Vjerujete li u sihre?

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
choxnox

#201 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by choxnox »

hAZNADAR wrote:
choxnox wrote:Zadnji put kada sam provjeravao na temi ciji naslov glasi "Vjerujete li u sihre?" ti objavljujes skrabotine za koje tvrdis:

1. da se radi o sihru, a ne posjedujes ni minimalno elementarno znanje o Islamu kao sto je razlika izmedju ajeta i hadisa i jos pri tome dodatno tvrdis da ta ista tema nema veze ni sa ajetima ni sa hadisima (a da mozda procitas sta je uopce sihr?)
2. da je sihr narucen od strane muslimana
3. da su je "historicari davno protumacili" pri cemu apsolutno ignorises cinjenicu da takva struka kakvoj pripada jedan historicar nema apsolutno nikakve veze sa tumacenjem necega tako potpuno drugacijeg kao sto je sihr

I na kraju to svo svoje izreceno neznanje krunises stereotipima kao sto je "necu te ni pitati za duzinu tola". Da covjek zna koliko ne zna, manje bi pricao, a vise slusao.

Zivio ti meni.

PS: Vezano za nacin pisanja "dzinni" ne bi bilo lose da mozda jedanput i prelistas pravopis bosanskog jezika, narocito tamo gdje se spominje kako se pisu rijeci posudjenice.
Ako si upratio temu neko je drugi zapoceo a drugom podforumu pa neko prebacio ovdje.

1. sihr je samo jedna od rijeci koja oznacava crnu magiju, vracanje, prokletstva, uroke, vezanje cvorova, zapise, narodne ljekaruse,..... i ta pojava nije samo u islamskom svijetu. Ajeti i hadisi uopce nisu tema i ti nastupas kao da si vlasnik toga. Sticem utisak kao da hoces da zastitis sihr bilo kao rijec - ono autorska prava i to - ili kao pojavu da je samo u okviru Islama.

2. Kunovski zapis je vrlo jasan za koga je i navodi dvadesetak muslimanskih imena kunovskog kraja. Neka od tih imena na zapisu su Hasan, Pajazit, Durmiš, Mustapa, Daut, Perhat, Jagub, Jaho, Kasom,... i da ih taj zapis zastiti od "treska", suha vjetra, demona,..... Zasto bi neki Bogumil sastavljao taj zapis za njih ako sami nisu narucili? To je vrsta narodne ljekaruse a godina 1560-ta kada zapis nastaje jeste vrijeme kada se desava masovna islamizacija u Bosni. Ko je citao o tome i opcenito historiji Bosnjaka zna da postoji mnogo zapisa o prijelaznom periodu i heterogenoj praksi prvih muslimana. Uostalom sam zapis ne laze, crno na bijelo na papiru, jedan vrijedan historijski izvor gdje stoji molitva krscanskog tipa ali koja i kao takva odudara od danas poznate krscanske prakse. Sta ti je toliko zasmetalo u tom zapisu? To sto je namijenjena i prema tome i narucena od dvadesetorice muslimanskog imena, sto se spominju imena demona, sto su Bosnjaci bili ovi ili oni krscani prije prelaska na Islam, ili sto prosto mislis da je u pitanju laz - da kunovski zapis ne postoji?

3. Historicar i jeste historicar zato sto jasno prepoznaje koja vjerska praksa je u pitanju u nekom historijskom izvoru. Ne mora covjek biti svestenik ili hodza za to. U ovom slucaju se radi o dokumentu koji i po misljenju samih historicara ne pripada eksplicitno danas poznatoj vjerskoj praksi vec spada vide u domen sinkretiockog. Medjutim ono sto se najcesce cuje u tumacenju je da je u pitanju mjesavina narodnog praznovjerja koje vuce korijen iz paganskih vremena i krstjana Crkve Bosanske. Imam ga kuci u knjizi o starobosanskim tekstovima od Maka Dizdara. Zapis su tumacili Hadzijahic, Truhelka, Jalimam, Sanjek, vrlo vjerovatno i Coskovic i Klaic, i najveci ekspert po pitanju tumacenja starih zapisa Sidak.

Prije dvije godine je uvrsten u listu nacionalnih spomenika BiH kao pokretno dobro.
A imas i na ovom videu.
https://akos.ba/o-bosanskom-na-bosansko ... ki-znacaj/

Dzini su dzini na bosanskom. I u rjecniku i u opcoj upotrebi. Bosanski ima stotine posudjenica raznih jezika koje danas pisemo na svoj nacin. Mozda se u tvojoj novokomponovanoj raji cijeni apostrof na Kuranu, i dupla slova maksuz ako su dzini u pitanju, ali to nije bosanski. I na stranici islamske zajednice se spomeni dzina pisu tako a ne sa dva n. Trebam li ti dati linkove kako najvisa vjerska institucija muslimana u BiH pise? I tema su i dalje vradzbine, sihr, prokletstva, vile i vilenjaci, vezivanje, zapisi,.... a ne ajeti i hadisi, islamizacija u 16 vjeku,...
Toliko si neznanja izrekao u svojih prethodnih nekoliko postova da iskreno ne pamtim kada je neko drugi to uradio ovdje na forumu.

Zaista vise nemamo o cemu nas dvojica pricati na ovu temu jer je potpuno jasno da si fulio i poentu i temu, a k tome jos ne baratas ni elementarnim znanjem iz ove oblasti. Kako bih zakljucio ovu diskusiju jer vise zaista nemam vremena da se zezam sa tvojim ignorantskim odnosom prema istoj, samo cu ti u par crtica skrenuti paznju na par stvari nakon cega definitivno zakljucujem diskusiju sa svoje strane:

Da si na temi od pocetka iste vidio bi da se vec odmah u 2-3 postu spominju i sihri i dzinni - dvije izuzetno specificne rijeci koje su samo vezane za Islam. Sihr jest crna magija medjutim specificno kada vec spominjes sihr jest da o crnoj magiji pricas u kontekstu Islama. Dakle, da skratim: spominjati sihr u istoj recenici sa paganskim skrabotinama u kojima se spominje npr. "Hristos, Oce [nas]" i slicnim glupostima samo pokazuje tvoj ignorantski odnos prema temi.

Hoces da pricas o crnoj magiji u predislamskoj Bosni ili mozda demonima? Super, otvori temu sa tim naslovom i tamo prepisuj ove skrabotine. Vjerovatno je ne bih ni posjetio. Ali doci na temu u kojoj u naslovu stoji "sihr", u kojoj sadrzajem dominira tema o sihrima i dzinnima, a zatim se potpuno ignorantski odnositi kako je sihr vezan za Islam je bez ikakvog daljnjeg komentara.

Posto vjernovatno neces ni ovo skontati kao ni ono prije toga, evo recimo da ti pojednostavim: ovo tvoje je isto da na temi o Boeing avionima ti pricas o kajak camcima - dovraga, pa oba su prevozna sredstva, zar ne?

Tebi ako je pisati Kur'an kao "Kuran" ispravno onda definitivno vise nemamo o cemu dalje pricati. Imas mahanje.
hAZNADAR

#202 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by hAZNADAR »

choxnox wrote:
hAZNADAR wrote:
choxnox wrote:Zadnji put kada sam provjeravao na temi ciji naslov glasi "Vjerujete li u sihre?" ti objavljujes skrabotine za koje tvrdis:

1. da se radi o sihru, a ne posjedujes ni minimalno elementarno znanje o Islamu kao sto je razlika izmedju ajeta i hadisa i jos pri tome dodatno tvrdis da ta ista tema nema veze ni sa ajetima ni sa hadisima (a da mozda procitas sta je uopce sihr?)
2. da je sihr narucen od strane muslimana
3. da su je "historicari davno protumacili" pri cemu apsolutno ignorises cinjenicu da takva struka kakvoj pripada jedan historicar nema apsolutno nikakve veze sa tumacenjem necega tako potpuno drugacijeg kao sto je sihr

I na kraju to svo svoje izreceno neznanje krunises stereotipima kao sto je "necu te ni pitati za duzinu tola". Da covjek zna koliko ne zna, manje bi pricao, a vise slusao.

Zivio ti meni.

PS: Vezano za nacin pisanja "dzinni" ne bi bilo lose da mozda jedanput i prelistas pravopis bosanskog jezika, narocito tamo gdje se spominje kako se pisu rijeci posudjenice.
Ako si upratio temu neko je drugi zapoceo a drugom podforumu pa neko prebacio ovdje.

1. sihr je samo jedna od rijeci koja oznacava crnu magiju, vracanje, prokletstva, uroke, vezanje cvorova, zapise, narodne ljekaruse,..... i ta pojava nije samo u islamskom svijetu. Ajeti i hadisi uopce nisu tema i ti nastupas kao da si vlasnik toga. Sticem utisak kao da hoces da zastitis sihr bilo kao rijec - ono autorska prava i to - ili kao pojavu da je samo u okviru Islama.

2. Kunovski zapis je vrlo jasan za koga je i navodi dvadesetak muslimanskih imena kunovskog kraja. Neka od tih imena na zapisu su Hasan, Pajazit, Durmiš, Mustapa, Daut, Perhat, Jagub, Jaho, Kasom,... i da ih taj zapis zastiti od "treska", suha vjetra, demona,..... Zasto bi neki Bogumil sastavljao taj zapis za njih ako sami nisu narucili? To je vrsta narodne ljekaruse a godina 1560-ta kada zapis nastaje jeste vrijeme kada se desava masovna islamizacija u Bosni. Ko je citao o tome i opcenito historiji Bosnjaka zna da postoji mnogo zapisa o prijelaznom periodu i heterogenoj praksi prvih muslimana. Uostalom sam zapis ne laze, crno na bijelo na papiru, jedan vrijedan historijski izvor gdje stoji molitva krscanskog tipa ali koja i kao takva odudara od danas poznate krscanske prakse. Sta ti je toliko zasmetalo u tom zapisu? To sto je namijenjena i prema tome i narucena od dvadesetorice muslimanskog imena, sto se spominju imena demona, sto su Bosnjaci bili ovi ili oni krscani prije prelaska na Islam, ili sto prosto mislis da je u pitanju laz - da kunovski zapis ne postoji?

3. Historicar i jeste historicar zato sto jasno prepoznaje koja vjerska praksa je u pitanju u nekom historijskom izvoru. Ne mora covjek biti svestenik ili hodza za to. U ovom slucaju se radi o dokumentu koji i po misljenju samih historicara ne pripada eksplicitno danas poznatoj vjerskoj praksi vec spada vide u domen sinkretiockog. Medjutim ono sto se najcesce cuje u tumacenju je da je u pitanju mjesavina narodnog praznovjerja koje vuce korijen iz paganskih vremena i krstjana Crkve Bosanske. Imam ga kuci u knjizi o starobosanskim tekstovima od Maka Dizdara. Zapis su tumacili Hadzijahic, Truhelka, Jalimam, Sanjek, vrlo vjerovatno i Coskovic i Klaic, i najveci ekspert po pitanju tumacenja starih zapisa Sidak.

Prije dvije godine je uvrsten u listu nacionalnih spomenika BiH kao pokretno dobro.
A imas i na ovom videu.
https://akos.ba/o-bosanskom-na-bosansko ... ki-znacaj/

Dzini su dzini na bosanskom. I u rjecniku i u opcoj upotrebi. Bosanski ima stotine posudjenica raznih jezika koje danas pisemo na svoj nacin. Mozda se u tvojoj novokomponovanoj raji cijeni apostrof na Kuranu, i dupla slova maksuz ako su dzini u pitanju, ali to nije bosanski. I na stranici islamske zajednice se spomeni dzina pisu tako a ne sa dva n. Trebam li ti dati linkove kako najvisa vjerska institucija muslimana u BiH pise? I tema su i dalje vradzbine, sihr, prokletstva, vile i vilenjaci, vezivanje, zapisi,.... a ne ajeti i hadisi, islamizacija u 16 vjeku,...
Toliko si neznanja izrekao u svojih prethodnih nekoliko postova da iskreno ne pamtim kada je neko drugi to uradio ovdje na forumu.

Zaista vise nemamo o cemu nas dvojica pricati na ovu temu jer je potpuno jasno da si fulio i poentu i temu, a k tome jos ne baratas ni elementarnim znanjem iz ove oblasti. Kako bih zakljucio ovu diskusiju jer vise zaista nemam vremena da se zezam sa tvojim ignorantskim odnosom prema istoj, samo cu ti u par crtica skrenuti paznju na par stvari nakon cega definitivno zakljucujem diskusiju sa svoje strane:

Da si na temi od pocetka iste vidio bi da se vec odmah u 2-3 postu spominju i sihri i dzinni - dvije izuzetno specificne rijeci koje su samo vezane za Islam. Sihr jest crna magija medjutim specificno kada vec spominjes sihr jest da o crnoj magiji pricas u kontekstu Islama. Dakle, da skratim: spominjati sihr u istoj recenici sa paganskim skrabotinama u kojima se spominje npr. "Hristos, Oce [nas]" i slicnim glupostima samo pokazuje tvoj ignorantski odnos prema temi.

Hoces da pricas o crnoj magiji u predislamskoj Bosni ili mozda demonima? Super, otvori temu sa tim naslovom i tamo prepisuj ove skrabotine. Vjerovatno je ne bih ni posjetio. Ali doci na temu u kojoj u naslovu stoji "sihr", u kojoj sadrzajem dominira tema o sihrima i dzinnima, a zatim se potpuno ignorantski odnositi kako je sihr vezan za Islam je bez ikakvog daljnjeg komentara.

Posto vjernovatno neces ni ovo skontati kao ni ono prije toga, evo recimo da ti pojednostavim: ovo tvoje je isto da na temi o Boeing avionima ti pricas o kajak camcima - dovraga, pa oba su prevozna sredstva, zar ne?

Tebi ako je pisati Kur'an kao "Kuran" ispravno onda definitivno vise nemamo o cemu dalje pricati. Imas mahanje.
Naravno da nemamo. Ja u sirokom luku obilazim novokomponovane koji se dokazuju terminologijom i izgovorom. Kojima nisi musliman ako ne kazes stalno insalah, ne kazes Alehiselam ako spomenes bilo kojeg Poslanika ili Aleyhisselâm, apostrof na Kuranu ili dva n kada spomenes dzine. Jednog dana kada dodje na nas vrijeme - nece ti taj apostrof na Kuranu biti nikakav plus kao ni meni minus. Ali ti vjeruj u sta hoces i kako hoces - samo to zadrzi za sebe. Ovdje si u startu nastupio arogantno sa uvredama i u tome prednjacio - nisam ni ja ostao duzan ali red je da se zna kome je to default u komuniciranju sa neistomisljenicima.

Naravni nisi ni rijec rekao o Kunovskom zapisu a to je i jedini razlog sto se samo meni ovdje obracas. On stoji i svjedoci i dalje - ljutio se ti ili ne.

A to sto ti tvrdis je samo stvar jezika a ne pojave. Sihr i dzini su samo arapski jezik za pojave i vjerovanja koja postoje svugdje u svijetu kod svih religija. Islam samo na svoj nacin oslovljava i tretira, objasnjava te pojave. Medjutim - ti tvrdis da dzini i demoni nisu isto, da sihr i crna magija, vracanje i prokletstva nisu isto? :lol: Ono Bog je jedan za sve nas ali demoni i dzini nisu ista bica jelde? Njima njihovi - nama nasi?

Da komsija Meho sto ti zakopa klinove u tvojoj basti pod okriljem noci, baba Stana sto ti sveze konac da nemas srece, Antonio sa Sicilije sto te gleda urokljivim okom, Dezmond sa Haitija sto upire kokosjom nogom u tebe,.... da to nije ista stvar?

Da salijevanje strave koje imas svugdje - da to nije isto?

Da si pratio temu vidio bi da se upravo o tome prica - samo sto je uvodnicar upotrijebio rijec za koju ti tvrdis da pripada i terminoloski i ritualisticki, vjerovanjem samo Islamu? Sa koje planete dolazis svega ti? :lol:

Ne postoji islamsko bacanje vradzbina nekom drugom - postoji samo islamski nacin kako se to lijeci, tretira, tumaci, osudjuje,...

Ocito ti je Kunovski zapis zasmetao ali neznas ni sam kako da to objasnis ili negiras. A ja sam taj zapis fino objasnio, dao linkove, historicare,... o kakvom neznanju tu pricas ti koji o tome nije rekao ni rijec?

Mahanje? Super! Ne moram te ja tjerati i da mi tvoja nenadana podrska onda salje crvena slova.
Last edited by hAZNADAR on 25/09/2018 10:06, edited 2 times in total.
Idemedosumom

#203 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by Idemedosumom »

Ljudi su se bavili sihrom i surađivali s džinima i prije objave Kur'ana (što i sam Kur'an potvrđuje).
choxnox

#204 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by choxnox »

Idemedosumom wrote:Ljudi su se bavili sihrom i surađivali s džinima i prije objave Kur'ana (što i sam Kur'an potvrđuje).
Naravno, ne vidim da je neko tvrdio da su se dzinni ili sihri pojavili tek sa objavom Kur'ana. Svi poslanici od Adema a.s. pa do Muhammeda, a.s. poslani su od Jednog Boga i svi oni su propovijedali istu monoteisticku religiju. Npr. jedna od mu'dziza Sulejmana a.s. je bila ta da su mu dzinni biti potcinjeni sto se spominje i u Kur'anu, a sam Sulejman a.s. je zivio mnogo prije nego je Kur'an objavljen.
hAZNADAR

#205 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by hAZNADAR »

choxnox wrote:
Idemedosumom wrote:Ljudi su se bavili sihrom i surađivali s džinima i prije objave Kur'ana (što i sam Kur'an potvrđuje).
Naravno, ne vidim da je neko tvrdio da su se dzinni ili sihri pojavili tek sa objavom Kur'ana. Svi poslanici od Adema a.s. pa do Muhammeda, a.s. poslani su od Jednog Boga i svi oni su propovijedali istu monoteisticku religiju. Npr. jedna od mu'dziza Sulejmana a.s. je bila ta da su mu dzinni biti potcinjeni sto se spominje i u Kur'anu, a sam Sulejman a.s. je zivio mnogo prije nego je Kur'an objavljen.
Znaci plemena u dzunglama nemaju dzine?
Last edited by hAZNADAR on 25/09/2018 10:50, edited 1 time in total.
MarlboroGold

#206 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by MarlboroGold »

Naravno da su postojali ljudi koji su se bavili sihrom i prije objave. U Bibliji se spominju bavljenje crnom magijom i zazivanje Sotone.
espn

#207 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by espn »

Ne da vjerujem, nego znam. I sam sam žrtva sihra. Strašno nešto.

Postoje meleci, šejtani.. Vidio sam ih.
BISTRIK100

#208 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by BISTRIK100 »

Ako ste otišli kod nekog "hođze" ili “vidovnjaka”da vas liječi od sihira koji vas je pitao za ime i prezime, datum rođenja i ime majke,taj je sihirbaz i vjerovatno vam je implantirao đzina u tijelo sa šejtanskom hamajlijom. Šejtanske hamajlije često kamufliraju arapskim pismom da zavaraju. Ovakvi ljudi, navodni "ljecnici", su u stvari sihirbazi, koji suradjuju sa dzinnima, pa im dzinni prenose informacije, koje obicni smrtnici ne mogu znati. Zatim, svaki covjek, od svog rodjenja dobija jednog pratioca dzinna-sejtana (zvani Karin), koji prati insna i nagovara ga da cini zlo. Onda sihirbaz, kada mu covjek dodje radi ljecenja, stupi u kontakt sa covjekovim pratiocom dzinom "Karinom", i onda mu taj dzin prenosi dogadjaje iz zivota covjeka kojeg sljedi. Naravno, to djeluje na ljude, sto ovi sarlatani visestruko koriste.ZNAJTE da veliki broj onih koji govore da lijece od sihra, da ti ljudi upravo rade sa sihrom, da su to sihrbazi ili lopovi i prevaranti, koji vam sa svojim prijateljima dzinnima sejtanima zele neko zlo ili zele doci do vaseg imetka. NE IDITE I NE KONTAKTIRAJTE ljude koji vas pitaju za ime oca, majke, datum vaseg rodjenja i sl. DOBRO SE RASPITAJTE kad cujete da se neki covjek bavi lijecenjem Kur'anom, prije nego sto mu odete, da li on to radi na ispravan nacin, jer puno je manji broj onih koji to rade ispravno i iskreno od onih koji to rade pogresno i sa zlom namjerom. Ne radi se ovdje o nikakvom carobnjaku, nego o najobicnijem sihrbazu-lopovu koji suradjuje sa dzinnima, a koji imaju veliku moc brzine kretanja, pa prenose svom "kompanjonu" potrebne informacije, sto u ocima kod obicnog i neupucenog svijeta stvara sliku da taj covjek ima posebnu moc. Ne radi se ovdje o nikakvom carobnjaku, nego o najobicnijem sihrbazu-lopovu koji suradjuje sa dzinnima, a koji imaju veliku moc brzine kretanja, pa prenose svom "kompanjonu" potrebne informacije, sto u ocima kod obicnog i neupucenog svijeta stvara sliku da taj covjek ima posebnu moc. Sigurno ste i sami puno puta culi od ljudi da su bili kod "lijecnika", koji su imali takve sposobnosti da su im se listovi u knjigama sami prevrcali i da su onome koji je dosao da se lijeci, govorili njegovu zivotnu situaciju, a da taj oboljeli nije ni rijeci prozborio. Ili reknu ljudima da boluju od sihra, i to tacno od koje vrste sihra, a da uopste nisu nista ucili nad ljudima. Kao sto rekosmo, radi se o obicnim smrtnicima koji su kao i svi drugi ljudi, koji ne mogu vidjeti kroz zid, niti mogu vidjeti proslost niti buducnost, ali to su ljudi koji su ucinili strasne stvari i velike grijehe pa su na taj nacin stupili u kontakt sa dzinnima, pa im dzinni prenose informacije koje su nedostupne obicnim smrtnicima.Odlomak iz knjige Kur'anska hamajlija - Lijek i zaštita od sihira, uroka i ograme-Almin Omerašević Više na ovu temu na ovom linku ispod klipa VAŽNO!!!

SIHIRI 2 NAČINA DA SAZNATE KO VAM JE NEŠTO NAPRAVIO
https://www.youtube.com/watch?v=JFlyFALiP2k

https://sites.google.com/view/crna-magija/home
Last edited by BISTRIK100 on 04/08/2019 07:36, edited 1 time in total.
Leverage

#209 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by Leverage »

Pred očima mi suze Sulje Ugljanina uz popratnu muziku. Da li su to sihre? Hvala.
broj dva

#210 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by broj dva »

Ovaj forum je genijalan. Na jednoj strani dovode se u pitanje teorija evolucije, oblik planete i sletanje na mjesec a s druge strane sihiri i džini su nešto naravno..
MarlboroGold

#211 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by MarlboroGold »

espn wrote:Ne da vjerujem, nego znam. I sam sam žrtva sihra. Strašno nešto.

Kako su izgledali? Molim za detaljan opis.
Šta su radili/govorili?
MarlboroGold

#212 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by MarlboroGold »

broj dva wrote:Ovaj forum je genijalan. Na jednoj strani dovode se u pitanje teorija evolucije, oblik planete i sletanje na mjesec a s druge strane sihiri i džini su nešto naravno..
Na tim temama o evoluciji, da je zemlja ravna itd. uglavnom možeš vidjeti vjernike sa ovog PF-a.
sadie_forever

#213 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by sadie_forever »

MarlboroGold wrote:
broj dva wrote:Ovaj forum je genijalan. Na jednoj strani dovode se u pitanje teorija evolucije, oblik planete i sletanje na mjesec a s druge strane sihiri i džini su nešto naravno..
Na tim temama o evoluciji, da je zemlja ravna itd. uglavnom možeš vidjeti vjernike sa ovog PF-a.
islam ne podrzava pricu o tome da je zemlja ravna ili stara 6000 godina,,to je za islam cak novije doba :D prije nas je bilo generacija i jacih i boljih ,a takve zemlja nije zapisala ili jos nismo nasli trag..znaci vidis koliko po islamu zemlja mora da je stara?
славянин

#214 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by славянин »

:sabur:
Sta reci... jos si budala ako se ne slazes :oops:
jefff

#215 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by jefff »

Slučaj Elise Lam / Jezivi snimak raspiruje misteriju smrti mlade djevojke
18. 08. 2016. u 16:55:00 Radiosarajevo.ba
Generacije i generacije su odrastale na urbanim legendama i misterioznim pričama o zločinima koji nikada nisu riješeni, a smrt Elise Lam je upravo takva.

Elisa Lam, 21-godišnja studentica iz Kanade, nestala je prije tri godine tokom putovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Mlada blogerka na putovanju je bila sama i odsjela je u Cecil hotelu u Los Angelesu, mjestu koje je poznato po velikom broju neriješenih ubistava te silovanja koja se događaju u ovom hotelu od '20-ih godina prošlog vijeka, kada je izgrađen.

31. januara 2013. godine, na dan kada se trebala odjaviti iz hotela, niko od osoblja ju nije mogao pronaći, a nije se javila niti roditeljima, što je inače činila svaki dan. To je izazvalo sumnju pa je pozvana policija, koja je pretražila hotel i okolicu s psima tragačima, ali ništa nije pronađeno.

Dva sedmice nakon njezinog nestanka, policija je objavila snimku iz lifta hotela datiranu na 1. februar 2013. godine, koja bez imalo sumnje ledi krv u venama.

Na snimci koja traje par minuta vidimo Elisu Lam kako se ponaša uistinu neobično, ulazi i izlazi iz lifta, pokušava se sakriti te u nekim trenucima izgleda kao da se svađa s nepoznatim entitetom.

Nekoliko dana nakon objave snimke gosti hotela su se počeli žaliti kako je pritisak vode izrazito slab te kako sama voda ima neobičan okus, a kada su hotelske službe otvorile jedan od spremnika s vodom na krovu, šokirao ih je prizor koji su našli: golo i poluraspadnuto tijelo Elise te odjeću koja je plutala okolo.

Forenzičari i policija su zaključili kako se vjerovatno radilo o nezgodi ili samoubistvu, ali niko nije uspio odgovoriti kako ju psi nisu uspjeli nanjušiti, kako se popela na krov bez da je aktivirala ijedan alarm te kako je uspjela sama podignuti izrazito težak poklopac spremnika s vodom te ga potom zatvoriti za sobom.

Pogledajte video iz lifta na kojem se posljednji put vidi Elisa Lam ali vas upozoravamo da je veoma uznemirujući:
https://www.youtube.com/watch?v=3TjVBpyTeZM
moonca

#216 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by moonca »

славянин wrote:
:sabur:
Sta reci... jos si budala ako se ne slazes :oops:
eh, kad mi je jedan poznanik pokazao nesto kao LK sa slikom vanzemaljca - njegovo ime i da ide na godisnje okupljanje istomisljenika- :shock: o..o...o... :run:
exampLe.

#217 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by exampLe. »

Da...
Slijetanje na mjesec je lažirano, teorija evolucije je samo teorija, naučnici samo lažu i izmišljaju kako bi ljude skrenuli na krivi put.

S druge strane vjeruje se da postoje neka nevidljiva bića džini koji mogu ulaziti u ljude, zli džini zvani šejtani koji nam se smiju dok zijevamo, ako ne proučiš bismilu oni večeraju s tobom, ako izlaziš vani u akšam mogu te napast', ljudi su stvoreni/napravljeni od zemlje, ne valja jesti i generalno se koristiti lijevom rukom...

Gdje ja živim u pm. :lol:
vjeshalica

#218 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by vjeshalica »

kako si vidio kad je Allah dž.š (što je i dokazano pomenuto) napravio zastor u očima čovjeka da ne može vidjeti taj džinski svijet?
Sanjarko

#219 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by Sanjarko »

Znam neke ljude koji su isli hodzama u vezi ovoga. Sad ima li icega u tome ili sugestije, ne znam. Nekima je ovo pomoglo. Je li bila to sugestija i kao placebo efekat neki ne znam, ili stvarno nesto sto mi ljudi jos nerazumijemo, opet ne znam.
animals

#220 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by animals »

U novije vrijeme, kad covjek tako nesto vidi, salju ga
u ustanove gdje je sve bijelo i kosulje si bijele..
HAVANA

#221 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by HAVANA »

Sad su mi malo jasniji postovi na odlasku iz bih...Idi u njemacku,tamo ih nema.
Zoya

#222 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by Zoya »

MarlboroGold wrote:

Šta su radili/govorili?
I mene bi ovo zanimalo.
insomnia78

#223 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:

Sad su mi malo jasniji postovi na odlasku iz bih...Idi u njemacku,tamo ih nema.
:lol:
espn

#224 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by espn »

vjeshalica wrote:

kako si vidio kad je Allah dž.š (što je i dokazano pomenuto) napravio zastor u očima čovjeka da ne može vidjeti taj džinski svijet?
Ne želiš znati/iskusiti na svojoj koži. Ne dao Bog nikome.
Zoya wrote:
MarlboroGold wrote:

Šta su radili/govorili?
I mene bi ovo zanimalo.
https://d2a2wjuuf1c30f.cloudfront.net/p ... iginal.jpg

Samo melek je bio plave boje i imao je kraća krila, u mraku je to bilo. Malo prije nego sam ga vidio zasijala je zvijezda tačno iznad moje glave na nebu. A šejtan, osoba /demon koji me je opsjedao i doveo do svega toga, je ovako izgledao:

https://images-na.ssl-images-amazon.com ... SY679_.jpg

Samo je bio krvav.
Last edited by espn on 02/08/2019 23:03, edited 4 times in total.
vjeshalica

#225 Re: Vjerujete li u sihre?

Post by vjeshalica »

espn wrote:
Samo melek je bio plave boje i imao je uža krila, u mraku je to bilo. Malo prije nego sam ga vidio zasijala je zvijezda tačno iznad moje glave na nebu. A šejtan, osoba /demon koji me je opsjedao i doveo do svega toga, koji je ovako izgledao:

Samo je bio krvav.

Lijepo je receno da je napravljen zastor u ocima covjeka da ne moze vidjeti dzinne
Ljudi da vide kako oni izgkedaju izgubili bi razum
Postalo je ofucano tvrditi da izgledaju upravo kako kult godinama ga opisuje....treba smanjiti dozivljaje
Cak u nekim okultnim knjigama arapskim su nacrtani crtezi tih dzina koji se kao pozivaju u nekim ritualima i nijedan ne odgovara opisu podivljalog zapada i njihovih izmisljotina
Te sve manifestacije i ukazi dzina dolaze u snovima ili kao glasovi a ne kao stvarno ono sto golim okom covjek moze da registruje kao uobicajne stvari oko sebe
Osim toga u knjigama je tacno receno koliko covjek zna i moze znati a sta je sve ostalo gajb
Nigdje se ne spori da dzini ne postoje,i cak je Poslanik Muhamed a.s.bio opsihiren od strane jednog jevreja imanprica o tome pa koga zanima nek cita
Last edited by vjeshalica on 02/08/2019 22:45, edited 1 time in total.
Post Reply