Moral i seks prije braka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
annoy

#201 Re: Moral i seks prije braka

Post by annoy »

MarlboroGold wrote:
annoy wrote: Ma, mislim da je malo tko imun na to da ponekad zaviri u tuđe dvoriste, ali jedno je pokazati interes a drugo je pametovati da znas sta je bolje za nekog drugog i gurati svoje zivotne izbore kao univerzalno ispravne, a sve druge smatrati nenormalnima...barem ja mislim...ovo prvo mi je sasvim razumljivo a ovo drugo bas i ne, i odaje gore opisani dojam.
Malo mijesam i sta se sve pisalo na onoj drugoj temi o udaji, nemojte zamjeriti :D
Boldirano su bosanci doktorirali :D
:D
Ma, ima toga svugdje. Mislim da to ima veze s karakterom (postoje ljudi koji jednostavno uvijek moraju biti u pravu i najpametniji) a cesto je i posljedica toga sto je netko zapravo nezadovoljan vlastitim zivotnim izborima, pa je to mozda neka vrsta obrambenog mehanizma i pokusaja da i sebe i druge uvjeri kako je zadovoljan onim sto radi sa svojim zivotom.
kiligonzales

#202 Re: Moral i seks prije braka

Post by kiligonzales »

logika nije sapun da se potrosi
annoy

#203 Re: Moral i seks prije braka

Post by annoy »

Ramzess Veliki wrote: Da, jesu sigurno. Nekome je urodjena sramota, zacrveni se na spomen o intimnim odnosima a nekome nista ne znaci kresnut se danas sa tri osobe I ode partneru kao da se nista nije desilo. Ovi prvi nece ni pomisliti na prevaru u braku, a ovim drugim to cak ne predstavlja nesto bitno.
Al opet, ako je razlog sto neces prevarit partnera to sto se sramis seksa s drugima i seksa opcenito...jebes takvu vjernost :-?
kiligonzales

#204 Re: Moral i seks prije braka

Post by kiligonzales »

vise se boje onog sta ce komsije reci :D
male_okice

#205 Re: Moral i seks prije braka

Post by male_okice »

ne vidim razloga zasto bi se smatralo da je neka zena moralna samo zato sto je djevica?! ili muskarac?

na kraju krajeva ovi sto traze djevicu za zenidbu i usput bi naravno spavali bi sa svim sto ima 2 noge treba debelo zaobici, pa cak i ako si djevica. od njih zapravo treba svako zensko bjezati, jer ako neko svu tvoju vrijednost kao osobe svede na taj himen, kakvu buducnosti mozes imati sa takvom jednom osobom :-? :-) sta tu mozes ocekivati od takvog braka ili veze?

pa bolje kupiti vibrator i biti sam nego sa takvim nekim.
moonca

#206 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

Mislim da muskarcima tj trenutnom, vise smeta -s kim si, nego jesi li. :-)
male_okice

#207 Re: Moral i seks prije braka

Post by male_okice »

moonca wrote:Mislim da muskarcima tj trenutnom, vise smeta -s kim si, nego jesi li. :-)

ima i toga, mada ponekad stvarno i ne poznaju bivseg/bivse sex partnere, vec je to vise bas ta zaostalost, sta ce mu drustvo reci sto mu se je zena spavala i sa jos nekim, ili komsije ili rodbina. na kraju krajeva ne razumijem stvarno taj kompleks, ili bolje receno taj kult oko tog zenskog djevicanstva.
jos su mi najbolji komentari na fazon da se moze ocijeniti sa koliko je doticna spavala, eto kao "razvalila se" - nazalost cula sam i to u ovoj nasoj jadnoj drzavi. pobogu tuda prodje jedno kompletno dijete pa se sve vrati i uze nego sto je bilo (ko je radjao znace o cemu pricam) a eto kao nekih 10 cm ce je razvlatiti :lol: :lol: :lol: :lol:
Dinostula

#208 Re: Moral i seks prije braka

Post by Dinostula »

moonca wrote:Mislim da muskarcima tj trenutnom, vise smeta -s kim si, nego jesi li. :-)
Muskarci koji se zamaraju sa tim stvarima su jednostavno budale.
Nema teroije da skontas sta ti je djevojka radila sa bivsim da ima 100 himena a ne 1.
Mozda ga je primila u guzu ili mu navrnula sitan navoj.Svaku i da pitas nece ti reci istinu.Zato mozak na pasu i ako ti se svidja budi sa njom ako ne produzi dalje.
malocvijece

#209 Re: Moral i seks prije braka

Post by malocvijece »

male_okice wrote:ne vidim razloga zasto bi se smatralo da je neka zena moralna samo zato sto je djevica?! ili muskarac?

na kraju krajeva ovi sto traze djevicu za zenidbu i usput bi naravno spavali bi sa svim sto ima 2 noge treba debelo zaobici, pa cak i ako si djevica. od njih zapravo treba svako zensko bjezati, jer ako neko svu tvoju vrijednost kao osobe svede na taj himen, kakvu buducnosti mozes imati sa takvom jednom osobom :-? :-) sta tu mozes ocekivati od takvog braka ili veze?

Ovi su zaslužili da završe s nekom koja je prošla sito i rešeto i koja zna na čem zemlja stoji, taman da im se može prodati kao nevinašce. Karma, karma :D
MarlboroGold

#210 Re: Moral i seks prije braka

Post by MarlboroGold »

Ka'e vidi je kroz ovu je sigurno prošao voz muških... debilizam :lol:
triconja

#211 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
annoy wrote: Cini mi se kao pokusaj opravdavanja vlastitih zivotnih izbora. Samo zasto imaju potrebu gledati sta drugi rade i kritizirati, ako su tako sigurno da je ono sto oni rade ispravno. Ili ipak...
Ne znam kako kod tebe, ali kod nas mahala radi punom parom.
Duša nos u tuđu avliju.
To se u gejming svijetu kae backseat gaming, il ti ga neko gleda kako igras i dobacuje pa na kraju moras radit sta on hoce :lol: :thumbup:
triconja

#212 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

male_okice wrote:ne vidim razloga zasto bi se smatralo da je neka zena moralna samo zato sto je djevica?! ili muskarac?

A sta ako ja nisam imo seksualnih iskustava i trazim istu taku? Sta ako trazim neku sa seksualnim iskustvima? Sta ako trazim neku koju je "pola grada preslo"? Pa ima svak pravo trazit sta hoce a druga strana more pristat a bogami i ne mora :D
triconja

#213 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

male_okice wrote:
a eto kao nekih 10 cm ce je razvlatiti :lol: :lol: :lol: :lol:
A hoce li 15 cenata :per: :lol: :lol: :lol:
mad_max_ba

#214 Re: Moral i seks prije braka

Post by mad_max_ba »

triconja wrote: A hoce li 15 cenata :per: :lol: :lol: :lol:
jel u eurima il u kunama
triconja

#215 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

mad_max_ba wrote:
jel u eurima il u kunama
U japanskim je... ovaj zimbabve dolarima :D
moonca

#216 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

Triconja, ti si mislim najmladji clan foruma- sta tvoja generacija misli o seksu, braku a pogotovo nevinosti. Da li misle isto kao ovi matorci. :-) :lol:
MarlboroGold

#217 Re: Moral i seks prije braka

Post by MarlboroGold »

Šta ti moonca misliš o 10 cenata :D
moonca

#218 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:Šta ti moonca misliš o 10 cenata :D
Ne treba misliti. Sta je tu je.
Samo je, ipak zivot kratak, sve ostalo je kako mi vidimo.
Kod mene-upeklo. :wink:
:x :sladoled:
pustopoljina

#219 Re: Moral i seks prije braka

Post by pustopoljina »

joj boze, ovo me podsjetilo...
imam ja jednog tetka...drag je on na svoj nacin, al' brate, nije sav svoj...i da se ne misli da se radi o nekom mladicu...jok, on ima 65 godina :D
moja tetka (sram me da ovo pisem, ali toliko je glupo da moram) ima 60 godina...uzeli se 1983. godine...
prije neki mjesec, sjede oni tako, piju kafu...moja druga tetka kod njih...kad ce on toj mojoj drugoj tetki- znas li ti xxx da ova tvoja xxx nije bila nevina kad sam je ozenio?! tetka se zagrcnula...
al' posto je ona super kakva je, rekla mu- tacno mi je sad lakse, bas sam nesto mislila pa zar je to sve sto joj je bijedni zivot dao, da je ti zapadnes :lol:
i naljutio se k'o nesto :lol:
ho oponopono

#220 Re: Moral i seks prije braka

Post by ho oponopono »

ZyzzSar wrote:Evo čitam jednu objavu na spottedu, i prolazim kroz komentare, i ne mogu da vjerujem da je toliko ljudi ograničeno ili zaostalo, nesigurno u sebe ili opsjednuto vjerom, koji god da je razlog, i tvrdi da je svaka djevojka koja izgubi nevinost van braka kurva, i da takvu ne bi ženili.

Objava i izdvojeni komentari:
Image

Jedan od rijetkih normalnih komentara, vrlo dobro objašnjeno
Image

Zanima me kakvo je mišljenje foruma, je li ovo fakat naša realnost, da djevojka mora biti nevina za brak, bez obzira kakva je, šta je sve ostalo radila, bitno je da nevina, a muškarci bi da je*u što više, ali takvu ne bi kući dovodili.
Znači, po ovima, ne postoji razlika između djevojke koja je spavala sa momkom ili par njih, i djevojke koja je fakat drolja i ne može se sjetiti ni imena svih njenih partnera.
...opet bajke, basne o pičetini aman...te spotted fele sve bi čkapi/kitu htjele, no pssst okolo-naokolo čačkaj finu i nevinu da joj tvoja kita bude dika i ponos, ne dao Bog da ima ju sa čime usporediti, te sjeta ona kako mi je sa njime bilo šteta zaglavi sa ovim, dobiću haman proliv... :pusi2:

...dala mu ili ne dala kurva si...kada već daješ nema kajanja, zarad opstanka veze pičke materine...:pusi2:

... jebi se ako i kad ti je ćejf, ali ne jebiga mora se malo, odnosno malo više njome manipulisati jer frajeri su aman eto tvoj život, a ne dio njega, onda šuti kad te droljom zovu, jer kurvetine nema veće od one u duši, a sve pod velom ljubavi pa ko kome više uvali...:pusi2:
sekerbay

#221 Re: Moral i seks prije braka

Post by sekerbay »

Kak no, brava koju otvori svaki mogući ključ je... :lol:
triconja

#222 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

moonca wrote:
Triconja, ti si mislim najmladji clan foruma- sta tvoja generacija misli o seksu, braku a pogotovo nevinosti. Da li misle isto kao ovi matorci. :-) :lol:
Pa sta ce mislit, godi im seks ko i starima moja ti :lol:
triconja

#223 Re: Moral i seks prije braka

Post by triconja »

sekerbay wrote:Kak no, brava koju otvori svaki mogući ključ je... :lol:
Da nije zelja svakog lopova?
Pa kae
moonca

#224 Re: Moral i seks prije braka

Post by moonca »

Image

:-)
Ramzess Veliki

#225 Re: Moral i seks prije braka

Post by Ramzess Veliki »

To sto je djevica ne znaci da ce biti vjerna.
Ne znaci ni to sto je imala dvadeset, trideset frajera i davala se na grupnjacima pijana i drogirana da ce se izivjeti I postati vjerna.
Ni to sto joj skines zvijezde sa neba i pomuzes 'ticu pa joj svako jutro serviras taze 'ticjeg mlijeka, pises poeziju samo za nju i peres sudje ne znaci da ce ti biti vjerna.
Ni to sto si konjina neotesana koja nije procitala nista osim rasporeda casova, sto ti je romantika lupit' zenu po dupetu slobodnom rukom dok ti je u drugoj teretna piva a zavodjenje ti se svodi na "Deder mala namjesti se" ne znaci da ce te zena varati.
Svaki brak je lutrija kao i sve u zivotu. Imas srece ili nemas, uzmes tako kako jeste i ides dalje. Djevice su I tako mitoloska bica.
Post Reply