Izborna kradja?

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
agent_zero

#201 Re: Izborna kradja?

Post by agent_zero »

mirsek wrote:
agent_zero wrote:
spreca wrote:SDA je najveci muljator i kradljivac...stranka koja se prakticno raspala osvaja najvise glasova...imali tu logike...nema...ZNACI KRALI SU I IZBORE TREBA ODJEBATI>>IZACI NA ULICE
:thumbup:

Ali ne, na ulice se izlazilo samo kad je SDP/Alijansa (nažalost u koaliciji sa SDA) bio na vlasti. Slučajno? :)
Na ulice se izlazilo i kad su Semiha Borovac i Tajo vladali i kad su se razbijali prozori po zgradi Kantona a proteste organizovala opozicija sa SDP-om na celu.
Ma daj, ono je smiješno bilo naspram ovoga o čemu pričam.

Ali nije to tema ove emisije, nego zašto se sad ništa ne pokuša uraditi, sem smiješnih najava o krivičnim prijavama. To je prava tema.
invincible1921

#202 Re: Izborna kradja?

Post by invincible1921 »

SDP zna da su izgubili ...ova prica oko kradje je pokrenuta zbog ega njihivig jer su svasta pricali...ko je na samo jednom vecem skupu bio mogo se uvjerit.
Obecali uhapsit bakira i dodika , na svakom drugom skupu :lol: nazivali sve druge fasistima i lopovima, obecali svasta a ono nista :lol:

Ipak najveci samar su dobili od Efendica u KS kojeg progonili u govorima ko u lovu na vjestice
agent_zero

#203 Re: Izborna kradja?

Post by agent_zero »

invincible1921 wrote:SDP zna da su izgubili ...ova prica oko kradje je pokrenuta zbog ega njihivig jer su svasta pricali...ko je na samo jednom vecem skupu bio mogo se uvjerit.
Obecali uhapsit bakira i dodika , na svakom drugom skupu :lol: nazivali sve druge fasistima i lopovima, obecali svasta a ono nista :lol:

Ipak najveci samar su dobili od Efendica u KS kojeg progonili u govorima ko u lovu na vjestice
Da ti nisam vidio neke ranije postove, pomislio bih da si tipični klix SDA bot sa tom mantrom.
Last edited by agent_zero on 10/10/2018 13:00, edited 2 times in total.
drndalo

#204 Re: Izborna kradja?

Post by drndalo »

invincible1921 wrote:SDP zna da su izgubili ...ova prica oko kradje je pokrenuta zbog ega njihivig jer su svasta pricali...ko je na samo jednom vecem skupu bio mogo se uvjerit.

A on prav-zdrav, mirisno cvijece nase...?
Sanjarko

#205 Re: Izborna kradja?

Post by Sanjarko »

Imaju moji radovi u vezi izborne reforme ali cisto sumnjam da bi bilo ko to prihvatio.
spreca

#206 Re: Izborna kradja?

Post by spreca »

agent_zero wrote:
Pa i ne mislim na listiće na kojima je neko pisao "Angela Merkel" ili "Leo Messi" i sl. budalaštine.

Mada i u tim slučajevima, ko garantuje da i pored ispravnih listića, tu neko namjerno nije dopisivao takve budalaštine?
O tome pricam....namjerno prekrizim stranku koja mi se inace ne svidja
invincible1921

#207 Re: Izborna kradja?

Post by invincible1921 »

agent_zero wrote:

Da ti nisam vidio neke ranije postove, pomislio bih da si tipični klix SDA bot sa tom mantrom.
Ovo su mi peti izbori i nikada...al nikad nisam glsao za SDA ni na jednom nivou...medjutim ja za razliku od mnogih drugih razumijem cinjenice i znam gdje i sa kim zivim :wink:

@drndalo uopste ne ulazim u to ko je tu prav ko nije....al covjek je imo glasova SAM ko citava protvnicka stranka znaci svi kandidati zajedno...jbg egoiste ego boli :wink:
spreca

#208 Re: Izborna kradja?

Post by spreca »

Banksy wrote:
Sretni što su dobili i ovo, pa misle, hiljada gore-dole. Za njih je to veliki posao, s malim rezultatom. Kako se nisu mogli ujediniti pred izbore, tako ne mogu ni nakon izbora, s istim, zajendičkim ciljem- raskrinkavanjem izborne prevare u režiji vladajuće stranke. Pa neka ih onda i varaju. Lijeno, inertno, podređeno sitnom interesu, naviklo da šuti, trpi i saginje glavu.

Ujedno, odgovor zašto se Memićima na protestima skupi hiljada, dvije ljudi, a Dragičeviću u BL desetine hiljada.

Do jučer, 400 hiljada nevažećih, na svim nivoima. 400 hiljada.
ma skoro pa nemoguc :shock:
sumirprimus

#209 Re: Izborna kradja?

Post by sumirprimus »

sda masinerija i bez kradje dobro radi. ljudi glasaju bez obzira na sve :D
nastavak zapocetih reformi.
koliko su ispunili u zadnje 4 godine od obecanog? koliko su sta konkretno uradili,mislim da je bilo negdje prikazano i u procentima? i?
Banksy

#210 Re: Izborna kradja?

Post by Banksy »

spreca wrote:
Banksy wrote:
Sretni što su dobili i ovo, pa misle, hiljada gore-dole. Za njih je to veliki posao, s malim rezultatom. Kako se nisu mogli ujediniti pred izbore, tako ne mogu ni nakon izbora, s istim, zajendičkim ciljem- raskrinkavanjem izborne prevare u režiji vladajuće stranke. Pa neka ih onda i varaju. Lijeno, inertno, podređeno sitnom interesu, naviklo da šuti, trpi i saginje glavu.

Ujedno, odgovor zašto se Memićima na protestima skupi hiljada, dvije ljudi, a Dragičeviću u BL desetine hiljada.

Do jučer, 400 hiljada nevažećih, na svim nivoima. 400 hiljada.
ma skoro pa nemoguc :shock:
a brojanje još nije završeno.

CIK poručuje: Broj nevažećih listića je u granicama "normalnog", preuranjeno se traži novo brojanje

https://www.klix.ba/vijesti/bih/cik-por ... /181010039

Ukupan broj nevažečih listića za sve nivoe se procjenjuje na blizu 400 hiljada listića.
agent_zero

#211 Re: Izborna kradja?

Post by agent_zero »

Sada udahnite malo zraka i spremite se za broj od 400.000 nevažećih glasačkih listića za sve nivoe na proteklim izborima. Pazite, 400.000! Opozicijo, kako to gordo zvuči, ima li te? Pozovite ljude na masovne proteste, tražite poništavanje izbora i održavanje novih, ovaj put u organizaciji OSCE-a i međunarodne zajednice! - napisao je na svome Facebook nalogu novinar Nermin Bise, prenosi The Bosnia Times.
Zar novinari da pozivaju, umjesto opozicionih stranaka? :twisted: :| :roll: :-)
bosanska senzacija

#212 Re: Izborna kradja?

Post by bosanska senzacija »

Sinoc sam pitao koliki procenti nevazecih listica su bili na proslim izborima i niko nije odgovorio.

Umjesto da preuzmu odgovornost za los izborni rezultat, Niksic i njegovi poltroni se vade na kradju.

Koliko nevazecih je bilo 2010 kada je SDP osvojio vlast?
djkurt

#213 Re: Izborna kradja?

Post by djkurt »

Slažem se s tobom, kao član SDP-a smatram da je ovo maksimum koji SDP može ostvariti sa ovakvom politikom. Najsmješnije mi je od svega što u SDP-u očekuju da će preoteti SDA glasače, a o onima koji ne izlaze niko nije ni mario. Mislim totalni promašaj.
spreca

#214 Re: Izborna kradja?

Post by spreca »

.
Last edited by spreca on 10/10/2018 13:34, edited 1 time in total.
spreca

#215 Re: Izborna kradja?

Post by spreca »

[quote="Banksy"]
a brojanje još nije završeno.
[quote]

Mamu im njihovu lazljivu....za sve je kriv CIK ...njih treba SIPA prvo da pohapsi a posle i narucioce ovg cirkus....treba traziti nove izbore...ja se nadam da ce se ovo i desiti pogotovu sto ce ADZ bokotovati sve sto moze
bosanska senzacija

#216 Re: Izborna kradja?

Sabiranjem preliminarnih i nekompletnih rezultata Centralne izborne komisije (CIK) BiH za izbore održane u BiH 3. oktobra utvrđeno je da je ukupan broj nevažećih glasačkih listića za sve nivoe vlasti 431.754.

2010 godina.
bosanska senzacija

#217 Re: Izborna kradja?

.
Last edited by bosanska senzacija on 10/10/2018 13:35, edited 1 time in total.
DaffyDuck

#218 Re: Izborna kradja?

Post by DaffyDuck »

bosanska senzacija wrote:Sinoc sam pitao koliki procenti nevazecih listica su bili na proslim izborima i niko nije odgovorio.

Umjesto da preuzmu odgovornost za los izborni rezultat, Niksic i njegovi poltroni se vade na kradju.

evo ti http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

Treba nama osce opet.
djkurt

#219 Re: Izborna kradja?

Post by djkurt »

bosanska senzacija wrote:Sinoc sam pitao koliki procenti nevazecih listica su bili na proslim izborima i niko nije odgovorio.

evo ja sam prebrojao 283 700 je te godine bilo. :)
djkurt

#220 Re: Izborna kradja?

Post by djkurt »

djkurt wrote:

evo ja sam prebrojao 283 700 je te godine bilo. :)
Ovdje nisam uraačunao nevažeće iz RS-a, samo federacija.
djkurt

#221 Re: Izborna kradja?

Post by djkurt »

Nema ovdje krađe, samo ne prihvatanje poraza. SDP još mora pure jest da bi nešto promijenio. :) Član sam iste al tako je.
spreca

#222 Re: Izborna kradja?

Post by spreca »

DaffyDuck wrote:

evo ti http://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fin ... fault.aspx

Treba nama osce opet.
Treba nas jebat pa onda na nas nabacat atomskih bombi da e ne usmrdimo.....u onih 400hiljada nevazecih je sigurno i necija pobjeda a sigurno to nisu SDA i SNSD
mirsek

#223 Re: Izborna kradja?

Post by mirsek »

djkurt wrote:

Slažem se s tobom, kao član SDP-a smatram da je ovo maksimum koji SDP može ostvariti sa ovakvom politikom. Najsmješnije mi je od svega što u SDP-u očekuju da će preoteti SDA glasače, a o onima koji ne izlaze niko nije ni mario. Mislim totalni promašaj.
A ti koji ne izlaze su najvazniji jer ako njih nagovoris da izadju i glasaju za tebe ne moze ti 10 SDA, HDZ ili SNSD nista, to je najveci potencijal na svim izborima, oduvijek bio.
spreca

#224 Re: Izborna kradja?

Post by spreca »

djkurt wrote:Nema ovdje krađe, samo ne prihvatanje poraza. SDP još mora pure jest da bi nešto promijenio. :) Član sam iste al tako je.
istina da SDP nije nista uradio ...ljevica se nije nista mogla dogovoriti.....ali posle onako razbijene SDA ni u ludilu nisam ocekivao njihovu pobjedu.....oni su sa "svojim" Banditskim CIKom pobjedili isto kao i SNSD
mirsek

#225 Re: Izborna kradja?

Post by mirsek »

djkurt wrote:Nema ovdje krađe, samo ne prihvatanje poraza. SDP još mora pure jest da bi nešto promijenio. :) Član sam iste al tako je.
Generalno se slazem osim za Becirovica, on je realno mogao biti zajeban namjerno prekrizenim listicima, svi ostali na drugim nivoima vlasti ne.
Locked