Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Kandidati za mjesto bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

Poll ended at 05/10/2018 23:32

Mirsad Hadžikadić - (Platforma za progres)
145
43%
Fahrudin Radončić[/b] - (SBB)
19
6%
Senad Šepić - (Nezavisni blok)
7
2%
Šefik Džaferović - (SDA)
44
13%
Denis Bećirović - (SDP)
116
35%
Amer Jerlagić - (Stranka za BiH)
3
1%

Total votes: 334

General War

#201 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by General War »

SaraFina wrote:Srbi u FBiH za Faraona, Bošnjaci u RS za Ivanića.
:-)
Leverage

#202 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Inače Srbi u FBiH, barem oni koji nisu pro BiH, glasaće kao i prošli put - za Čovića.
last mohicans

#203 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by last mohicans »

Prošle izbore je Čović osvojio 128.... a Martin 94... koji mu je do tada bio jedini pravi protukandidat. Zelenika nema šanse da toliko povuče, mozda 20-30 hiljada. Velika je vjerovatnoca da se Čoviću uslovno vrate ti glasovi koje je Martin osvojio, jer ne vidim drugog kandidata koji bi povukao ove glasove. Falatar ili neki treci to nisu. Ima jos jedna činjenica, sigurno je i Raguz uzeo neki broj bosnjačkih glasova, ali ne koliko ih dobije Komsic. Sve u svemu, Čovic vrlo lahko moze otici na 150... glasova, ako ne i više.
neon-x

#204 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

Leverage wrote:
neon-x wrote: Ja sebi nikako ne mogu da dodjem kako ljudi vide u ovom covjeku nekakav kapacitet. Demagogija 95% i dramske pauze 5%. Intervju u kojem ga neko nesto konkretno upita i ocekuje konkretne odgovore on se potpuno pogubi i nakon svakih 10 sekundi prirodno sklizne u demagogiju i isprazne fraze.
To je tvoje viđenje. Ako većina vidi to na drukčiji način onda se zapitaj da li to nešto govori o tebi.
Onda je Bakir zaista bio najbolji izbor jer je vecina tako odlucila. Jasno mi je da si vojnik na misiji ali barem ostavi mali privid postojanja logike u svojim agumentima.
tvojkomsija

#205 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

Tokom ove godine po komentarima na Klixu kad je vezano nešto za SDA uvijek se masovno pisalo da padaju u oktobru, da im slijedi propast itd. a ja stvarno ne vidim na osnovu čega ljudi misle tako. I ja bih volio da stranke ljevice, opozicije uzmu što više glasova, Hadžikadića ili Bećirovića za predsjedništvo, ali morate shvatit da SDA zaposli dvoje ljudi i na osnovu toga dobije sigurnih 10 glasova. Toliku su infrastrukturu razvili da Bakir prije 2-3 mjeseca govori da je siguran u pobjedu :cry: :cry:

Ostaje nam nadat se da će stvarno pasti, i da onog šepurka Šefika ili Faraona nećemo gledati u Predsjedništvu
BMX1977

#206 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

last mohicans wrote:Prošle izbore je Čović osvojio 128.... a Martin 94... koji mu je do tada bio jedini pravi protukandidat. Zelenika nema šanse da toliko povuče, mozda 20-30 hiljada. Velika je vjerovatnoca da se Čoviću uslovno vrate ti glasovi koje je Martin osvojio, jer ne vidim drugog kandidata koji bi povukao ove glasove. Falatar ili neki treci to nisu. Ima jos jedna činjenica, sigurno je i Raguz uzeo neki broj bosnjačkih glasova, ali ne koliko ih dobije Komsic. Sve u svemu, Čovic vrlo lahko moze otici na 150... glasova, ako ne i više.
Naravno. Covic moze otici do 170.000 jer je i za njih sada odlucujuci momenat i homogenizirat ce glasacko tijelo. Znaci Zeljko Komsic tek sa 180.000 glasova je siguran u pobjedu. Sve ostalo su price za malu djecu. Covic dobija minimalno 130.000 a maximalno 170.000.
sigurnoable

#207 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

last mohicans wrote:Prošle izbore je Čović osvojio 128.... a Martin 94... koji mu je do tada bio jedini pravi protukandidat. Zelenika nema šanse da toliko povuče, mozda 20-30 hiljada. Velika je vjerovatnoca da se Čoviću uslovno vrate ti glasovi koje je Martin osvojio, jer ne vidim drugog kandidata koji bi povukao ove glasove. Falatar ili neki treci to nisu. Ima jos jedna činjenica, sigurno je i Raguz uzeo neki broj bosnjačkih glasova, ali ne koliko ih dobije Komsic. Sve u svemu, Čovic vrlo lahko moze otici na 150... glasova, ako ne i više.
Ma Covic sigurno ulazi, pogotavo sada jer je situacija skroz drugacija nego tada. U zadnje vrijeme Covic je skinuo svoju masku u potpunosti i postao neprijatelj broj 1 mozda cak i prije Dodika u Bosni i Hercegovini. Covic sa svojim pro-ustaskim nacionalizmom u zadnje vrijeme ce sigurno uci. Ali o Covicu imas temu o Hrvatkom clanu predsjednistva ovo je Bosnjacki clan...
Leverage

#208 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

neon-x wrote: Onda je Bakir zaista bio najbolji izbor jer je vecina tako odlucila. Jasno mi je da si vojnik na misiji ali barem ostavi mali privid postojanja logike u svojim agumentima.
Nije tačno. Većina glasača bila je i sada je protiv Bakira. Da je postojao drugi krug to bi se pokazalo.

S druge strane većina onih koji ne glasaju za Bećirovića nemaju negativno mišljenje o njemu.

Sve vrlo prosto za objasniti, nikakva potreba za prividom logike kad se koristi suštinska logika.
tvojkomsija

#209 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

Da nema Hadžikadića ja bih sigurno dao glas Bećiroviću.
A stvarno nikako ne razumijem ove što će glasati za Džaferovića, čovjeka koji je otvoreno rekao da će nastaviti raditi kao Izetbegović, koji punih 8 godina nije ništa uradio osim što je raselio nekih 200 hiljada ljudi.
Onda izjave da je Bosna ostavljena onom Erdoganu u amanet, da ne može bit predsjednik neko ko ne ide redovno u džamiju itd. Nadam se da neću nikad više to slušat.
Kikibombona

#210 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Kikibombona »

kiligonzales wrote:Prvi bi mu dao glas, da stoji bilo kakva stranka iza njega, ovako ne moze mnogo uraditi u ovdasnjoj politici, ma koliko da si pametan ...
Kili, nije tacno, pogledaj Fuada Kasumovica koji je kao nezavisni kandidat u Zenici rasturio SDA, SDP, SBB, DF i ekipu.

I ja sam mislio da bez podrske stranke nema nikakve sanse, ali sam se zeznuo. Sada ih jebe u vijecu, uzduz i poprijeko. :D Pridobio je na svoju stranu vecinu vijecnika i pisa po SDA. :D

Mirsad je najavio formiranje stranke nakon izbora. Ovo je njegovo prvo pojavljivanje na otvorenoj sceni. Ako dobije izbore, politicka stranka ce privuci vise kvalitetnih ljudi i biti dosta snaznija. Trenutno Mirsad udara temelj na BH politickoj sceni. Koliko ce temelj biti jak, zavisi jedino i samo od glasaca.

Da je daleko najbolji kandidat u cijeloj drzavi, u to nema dileme.
BMX1977

#211 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by BMX1977 »

tvojkomsija wrote:Da nema Hadžikadića ja bih sigurno dao glas Bećiroviću.
A stvarno nikako ne razumijem ove što će glasati za Džaferovića, čovjeka koji je otvoreno rekao da će nastaviti raditi kao Izetbegović, koji punih 8 godina nije ništa uradio osim što je raselio nekih 200 hiljada ljudi.
Onda izjave da je Bosna ostavljena onom Erdoganu u amanet, da ne može bit predsjednik neko ko ne ide redovno u džamiju itd. Nadam se da neću nikad više to slušat.
Po meni se previse blati ta SDA. Ja nikada necu glasati za SDA ali se pricaju gluposti. Kao prvo porast izvoza 12%, porast BDP-a 7%. Samo te cifre pokazuju da je ekonomija krenula naprijed velikim koracima. A o iseljenju je smijesno pricati. Iselila se cijela Hrvatska i Slovenija koje imaju duplo veci standard i uredjene drzave a da se ne sele ljudi iz BiH. Stvari idu naprdijed ali nemogu se ocekivati cuda.
neon-x

#212 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

Leverage wrote:
neon-x wrote: Onda je Bakir zaista bio najbolji izbor jer je vecina tako odlucila. Jasno mi je da si vojnik na misiji ali barem ostavi mali privid postojanja logike u svojim agumentima.
Nije tačno. Većina glasača bila je i sada je protiv Bakira. Da je postojao drugi krug to bi se pokazalo.

S druge strane većina onih koji ne glasaju za Bećirovića nemaju negativno mišljenje o njemu.

Sve vrlo prosto za objasniti, nikakva potreba za prividom logike kad se koristi suštinska logika.
Znaci sustinska logika kaze da je vecina u pravu, i to ni manje ni vise nego na na brdovitom balkanu. Par ekselans ti je ta logika.
Leverage

#213 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

neon-x wrote: Znaci sustinska logika kaze da je vecina u pravu, i to ni manje ni vise nego na na brdovitom balkanu. Par ekselans ti je ta logika.
Ti si u pravu. Vidi se da si mnogo produhovljen i progresivan, imaš moderan nick i gotiviš Hadžikadića.
neon-x

#214 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

Relano ce biti tesko Mirsadu u Predsjednistvo ali svakako da ga glasom treba ohrabriti. Problem je sto je onaj neuhljebljenicki dio glasaca od kojih bi se moglo ocekivati da omoguce nekakve promjene i izvlacenje iz ovog blata su ljudi jos uvijek previse ostrasceni, vode neke svoje mini ratove, glasaju iz straha a ne razumom... Tako da cemo i dalje vjerovatno nastaviti da glasamo za nase velike zastitnike, demagoge a time i status quo, a sustinskim stvarima koje je neophodno napraviti da bi doslo do bilo kakve pozitivne promjene niko se nece baviti. Idemo dalje kao i do sada, nije ni lose, samo nek ne puca.
neon-x

#215 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

Leverage wrote:
neon-x wrote: Znaci sustinska logika kaze da je vecina u pravu, i to ni manje ni vise nego na na brdovitom balkanu. Par ekselans ti je ta logika.
Ti si u pravu. Vidi se da si mnogo produhovljen i progresivan, imaš moderan nick i gotiviš Hadžikadića.
Ne treba ti to. :kiss:
Juliuscezar

#217 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Juliuscezar »

jedan od najnereprezentativnijih foruma ikad :lol: :lol:
neon-x

#218 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by neon-x »

bhnapoleon1 wrote:jedan od najnereprezentativnijih foruma ikad :lol: :lol:
Malo mi je i zao stranacke raje jer oni nista ne prepustaju slucaju kad je upitanju borba za vlast. Bespotrebno ce se ljudi zadeverati radi ove ankete. :)
tvojkomsija

#219 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by tvojkomsija »

bhnapoleon1 wrote:jedan od najnereprezentativnijih foruma ikad :lol: :lol:
Da je većina u BiH kao većina na klix forumu, SDA-ovci ne bi prismrdili vlasti a kamo li radili šta danas rade. :sax:
Vjerujem da je većina ovdje 20-40 god. starosti, proevropski, zdravih političkih gledišta, zato su i rezultati anketa zadovoljavajući.
Situacija na terenu je druga stvar, ali na to je teško uticati preko klixa :zzzz:
Leverage

#220 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Radi ove ankete jedino se može zadeverati SDA.

Ko čita između redova jasno je da ovo znači da Bećirović uzima lopatom.
GandalfSivi

#221 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by GandalfSivi »

Znaci, pregledah emisiju na N1 i prosto me sramota. Vakat je da se objasne neke stvari. Prvo, Jerlagic je irelevantna licnost, koja je tu da jos uvijek zastupa energetski lobi, u tom fahu je bio cijeli zivot i svojevremeno je doveden (od strane Harisa i Orucevica) da proda nase energetske kapacitete Kazahtancima, nije uspio u tome, i sada je u politici samo po inerciji, nista drugo.

Sada, puno vaznija stvar zvana Mirsad Hadzikadic. Koja je to ubleha od covjeka. Znaci, lik ne da je sa marsa pao, nego nema pojma ni gdje je pao. Nisam htio ranije da pisem o njemu iz postovanja prema ljudima koji su ga doveli (Advisory council for Bosnia and Herzegovina), jer oni fakat puno dobrog posla rade nam za domovinu, ali od pocetka je lik blago receno izgubljen, mada bi se i mnogo tezi pojmovi mogli upotrijebiti za njega. Znam vec dugo price kada su mu Ajla i Dado na noge doveli i Bidena i Clintona, bukvalno da se uslika sa njima, kako se zalio sto nisu cijelo vece (u sustini dvije veceri, jer su dva odvojena eventa bila) sa njim proveli, jer ipak je on taj koji se kandiduje za Predsjednistvo BiH. Niti zna kuda je dosao ni kuda je posao. Imao je skoro godinu dana da nauci osnovne stvari o politici, ali jos uvijek mu se svi odgovori svode na puku demagogiju, i njegovo neznanje vec postaje opasno. Stvarno sam mu htio dati benefit of the doubt, razmisljajuci da ima neka "normalna" razmisljanja, a sve ostalo ce nadoci, i ljudi su me upozoravali na njegov ignorizam, na njegovu nadmenost, na nedostatak volje da dopuni svoje znanje, ali fakat sam do veceras mislio da moze to puno bolje i da ce biti osvjezenje na nasoj politickoj sceni. Mi ne mozemo dopustiti da imamo politicke diletente u ovako bitnim izborim, a gospodin Hadzikadic nije nista vise od toga.

Pored njih dvojice Senad Sepic je zvucao ne samo kao doktor politickih nauka (sto vec jeste), nego kao pravi drzavnik. Pa vi onda skontajte kakav im je kapacitet obojici, a pogotovo Mirsadu...
sigurnoable

#222 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

GandalfSivi wrote:Znaci, pregledah emisiju na N1 i prosto me sramota. Vakat je da se objasne neke stvari. Prvo, Jerlagic je irelevantna licnost, koja je tu da jos uvijek zastupa energetski lobi, u tom fahu je bio cijeli zivot i svojevremeno je doveden (od strane Harisa i Orucevica) da proda nase energetske kapacitete Kazahtancima, nije uspio u tome, i sada je u politici samo po inerciji, nista drugo.

Sada, puno vaznija stvar zvana Mirsad Hadzikadic. Koja je to ubleha od covjeka. Znaci, lik ne da je sa marsa pao, nego nema pojma ni gdje je pao. Nisam htio ranije da pisem o njemu iz postovanja prema ljudima koji su ga doveli (Advisory council for Bosnia and Herzegovina), jer oni fakat puno dobrog posla rade nam za domovinu, ali od pocetka je lik blago receno izgubljen, mada bi se i mnogo tezi pojmovi mogli upotrijebiti za njega. Znam vec dugo price kada su mu Ajla i Dado na noge doveli i Bidena i Clintona, bukvalno da se uslika sa njima, kako se zalio sto nisu cijelo vece (u sustini dvije veceri, jer su dva odvojena eventa bila) sa njim proveli, jer ipak je on taj koji se kandiduje za Predsjednistvo BiH. Niti zna kuda je dosao ni kuda je posao. Imao je skoro godinu dana da nauci osnovne stvari o politici, ali jos uvijek mu se svi odgovori svode na puku demagogiju, i njegovo neznanje vec postaje opasno. Stvarno sam mu htio dati benefit of the doubt, razmisljajuci da ima neka "normalna" razmisljanja, a sve ostalo ce nadoci, i ljudi su me upozoravali na njegov ignorizam, na njegovu nadmenost, na nedostatak volje da dopuni svoje znanje, ali fakat sam do veceras mislio da moze to puno bolje i da ce biti osvjezenje na nasoj politickoj sceni. Mi ne mozemo dopustiti da imamo politicke diletente u ovako bitnim izborim, a gospodin Hadzikadic nije nista vise od toga.

Pored njih dvojice Senad Sepic je zvucao ne samo kao doktor politickih nauka (sto vec jeste), nego kao pravi drzavnik. Pa vi onda skontajte kakav im je kapacitet obojici, a pogotovo Mirsadu...
:lol: :lol: :lol: :lol: Sad mi je jasno zasto nam je stanje u drzavi ovakvo. Pa ovo je smijesno kakve gluposti moze ljudski UHLJEBSKI um iznijeti to je nevjerovatno. Pa pazite vi sta prica jedan uhljeb u vezi profesora Mirsada Hadzikadica, o nekakvom znanju i inteligenciji i profesionalizmu. Ne bi me cudilo da za nekoliko dana izadje naslov kako je SDA ta koja ga je financirala da dodje do doktorata u Americi. Idi jarane poklopi se bolje ti je. Sramota je ovako nesto reci za profesora Mirsada Hadzikadica. Ako ne znas imas google, pa pogledaj koliko samo naucnih radova ovaj profesor ima ne samo na polju svog zanimanja vec i na polju medjunarodnih odnosa. Ako ja lazem google ne laze. Sramota! E dragi moji ovakvi nama i vode drzavu, ovakvi koji provale kroz usta svoja nesto gdje nema veze sa vezom i primitvni, neskolovani narod mu povjeruje. Sta ce se toga ruznog nadovezati za gospodina profesora Mirsada Hadzikadic do 7. Oktobra ne bi mu bio u kozi. Ocigledno je da se nije trebao zamarati sa nama primitivcima, ovo je sramota!
Leverage

#223 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by Leverage »

Šta je ovo, ne smiješ iznijet mišljenje, odma te poklopi Mirsad fan club sa klasičnim krkanskim uvredama.
sigurnoable

#224 Re: Kandidati iz reda Bosnjackog naroda za Predsjednistvo BiH (ANKETA) IZBORI 2018.

Post by sigurnoable »

Leverage wrote:Šta je ovo, ne smiješ iznijet mišljenje, odma te poklopi Mirsad fan club sa klasičnim krkanskim uvredama.
Pa sta ces Krkan profesor Mirsad Hadzikadic sa Krkanskog Harvarda i Sjeverne Karoline ima krkanske fanove. Neka imate vi sa Nargila fakulteta realne cinjenice.
Locked