Uzasdeny_s wrote:Šta je ovo,bog te mazoNovak20 wrote:Ehhh.
![]()
demobilisani malo dremka, kao što obični radi,a hanumica mu daje vode
Upropastise nas sendvicari
Uzasdeny_s wrote:Šta je ovo,bog te mazoNovak20 wrote:Ehhh.
![]()
demobilisani malo dremka, kao što obični radi,a hanumica mu daje vode
Pa jest... još garant ispod košulja ...metli metalne tablje... Ma pripremili se...garant u logističkoj pozadini imaju i pripremjene đavđire za glave... ma prepredena je to banda...mali jomu wrote:kmirsad wrote: ... fol protesti... a donijeli štake, štapove za hodanje da se udaraju ...
nasmijao si me....
kmirsad wrote:Pa jest... još garant ispod košulja ...metli metalne tablje... Ma pripremili se...garant u logističkoj pozadini imaju i pripremjene đavđire za glave... ma prepredena je to banda...mali jomu wrote:kmirsad wrote: ... fol protesti... a donijeli štake, štapove za hodanje da se udaraju ...
nasmijao si me....
Al nadjebali smo ih... nemamo ratna iskustva ko ova banda rušilačka, al smo zato malo vježbali nedavno na Šičkom...
Ma zna banda sto kuraca... ratna iskustva sad koriste protiv dobrodušne i miroljubive policije...moonca wrote:kmirsad wrote:Pa jest... još garant ispod košulja ...metli metalne tablje... Ma pripremili se...garant u logističkoj pozadini imaju i pripremjene đavđire za glave... ma prepredena je to banda...mali jomu wrote:
nasmijao si me....
Al nadjebali smo ih... nemamo ratna iskustva ko ova banda rušilačka, al smo zato malo vježbali nedavno na Šičkom...
đevđire za glave..![]()
kmirsad wrote: Pa jest... još garant ispod košulja ...metli metalne tablje... Ma pripremili se...garant u logističkoj pozadini imaju i pripremjene đavđire za glave... ma prepredena je to banda...
kmirsad wrote: Ma zna banda sto kuraca... ratna iskustva sad koriste protiv dobrodušne i miroljubive policije...
Eh... kad budemo mlatili doktore i stomatologe... bar nam neče trebati hitne pomoči i zakazivanje kod zubara... a zubarima čemo napraviti posla za proteze, do kraja života...i onako se plačaju ... i kod privatnika i u Domovima zdravlja...
Postoji ponos i principi, ali ponos i principi ljude ne hrane, barem ne kod nas jer mi zivimo u sistemu izvrnutih vrijednosti, gdje je normalno nenormalno.superiska wrote:@kili, nisi shvatio. Ima nešto što se zove ponos.kiligonzales wrote:eno sad hahaBloo wrote:Nismo se razumjeli.
Ni ja ne bih dozvolila.
@bloo
Prije rata su mi otac i brat radili u Njemackoj, otac je umro dok sam bi dijete. Taj brat mi je radni vijek proveo gore i penziju docekao u inostranstvu. Nikad se nije vratio, a radili su gore od 70-tih. On nije jedini clan uze porodice koji je gore. Dajidze, amidze, rodjaci su mi razasuti svugdje, neki isto tako jos od 70-tih i 80-tih van BiH. Ovih sto su 90-tih otisli gore ne mogu izbrojati, isto tako i onih koji idu sada.drag_gost wrote:A mene ovo "ostajanje" uvijek podsjeti na one koji nisu otisli kada su (i ako su mogli), te sada kukaju da treba ostati ovdje opravdavajuci svoje izbore. Kao ono, ako je meni lose, neka i drugima bude. Ne moras meni drzati ove lekcije, imam dovoljno godina i radnog staza ovdje da bih znao da ovdje drzave nema. Dakle, bjezati i to sto dalje. I nikada se ne vratiti.kiligonzales wrote:Ovo bježanje vazda me podsjeti na rat i onu vječitu temu patriote vs dijaspora i vjecite izgovore kako bi se svi oni vratili da je ovdje bolje dok se neko borio da sacuva i ovo malo ili nimalo drzave, on se izvuce sa uzom porodicom iz Sa, a braca ostala mu zavaljena u rovovima. Imam u familiji takve. Onda ti dodje s pricom kako je njemu bilo teze i kako mu je bilo tesko gledati sranje u BiH, brinuo se i za sebe gore i za ove ovdje ,nego tebi koji si zaglavio ovdje jer si tako htio. Poziva ti nije uputio za tolike godine. Evo sad je mir ne puca, a izgovori su isti za svako odustajanje od nas samih sto ovih van drzave sto ovih unutar BiH. Bio sam demoralisan nepravdom, pa sam se dozvo. Valjda se skonta kroz godine da niko nece raditi ono sto je tvoja zadaca, da sebi radom omogucis sto bolji zivot. Bilo gdje da odes zadatak je isti. Raja se ovdje demoralisala. Ode odavdje iz kancelarije, da bi nekom guzicu prao gore jer mu je plata ovdje teska par dnevnica gore, a gore nema ni taj luksuz da sebi priusti ni izlazak na kafu kao ovdje, vec stiskavac, kaze ovdje necu uspijeti, pa kako ces uspjeti, da si i ovdje bio spreman raditi sve sto radis tamo, do danas bi imao sigurno vise. Barem na racunu. Prihvati jednom i ovdje los posao i radi ako ti je moranjem. Doce bolji, ako ne rodice se nesto i iz tog loseg posla. Makar jedno dobro prijateljstvo koje ce ti valjati lose za cijeli zivot s nekim ko je bio u jednakom sosu kao i ti. Samom mi je trebalo vremena da tako naucim zivjeti tako da se i u svemu losem kacim za rijetko ono što je dobro.drag_gost wrote:![]()
Samo bjezati odavde i ne okrecati se. Bosne nema kao drzave. Zemlje ima, bice je uvijek, ali drzave nema. Bjezati sto dalje.
Teska srca to kazem, ali lagati sebe ne mogu, niti hocu.
Pokusao sam i sam otici u Evropu, radio par puta u tim izletima, maltane zagazio u brak i na kraju vratio se ovdje jer sam ovaj jad volio više i sve preživljeno do tad nego taj rahatluk gore. Tjerala me nepravda, a vracalo me sve ono sto je covjek ovdje prosao sa svim ljudima oko sebe i ljudi s kojim sam deverao sve i svašta. Radim, zivim, borim se i gore bih morao isto tako. Ovdje radim za njihovih par dnevnica, ali sam punije duše nego gore. Nervira me kao i sve nepravda i ista me tjerala prije na pomisao da idem, ali tesko da cu ikada vise pokusati. Što sam stariji sve mi teže pada da bilo gdje odem odavdje.
Zato sada kod mene redovno svira ona Kemina "ako pitaš gdje sam sada, ne idem iz ovoga grada, sve je moje ovdje ostalo..."
Sretno onima koji ostanu, sretno i onima koji odu. Covjek ima pravo izbora i to je dobro.
kiligonzales wrote:
Postoji ponos i principi, ali ponos i principi ljude ne hrane, barem ne kod nas jer mi zivimo u sistemu izvrnutih vrijednosti, gdje je normalno nenormalno.
Ta situacija uopste nije stvar prosnje, kako se predstavlja, kao sto rekoh nije Dungle Lange na kasi.
ovo_mi_je_nick wrote:Prvo borci se nisu borili što su patriote nego zato što su dobili poziv. Ko god se nije odazvao je priveden. To da se razjasni.
Ko je kome kriv što ne radi. Do kad će prednost u zapošljavanju imati djeca boraca. Već gledam 2070 godina prauk borca ima prednost.
Kad doktori i policajci uzimaju mito i traže keks za uslugu za koju su dužni da rade i za što primaju plaću, onda se ne bune.
Opet štrajk je normalna pojava regulisana zakonom i sredstvo traženja ili mjenjanja uslova rada, plata i ostalog. Kakva ulica, zezat sugrađane sa blokadama, ometat slobodu drugog da svoje ostavariš.
Ne treba biti dobar, jer dobri se gaze. Odeš mehaničaru, isprlja sjedišta, usmasti, govoriš ma hajde nije ništa, vidiš da rinta 8 sati po suncu, ali on to koristi pa ti polomi još koju plastiku, ti opet govoriš nema veze. Dođe grmalj, zebe mu famEliju s vrata a on drhti još mu kaže ma ruke od mene, ne plaćaj ništa.
Druze, takvih ima svugdje. Ali, ovdje nema drzave. Nazalost. Srce me boli kada to napisem, jer znam sta smo dali za nju.kiligonzales wrote:
Prije rata su mi otac i brat radili u Njemackoj, otac je umro dok sam bi dijete. Taj brat mi je radni vijek proveo gore i penziju docekao u inostranstvu. Nikad se nije vratio, a radili su gore od 70-tih. On nije jedini clan uze porodice koji je gore. Dajidze, amidze, rodjaci su mi razasuti svugdje, neki isto tako jos od 70-tih i 80-tih van BiH. Ovih sto su 90-tih otisli gore ne mogu izbrojati, isto tako i onih koji idu sada.
Nismo svi isti, jbg neko moze trpiti da ode u picku materinu za rad nafake, a onda da prosipa zal za Bosnom familijom, rajom i da bude razvucen izmedju dvije više stvari. Ja ne mogu. Previse sam familijaran.
Ne drzim ti lekcije, nego vazda je prica ista, ko je demoralisan ovdje demoralisace i drugog koji i u ovom losem stanju drzave gleda da izvuce najbolje iz sebe i ko je spreman da se bori. Znaju takvi i gore biti isti. Ide mu 100x bolje nego nama, a kuka gore nego mi ovdje. O tome se radi.
Ni jednim,drugim a ni trecim.Prvi imaju solidne plate na budzetu su imaju stabilniji i bolji posao od 90% radnika u BiH,drugi jednako prvim uz to jos odnos se poceo svoditi "sta cemo sad" kad te zaustave (ne svi ali dobar broj) i ostali neprofesionalizmi.Treci su zakasnili i nisu ni mogli ocekivati da ih drzava hrani sadakom do zauvijek..It_is_a_Leclerc wrote:Podrška doktorima i policajcima.
Ne i demobilisanim borcima.
Gladne i napacene budzetlije...славянин wrote: Ni jednim,drugim a ni trecim.Prvi imaju solidne plate na budzetu su imaju stabilniji i bolji posao od 90% radnika u BiH,drugi jednako prvim uz to jos odnos se poceo svoditi "sta cemo sad" kad te zaustave (ne svi ali dobar broj) i ostali neprofesionalizmi.Treci su zakasnili i nisu ni mogli ocekivati da ih drzava hrani sadakom do zauvijek..
Nečeš to vidjeti... dok su ovi na vlasti.Janjicar wrote:Samo Objava Borackog registra i nista drugo!
Važikiligonzales wrote:
Postoji ponos i principi, ali ponos i principi ljude ne hrane, barem ne kod nas jer mi zivimo u sistemu izvrnutih vrijednosti, gdje je normalno nenormalno.
Ta situacija uopste nije stvar prosnje, kako se predstavlja, kao sto rekoh nije Dungle Lange na kasi.
a 1600 udruzenja neka ostaneJanjicar wrote:Samo Objava Borackog registra i nista drugo!
Nekima ne odgovara objava registra i ukidanje većine udruženja.Maraschino wrote:a 1600 udruzenja neka ostaneJanjicar wrote:Samo Objava Borackog registra i nista drugo!

Savila se pod teretom boraca na budzetjefff wrote: Iskrivila him se i pogrbila ona mapa BiH.
I to ce kao nesto promjeniti?Janjicar wrote:Samo Objava Borackog registra i nista drugo!