Fino pise NL tj.Nederland ili Holandija ,gdje si ti prepoznao americki paketnormala brate wrote:luckylaka wrote:ne trebas citati gledaj na fox sport 4(NL) i vidjeces desavanja van stadionafixator wrote:evo citam trenutno je obracun ispred stadiona
policija vs. riverovi navijaci
Mi smo u državi zvanoj BiH nemamo mi tvoje američke pakete
Copa Libertadores
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- luckylaka
#201 Re: Copa Libertadores
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#202 Re: Copa Libertadores
Nije Nederland nego Netherlands, ovim si uvrijedio moje nizozemske korijene, a to ne mogu da oprostim lako. A ja pričam samo engleski, Dutch ne priznajem.
- luckylaka
#203 Re: Copa Libertadores
Moze biti i ovako ne bitno razumijemo se al ne lupamo,nije tema .Bar ne bacamo bombeVelkoski wrote:Nije Nederland nego Netherlands, ovim si uvrijedio moje nizozemske korijene, a to ne mogu da oprostim lako. A ja pričam samo engleski, Dutch ne priznajem.
države koja se zove Nizozemska, što je doslovan prevod njihove reči "Nederland".
- Šveđanin
#204 Re: Copa Libertadores
Gledao Boca Juniors - River Plate prosle godine uzivo na Bomboneri.
Karte se ne prodaju, jer je clanova kluba mnogo vise nego karata, tako da je legalno nemoguce uci na stadion. Dosta stranaca zeli, pravi biznis se napravio, tako da funkcionise na nacin:
- bila fejsbuk grupa gdje clanovi kluba iznajmljuju njihove clanske karte, mi smo 2 godine cekali, nasli provjerenog covjeka, platili kauciju unaprijed - najam kartice da udjes na mec je 250 dolara i prijava 2 godine unaprijed, sve pod pseudonimima jer lokalni navijaci mrze ljude koji tako zaradjuju i generalno mrze strance na stadionu. TV program u vezi utakmice krece dan ranije i traje dan kasnije, bez prestanka, 24h idu izvjestaji.
- 8 sati prije pocetka utakmice se prilazi stadionu, mi iz Evrope i Argentinci sa karticama, prvi prsten obezbjedjenja samo pretresanje, odmah skontaju da smo stranci i nece da nas puste dok ih ne pocastimo, to odrade ovi Argentinci i poslije nam naplate, 50 dolara mora da se da obezbjedjenju po osobi
- drugi prsten pred stadionom, morali dati karticu, odmah vide nisi ti to na slici i njima moras platiti 100 dolara
- ulazimo na stadion, nigdje nikakve policije, u sektor gdje su najljuci navijaci, svi te cudno gledaju, jer smo visoki i svijetle puti, dosta odudaramo. Droga se slobodno okolo prodaje, kupili su djecije lutke, obukli im dresove Rivera i zapalili ih
- na stadionu svi uvijek dolaze na ista mjesta, znaju se medjusobno i argentinci nas vode na dio stadiona gdje ce biti stranci i gdje je sve bezbjedno
Dobar fudbal, ziva utakmica, Boka izgubila 3:1. Nakon utakmice su izbili neredi ispred stadiona, rulja je krenula rusiti sve redom i stisalo se tek ujutro.
5-6 sati nakon utakmice, navijaci Boke su i dalje cekali ispred VIP izlaza kada ce krenuti igraci kuci, da zaustave auta da pricaju sa njima.
Sve u svemu ko je avanturista i ima viska para mogao bi otici, ja vise nikad. Bosna je pojam za Argentinu. Jednostavno toliko je situacija u Argentini jadna, veliki kriminal, toliko su velike razlike medju ljudima, da ljudski zivot ima vrlo nisku cijenu.
Generalno ljudi koji se skupljaju na stadionu, a pogotovo ultrasi su teski zivotni luzeri. Lopovi, ubice, narko dileri, psihicki poremeceni ljudi.... toga najvise ima. Normalnog svijeta u Argentini ima ali oni ne dolaze na ovakve utakmice.
Sta hocu da kazem, upitna mi je ljubav prema klubu kod velikog broja njih. Imam osjecaj da ovaj derbi koriste za lijecenje nekih vlastitih zivotnih frustracija i poraza.
PS: Nasih komsija Hrvata u Argentini ima dosta, vecinom spadaju u vise klase drustva i samim time navijaju za River.
Danas se to sve izmjesalo, ko za koga navija, ali pravilo i dalje glasi: svih ima na svim stranama, ali obrazovani, situirani i bogati ljudi iskljucivo za River.
Karte se ne prodaju, jer je clanova kluba mnogo vise nego karata, tako da je legalno nemoguce uci na stadion. Dosta stranaca zeli, pravi biznis se napravio, tako da funkcionise na nacin:
- bila fejsbuk grupa gdje clanovi kluba iznajmljuju njihove clanske karte, mi smo 2 godine cekali, nasli provjerenog covjeka, platili kauciju unaprijed - najam kartice da udjes na mec je 250 dolara i prijava 2 godine unaprijed, sve pod pseudonimima jer lokalni navijaci mrze ljude koji tako zaradjuju i generalno mrze strance na stadionu. TV program u vezi utakmice krece dan ranije i traje dan kasnije, bez prestanka, 24h idu izvjestaji.
- 8 sati prije pocetka utakmice se prilazi stadionu, mi iz Evrope i Argentinci sa karticama, prvi prsten obezbjedjenja samo pretresanje, odmah skontaju da smo stranci i nece da nas puste dok ih ne pocastimo, to odrade ovi Argentinci i poslije nam naplate, 50 dolara mora da se da obezbjedjenju po osobi
- drugi prsten pred stadionom, morali dati karticu, odmah vide nisi ti to na slici i njima moras platiti 100 dolara
- ulazimo na stadion, nigdje nikakve policije, u sektor gdje su najljuci navijaci, svi te cudno gledaju, jer smo visoki i svijetle puti, dosta odudaramo. Droga se slobodno okolo prodaje, kupili su djecije lutke, obukli im dresove Rivera i zapalili ih
- na stadionu svi uvijek dolaze na ista mjesta, znaju se medjusobno i argentinci nas vode na dio stadiona gdje ce biti stranci i gdje je sve bezbjedno
Dobar fudbal, ziva utakmica, Boka izgubila 3:1. Nakon utakmice su izbili neredi ispred stadiona, rulja je krenula rusiti sve redom i stisalo se tek ujutro.
5-6 sati nakon utakmice, navijaci Boke su i dalje cekali ispred VIP izlaza kada ce krenuti igraci kuci, da zaustave auta da pricaju sa njima.
Sve u svemu ko je avanturista i ima viska para mogao bi otici, ja vise nikad. Bosna je pojam za Argentinu. Jednostavno toliko je situacija u Argentini jadna, veliki kriminal, toliko su velike razlike medju ljudima, da ljudski zivot ima vrlo nisku cijenu.
Generalno ljudi koji se skupljaju na stadionu, a pogotovo ultrasi su teski zivotni luzeri. Lopovi, ubice, narko dileri, psihicki poremeceni ljudi.... toga najvise ima. Normalnog svijeta u Argentini ima ali oni ne dolaze na ovakve utakmice.
Sta hocu da kazem, upitna mi je ljubav prema klubu kod velikog broja njih. Imam osjecaj da ovaj derbi koriste za lijecenje nekih vlastitih zivotnih frustracija i poraza.
PS: Nasih komsija Hrvata u Argentini ima dosta, vecinom spadaju u vise klase drustva i samim time navijaju za River.
Danas se to sve izmjesalo, ko za koga navija, ali pravilo i dalje glasi: svih ima na svim stranama, ali obrazovani, situirani i bogati ljudi iskljucivo za River.
- AmiĐa_Idriz
#205 Re: Copa Libertadores
Lijep post 
A i nema te odavno ne navraćaš
A i nema te odavno ne navraćaš
-
normala brate
#206 Re: Copa Libertadores
Šveđanin wrote:Gledao Boca Juniors - River Plate prosle godine uzivo na Bomboneri.
Kod njih nema subkulture zvane ultrasi ima naravno navijaca koji su za tuču s policijom i standardno navijanje, a ima mnogo onih kojima nije problem izvaditi kalaš i na autoputu rešetati po protivnickom busu.Što se znalo desiti u Argentinim dok je u Brazilu to više manje česta pojava.
Tako da oni nisu ultrasi niti sami sebe zovu tako.
-
°u°
#207 Re: Copa Libertadores
Pitanje je i koliko se može kontrolisati let tolike kamenčuge, gdje će pasti, koga će pogodit isl? Može idiot i nekog svog ojadit. Ali čini mi se da ga i zato zaboli, on je ispao junak jer je bacio kamenLogovan wrote:Čuj mogao si nekoga ubiti, pa htio je nekoga ubiti.Nadzorna_ploca wrote:Ali pazi ovog bolida sto kamencugom razbija ovaj prozor sa 50 metara..pa mogao si nekoga svoga pogoditi i ubiti idiote. Ovo se vidjalo jos samo u Listici nesretnoj. Pacijenti.
Ali ovaj debilizam Fife i druge bagre da se utakmica odigra
- fosna2014
#208 Re: Copa Libertadores
Boca podnijela zahtijev juznoamerickom savezu da se odgodi utakmica.
- avetinja
#209 Re: Copa Libertadores
Taman imaju tri i po sata da se sve lijepo dogovore.
-
normala brate
#210 Re: Copa Libertadores
Držat ih u svlacionici i onda kese na glave i terenavetinja wrote:![]()
Taman imaju tri i po sata da se sve lijepo dogovore.
- avetinja
#211 Re: Copa Libertadores
Reći im da navijači hoće da dođu i popričaju sa njima. Sami će tražiti izlaz. 
-
normala brate
#212 Re: Copa Libertadores
Uz specijalce i obicnu policiju sad osiguravaju i prave prave specijalne snage..avetinja wrote:Reći im da navijači hoće da dođu i popričaju sa njima. Sami će tražiti izlaz.
hahaha
- fosna2014
#213 Re: Copa Libertadores
Utakmica otkazana. Igrace se najvjerovatnije 8. decembra.
Ceka se oficijelna potvrda.
-
normala brate
#214 Re: Copa Libertadores
Draž otišla u 3 picke materinefosna2014 wrote:Utakmica otkazana. Igrace se najvjerovatnije 8. decembra.
- avetinja
#215 Re: Copa Libertadores
Trebaju igrati pred praznim tribinama. Ne jedan nego nekoliko derbija u nizu. Valjda će onda shvatiti kako se trebaju ponašati. Ne razumijem narod koji je toliko vezan za fudbalski klub u smislu da bi ubio ili bio ubijen zbog njega. Jedan od razloga zbog takve situacije je siromaštvo. Stanovništvo se u oskudici okreće bilo kakvim pozitivnim stvarima, u ovo slučaju fudbalu. Nastoje svoje neostvarene ambicije nadopuniti kroz uspjehe kluba. Vjerovatno ima i drugih razloga, tipa prodaja droge i dobra zarada na onima koji se žele "ludo" provesti.
-
normala brate
#216 Re: Copa Libertadores
avetinja wrote:Trebaju igrati pred praznim tribinama. Ne jedan nego nekoliko derbija u nizu. Valjda će onda shvatiti kako se trebaju ponašati. Ne razumijem narod koji je toliko vezan za fudbalski klub u smislu da bi ubio ili bio ubijen zbog njega. Jedan od razloga zbog takve situacije je siromaštvo. Stanovništvo se u oskudici okreće bilo kakvim pozitivnim stvarima, u ovo slučaju fudbalu. Nastoje svoje neostvarene ambicije nadopuniti kroz uspjehe kluba. Vjerovatno ima i drugih razloga, tipa prodaja droge i dobra zarada na onima koji se žele "ludo" provesti.
Ma ima uvijek likova koji unesu travu pa prodaju nije to droga.
Što se tice toga da ne mozes razumjeti pa zamisli da Sarajevo i Željo igraju finale lige prvaka i šta bi bilo.
- avetinja
#217 Re: Copa Libertadores
Kakva trava, hića.normala brate wrote:avetinja wrote:Trebaju igrati pred praznim tribinama. Ne jedan nego nekoliko derbija u nizu. Valjda će onda shvatiti kako se trebaju ponašati. Ne razumijem narod koji je toliko vezan za fudbalski klub u smislu da bi ubio ili bio ubijen zbog njega. Jedan od razloga zbog takve situacije je siromaštvo. Stanovništvo se u oskudici okreće bilo kakvim pozitivnim stvarima, u ovo slučaju fudbalu. Nastoje svoje neostvarene ambicije nadopuniti kroz uspjehe kluba. Vjerovatno ima i drugih razloga, tipa prodaja droge i dobra zarada na onima koji se žele "ludo" provesti.
Ma ima uvijek likova koji unesu travu pa prodaju nije to droga.
Što se tice toga da ne mozes razumjeti pa zamisli da Sarajevo i Željo igraju finale lige prvaka i šta bi bilo.
Lično se ne bih puno nasekirao, jer ne možemo meda.
Šta da ti kažem, ako se masa ne zna ponašati, onda će gledati utakmicu preko TV-a.
- AmiĐa_Idriz
#218 Re: Copa Libertadores
A bome, koliko znam u ovakvim situacijama se autobus gostujućih igrača kreće skroz okolo kroz desete neke blokove a nek drito kroz masu protivničkih navijača

Doduše i Skauzeri su zajebali to
Doduše i Skauzeri su zajebali to
- Romanista 101%
#219 Re: Copa Libertadores
Taman da gledam derby della Lanterna
- Jack Be Nimble
#220 Re: Copa Libertadores
Odigrati na neutralnom terenu, tipa peru. Ili uraditi sto su turci izveli i samo zene i djeca do 13 mogu uci.
- Logovan
#221 Re: Copa Libertadores
Ma ovo se neće nikad ni odigrati.

-
Mustang1
#222 Re: Copa Libertadores
Odigrat ce se do pocetka svjetskog, tek tada bi skandal bio da ne odigraju do pocetka toga
Mozda su zato Infantino i ostali prijetili suspenzijom jer bi sada i to moglo doci u pitanje
- studeni76
#223 Re: Copa Libertadores
Ma neka ih pošalju gore na sjever u Kolumbiju ili Venecuelu pa neka se krve sa onim banditima! Ovo je svakako postalo degutantno 
- avetinja
#224 Re: Copa Libertadores
U Sjevernu Koreju. Neka i navijačima omoguće dolazak. Garantujem da se neće ponašati kao divljaci.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#225 Re: Copa Libertadores
Kazu da se od iduće sezone finale igra na neutralnom terenu i samo jedna utakmica, kao i LP.
Hm, to ce biti zanimljivo
Hm, to ce biti zanimljivo