Nisi cak ni moj post procitao kako treba a kamoli clanak, jer zanemarujes kontekst mog spomena javnog mijenja. Nadao sam se da je ocito iz posta da je javno mijenje samo jedna varijabla koja ulazi u racunicu, a da je finalna rijec pitanje politicke volje. Te dvije stvari mogu, a ne moraju uvijek nuzno pozitivno korelirati. Ne mozes uzeti samo te dvije brojke u obzir i reci da javno minjenje nema ama bas nikakvog uticaja, jer je pitanje malo slozenije od toga. Zanemarujes kompletan politicko-historijski kontekst hladnog rata i cinjenice da je slijetanje 69te prvo u historiji covjecanstva. Da ne govorim o ostatku mog posta koji si potpuno ignorisao.Idemedosumom wrote:Jesam.Maxxtro wrote: Nisi procitao pazljivo.
Također se spominje da je oko 55% Amerikanaca danas za da se ljudi ponovo pošalju na mjesec (više nego onda). Dakle, interes javnosti nema ama baš nikakve veze s tim.Maxxtro wrote: U clanku se spominje da je cak i u njegovom vrhuncu samo 53% Amerikanaca smatralo da je Apollo program vrijedan ulozenog novca..
Zdravi skepticizam i postavljanje pitanja je sasvim ok naravno, ali i ti poput mnogih "zavjerasa" na ovoj temi mi odajes dojam osobe koja je vec cvrsto odlucila po tom pitanju i samo trazis razlog i opravdanje zbog cega nijedno objasnjenje nije adekvatno. Mislim, red je barem prije nego docekas na noz moj odgovor, da ga barem adresiras u potpunosti. Uostalom, ja sam samo postavio link koji daje prilicno ubjedljiv odgovor na tvoje pitanje za nekoga ko razumno pristupi temi, pa ga ti uzmi ili ostavi.