Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#201 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Nisam zaboravila. Kladare su ubačene još na temu o Alminijumu jbg.

Rekla sam Tomice da ne znam koliko se ovisnost može kontrolisati. To je sve... A kladare i oporezivanje su tema za pokrovanje gubitaša još bile...

Da ti EVO još jednom pojednostavim...
HDZ uhljebi kao i uhljebi svih stranaka zavise od budžeta? Je li to ok?
Obzirom da ljudi po Hercegovini profitiraju plasmanom robe široke potrošnje diljem BiH, FBIH Posen (A Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su ciljana grupa) a zastupništva i pogon Violete recimo su u kantonu gdje HDZ ima apsolutnu vlast.... Oni su HDZ-OVIM uhljebima infuzija... Slažeš se?
Jasno do ove tačke?

Sad mi bojkotujemo proizvode i "budžeta infuzija" uhljebima HDZ-A je sve manja..
Koga će koga tu pozvati na odgovornost??
Ljudi Čovića koji su svojim pogonima i zastupništvima punili budžet njemu i HDZ uhljebima.
Je li ok?
Ne funkcioniše to baš tako.
Zato je i usvojen sistem raspodjele sredstava.
Pa tako ja iz Sarajeva svojim doprinosima finansiram HŠK Zrinjski iz Mostara.
Sve i da se desi taj bojkot, da se ugasi sve i jedna djelatnost u Hercegovini i predstavništva hr proizvoda, opet ćemo mi iz Bosne finansirati HDZ uhljebe.
Zato ti odmah rekoh da je priča o nekom bojkotu neumjesna, nema temelj, nema osnovu.
Time bi jedino napravila štetu privatnom sektoru i o tome bi se dalo pričati.
I šverc komercu, jasno.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#202 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

SaraFina wrote:Bile su teme "kupujmo domaće i o bojkotu HR proizvoda", medjutim trenutna politička situacija i medijski haranga hrvatskih političkih zvaničnika iz HR i BiH zaslužuje "opsežniju akciju" kao odgovor.(Jučer je Plenković po Francuskoj čak lobirao i na Sorboni se oglasio, u vezi HR pitanja u BiH, crkveni poglavari takodjer ne propuštaju priliku da Bošnjacima natrljaju nos u FBIH a u RS su manji od makovog zrna itd itd)
U ovu akciju i dijaspora se može takodjer aktivno uključiti, obzirom da HR proizvode Vegete, Podravke, Kraša, Plive, Saponia distributira i na EU i svjetska tržišta.
Znači ne kupujmo "nostalgičari" ništa proizvedeno u HR. U Austriji imaju svoje police po BILLA-ma, Merkur-ima itd itd... Pa neka im ostanu pune, a roba se vrati.

U BiH domaće stanovništvo ima priliku bojkotovati

- HR proizvode koji se proizvode direktno i ditributiraju u BiH (Teta Violeta i njene deterdžente, omekšivače zamijenite recimo DITI-nim proizvodima), toalet papir i vlažne maramice takodjer proizvodima nekih drugih naših firmi...

- proizvode "Kraša", "Podravke", "Plive" te omiljene nam flaše "Jane" sa ili bez kojekakvih ukusa i sl, MIJENJAJTE "Sarajevskim senzacijama", paštetama i sudžukama iz tuzlanskog "Menproma" a čokolade i ostale vrste slatkiša iz "Kraša" možete po željama uzimati od naših proizvodjača :D

- Firme sa područja Hercegovine takodjer su i broj jedan distributeri "Brendova" u BiH. Tržište robe široke potrošnje vrijedno je 6 milijardi KM. Od toga polovina IDE u Hercegovinu. Takodjer i marketinško pokrivanje kupaca najčešće radi "sestrinska firma" ili distributeri.
Pa evo nekih imena medju vodećim:

1.Ataco (Široki Brijeg)
2.Mepas (Široki Brijeg)
3.Planet (Posušje)
4.MCI (Široki Brijeg)

Većina karata podijeljena je i dobivena u poraću još u Hercegovini, i tokom rata u BiH u Hrvatskoj. Promjene se skoro i ne dešavaju a ugovori su i vremenski po desetak godina.

Pa tako:

MCI iz Širokog Brijeg distribuira/ zastupnik je Niveinih proizvoda, robnu marku GlaxoSmithKlinea, zubnu pastu Aquafresh, keksove Jaffa itd itd

Mepas Firma iz Širokog distributeri su Kompanie "Storck" te Toffife, Knoppers, Kandit,
Koestlin, Gavrilović Saponia itd itd

Kompanija "Boreas" iz Kreševa distributer je sokova Juice zatim alkoholnih pića Baileys, Johnnie Wales, MB Pivo, Amstel, Heineken te cigareta Philip Morris uključujući i Marlboro

Ovo je samt djelić primjera a VI možete svakako provjeriti prilikom kupovine i sami distributere na poledjini proizvoda.

Pa da vidimo dokle seže sloga i NAŠ odgovor!

P.S tema nije moja ideja, samo "obrada/uvod"..Gandalf je prvi pomenuo ove mogućnosti pritiska na HDZ i Čovića.
Pa neka izvoli gospodin sastajati se (nakon nadam se našeg masovnog odaziva) sa onim koje je direktno ugrozio (proizvodjačima i ditributerima). A tako i gospodin Plenković u HR.
moram direktno da te quote
bio sam u skladištima svake od ovih firmi, ti vjerovatno nisi, i moram ti priznati da je razlika u svemu i u radu po pravilima. Svako "hrvatsko" skladište je 5x urednije.

Sarajevsku senzaciju opet dovlači Boreas
Planet dovlači bukvalno svu hemiju koja ima na našem tržištu, nešto i Orbico/Orvas
kad dođeš na policu sa sokovima, jedina domaća opcija koja postoji su Swity sokovi (ako ih ima), ostalo se pakuje i proizvodi ili u HR ili u Srbiji (pa i domaći brendovi - neke swity sokove pakuje Vino Župa). Tako i sa doooosta ostale prehrane (osim dijela mliječnih proizvoda i piletine).
Pogledaj gdje se proizvode proizvodi robne marke Bingo, rijetki su iz BiH, čak se rijetko i pakuju u BiH. Bingove kese su iz Osijeka HR.

A kad napišem ovdje da bi bilo bolje da je hljeb 3KM ali da je 100% domaći, smiju se. Lakše jeste kupiti stranu pšenicu, strani sok, ali 10 godina poslije dođeš do toga da na polici nemaš domaćeg soka.
tako da tvoj prijedlog je neizvodiv.
emmir1

#203 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by emmir1 »

Tesko da forumasi mogu pokrenuti dobar bojkot, treba uključit portale, fb poput spoteda...itd

Kramar uzima milione na autima koje Bosnje kupuju

Kladionice pune

Zaobići Konzum i Merkator totalno
SaraFina

#204 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Rekla sam Tomice da ne znam koliko se ovisnost može kontrolisati. To je sve... A kladare i oporezivanje su tema za pokrovanje gubitaša još bile...

Obzirom da ljudi po Hercegovini profitiraju plasmanom robe široke potrošnje diljem BiH, FBIH Posen (A Bošnjaci kao najmnogobrojniji narod su ciljana grupa) a zastupništva i pogon Violete recimo su u kantonu gdje HDZ ima apsolutnu vlast.... Oni su HDZ-OVIM uhljebima infuzija... Slažeš se?
Jasno do ove tačke?

Sad mi bojkotujemo proizvode i "budžeta infuzija" uhljebima HDZ-A je sve manja..
Ljudi Čovića koji su svojim pogonima i zastupništvima punili budžet njemu i HDZ uhljebima.
Je li ok?
Sve i da se desi taj bojkot, da se ugasi sve i jedna djelatnost u Hercegovini i predstavništva hr proizvoda, opet ćemo mi iz Bosne finansirati HDZ uhljebe.
Zato ti odmah rekoh da je priča o nekom bojkotu neumjesna, nema temelj, nema osnovu.
I šverc komercu, jasno.

Govorim o privatnim licima koja imaju postrojenja, zastupništva i koja su okosnica uhljeba HDZ-a. Direktna. Ne o državnim kantonalnim, općinskim. .....
Dakle privatna lica i njihov biznis ne ovisi o nikakvoj raspodjeli budžetskih sredstava... Niti je dobija... Osim poticaja.
decembar2017

#205 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Blackbird wrote:Jao šaljivdžija na temi :roll: . Rekao sam ja, bošnjo neka pravi ćavape i baklavu, nije za njega država.

Nemoj slucajno da ih tako zoves. To je fina gradska raja, kosmopoliti, demokrate, ili se barem tako na klixu predstavljaju, koji na sav glas pljuju nacionaliste i kukaju " u kakvoj mi to drzavi zivimo, ovdje nista ne valja " ali im je uvijek ljepse kupiti strano ili barem pod kontrolom hdz-a jer je sve od drugih za seljake :D
razuman_covjek

#207 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Ima li Hafisa i Kolinde da nam objasne da je ovo los potez i da nece nikada uspjeti?
Tomahawk11
Globalni moderator

#208 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Govorim o privatnim licima koja imaju postrojenja, zastupništva i koja su okosnica uhljeba HDZ-a. Direktna. Ne o državnim kantonalnim, općinskim. .....
Dakle privatna lica i njihov biznis ne ovisi o nikakvoj raspodjeli budžetskih sredstava... Niti je dobija... Osim poticaja.
Misliš da bi to, u nekom vremenskom roku, riješilo neka pitanja?

I ne odgovori mi bojkotuješ li ti šta?
beni-bu-man

#209 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

Ja samo u robotu kupujem :mrgreen:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#210 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by mk ultra »

emmir1 wrote:Tesko da forumasi mogu pokrenuti dobar bojkot, treba uključit portale, fb poput spoteda...itd

Kramar uzima milione na autima koje Bosnje kupuju

Kladionice pune

Zaobići Konzum i Merkator totalno
koji sok mogu da kupim :lol:
SaraFina

#211 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

@mk ultra, nisam ekspert za ekonomiju ali mislim ipak da je dobar dio (uz volju) incijative izvodiv..

A i 65% da poluči uspjeh odlično je.
decembar2017

#212 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Jasno do ove tačke?

Je li ok?
I šverc komercu, jasno.

Zato i treba glavu u pijesak i nastaviti po starom :sax:
Tomahawk11
Globalni moderator

#213 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:
Šta ti misliš da treba?
SaraFina

#214 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
Misliš da bi to, u nekom vremenskom roku, riješilo neka pitanja?

I ne odgovori mi bojkotuješ li ti šta?

Bi sigurno... 65% da poluči uspjeh, odličan procent.

Da.. Slatkiše :D... Paštete ne jedem, ni suhovinu... Rijetko.. A ovdje je ipak ograničen izbor.
vrapcic

#215 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vrapcic »

decembar2017 wrote:
vrapcic wrote:
Kod mene je skoro pa obrnuto, ja ne gledam ko pravi sve dok je proizvod stvarno kvalitetan, kupis Madi pileca prsa za tri dana se uscuju a i nekakva ljepljiva smjesa se pojavi.. e vala ih ne kupih vise, samo taj jedini put.. imaj ona Noeplanta cini mi se puno bolja i nju kupujem. Previse cijenim svoj novac koji tesko zaradjujem da bi neki ko fol patriotizam bio glavni kriterij-uvijek pomislim na Binog brend povrca koje je iz Srbije- da li je to onda lokalni priozvod ili ne? Ali svakako postujem i one koji za svoj novac kupuju lokalno, njihove pare njihova odluka (kao i moja).
Uglavnom, probaj (ako vec nisi), cini mi se da se proivod zove Vita (nije Nova vita) pakuje se (a pretpostavljam i pravi) u Blazuju, Pak centar. Mi ga odavno kupujemo jer nam je stvarno bolji od Cedevite, prirodniji mi nekako dodje okus u ustima. Pakovanje vrlo slicno onom hrvatskom proizvodu slicnog imena ali je razlika u tom Nova i bar kodu :) : ) :)

A kada je obrnuto, kada poslodavac gleda svoje pare i ne zeli da daje vise za javasluk, lijenost ili nesposobnost onda je " pomagaj drzavo, pomagaj narode , solidarnost nam treba , dole kapitalizam " ali kada se trebaju te pare da trose ni grama od solidarnosti ili pomisli na domace radnike, samo kapitalizam se gleda :D
Sami smo odlucili zivjeti u sistemu koji omogucava izbor :). Ja iskreno ali i svojim i novcem podrzavam kvalitetne domace proizvode koji se godinama ne mijenjaju. Pri kupovini se vodim ovim: kvalitet, rok trajanja, cijena, porijeklo. Rado kupim nase ali nisam od onih sto misle da je nase najbolje, cak ponekad pomislim da se sa ovim silnim odsustvom kontrole, uvozom mesa od kengura i iz Aregntine mozda bolje hraniti prizvodima koji nisu nasi. Mi smo svakako smetljiste Evrope pa jos koja tona mesa ili neceg sto je staro, nema veze. Ovi strani proizvodu, puni antibiotika i ko zna cega su prosli barem neke kontrole.
Violeta proizvodi, Pudja sir, Padjeni, Zlatna dzezva, Klasov lokum to je nesto sto nemam ni potrebe ni zelje mijenjati. Domace a kvalitetno. Mozda jos ponesto, ne pada mi na pamet. I Bingo neko smrznuto povrce ali to u stvari kupujem srbijansko zar ne, samo upakovano ovdje?
Cesto se pri kupovini sjetim jedno druga Turcina ponudjenog nasim rahatlokumom.. gleda covjek i kaze od cega je a mi kao iz topa sa orasima.. neki nas loko proizvodjac bio.. kaze on ovo orah dodje kao statisticka greska. i sljedeci put on nama donese lokum iz Turske - tada nije bilo ovih silnih turskih radnji sto ih prodaju.. gledam ja lokum pun pistacija i jos nekih dzidza.. E to je to i kada budemo u stanju ponuditi i taj sa ozbiljnim tragovima oraha (da je jeftiniji) i taj kvalitetniji koji je standardan godinama a ne sada dobar pa sve manje kvalitete, onda cu ga rado kupiti i nositi u goste, imati kuci da pocastim.. platit cu malo skuplje ali znam da je to to. Do tada cu nositi Kraseve cokolade (Mak Zara je zara za ,moj novcanik). Mozda udavih o hrani i higijeni, ali nije bolje ni u drugim bransama. Ili ja ne znam za to jer ne ulazu u marketing. I opet nije do mene, osim ako sada ne trebam za neku potrepstinu radi temeljito istrazivanje i pretrazivanje po internetu.
I opet velim, moj novac moja odluka, Vas novac Vasa odluka i ja je doboko postujem. Mozda ne razumijem, ali zaista postujem.
I nisam snob i ne idem u Merkator da se slikam, i tudje g..no mi ne mirise nista bolje od naseg, samo cijenim svoj dinar i biram kako cu ga i na sta potrositi.
Ne planiram bojkotovati mrske nam neprijatelje a ni njihove proizvode :)
decembar2017

#216 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:
Šta ti misliš da treba?
U najboljem slucaju pratiti FGR, cerakti se , glupirati, ismijavati sviju i kupovati hrvatske proizvode jer su in.

Ili barem pratiti ove realne, neutralne koji ne bi nista mjenjali ali im puna usta hrakotine cim se spomene stanje u drzavi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#217 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:

Da.. Slatkiše :D... Paštete ne jedem, ni suhovinu... Rijetko.. A ovdje je ipak ograničen izbor.
Eto, paštete zajednički bojkotujemo :D

Ma, sve ok, ne znam koliko često boraviš ovamo i koliko poznaješ političke, ali i prilike iz ostalih sfera bh društva u cjelini, mala bara, puno krokodila.
Ovdje je postalo tako da je riješenje ili gledati svog posla ili se ispaliti nekud vani. Sve ostalo udaranje glavom u zid od 60 cenata.
Tomahawk11
Globalni moderator

#218 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

decembar2017 wrote:
U najboljem slucaju pratiti FGR, cerakti se , glupirati, ismijavati sviju i kupovati hrvatske proizvode jer su in.

Ili barem pratiti ove realne, neutralne koji ne bi nista mjenjali ali im puna usta hrakotine cim se spomene stanje u drzavi.
Zahvaljujem na odgovoru.

Ne nađoh se ni u jednom kalupu.

Ništa, hvala još jednom.
razuman_covjek

#219 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by razuman_covjek »

Evo plana:
  • Napravi se FB stranica
  • Napravi se lista firmi i proizvoda te se fino graficki upakuje da je ljudima lakse pamtiti
  • Uradi se kampanja prikupljanja para (ne treba puno, par desetina hiljada za pocetak)
  • Zakupi se prostor na TV-u te gostovanja i objasni se da HDZ drzi 60% stanovnistva u blokadi te da je ovo nacin da se ljudi bore protiv toga (FaceTV i ostale)
  • Zakupi se prostor na portalima (klix itd)
  • Angazovati studentariju (i platiti) da rade na terenu ispred Konzuma itd i dijele letke i slicno
Eto za pocetak :D

Predvidjam da bi uljudba za manje od hefte promijenila plocu.
decembar2017

#220 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

vrapcic wrote:
decembar2017 wrote:
vrapcic wrote:
Kod mene je skoro pa obrnuto, ja ne gledam ko pravi sve dok je proizvod stvarno kvalitetan, kupis Madi pileca prsa za tri dana se uscuju a i nekakva ljepljiva smjesa se pojavi.. e vala ih ne kupih vise, samo taj jedini put.. imaj ona Noeplanta cini mi se puno bolja i nju kupujem. Previse cijenim svoj novac koji tesko zaradjujem da bi neki ko fol patriotizam bio glavni kriterij-uvijek pomislim na Binog brend povrca koje je iz Srbije- da li je to onda lokalni priozvod ili ne? Ali svakako postujem i one koji za svoj novac kupuju lokalno, njihove pare njihova odluka (kao i moja).
Uglavnom, probaj (ako vec nisi), cini mi se da se proivod zove Vita (nije Nova vita) pakuje se (a pretpostavljam i pravi) u Blazuju, Pak centar. Mi ga odavno kupujemo jer nam je stvarno bolji od Cedevite, prirodniji mi nekako dodje okus u ustima. Pakovanje vrlo slicno onom hrvatskom proizvodu slicnog imena ali je razlika u tom Nova i bar kodu :) : ) :)

A kada je obrnuto, kada poslodavac gleda svoje pare i ne zeli da daje vise za javasluk, lijenost ili nesposobnost onda je " pomagaj drzavo, pomagaj narode , solidarnost nam treba , dole kapitalizam " ali kada se trebaju te pare da trose ni grama od solidarnosti ili pomisli na domace radnike, samo kapitalizam se gleda :D
Sami smo odlucili zivjeti u sistemu koji omogucava izbor :). Ja iskreno ali i svojim i novcem podrzavam kvalitetne domace proizvode koji se godinama ne mijenjaju. Pri kupovini se vodim ovim: kvalitet, rok trajanja, cijena, porijeklo. Rado kupim nase ali nisam od onih sto misle da je nase najbolje, cak ponekad pomislim da se sa ovim silnim odsustvom kontrole, uvozom mesa od kengura i iz Aregntine mozda bolje hraniti prizvodima koji nisu nasi. Mi smo svakako smetljiste Evrope pa jos koja tona mesa ili neceg sto je staro, nema veze. Ovi strani proizvodu, puni antibiotika i ko zna cega su prosli barem neke kontrole.
Violeta proizvodi, Pudja sir, Padjeni, Zlatna dzezva, Klasov lokum to je nesto sto nemam ni potrebe ni zelje mijenjati. Domace a kvalitetno. Mozda jos ponesto, ne pada mi na pamet. I Bingo neko smrznuto povrce ali to u stvari kupujem srbijansko zar ne, samo upakovano ovdje?
Cesto se pri kupovini sjetim jedno druga Turcina ponudjenog nasim rahatlokumom.. gleda covjek i kaze od cega je a mi kao iz topa sa orasima.. neki nas loko proizvodjac bio.. kaze on ovo orah dodje kao statisticka greska. i sljedeci put on nama donese lokum iz Turske - tada nije bilo ovih silnih turskih radnji sto ih prodaju.. gledam ja lokum pun pistacija i jos nekih dzidza.. E to je to i kada budemo u stanju ponuditi i taj sa ozbiljnim tragovima oraha (da je jeftiniji) i taj kvalitetniji koji je standardan godinama a ne sada dobar pa sve manje kvalitete, onda cu ga rado kupiti i nositi u goste, imati kuci da pocastim.. platit cu malo skuplje ali znam da je to to. Do tada cu nositi Kraseve cokolade (Mak Zara je zara za ,moj novcanik). Mozda udavih o hrani i higijeni, ali nije bolje ni u drugim bransama. Ili ja ne znam za to jer ne ulazu u marketing. I opet nije do mene, osim ako sada ne trebam za neku potrepstinu radi temeljito istrazivanje i pretrazivanje po internetu.
I opet velim, moj novac moja odluka, Vas novac Vasa odluka i ja je doboko postujem. Mozda ne razumijem, ali zaista postujem.
I nisam snob i ne idem u Merkator da se slikam, i tudje g..no mi ne mirise nista bolje od naseg, samo cijenim svoj dinar i biram kako cu ga i na sta potrositi.
Ne planiram bojkotovati mrske nam neprijatelje a ni njihove proizvode :)

Sjeti se podebljanog kada se bude kukalo kako su male plate i kako se treba solidarisati sa radnicima :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#221 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

Trebaju li i Bošnjaci koji rade u hr firmama iz BiH ili nekom predstavništvu hr firme dati otkaze?
decembar2017

#222 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:
decembar2017 wrote:

Zahvaljujem na odgovoru.

Ne nađoh se ni u jednom kalupu.

Ništa, hvala još jednom.
Ma nemoj, nisi se prepoznao a citavo vrijeme poturas pricu " sistem je takav , ne moze se promjeniti "kada se prica o kupovini hdz proizvoda dok na drugim temama pljujes na nacionaliste :-)
SaraFina

#223 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

Eto, paštete zajednički bojkotujemo :D

Ma, sve ok, ne znam koliko često boraviš ovamo i koliko poznaješ političke, ali i prilike iz ostalih sfera bh društva u cjelini, mala bara, puno krokodila.
Ovdje je postalo tako da je riješenje ili gledati svog posla ili se ispaliti nekud vani. Sve ostalo udaranje glavom u zid od 60 cenata.

U tom i je prednost "veličina"..

Kad kažem da su Bošnjaci u odnosu na Hrvate u FBiH ciljana skupina potrošača, to kažem s razlogom...
Jer eto ta Violeta recimo nas vidi tako. Više svojih proizvoda će nama prodati 4(minimum) puta nego Hrvatima.
Njih će dakle naš bojkot više pogoditi nego HR... U biznisu nema nacionalnosti... Samo računica...
Last edited by SaraFina on 17/10/2018 14:13, edited 1 time in total.
decembar2017

#224 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

Tomahawk11 wrote:Trebaju li i Bošnjaci koji rade u hr firmama iz BiH ili nekom predstavništvu hr firme dati otkaze?
Trebaju li nam neutralni kosmopoliti trubiti kako je takav sistem i da se ne moze da mijenja kada se radi o hdz-u a na drugim temema ne mogu da prestanu da pljuju na nacionaliste?
irac300

#225 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by irac300 »

Iza kojih firmi stoji SDA? Ja bih i njih bojkotov'o. Pa nije HDZ sa mojom nenom u podijeli vlasti svih ovih godina, nego sa SDA. Ako moRe popis?!
Locked