Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Capsicum

#201 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Roccohljup wrote:
Capsicum wrote:
Roccohljup wrote:Za ulogu ŽK tokom rata i sve ratne zaluge, njemu kapa do poda. To nikad nisam niti cu dovoditi u pitanje. Moje razočarenje u njega dolazi nakon sto je osnovao DF kojoj sam i ja u zabludi poklonio svoj glas na proslim izborima u nadi da ce to stvarno biti nesto novo i bolje na političkoj sceni (u građanskim i lijevim krugovima) i narucito u odnosu na SDP koji me je razocarao u prethodnim godinama, ali se pokazalo bas kao zabluda. Ne birati između lošeg i lošijeg, već idem na nesto novo......pa sve dok ne potrefim jednom.
I šta je to novo? Hoće li to novo biti u stanju spriječiti osovinu Čović-Dodik da izvrše disoluciju države?
A hoce li to ŽK uspjeti cak i da uđe u predsjedništvo? ne bih baš rekao da je razhebavanje države jedino moguće ako MD i DČ uđu u predsjedništvo?
Mogu onu državu hebati i na ostalim nivoima vlasti gdje ce sigurno i jedni i drugi osvojiti puno vise glasova of DFa (volio bih da se varam, ali imam suhvu da ce DF biti jedan od većih gubitnika na ovim izborima na ostalim nivoima vlasti), ali ŽK je izgleda važno da se on prvo uhljebi.
Vjerujem da ce na ostalim nivoima DF igrati na prebacivanje odgovornosti i koaliranje sa drugim strankama, ali i to je jako upitno sa obzirom da je ŽK svojim egom i jezikom poprilično otuđio sebe i DF.
Ne odgovori ti meni koja je to nova opcija? Da vidimo šta oni nude...

Željko će po mom mišljenju ući u Predsjedništvo glatko, jer svakim danom svjedočimo novim dokazima da nam se sprema novi pokušaj disolucije države i novi rat, a njegova reputacija kao patriote i poštenog čovjeka je neukaljana sve ove godine.

Nevjernih Toma je bilo i 92? i 41' i bit će ih i kad ponovo zapuca. Nekom je džaba pričat. A da li je moguće i na druge načine razjebat državu... naravno da jeste, ali je puno lakše kad koristiš rupe u Ustavu i učiniš je nefunkcionalnom prvo. Glas za Komšića i za Hrvate na listama građanskih partija je vrlo efikasno sredstvo i to potpuno legalno i legitimno da se UZP-ovcima stane u kraj.

Hadžikadić i Falatar, uz svo dužno poštovanje to nisu i nemaju kapacitet da to urade.
SaraFina

#202 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by SaraFina »

malakh wrote:
pemanapemani wrote:
SaraFina wrote:

Slažem se da NIJE morao biti Komšić. I slažem se u ostatku napisanog. Ali trenutno koja je alternativa?
Pa dobro, mi se uvijek dovedemo do trenutnog.

Opet ponavljam, više od godinu, ako ne i odmah nakon izbora 2014., se znalo da će se Dodik i Čović kandidovati, ali navodne patriote to nije zanimalo do 6 mjeseci pred izbore.

Ne znam koja je alternativa.

Podsjećanja radi, Komšić je, navodno, izašao iz SDP 2012. godine, jer je SDP ušao u koaliciju sa HDZ na državnom nivou.
Dvije godine poslije, Komšić ulazi u koaliciju sa HDZ i prepušta im sve hrvatske kvote na svim nivoima, osim zamjenika ministra u Ministarstvu prometa i komunikacija, te to opravdava borbom za državu.

Ko će nam garantovati da Komšić neće ući u koaliciju sa Čovićem kao što je to uradio 2014 godine?
opet laž. iznova i iznova se plasiraju laži o komšiću.

komšić je napustio sdp zbog onog famoznog sporazuma o provedbi presude sejdić i finci. čović je tu htio da uglavi tzv. hrvatsko pitanje, odnosno da se istovremeno riješi slučaj izbornih jedinica. polemike oko svega su se vodile više od godinu dana, sdp je na početku bio žestoko protiv toga i onda samo preko noći, lagumdžija je pristao da ipak prihvati sporazum. taj sporazum je tačka na i o onoj famoznoj vrijednosti glasa, gdje je jedan glas hrvata vrijedio tri glasa bošnjaka i gdje je glas hrvata iz hercegovine vrijedniji od glasa hrvata srednje bosne.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/komsic- ... /120721013

za 2014. godnu ga ne pravdam i taj čin osuđujem isto koliko i ti, ali pričati da je napustio sdp zbog koalicije sa hdzom je van svake pameti i to je, ništa više, do običan spin.

i evo da i ja postavim pitanje, ko je alternativa komšiću?

Probosanske stranke znaju odlično dokle smiju ići kad su medjustranački odnosi, korist stranačkih uhljeba i fotelja, te osobna korist šefova u pitanju. U takve ubrajam i Komšića.

Niko ne tvrdi da je lik idealan kandidat, nego da nemamo trenutno alternative.
Razmišljati o posljeizbornim koalicijama je prerano. Trenutno treba spriječiti HDZ, da njivov kandidat zasjedne na državnoj razini skupa sa laktaškim krmetom Miletom jer posljedice takvog scenarija su pogubne.

Ne glasamo znači za Komšića što je ekonomsko - politički gigant, niti patriot, a tih 5,5 hiljadarki koje bude kasirao na mjesečnom nivou i kojima se hvali gledajte kao "dugoročno ulaganje".
Još dva Komšićeva mandata i malo sreće da se " kockice " poslože u Domu naroda i FBiH biće država probosanski orjentisanih gradjana.
Ako je situacija u FBiH klimava i pro BiH snage nemaju preimućstvo u Domu naroda plus HDZ-ov kandidat kao član presjedništva iz reda HR naroda, cijela država je na klimavim nogama.

Valjda je jasno da bi avanturizam i "ideale" skupo platili u ovom momentu.
Last edited by SaraFina on 03/09/2018 16:10, edited 1 time in total.
Kikibombona

#203 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

Capsicum wrote:Prvo, Reuf nije kandidat za člana predsjedništva.
Drugo, Komšić je vrlo efikasan penicilin za Dragana Čovića jer izborom Željka Komšića, u predsjedništvu neće biti Dragana Čovića. Vrlo jednostavno. A ako tvoj Hadzikadić uđe u predsjedništvo, šta to mijenja? I dalje će tamo biti 2 rušitelja BiH. Džaba bi krečili.

Drugo, Komšić govori engleski jezik.

Treće. Koje lično iskustvo imaju u politici ova dvojica za razliku od Komšića? Ne kandiduju se za poziciju na univerzitetu niti da budu sekretarice lokalnih UN-ovaca u Ugandi.

Četvrto... ne znam što više odgovaram na ove baljezgarije o buđenju nade da će nam neke velike države pomoći. Isto s djecom u vrtiću da pričam majke mi.
1. Sta bi uradio da jeste, Reuf i Becirevic? Ima li neki odgovor? Ja cu ti reci - nema. Nemas ni ti odgovor. Nemas zato sto pomenuti nikad nista nisu uradili i nikad nece, jer su nesposobni.

Bio je Komsic dva puta u presjednistvu. Navedi konkretne stvari koje je uradio, sta je dobro napravio za BiH? Mene da ubijes, da mi za zivota treba odgovor, ne bih znao navesti samo jednu stvar koju je uradio Komsic. Mozemo komotno parmak umjesto njega staviti isto bi nam bilo.

2. Daj video, da cujem i to cudo. :lol: Prekopao sam youtube, nema nista.

3. Komsic nema nikakvo iskustvo. On nije uradio nista. Slozit ces se, takvog kandidata nije tesko nadmasiti. Funkcija predsjednika je protokolarna, bez ikakvih znacajnih poluga moci. Ako bi Falatar i Hadzikadic predstavili BiH u lijepom svjetlu, pokazali da smo pismeni, elokventni i kulturni, pro-zapadno orjentisani, bio bi veliki uspjeh. To je najmanje sto bi uradili, siguran sam. Sve dodatno bi bio bonus. Komsic nece uraditi nista. Osam godina je kao parmak sjedio u Sarajevu. Realno, ko ce njega, od svjetskih zvanicnika, uzeti zaozbiljno? Vucic i Kolinda su za njega Gerhard Sreder i Margaret Tacer. Lik je za lokalnu upotrebu, maksimalno vijecnik u Sarajevu. Sve vise od toga je :roll: :roll: :roll: :roll:

4. Mi sami sebi ne mozemo pomoci. Pat pozicija. To kome nije jasno veoma je naivan. Nema ukidanja - nema disolucije, nema nicega. Ovakvo uredjenje ostaje sve dok velike sile ne odluce drugacije. To je historija BiH - mi nikad nismo sami donosili odluke, sve je nastalo pod utjecajem vanjskog faktora. Amerika je napravila Dejton klasicnim zavrtanjem ruku. Mi sami NIKAD, ali NIKAD ne bi postigli dogovr. Da li ti je to jasno? Trenutno smo nezanimljivi svjetskim silama i prepusteni sami sebi. Bosnjacka politika, na celu sa SDA i SzBiH, je uspjela izgubiti podrsku zapadnih sila. Nije se pojavio niko sposoban da pridobije jake igrace na zapadu. Postali smo totalno nebitni. Kada Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Albanija udju u EU, vjerovatno ce nama zavrnuti ruke i natjerati politicke aktere na dogovor. Moguce da cemo mi uci zadnji u paketu sa Kosovom.
neon-x

#204 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by neon-x »

Leverage wrote:
neon-x wrote:Nemas tu brige jer za Mirsada svakako glasaju kompleksasi vise vrijednosti a takvi bezbeli nikada ne bi dali glas ni Denisu ni Sefiku jer misle da ih ovi nisu dostojni. A ne mozes nam previse ni zamjeriti na takvom stavu ;) Glavni Denisov a i Sefikov problem jeste Komsic koji ce odvuci more glasova na koje bi ovi mogli racunati. Dzaba se ovoj dvojici upinjati kako su velike patriote koje ce ih jedine moci zastiti kada Zeljko izvuce Covica iz rukava i plan B osovine Dodik-Covic.
I Komšić je SDA proxy kandidat.

Znam ja za koga ćeš ti glasat' nego kažem da je vrlo ružno da nagovaraš ljude po forumu da bace glas na SDA proxy kandidata Hadžikadića. Drugi opet nagovaraju ljude da glasaju za SDA proxy kandidata Komšića. Kakva je razlika među vama? Nikakva, radite za Šefika i privatno ćete glasati za njega.

I to je to.
:lol: Zaboravio si jos 5-6 proxyja.

Problem SDP-a i njenih derivata je sto ne shvataju da ovaj dio nestranackog gradjanstva koji ne glasa navijacki ne zele samo promjenu u matrici vec zamjenu kompletne matrice. Ne moze se sustina politike svoditi na rusenje SDA i onda vodjenje jednake politike uz malo drugaciji stil. SDP ce gotovo sigurno ciniti vlast u naredne 4 godine ali ce opet biti kaznjen za narednih 10 godina ako se bude proslavio kao prosli put. Da ste vise kao Hadzikadic a manje kao Becirovic i od nas snobova bi redovno dobijali glasove a da ne govorim o finim normalnim ljudima koji vape za pozitivnim promjenama.
Leverage

#205 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

neon-x wrote: :lol: Zaboravio si jos 5-6 proxyja.

Problem SDP-a i njenih derivata je sto ne shvataju da ovaj dio nestranackog gradjanstva koji ne glasa navijacki ne zele samo promjenu u matrici vec zamjenu kompletne matrice. Ne moze se sustina politike svoditi na rusenje SDA i onda vodjenje jednake politike uz malo drugaciji stil. SDP ce gotovo sigurno ciniti vlast u naredne 4 godine ali ce opet biti kaznjen za narednih 10 godina ako se bude proslavio kao prosli put. Da ste vise kao Hadzikadic a manje kao Becirovic i od nas snobova bi redovno dobijali glasove a da ne govorim o finim normalnim ljudima koji vape za pozitivnim promjenama.
SDP je potpuno promijenio matricu ali prosječan bosanski i bošnjački mrgud jednostavno ne želi to da vidi nego samo gusla istu priču.

Daj im šansu pa onda kukaj ako ne bude kako treba. Šta si navalio da glasaš za bezveznog kandidata koji 100% ali baš 100% neće biti među prva tri na rang listi. To je bezveze bačen glas.

SDP je jedina alternativa, ko to ne želi priznati ili ne razumije ili se pravi budala.
Kikibombona

#206 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

neon-x wrote:
Leverage wrote:
neon-x wrote:Nemas tu brige jer za Mirsada svakako glasaju kompleksasi vise vrijednosti a takvi bezbeli nikada ne bi dali glas ni Denisu ni Sefiku jer misle da ih ovi nisu dostojni. A ne mozes nam previse ni zamjeriti na takvom stavu ;) Glavni Denisov a i Sefikov problem jeste Komsic koji ce odvuci more glasova na koje bi ovi mogli racunati. Dzaba se ovoj dvojici upinjati kako su velike patriote koje ce ih jedine moci zastiti kada Zeljko izvuce Covica iz rukava i plan B osovine Dodik-Covic.
I Komšić je SDA proxy kandidat.

Znam ja za koga ćeš ti glasat' nego kažem da je vrlo ružno da nagovaraš ljude po forumu da bace glas na SDA proxy kandidata Hadžikadića. Drugi opet nagovaraju ljude da glasaju za SDA proxy kandidata Komšića. Kakva je razlika među vama? Nikakva, radite za Šefika i privatno ćete glasati za njega.

I to je to.
:lol: Zaboravio si jos 5-6 proxyja.

:thumbup: :thumbup:

Sve su prilike da ce SDA, SBB i HDZ trebati SDP ili Komsica za vecinu. Ko bude manje trazio, ide u prvi tim. To ce vjerovatno biti SDP, jer se Komsic ogrijesio o HDZ kandidaturom za predsjednika. :D Mada, to njega ne zanima plaho, vazno je da zasjedne u predsjednistvo. Nema boljeg posla, dobra plata a nista ne radis. Stranka ce se u medjuvremenu potpuno raspasti, ali sta ga briga, svakako je njegova privatna.
Prpa.ba

#207 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Prpa.ba »

Ne vidim nista lose u tome da Covic i Dodik pokrenu plan X. Ostavkama se lisavaju plata za sebe i svoje urede a paraliza parlamenta znaci da nema sjednica ni naknada za iste. Trenutna vlada ostaje u tehnickom mandatu da servisira realni sektor, a nema novih zakona i nameta. :thumbup:

Paralizom drzavnog nivoa do milionskih usteda i relaksacije ekonomskih okolnosti. :-D
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#208 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by malakh »

Prpa.ba wrote:Ne vidim nista lose u tome da Covic i Dodik pokrenu plan X. Ostavkama se lisavaju plata za sebe i svoje urede a paraliza parlamenta znaci da nema sjednica ni naknada za iste. Trenutna vlada ostaje u tehnickom mandatu da servisira realni sektor, a nema novih zakona i nameta. :thumbup:

Paralizom drzavnog nivoa do milionskih usteda i relaksacije ekonomskih okolnosti. :-D
čime paraliza državnih institucija može spriječiti, recimo novo osnovanje herceg bosne ili referendum o otcjepljenju republike srpske?

da nece mozda vojska i sipa? uh, ček, pa ko će im narediti da to urade, ako su dali ostavke i stvorili paralizu.
Hafis

#209 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Hafis »

malakh wrote:
Prpa.ba wrote:Ne vidim nista lose u tome da Covic i Dodik pokrenu plan X. Ostavkama se lisavaju plata za sebe i svoje urede a paraliza parlamenta znaci da nema sjednica ni naknada za iste. Trenutna vlada ostaje u tehnickom mandatu da servisira realni sektor, a nema novih zakona i nameta. :thumbup:

čime paraliza državnih institucija može spriječiti, recimo novo osnovanje herceg bosne ili referendum o otcjepljenju republike srpske?

da nece mozda vojska i sipa? uh, ček, pa ko će im narediti da to urade, ako su dali ostavke i stvorili paralizu.
Sve će to Želja iskarindžati kad zasjedne u fotelju :)
Prpa.ba

#210 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Prpa.ba »

malakh wrote: čime paraliza državnih institucija može spriječiti, recimo novo osnovanje herceg bosne ili referendum o otcjepljenju republike srpske?

Srecom 25.09.2016. institucije nisu bile paralizovane pa su zurno uhiceni i procesuirani svi odgovorni za odrzavanje antiustavnog referenduma o danu entiteta Republika Srpska. :lol:
Prpa.ba

#211 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Prpa.ba »

Evo i link na (o)tuznu temu gdje su gradjani ocekivali da neparalizovane institucije postupe po naredjenju: dan-i-nakon-referenduma-u-rs-t144368.html

Eh da su samo DF i GS tad bili u vlasti, vidjeli bi oni! :lol:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#212 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by malakh »

Prpa.ba wrote:
malakh wrote: čime paraliza državnih institucija može spriječiti, recimo novo osnovanje herceg bosne ili referendum o otcjepljenju republike srpske?

Srecom 25.09.2016. institucije nisu bile paralizovane pa su zurno uhiceni i procesuirani svi odgovorni za odrzavanje antiustavnog referenduma o danu entiteta Republika Srpska. :lol:
ti to zoves referendumom, ja to zovem običnom anketom.

jer rezultati referenduma nisu objavljeni u službenim novinama, niti se tako kvalificirao, a niti se odluka referenduma sprovela. pravno, jedna obična nula i mamac za škobalje.
kmirsad

#213 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by kmirsad »

:thumbup:
insomnia78

#214 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by insomnia78 »

Ako bi Falatar i Hadzikadic predstavili BiH u lijepom svjetlu, pokazali da smo pismeni, elokventni i kulturni, pro-zapadno orjentisani, bio bi veliki uspjeh.
:lol: :lol: :lol:
Leverage

#215 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

insomnia78 wrote:
Ako bi Falatar i Hadzikadic predstavili BiH u lijepom svjetlu, pokazali da smo pismeni, elokventni i kulturni, pro-zapadno orjentisani, bio bi veliki uspjeh.
:lol: :lol: :lol:
:lol:
insomnia78

#216 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by insomnia78 »

Onda morete i mene izabrati. Obecavam da ce misliti da je u pitanju Italija. Ima da se ponasam ko Berluskoni
Prpa.ba

#217 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Prpa.ba »

malakh wrote:ti to zoves referendumom, ja to zovem običnom anketom.

jer rezultati referenduma nisu objavljeni u službenim novinama, niti se tako kvalificirao, a niti se odluka referenduma sprovela. pravno, jedna obična nula i mamac za škobalje.
Nezavisnost Republike Srpske isto nece biti objavljena u sluzbenim novinama. :-D
pemanapemani

#218 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by pemanapemani »

SaraFina wrote: Valjda je jasno da bi avanturizam i "ideale" skupo platili u ovom momentu.
Slazem se u potpunosti.

Ne smijemo sebi dopustiti avanturizam i "ideale" glasanjem za Komsica, jer bi isti mogao napraviti koaliciju sa Covicem i prepustiti kvote koje pripadaju hrvatskom narodu i tako mu omoguciti sve poluge vlasti, kao sto je to napravio nakon izbora 2014., a sve za 5 milja maraka mjesecno.
MarlboroGold

#219 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by MarlboroGold »

Šta je Željko uopšte do sad uradio u politici? I on je čovjek koji jedno misli, drugo priča a treće radi. Nekad imam osjećaj da se i sam pogubi.
Kod ljevice je jedina svijetla tačka Denis.
Željko se održava relevantnim u politici samo zbog populističkih izjava koje narod želi čuti.
Kikibombona

#220 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Kikibombona »

MarlboroGold wrote:Šta je Željko uopšte do sad uradio u politici? I on je čovjek koji jedno misli, drugo priča a treće radi. Nekad imam osjećaj da se i sam pogubi.
Kod ljevice je jedina svijetla tačka Denis.
Željko se održava relevantnim u politici samo zbog populističkih izjava koje narod želi čuti.
Koalicija nakon izbora ce vjerovatno izgledati ovako:

SDA - HDZ - SDP - SBB

Zeljko ce uci u predsjednistvo.

Tzv. ljevica je velika prevara. Zeljko i Reuf napustili SDP, ona ojebina Miro Lazovic se vratio u SDP. :lol: Nakon toga Reuf napustio Zeljka. :lol: I sada su zajedno, kazu da je bolje izabrati Zeljka koji nikad nije i nikad nece uraditi nista, nego rizikovati da u fotelju zasjedne Covic. Ima li igdje, u demokratskom svijetu, da ljudi glasaju za covjeka potpuno svjesni da nece uraditi nista? :D

SDP je razocaran Zeljkovom pohlepom za vlascu i parama. Mali Rumeni ima velike ambicije. Niksic je evidentno gluplji od njega a predsjednik je stranke. Mora se Rumenog nekako zadovoljiti da bude miran. Na kraju, ako Rumeni bude izabran, to ce Niksica kostati liderske pozicije u stranci.

Bice tu dosta prljavog podmetanja u redovima 'LJEVICE', izmedju SDP-a i Zeljka&Reufa. :bih: :bih:

Mi iz SDA vas podrzavamo. Dok je vas takvih, do sudnjeg dana cemo biti na vlasti. :bih: :bih: :bih: :bih:
Leverage

#221 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Leverage »

Lik otvorio temu i reciklira jedan te isti post cijelo vrijeme. Utuši grozno.
malakh

#222 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by malakh »

Prpa.ba wrote:
malakh wrote:ti to zoves referendumom, ja to zovem običnom anketom.

Nezavisnost Republike Srpske isto nece biti objavljena u sluzbenim novinama. :-D
nece, vec ce, ako dodje do toga, samo jedno jutro osvanuti nove barikade i granice.
Capsicum

#223 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Capsicum »

Kikibombona wrote:
Capsicum wrote:Prvo, Reuf nije kandidat za člana predsjedništva.
Drugo, Komšić je vrlo efikasan penicilin za Dragana Čovića jer izborom Željka Komšića, u predsjedništvu neće biti Dragana Čovića. Vrlo jednostavno. A ako tvoj Hadzikadić uđe u predsjedništvo, šta to mijenja? I dalje će tamo biti 2 rušitelja BiH. Džaba bi krečili.

Drugo, Komšić govori engleski jezik.

Treće. Koje lično iskustvo imaju u politici ova dvojica za razliku od Komšića? Ne kandiduju se za poziciju na univerzitetu niti da budu sekretarice lokalnih UN-ovaca u Ugandi.

Četvrto... ne znam što više odgovaram na ove baljezgarije o buđenju nade da će nam neke velike države pomoći. Isto s djecom u vrtiću da pričam majke mi.
1. Sta bi uradio da jeste, Reuf i Becirevic? Ima li neki odgovor? Ja cu ti reci - nema. Nemas ni ti odgovor. Nemas zato sto pomenuti nikad nista nisu uradili i nikad nece, jer su nesposobni.
Ti i dalje ne kontaš. GS nije dao svog kandidata za predsjedništvo, iako je mogao baš iz razloga što su shvatili ozbiljnost historijskog trenutka i opasnosti po ovu državu. Dakle Reuf je dao svoj odgovor. Odgovor je zajednički kandidat ljevice za člana Predsjedništva iz reda Hrvata.
Kikibombona wrote:Bio je Komsic dva puta u presjednistvu. Navedi konkretne stvari koje je uradio, sta je dobro napravio za BiH? Mene da ubijes, da mi za zivota treba odgovor, ne bih znao navesti samo jednu stvar koju je uradio Komsic. Mozemo komotno parmak umjesto njega staviti isto bi nam bilo.
Uradio je ono što se može uraditi iz date pozicije. A puno bitnije od toga je to što BiH nije nazadovala u tom periodu. Približili smo se NATO-u npr.
Kikibombona wrote:2. Daj video, da cujem i to cudo. :lol: Prekopao sam youtube, nema nista.
https://sfs.georgetown.edu/alumni/prominent-alumni/
Kikibombona wrote:3. Komsic nema nikakvo iskustvo. On nije uradio nista. Slozit ces se, takvog kandidata nije tesko nadmasiti. Funkcija predsjednika je protokolarna, bez ikakvih znacajnih poluga moci. Ako bi Falatar i Hadzikadic predstavili BiH u lijepom svjetlu, pokazali da smo pismeni, elokventni i kulturni, pro-zapadno orjentisani, bio bi veliki uspjeh. To je najmanje sto bi uradili, siguran sam. Sve dodatno bi bio bonus. Komsic nece uraditi nista. Osam godina je kao parmak sjedio u Sarajevu. Realno, ko ce njega, od svjetskih zvanicnika, uzeti zaozbiljno? Vucic i Kolinda su za njega Gerhard Sreder i Margaret Tacer. Lik je za lokalnu upotrebu, maksimalno vijecnik u Sarajevu. Sve vise od toga je :roll: :roll: :roll: :roll:
Ne znam da li da pišem dalje, ima li smisla, kad kažeš da Komšić nema nikakvo iskustvo... Je li biti vrhovni komandant OS BiH protokolarna uloga npr? Je li imenovanje mandatara VM, predlaganje budžeta institucija, imenovanje ambasadora i vođenje vanjske politike? Ti izgleda apsolutno ne razumiješ ulogu Predsjedništva.
Kikibombona wrote:4. Mi sami sebi ne mozemo pomoci. Pat pozicija. To kome nije jasno veoma je naivan. Nema ukidanja - nema disolucije, nema nicega. Ovakvo uredjenje ostaje sve dok velike sile ne odluce drugacije. To je historija BiH - mi nikad nismo sami donosili odluke, sve je nastalo pod utjecajem vanjskog faktora. Amerika je napravila Dejton klasicnim zavrtanjem ruku. Mi sami NIKAD, ali NIKAD ne bi postigli dogovr. Da li ti je to jasno? Trenutno smo nezanimljivi svjetskim silama i prepusteni sami sebi. Bosnjacka politika, na celu sa SDA i SzBiH, je uspjela izgubiti podrsku zapadnih sila. Nije se pojavio niko sposoban da pridobije jake igrace na zapadu. Postali smo totalno nebitni. Kada Srbija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo i Albanija udju u EU, vjerovatno ce nama zavrnuti ruke i natjerati politicke aktere na dogovor. Moguce da cemo mi uci zadnji u paketu sa Kosovom.
Ma ja, sjedi i jedi kokice, veliki ce sve za nas odluciti. Kad zapuca opet, mi cemo mahati maslinovim grančicama i mirno čekati da nas spasi šesta flota. Možda bi trebali i ovo malo oružanih snaga raspustiti, samo trošimo novac bezveze. Šta misliš? Da se još naguzimo svi i pripremimo vazelin?
Roccohljup

#224 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Roccohljup »

moram ponoviti.....Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima :(. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS :-) :-) :-)
Banksy

#225 Re: Predizborna kampanja lažne ljevice - SDP, Željko i Reuf

Post by Banksy »

Roccohljup wrote:moram ponoviti.....Hebote koliko ljevica trosi snage, energije i vremena na prepirke i omaložavanje jedni drugih umjesto da se sdruženo okrenu zajedničkim neprijateljima :(. Kad čitaš ovu temu, ispade najveci problem im NS :-) :-) :-)
Otkad su ti Željko, Reuf i Suljagić ljevica, pobogu...
Locked