Ne odgovori ti meni koja je to nova opcija? Da vidimo šta oni nude...Roccohljup wrote:A hoce li to ŽK uspjeti cak i da uđe u predsjedništvo? ne bih baš rekao da je razhebavanje države jedino moguće ako MD i DČ uđu u predsjedništvo?Capsicum wrote:I šta je to novo? Hoće li to novo biti u stanju spriječiti osovinu Čović-Dodik da izvrše disoluciju države?Roccohljup wrote:Za ulogu ŽK tokom rata i sve ratne zaluge, njemu kapa do poda. To nikad nisam niti cu dovoditi u pitanje. Moje razočarenje u njega dolazi nakon sto je osnovao DF kojoj sam i ja u zabludi poklonio svoj glas na proslim izborima u nadi da ce to stvarno biti nesto novo i bolje na političkoj sceni (u građanskim i lijevim krugovima) i narucito u odnosu na SDP koji me je razocarao u prethodnim godinama, ali se pokazalo bas kao zabluda. Ne birati između lošeg i lošijeg, već idem na nesto novo......pa sve dok ne potrefim jednom.
Mogu onu državu hebati i na ostalim nivoima vlasti gdje ce sigurno i jedni i drugi osvojiti puno vise glasova of DFa (volio bih da se varam, ali imam suhvu da ce DF biti jedan od većih gubitnika na ovim izborima na ostalim nivoima vlasti), ali ŽK je izgleda važno da se on prvo uhljebi.
Vjerujem da ce na ostalim nivoima DF igrati na prebacivanje odgovornosti i koaliranje sa drugim strankama, ali i to je jako upitno sa obzirom da je ŽK svojim egom i jezikom poprilično otuđio sebe i DF.
Željko će po mom mišljenju ući u Predsjedništvo glatko, jer svakim danom svjedočimo novim dokazima da nam se sprema novi pokušaj disolucije države i novi rat, a njegova reputacija kao patriote i poštenog čovjeka je neukaljana sve ove godine.
Nevjernih Toma je bilo i 92? i 41' i bit će ih i kad ponovo zapuca. Nekom je džaba pričat. A da li je moguće i na druge načine razjebat državu... naravno da jeste, ali je puno lakše kad koristiš rupe u Ustavu i učiniš je nefunkcionalnom prvo. Glas za Komšića i za Hrvate na listama građanskih partija je vrlo efikasno sredstvo i to potpuno legalno i legitimno da se UZP-ovcima stane u kraj.
Hadžikadić i Falatar, uz svo dužno poštovanje to nisu i nemaju kapacitet da to urade.