- all about

Post by shandrprcSA »

narucio nekakav nosac za tel u autu 12.06. i danas kliknem na artikl kad pise :D
Sorry, this page is unavailable, but check out our other pages that are just as great.
Sorry, the page you requested can not be found:(
kliknem na radnju u detaljima, kad tamo :D
sta sad? :D

TN S00000013717343 :skoljka:
Papucarec

#225 Re: Aliexpress- all about

Post by Papucarec »

shandrprcSA wrote:narucio nekakav nosac za tel u autu 12.06. i danas kliknem na artikl kad pise :D
Sorry, this page is unavailable, but check out our other pages that are just as great.
kliknem na radnju u detaljima, kad tamo :D
sta sad? :D

TN S00000013717343 :skoljka:
Upises taj broj na https://postal.ninja i dobit ces podatke kako je isao paket i tu mozes vidjet svoj TN koji mozes vidjet na 17track.net. Ostalo ti ne znam... :D
Post Reply