Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Jerko Ivanković - Lijanović - (Narodna stranka Radom za boljitak)
5
2%
Dragan Čović - (HDZ BiH)
32
10%
Boriša Falatar - (Naša straka)
86
28%
Diana Zelenika - (HDZ 1990)
8
3%
Željko Komšić - (DF)
177
57%

Total votes: 308

Capsicum

#201 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

baxul wrote:
Novak20 wrote: Da ne tražim svoj post o Emirovom tviterluku, preko 70 % objekata je HDZ, Hrvati, Hrvatska, HB i šta ti ja znam vezano za Hrvate. Zašto, ne znam. Njemu i njegovoj porodici, nadam se, nisu naudili pa ne znam zašto mi djeluje kao opsjednut.
to i ne bi bilo problem da je ciljana publika tih tvitova stanovništvo koje glasa za HDZ (iz bilo kakvih razloga). Publika su mu očigledno desničari (ekipa koja je odustala od dijelova BiH gdje bošnjaci nisu većina) i tamo ih oduševljava.

taj antagonizam njega i poskokovaca ide na ruku svim učesnicima antagonizma. poskokovcima učvršćuje njihov položaj među njihovom publikom i daje im argumente za njihovo djelovanje, a suljagiću popoljšava imidž talking heada kod "bošnjačih alt-rightovaca" posebno onih rođenih poslije 1996. apsurdno je što se sa takvom pričom kandidovao za SKS.
Inače da nije Emira Suljagića, u područjima koje kontroliše HDZ danas bi vladala neka umjerena ljevičarska partija. :D
Emire gdje će ti duša, radikaliziraš jadne ustaše. Oni bi da se uljude, a ti im ne daš.
BMX1977

#202 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Capsicum wrote:
baxul wrote:
Novak20 wrote: Da ne tražim svoj post o Emirovom tviterluku, preko 70 % objekata je HDZ, Hrvati, Hrvatska, HB i šta ti ja znam vezano za Hrvate. Zašto, ne znam. Njemu i njegovoj porodici, nadam se, nisu naudili pa ne znam zašto mi djeluje kao opsjednut.
to i ne bi bilo problem da je ciljana publika tih tvitova stanovništvo koje glasa za HDZ (iz bilo kakvih razloga). Publika su mu očigledno desničari (ekipa koja je odustala od dijelova BiH gdje bošnjaci nisu većina) i tamo ih oduševljava.

taj antagonizam njega i poskokovaca ide na ruku svim učesnicima antagonizma. poskokovcima učvršćuje njihov položaj među njihovom publikom i daje im argumente za njihovo djelovanje, a suljagiću popoljšava imidž talking heada kod "bošnjačih alt-rightovaca" posebno onih rođenih poslije 1996. apsurdno je što se sa takvom pričom kandidovao za SKS.
Inače da nije Emira Suljagića, u područjima koje kontroliše HDZ danas bi vladala neka umjerena ljevičarska partija. :D
Emire gdje će ti duša, radikaliziraš jadne ustaše. Oni bi da se uljude, a ti im ne daš.
Kada su proglasili herceg Bosnu i poceli sa ubijanjem HOS-a i Bosnjaka i svega sto nije ustasko u hercegovini...tada su Bosnjaci bili naivni komunisti koji su sa titovim slikama trazili mir. Velika vecina ateisti u svakodnevnom zivotu (dakle nisu praktizirali previse vjeruje) pa opet su ih krenuli ubijati zajedno sa Hrvatskom. Dakle nebudimo naivni. Ti ljudi u hercegovini su uvijek bili primitivni i ustase, ljudi koji glasaju za HDZ. I oni ce prvu priliku iskoristiti da opet naprave katastrofu u BiH. Zato vise nikada im se nesmije dozvoliti da imaju bilo kakav uticaj na politicki ziot BiH.
mostarac1905

#203 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mostarac1905 »

SaraFina wrote: Dovoljna "količina" HDZ-ovih Hrvata misliš, (jer činjenica je da nisu svi isto vrednovani)?

Ja mislim da ste provodili politiku hinjaluka i opstrukcija te glumili ispostavu Dodikovog SNSD-A za Hercegovinu.

Mi nemamo nikakvih poremećaja. Niti ja mislim da je cjelokupan HR narod kriv za HDZ-OVSKU politiku opstrukcije i nepoštenje, ali obzirom da nemate oporbe, niti radite na stvaranju iste to je vaš problem.

Dodik i Čovića su u pet deka. Jedan seljačina i glasni krkan, drugi hinjavi zlobni majmun. Zbog toga i zajednickih velikosrpskih/velikohrvatskih ciljeva nisu istodobno dobrodošli u presjedništvo.
pa što ne pokrećete teme protiv dodika, i kako on ruši državu (sad bi te on upitao 'koju državu') nego ste zacementirali RS - Srbima, a federaciju ćemo po svom. malo sutra :bih:

slažem se 100% da je hdz mafija ovladala javnim poduzećima, ministarstvima koja su im dodijeljena itd, itd.

ali to će i dalje tako biti dok god vi gurali kojekakve komšiće i ne pustili Hrvatima da rasčiste među sobom. Uvijek će pobjeđivati čović i hdz. Vi ste prijelomna figura u toj borbi. Recimo na prošlim izborima je postojao jedan martin raguž, meni ljigav lik ali legitiman kandidat stranke sa većinski hrvatskim članstvom.

I nema tu 'hdz-ovih hrvata'. Radi se o većinskoj volji jednog naroda. Taman bilo 51% Hrvata za Čovića, pusti čovjeka u predsjedništvo. A bit će ne 51% nego 91% zahvaljujući ograničenim bošnjacima.
Last edited by mostarac1905 on 12/09/2018 14:35, edited 1 time in total.
baxul

#204 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by baxul »

Capsicum wrote:Jel šta slagao Emir? Jel HDZ neodvojivi dio UZP-a? Jel HDZ pokrenuo tzv. "Hrvatsku samoupravu", jel HDZ vrši zajedno sa SNSD-om konstantne blokade države, ne dozvoljava ukidanje apartheida u obrazovanju, ne dozvoljava da se ukine iz naziva javnih preduzeća ime u Hagu osuđenog projekta UZP-a, jel u područjima koje kontroliše HDZ i dalje postoje ulice sa ustaškim imenima... HDZ je najmračnije oličenje fašizma i jednoumlja u svijetu.

Btw. nije mi jasno da prigovaraš Emiru što komentariše probleme koji tište ljude u ovoj zemlji, a koji možda i ne pogađaju njega lično. Doduše ti ono podržavaš Našu stranku... OK, u tom slučaju je mnogo jasnije...
brate mili. stotine hiljada ljudi glasa za HDZ. onakva suljagićeva retorika tim ljudima neće i ne može promjeniti mišljenje vezano za BiH nego im učvršćuje njihova uvjerenja o "političkom sarajevu" kakva god da su i koliko kod da su pogrešna i licemjerna, posebno kad uzmeš u obzir sve to što si nabrojao o HDZ-u.
Emir kod glasača HDZ-a (koji glasaju za HDZ iz bilo kojih razloga) samo učvršćuje HDZ, a on koristi HDZ kao izgovor za sve nebili se pozicionirao u to malo prostora desno koje je ostavljeno.

Emir kao kandidat za SKS nema nikakav problem sa HDZ tu ima problem sa SDA (i derivatima) njih ne spominje :wink: to bi ti trebao biti i clue otprilike da je glas za GS-DF indirektno glas za... :D
baxul

#205 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by baxul »

Capsicum wrote: Inače da nije Emira Suljagića, u područjima koje kontroliše HDZ danas bi vladala neka umjerena ljevičarska partija. :D
ne radikalizira nego pruža platformu i talking pointse poskokovcima (i oni njemu da se razumijemo) :wink:
mostarac1905

#206 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mostarac1905 »

BMX1977 wrote: Kada su proglasili herceg Bosnu i poceli sa ubijanjem HOS-a i Bosnjaka i svega sto nije ustasko u hercegovini...tada su Bosnjaci bili naivni komunisti koji su sa titovim slikama trazili mir. Velika vecina ateisti u svakodnevnom zivotu (dakle nisu praktizirali previse vjeruje) pa opet su ih krenuli ubijati zajedno sa Hrvatskom. Dakle nebudimo naivni. Ti ljudi u hercegovini su uvijek bili primitivni i ustase, ljudi koji glasaju za HDZ. I oni ce prvu priliku iskoristiti da opet naprave katastrofu u BiH. Zato vise nikada im se nesmije dozvoliti da imaju bilo kakav uticaj na politicki ziot BiH.
hosovci su notorne ustaše. ako to ne znaš ne znam o čemu pišeš.

za hosovce Bošnjaci ne postoje. postoje samo Hrvati muslimanske vjeroispovjesti.
Last edited by mostarac1905 on 12/09/2018 14:38, edited 1 time in total.
BMX1977

#207 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

mostarac1905 wrote:
BMX1977 wrote: Kada su proglasili herceg Bosnu i poceli sa ubijanjem HOS-a i Bosnjaka i svega sto nije ustasko u hercegovini...tada su Bosnjaci bili naivni komunisti koji su sa titovim slikama trazili mir. Velika vecina ateisti u svakodnevnom zivotu (dakle nisu praktizirali previse vjeruje) pa opet su ih krenuli ubijati zajedno sa Hrvatskom. Dakle nebudimo naivni. Ti ljudi u hercegovini su uvijek bili primitivni i ustase, ljudi koji glasaju za HDZ. I oni ce prvu priliku iskoristiti da opet naprave katastrofu u BiH. Zato vise nikada im se nesmije dozvoliti da imaju bilo kakav uticaj na politicki ziot BiH.
hosovci su notorne ustaše. ako to ne znaš ne znam o čemu pišeš
Da jesu ali su se suprostavili tudjmanu u podjeli BiH. Dakle 9. svibnja je vec bilo jasno da Hrvatska zeli podjelu i izdaju drzave i da se dogovaraju sa Karadzicem oko toga. Evo sta je Blaz kraljevic napisao tada i nakon toga je i ubijen od strane Tudjmana:

Image
SaraFina

#208 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by SaraFina »

mostarac1905 wrote:
SaraFina wrote: Dovoljna "količina" HDZ-ovih Hrvata misliš, (jer činjenica je da nisu svi isto vrednovani)?

Ja mislim da ste provodili politiku hinjaluka i opstrukcija te glumili ispostavu Dodikovog SNSD-A za Hercegovinu.

Mi nemamo nikakvih poremećaja. Niti ja mislim da je cjelokupan HR narod kriv za HDZ-OVSKU politiku opstrukcije i nepoštenje, ali obzirom da nemate oporbe, niti radite na stvaranju iste to je vaš problem.

Dodik i Čovića su u pet deka. Jedan seljačina i glasni krkan, drugi hinjavi zlobni majmun. Zbog toga i zajednickih velikosrpskih/velikohrvatskih ciljeva nisu istodobno dobrodošli u presjedništvo.
pa što ne pokrećete teme protiv dodika, i kako on ruši državu (sad bi te on upitao 'koju državu') nego ste zacementirali RS - Srbima, a federaciju ćemo po svom. malo sutra :bih:

slažem se 100% da je hdz mafija ovladala javnim poduzećima, ministarstvima koja su im dodijeljena itd, itd.

ali to će i dalje tako biti dok god vi gurali kojekakve komšiće i ne pustili Hrvatima da rasčiste među sobom. Uvijek će pobjeđivati čović i hdz. Vi ste prijelomna figura u toj borbi. Recimo na prošlim izborima je postojao jedan martin raguž, meni ljigav lik ali legitiman kandidat stranke sa većinski hrvatskim članstvom.

I nema tu 'hdz-ovih hrvata'. Radi se o većinskoj volji jednog naroda. Taman bilo 51% Hrvata za Čovića, pusti čovjeka u predsjedništvo. A bit će ne 51% nego 91% zahvaljujući ograničenim bošnjacima.

Čuj pitanja? Što ne pokrećete teme protiv Dodika, a HDZ glavni koalicioni partner SNSD- u i praktično ispostava za Hercegovinu. Koja provodi mantru velikosrpske politike za Judine š. Hdz potpisao bjanko ček za posavinu i cijelu teritoriju RS, te se bukvalno popišao na prognanike, žrtve i stradanja i branitelje HR naroda. Čović u prvom redu na obljetnicama obilježavanja golgote Hrvata iz RS. Najvjerniji Dodikov poslušnik za razbijanje države, bez ikakve koristi za HR narod, u RS kad je ta djavolja koalicija u pitanju. Čovjek učvršćuje svoju vladavinu u kantonima gdje većinski vlada HDZ, ostatak FBIH su beznačajni. A tako i HR narod u njima... Pa ko je tu ograničen? VI koji tom izdajniku ne možete opoziciju sastaviti ili mi koji ga sprečavamo raspoloživim političkim srestvima? Odgovor se sam nameće.

Opoziciju nemate. VI ste narod bez opozicije, a obračunavali bi se s HDZ-om u jednopartijskom režimu u koji vas svjesno doveo?

Kako? Odaj nam tajnu?

Glasajte za Borišu eto. Zeleniku.. Niko nije dovoljno legitiman?
Last edited by SaraFina on 12/09/2018 15:05, edited 1 time in total.
Hafis

#209 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Ja mislim da je glas za Željka Komšića ujedno i glas za Željka Komšića.
A vi kako hoćete.
Hafis

#210 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

A s druge strane opet kontam i da je glas za Dijanu Zeleniku glas za Dragana Ćovića.
Hafis

#211 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Hafis »

Nikako još da skontam kome idu glasovi koji su za Šepića.
Je li to glas za Dijanu Zeleniku, ili je to glas za onog Hadžikadića... nešto sam sad pobrkao u ovoj kombinatorici :?
Banksy

#212 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Banksy »

Capsicum wrote:
Jel šta slagao Emir?

Jel HDZ neodvojivi dio UZP-a?
Jel HDZ pokrenuo tzv. "Hrvatsku samoupravu",
jel HDZ vrši zajedno sa SNSD-om konstantne blokade države, ne dozvoljava ukidanje apartheida u obrazovanju, ne dozvoljava da se ukine iz naziva javnih preduzeća ime u Hagu osuđenog projekta UZP-a,
jel u područjima koje kontroliše HDZ i dalje postoje ulice sa ustaškim imenima...
HDZ je najmračnije oličenje fašizma i jednoumlja u svijetu.
...
I sve to do 2010.

Pa zašto je, nakon svega toga, 'Emir' koalirao s tim 'najmračnijim fašistima' 2012. pa opet 2014?

2014 je bio zamjenik ministra u HDZ vladi, tad nisu bili fašisti?

ublehaški seljačić-profiter...

Emir Suljagić- OTVORENA SU VRATA HDZ-U MADA IMAMO VEĆINU DA FORMIRAMO VIJEĆE MINISTARA

novembar 2014
Capsicum

#213 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

baxul wrote:
Capsicum wrote:Jel šta slagao Emir? Jel HDZ neodvojivi dio UZP-a? Jel HDZ pokrenuo tzv. "Hrvatsku samoupravu", jel HDZ vrši zajedno sa SNSD-om konstantne blokade države, ne dozvoljava ukidanje apartheida u obrazovanju, ne dozvoljava da se ukine iz naziva javnih preduzeća ime u Hagu osuđenog projekta UZP-a, jel u područjima koje kontroliše HDZ i dalje postoje ulice sa ustaškim imenima... HDZ je najmračnije oličenje fašizma i jednoumlja u svijetu.

Btw. nije mi jasno da prigovaraš Emiru što komentariše probleme koji tište ljude u ovoj zemlji, a koji možda i ne pogađaju njega lično. Doduše ti ono podržavaš Našu stranku... OK, u tom slučaju je mnogo jasnije...
brate mili. stotine hiljada ljudi glasa za HDZ. onakva suljagićeva retorika tim ljudima neće i ne može promjeniti mišljenje vezano za BiH nego im učvršćuje njihova uvjerenja o "političkom sarajevu" kakva god da su i koliko kod da su pogrešna i licemjerna, posebno kad uzmeš u obzir sve to što si nabrojao o HDZ-u.
Emir kod glasača HDZ-a (koji glasaju za HDZ iz bilo kojih razloga) samo učvršćuje HDZ, a on koristi HDZ kao izgovor za sve nebili se pozicionirao u to malo prostora desno koje je ostavljeno.

Emir kao kandidat za SKS nema nikakav problem sa HDZ tu ima problem sa SDA (i derivatima) njih ne spominje :wink: to bi ti trebao biti i clue otprilike da je glas za GS-DF indirektno glas za... :D
Prvo nije stotine, nego stotinu. Drugo, u ovoj zemlji ima 3,5 miliona ljudi i retardirano je da glas tih 100k vrijedi nekoliko puta više nego glas nekog pripadnika drugog naroda. Treće to što "stotine hiljada" nešto podržava uopšte nije argument. Milioni su podržavali Hitlera, Miloševića, Tuđmana, hiljade ljudi su bili uključeni u pokolj u Srebrenici, opsadu Sarajeva, logore pod kontrolom kojekakvih UZP-ova itd.

A Emir, kao neko ko se bavi politikom i koji posjeduje adekvatno obrazovanje za tu oblast, savršeno precizno detektuje kancer u ovoj i ovakvoj državi ima itekako pravo, a Boga mi i obavezu da javno kaže šta misli o tome i da se bori za boljitak svih njenih građana, ali podjednako. Kamo sreće da svi političari nastupaju otvoreno kao Emir. Pa nek znamo njihove stavove o svemu, sviđali nam se oni ili ne.

To što je Emir nosilac liste GS-a za Kanton Sarajevo uopšte ne umanjuje vrijednost njegovih riječi i stavova, niti njihov politički značaj. I BTW uopšte nije istina da ne spominje SDA i derivate im, nego valjda svako vidi ono što želi da vidi.
seln

#214 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by seln »

Hafis wrote:A nije ni etički, niti je humano ovisnika o alkoholu postavljati na tako osjetljive funkcije, gdje se još više može posvetiti svojoj ovisnosti.
Njemu je potrebna radna terapija, a ne besplatna klopa i rakija, i još loše društvo.
Stvarno ne znam za koju kitu uvijek govoris da je Zeljko alkoholicar.
Cak i ako jeste, kandiduje za clana Predsjednistva, a ne za clana meshihata islamske zajednice.
A cak i mrtav pijan ne moze priciniti ni priblizno toliko stete kao Cirilo Jugovic.
Capsicum

#215 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Capsicum »

baxul wrote:
Capsicum wrote: Inače da nije Emira Suljagića, u područjima koje kontroliše HDZ danas bi vladala neka umjerena ljevičarska partija. :D
ne radikalizira nego pruža platformu i talking pointse poskokovcima (i oni njemu da se razumijemo) :wink:
Naivne male dobroćudne ustaše.
ratomir

#216 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by ratomir »

vidim da na anketi vodi ili ce pobjedu uzet Komsic.
pa dobro ako uzmemo u obzir da su anketi pristupili vecinom ljudi iz Bosnjackog teritorija ili bosnjacke tradicije i imena.
a sad na pravim izborima ce biti gusto ,covic i komsic jedini pravi rivali.
sad je sve u rukama glasaca,tj. koji ce od kandidata ostat bez dijela obecanih glasova jer ima kod nas raja obicaj biti pristrasna i borbena do izbora i onda ne izadju na iste jer im je bilo mrsko.
mO k3

#217 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

ratomir wrote:vidim da na anketi vodi ili ce pobjedu uzet Komsic.
pa dobro ako uzmemo u obzir da su anketi pristupili vecinom ljudi iz Bosnjackog teritorija ili bosnjacke tradicije i imena.
sad je sve u rukama glasaca,tj. koji ce od kandidata ostat bez dijela obecanih glasova jer ima kod nas raja obicaj biti pristrasna i borbena do izbora i onda ne izadju na iste jer im je bilo mrsko.
Gusto gusto :mrgreen: hajde tješi se i dalje
ratomir

#218 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by ratomir »

mO k3 wrote:
ratomir wrote:vidim da na anketi vodi ili ce pobjedu uzet Komsic.
Gusto gusto :mrgreen: hajde tješi se i dalje
ne znam sta ti znaci to tjesi se i dalje ,fakat ne kontam.
sto bih se tjesio de se malo dohavizaj pa onda skontaj sta hos da napises,jer stvarno ne mogu da razumijem tvoju poruku
zasto bih se tjesio,zbog koga ili cega????

:izet: :izet: :izet: :izet:
mO k3

#219 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by mO k3 »

:mrgreen: znaš ti dobro , sve ok ... srdačan poz
Humljanin

#220 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Humljanin »

BMX1977 wrote:
mostarac1905 wrote:
hosovci su notorne ustaše. ako to ne znaš ne znam o čemu pišeš
Da jesu ali su se suprostavili tudjmanu u podjeli BiH. Dakle 9. svibnja je vec bilo jasno da Hrvatska zeli podjelu i izdaju drzave i da se dogovaraju sa Karadzicem oko toga. Evo sta je Blaz kraljevic napisao tada i nakon toga je i ubijen od strane Tudjmana:

Image

I šta kareš "ustaše krenule sa ubijanjem HOSovaca" :lol:
Pa to samo katolik Ibrahim može izjaviti. :-)

I kažeš "HOSovci se suprotstavili Tuđmanu u podjeli BiH" :lol:
Hahahhahaa pa dan te hebo , HOSovci ko pravi ustaše nikad nisu ni priznavali BiH nego su se borili za HRVATSKU DO DRINE :izet:

Koji klocevi ovdje komentiraju... Tuđman koji je prvi priznao neovisnost i cjelovitost BiH u njenim međunarodnim granicama je negativac a HOS-ovci koji nikad nisu bili za BiH niti priznaju Bošnjake nego ih smatraju Hrvatima muslimanske vjeroispovijesti su pozitivci.

Ibrahime, pravi si hrvatski cvijet :kiss:
Šta kareš: Hrvatska do Drine? :lol:
BMX1977

#221 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

Humljanin wrote: I šta kareš "ustaše krenule sa ubijanjem HOSovaca" :lol:
Pa to samo katolik Ibrahim može izjaviti. :-)

I kažeš "HOSovci se suprotstavili Tuđmanu u podjeli BiH" :lol:
Hahahhahaa pa dan te hebo , HOSovci ko pravi ustaše nikad nisu ni priznavali BiH nego su se borili za HRVATSKU DO DRINE :izet:

Koji klocevi ovdje komentiraju... Tuđman koji je prvi priznao neovisnost i cjelovitost BiH u njenim međunarodnim granicama je negativac a HOS-ovci koji nikad nisu bili za BiH niti priznaju Bošnjake nego ih smatraju Hrvatima muslimanske vjeroispovijesti su pozitivci.

Ibrahime, pravi si hrvatski cvijet :kiss:
Šta kareš: Hrvatska do Drine? :lol:
Poenta je bila da je vec 9. mjeseca 1992. Blaz Kraljevic dao proglas da nije spreman dijeliti BiH kako Boban to zeli. Znaci 1992!
I zasto je Blaz kraljevic, kao komandant u generalstabu ARBIH i Alijin komandant, ubijen?

I ja bih prihvatio svakog ustasu i cetnika koji je spreman braniti drzavu BiH. Boli me briga ideologija; to je folklor. Bitno je sta oni na terenu rade.Za mene su cetnici Dodik dok recimo Vuk Draskovic, koji je ideoloski cetnik 1000 puta veci od Dodika jeste prijatelj BiH.
BHCluster

#222 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BHCluster »

LAZOVIĆ PODRŽAO KOMŠIĆA: "Neka HDZ traži krivca u svome veličanju zločinaca"

"Dakle , jasno je svima da Željko Komšić može pobijediti samo ukoliko se u njegovoj kutiji nađe dovoljan broj podrške građana koji pripadaju Bošnjačkom narodu", rekao je Lazović.

"Ako Željko Komšić pobijedi tada HDZ BIH ne treba optuživati Bošnjački narod. Krivca neka traži u svojim redovima. U svom rukovodstvu i njegovoj politici. U planu oživljavanja HERCEG - BOSNE i veličanju presuđenih Haških osuđenika a posebno u Draganu Čoviću i njegovim bliskim vezama i sumnjivim dogovorima sa Miloradom Dodikom koji otvoreno negira i ruši BiH", kazao je Lazović.
Presidente

#223 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Presidente »

Pametno je podrzati Komsica. U njegovo vrijeme su cvale rozice i gorile institucije. Da Bog da pobjedi.
Streptokok

#224 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Streptokok »

Presidente wrote:Pametno je podrzati Komsica. U njegovo vrijeme su cvale rozice i gorile institucije. Da Bog da pobjedi.
Kako god okrenes bolji je od covica.
grunf55

#225 Re: Kandidati iz reda Hrvatskog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA)

Post by grunf55 »

Maraschino wrote:Zeljko ili Falatar, svejedno mi.

Zelenika je tu nebi li se ko okliznuo.
Zelenika će da odnese mnogo glasova,zbog prezimena!
Locked