Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
PeppermintSA

#201 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

dezurni_ucenik wrote:
medvjed23 wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Pa dobro, Nirvana, Offspring, Rammstein, Pantera to i sad mozes cuti, Johnny , Biker i tako ta mjesta.
da.. naprimjer, u bajkeru sam slušao jako lijepu živu izvedbu pjesme child in time.. bilo je sličnih momenata, recimo, i u underu i u klubu pussy galore.. šta je sad sa underom, ne znam, a evo, na temi pročitah da je pussy galore zakatančen.. šteta ako jeste..

under radi i dalje, pussy galore preselio u Podrum, sada se zove Silver and smoke. House/techno partyji svaki vikend.
Silver nije do koljena starom Pussyju. Ono je stvarno bilo fenomenalno mjesto, sigurno među najboljim klubovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Nego, znaš li kako se zatvorio?

Klub je važio za LGBT friendly mjesto pa se uvijek okupljala i neka gej ekipa. Uglavnom, već pred kraj svog postojanja počeli su dolaziti i pojedini klošari sa Bistrika da odrađuju jakne. Uvijek ih bilo po dvojica-trojica, ali su bili neprimjetni. Uglavnom, sin nekog službenika američke ambasade, koji je valjda bio peško je bio tu i valjda štipnuo nekog od jalije za dupe. :D Oni ga izvukli vani i ubili hljeba u njemu, osoblje ga pokušavalo zaštiti itd. Međutim, mali se požalio ocu i američka ambasada odmah izganjala da se klub zatvori. Ono u fazonu, ništa ih drugo nije interesovalo - ni da se uvede novo obezbjeđenje, ni odšteta - samo da se zatvori.
PeppermintSA

#202 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by PeppermintSA »

suncana_strana wrote:
PeppermintSA wrote:
suncana_strana wrote:I zaista kako tocno definirati nocni zivot u Sarajevu?
Provela sam u njemu 4 i pol godine.

U klubovima u kojima sam bila, nitko zapravo i ne prilazi, cak se i ne plese
Vec zapravo samo se stoicki tapka u mjestu, svatko se zapiljio u mobitel, i gleda u svoje pice i svoj stol

A da se netko ohrabri pa da pridje, ma nema sansi
Meni za 4 i pol godine boravka u Sarajevu nitko nije prisao
(Nisam imala decka, svog decka za vrijeme studiranja sam upoznala u Zagrebu )
I uvijek se sve zavrsi samo na pogledima
I one cure koje su bile u vezama, uglavnom nikoga nisu upoznale vani, vec su to bila interna poznanstva sa kolegama sa fakulteta koje su rezultirale nekim vezivanjem.
uglavnom jako nezrelo i neozbiljno

I da, i cure dole drze tu neprirodnu distancu i poprilicno su arogantne i bahate sto je meni osobno prilicno odbojno
Sarajevo ima pabovsku kulturu izlaska koja je dosta slična određenim, manjim gradovima u Americi. Okupi se raja i ode u neki pab, sjedne, cuga, priča i ne miješa se previše sa drugim gostima.

Ta kultura izlaska koja je, da se razumijemo, legitimna zapravo prekriva konzervativnost šireg društva jer kontaš - jebaji ga, ima se popiti, pojesti; ima se gdje sjesti ali to je to.
Da , ali gdje se onda ljudi upoznavaju, kako pronadju nekoga za vezu, kako ide interakcija izmedju muskaraca i zena u Sarajevu?
Ne kuzim to nikako.. kao neki plemenski savezi u doba antike to funkcionira
Ma u većini slučajeva ide preko društvenih mreža. Tipa, on je vidi u gradu i onda je nađe na FB isl. pizdarije.

Meni je recimo strašno kad odem u, lupam, Slogu i od dvije hiljade ljudi vidim da se samo dva para ljubaka - a i oni su došli zajedno, odnosno nisu se tu upoznali.
suncana_strana

#203 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

Ne znam, ja bi svakome decku koji bi mi prisao uzvratila lijepim komentarom. Ali nije mi se to u Sarajevu dogodilo , ne znam sto se decki boje prici curi.

Prilazak preko drustvenih mreza mi je uzasan nacin za virtualno prici, pravi kukavicluk.
Ne znam uopce kako bi cure reagirale da mi netko , primjerice u Slozi odluci izravno prici, pored toliko ljudi.
Alternativac1

#204 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Alternativac1 »

Velika je vjerovatnoća uhvatiti nešto, recimo u Slogi, malo se ljubakat, pofatat...
Ali završnicu izbjegavaju... nedo bog da pođe sa tobom kući / u hotel... Za to zaista treba da ti se posreći...
I generalno slažem se sa postavljačem teme, ali i ne slažem, jer i ja bih ženio nevinu, a iživljen bih ušao u brak.. :D :D
suncana_strana

#205 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by suncana_strana »

suncana_strana wrote:Da, u Sarajevu se zenska seksualnost posmatra iskljucivo kao promiskuitet, i to se osudjuje kroz zube mahale koja misli da ima Bogom dano pravo da prosudjuje svakoga ponaosob

Zato su cure takve kakve jesu.

sto u prevedenom znaci koja je zena koja je spoznala svoju seksualnost seksualno aktivna, onda je i ku*va ako je imala seks sa nekim tko nije njen muz
ili dugogodisnji decko.
I onda komsije krenu mjeriti tudje zivote , i sindrom mahale onda pokaze pravo lice

Zbog toga su ljudi generalno zatvoreni

Bila je tema na radiju u kojem se cura javila da opravda svoje stavove jer je bila u vezi sa momkom 5 i pol godina, a nisu odrzavali seksualne odnose nit su imali uopce seks.
Mislim da cura nije bila bas iz Sarajeva, nego iz okolice

Mada, ima i ona gdje i muskarci u BIH zbog pritiska okoline, roditelja posmatraju cure kao nemoralne, ako su imale vise od 1 ili 2 partnera.
Ili ih posmatraju kao nekompatibilne ako su druge religije, ateisti ili sl
Previse je jak taj utjecaj po kojem se odredjuje kurs zivota u BIH

Tako da... sve je to jedan optereceni zacarani krug iz kojeg nema izlaza
Samo da se refiram na post ovog Alternativca iznad.. u pravu sam bila , zar ne?
forum_selektor

#206 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by forum_selektor »

suncana_strana wrote:U 2 sata poslije ponoci Sarajevo je mrtav grad jer nema nigdje nikoga na ulici. Javni prijevoz ne radi, ulice su puste, klubovi su zatvoreni.

(Ako se klubom moze nazvati bilo koje mjesto na Bascarsiji jer to zapravo nisu klubovi vec su mjesta orjentaliziranog karaktera za popit kavu, pivo, ispricati se sa prijateljima i to je to).

Cak je i Sloga koncipirana da bude samo jedan veliki Coffee Shop. I da, velika istina je ovo sto Pepperimint pise.

Cure u Sarajevu ne izlaze jer zele upoznati nekoga, nit decki izlaze jer zele upoznati nekoga. To je samo rijec o skupinama , internim skupinama ljudi koji izadju da malo popricaju, iako sve jako dobro znaju jer se konstantno druze.
Ne ulazeci u dalji smisao njegovog posta, jer me to ne zanima, jasno je da ono sto muskarci u Sarajevu traze , cure u Sarajevu nece i ne zele da pruze.
Mozda neka potajno bi i zeljela, ali ne smije zbog osude okoline.

Ja se sjecam one djevojke koja je postala sprdnjom sa izjavom o popijenom alkoholu, kad je izjavila da je popila 7 jegera.
Ima ona pjesma sarajevske mahale, 7 jegera, 7 jegera.

Barem godinu dana su je intenzivno izrugivali na drustvenim mrezama, cak su i klipove o njoj snimali po Youtubeu. Cura od sramote vjerojatno nije izlazila van dugo , dugo.
O tome se radi. Okolina u Sarajevu je ta koja daje konacnu rijec, i ona oblikuje mentalitet kakav postoji danas.

Zapad je mnogo drugaciji po tom pitanju jer postoji prirodna distanca u okviru koje svako moze da se ponasa sukladno svojim uvjerenjima i osjecanjima.
U Sarajevu je koncept ipak znatno drugaciji.
Ako okolina daje konacnu rijec i ako je to vremenska konstanta, zasto se onda svako malo nadju pojedinci sa pricama slicnim ovoj. Onaj koje je zelio takav nacin zivota, otisao je. Manjina zeli da ubijedi vecinu, kako zive pogresan koncept i kako trebaju po tom osnovu da promijene stil zivota. Ako se ne pronalazis u takvoj sredini, onda put pod noge, gdje mislis da ces dobiti zadovoljstvo za kojim zudis. Iako "nazadno" i "primitivno" drustvo, jos uvijek se hvata u kostac sa takvim koji vrijedjaju i agresivno namecu svoje ideje. Ako je cilj zivota alkoholiziranje, kao dokazan uzrok problema drustva i pojedinca, onda nam ne treba nikakva vrsta napretka. Bazirat cemo se na lokanju i je*acini, a neko drugi, mozda Eskimi ili Aboridjini, ce dok smo mahmurni i dok truhnemo od spolnih bolesti, proizvoditi hranu, graditi stambene objekte, lijeciti nas, odrzavati vladavinu zakona itd.
Alternativac1

#207 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Alternativac1 »

suncana_strana wrote:
suncana_strana wrote:Da, u Sarajevu se zenska seksualnost posmatra iskljucivo kao promiskuitet, i to se osudjuje kroz zube mahale koja misli da ima Bogom dano pravo da prosudjuje svakoga ponaosob

Zato su cure takve kakve jesu.

sto u prevedenom znaci koja je zena koja je spoznala svoju seksualnost seksualno aktivna, onda je i ku*va ako je imala seks sa nekim tko nije njen muz
ili dugogodisnji decko.
I onda komsije krenu mjeriti tudje zivote , i sindrom mahale onda pokaze pravo lice

Zbog toga su ljudi generalno zatvoreni

Bila je tema na radiju u kojem se cura javila da opravda svoje stavove jer je bila u vezi sa momkom 5 i pol godina, a nisu odrzavali seksualne odnose nit su imali uopce seks.
Mislim da cura nije bila bas iz Sarajeva, nego iz okolice

Mada, ima i ona gdje i muskarci u BIH zbog pritiska okoline, roditelja posmatraju cure kao nemoralne, ako su imale vise od 1 ili 2 partnera.
Ili ih posmatraju kao nekompatibilne ako su druge religije, ateisti ili sl
Previse je jak taj utjecaj po kojem se odredjuje kurs zivota u BIH

Tako da... sve je to jedan optereceni zacarani krug iz kojeg nema izlaza
Samo da se refiram na post ovog Alternativca iznad.. u pravu sam bila , zar ne?

Pa jesi, ja gledam realno, volio bih da sam više open minded ali džaba, nikad ne bih bio ozbiljno sa curom koja mi je dala na prvu...
Što je najgore, ne dotiče me mišljenje mahale, roditelji su mi veoma normalni, nego to nešto animalno u meni ne može preko toga... :D
triconja

#208 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

Alternativac1 wrote:Velika je vjerovatnoća uhvatiti nešto, recimo u Slogi, malo se ljubakat, pofatat...
Ali završnicu izbjegavaju... nedo bog da pođe sa tobom kući / u hotel... Za to zaista treba da ti se posreći...
I generalno slažem se sa postavljačem teme, ali i ne slažem, jer i ja bih ženio nevinu, a iživljen bih ušao u brak.. :D :D
Jos precizniji primjer licemjerstva :lol:
Alternativac1

#209 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Alternativac1 »

triconja wrote:
Alternativac1 wrote:Velika je vjerovatnoća uhvatiti nešto, recimo u Slogi, malo se ljubakat, pofatat...

Nisam licemjeran, kako mogu biti licemjeran kad priznam otvoreno? :lol:
triconja

#210 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

forum_selektor wrote: Ako okolina daje konacnu rijec i ako je to vremenska konstanta, zasto se onda svako malo nadju pojedinci sa pricama slicnim ovoj. Onaj koje je zelio takav nacin zivota, otisao je. Manjina zeli da ubijedi vecinu, kako zive pogresan koncept i kako trebaju po tom osnovu da promijene stil zivota. Ako se ne pronalazis u takvoj sredini, onda put pod noge, gdje mislis da ces dobiti zadovoljstvo za kojim zudis. Iako "nazadno" i "primitivno" drustvo, jos uvijek se hvata u kostac sa takvim koji vrijedjaju i agresivno namecu svoje ideje. Ako je cilj zivota alkoholiziranje, kao dokazan uzrok problema drustva i pojedinca, onda nam ne treba nikakva vrsta napretka. Bazirat cemo se na lokanju i je*acini, a neko drugi, mozda Eskimi ili Aboridjini, ce dok smo mahmurni i dok truhnemo od spolnih bolesti, proizvoditi hranu, graditi stambene objekte, lijeciti nas, odrzavati vladavinu zakona itd.
Stani ba, nisi skonto. Nije fazon o starohanima koji imaju iznad 25 (evo da ne budem toliko strog, nek ide i do 35e) da se napijaju i taslace nego je tema da omladina to treba to da radi, a kad se ostari (iznad 25e ili 35e), jebiga, riljaj, sta nekog boli ona stvar za starohane :lol:
triconja

#211 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

Alternativac1 wrote:
triconja wrote:

Nisam licemjeran, kako mogu biti licemjeran kad priznam otvoreno? :lol:
To ti je tu nedje :lol:
Hajvan

#212 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hajvan »

suncana_strana wrote:Valja vama dokazat da sve ono sto vama se predocava kao fakt i kao cinjenica o nedostacima u Sarajevu prihvatite (ili ako bi gledali siru sliku, za BIH) i da to ne negirate da nije tocno. U tome je najveci problem, jer uskogrudno posmatrate stvari i mislite da sve ono sto vam se govori nije istina.

Ajmo redom sada:

Sarajevo ima najveci nedostatak u svijesti svojih stanovnika jer je mentalitet jako los. Jednostavno, ljudi koji zive u njemu pate od sindroma "mahale".
Ja osobno znam za slucaj u Rijeci, gdje je se jedna Rijecanka udala za crnca, Afrikanca. Covjek je prototip pravog Afrikanca.
Imaju dvoje djece. U Rijeci, u gradu koji je lijevo orijentiran , grad koji je grad alternative, punk rock-a, i gdje opcenito ljudi zive za sebe , i ne brinu puno o drugima, ovakva pojava se dozivljava sasvim normalno, nit kome smeta, nit itko to dozivljava kao nesto abnormalno.

Sa Sarajevom je vec malo drugacije. Zamisljam si situaciju gdje bi ovo dvoje pokusalo voditi normalan zivot u Sarajevu, u nekoj sarajevskoj mahali i ulici sa komsinicama koje bi tracale i ogovarale njen odabir.
Zivjeti bez pritiska i stavljanja na stub srama od mahale je nemoguce, jer je mahala ta koja presudjuje. Morali bi ljudi odseliti.

Ne bi jednostavno islo, jer Sarajevo nije zdrava sredina za takvo nesto.
Moras se utopiti u masu, da bi funkcionirao u Sarajevu.
U Zagrebu je to puno drugacije jer ljudi generalno ne vole zabadati nos u tudje zivote. Urbaniji je , veci, i okrenutiji Zapadu.
Eto, ako ce ici bas toliko daleko, dulje vremena je bio pod Austrougarima, pa se u mentalitetu ljudi osjeca taj germanski smek.

Trebaju se ipak neke cinjenice prihvatiti, jer ovdje se misli da imam nesto osobno protiv Sarajeva, protiv Bosnjaka, protiv ovoga ili onoga.
Nemam ja nikakve razloge da mrzim bilo koga, vec opazam neke degenerativne promjene koje Sarajevo dozivljava.

ideeees????.
ja imam druga vrsnjaka, a imam haman 50 koji je afro-bosanac… najbolji prijtelj mojeg sina je isto afro-bosanac.. ova dvojica nisu u rodu..

kako ga opisujes, izgleda da ti si vidila sarajevo samo na slikama….
moonca

#213 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Nema naroda koji ne traca.Nije povezano sa nacijom.Cula sam da su Jevreji/zene jako tracave. Poznate Njujorske. :-)

Sarajevo ni manje ni vise od ostalih, i pogotovo sto ce 'tog' vrlo brzo prihvatit i smatrati ga 'svojim'
sto kod 'zapadnih' komsija nije slucaj. :-)
Hajvan

#214 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hajvan »

Sarajvo je grad u downsizingu.. nebitna naseobina koja lagano nestaje s pozornice na kojoj je, ne svojom zaslugom, malo nastupala i zaplesala…

da ponovimo:
Sarajevo je nebitan grad.
U njemu zive nebitni ljudi.
Sarajvo nestaje….
moonca

#215 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Ma hajde :meza1:
triconja

#216 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

Hajvan wrote:Sarajvo je grad u downsizingu.. nebitna naseobina koja lagano nestaje s pozornice na kojoj je, ne svojom zaslugom, malo nastupala i zaplesala…

da ponovimo:
Sarajvo nestaje….
Sta ima sarajevo, nestaje skoro svaki grad, malo po malo, odose ljudi radit dje su bolje placeni, nisu budale, ha ja :lol:
moonca

#217 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

Odlaze i dolaze. :-)
Hajvan

#218 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hajvan »

Sarajvo nestaje….
moonca

#219 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by moonca »

E, bas si hajvan :zoka: :lol: :lol:

:bije:
necko_hz

#220 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by necko_hz »

suncana_strana wrote:Ne znam, ja bi svakome decku koji bi mi prisao uzvratila lijepim komentarom. Ali nije mi se to u Sarajevu dogodilo , ne znam sto se decki boje prici curi.
Možda, fakat, nisi privlačna nekome? :mrgreen: Znaš, ja ako priđem različitim djevojkama i kod svake od njih dobijem nogu, prije ću zaključiti da nešto moram mijenjati kod sebe ili u svom pristupu, nego što ću kukati o arogantnim Sarajkama i trebama koje nemaju razumijevanja.

Na osnovu ličnih primjera i ličnih iskustava praviti generalna mišljenja je i nepotpuno i nepotrebno. Ja sam sebe ne mogu psihoanalizirati i opisati dosljedno, a poznajem se bolje od ikoga drugog. S druge strane, vi tako olako lijepite etikete drugima o konzervativnosti, razmišljanjima i čemu sve ne, kao da fakat sve stanovnike jednog grada možete staviti u istu kalup.

Da se razumijemo, i jedna i druga strana ovdje ima neke odlične rezone, jako dobre stavove i temelj na kojima gradi iste. @Peppermintovi postovi su odlični, fenomenalno argumentovani, koncizni i sa dosta stvari, odnosno većinom, se slažem. No, i jedna i druga strana odlaze previše u krajnost.

Da li je noćni život u Sarajevu loš? Apsolutno. Loš je kako zbog loše infrastrukture, tako i zbog nedovoljnog broja mjesta za različite vrste provoda, a naročito mjesta koji rade do sitnih noćnih sati. Možda to nekome poput mene ili @HAVANE ili nekog trećeg koji preferiramo kvalitetnu sjedaljku uz tamburaše, alkohol i dobru zajebanciju prije 'raskalašenog tulumarenja' i skakanja, neće biti problem jer ćemo uvijek moći naći mjesto za to, no jedan @Peppermint će se svakako namučiti dosta više da bi pronašao klubove koji nude program prihvatljiv njegovom ukusu. Taj nedostatak kvalitetnih mjesta koji mogu podmiriti više različitih ukusa jeste problem.

No, nije retrogradno imati određen stil cuganja i svoj idealni stil provoda. Nekome je to jedno, nekome drugo. Stvar ukusa. Problem je što nema dovoljno opcija za one koji bi drugačije varijante provoda. Zbog čega je to tako, pitanje je koje zahtijeva dublju analizu, a ne smatram se stručnim da dam tačan odgovor.

Što se sexa tiče, pretjerali ste ga. :mrgreen: Guzilo se i guzit' će se. :mrgreen: Onaj ko je navikao garant i sada zigu u šesnes', a onaj ko nije kuca po forumu u dva sata iza ponoći pljujući arogantne, primitivne Sarajke i zlu Mahalu koja onemogućava iste da češće rašire noge. Ili o nečemu desetom, ko ja. :mrgreen:

Istina je jedina da sexa ne fali, a hoće li to neko raditi krišom zbog toga što će mahala reći ili će to raditi namjenski otvoreno u kontru iste, potpuno je nebitno.
triconja

#221 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by triconja »

necko_hz wrote: Istina je jedina da sexa ne fali, a hoće li to neko raditi krišom zbog toga što će mahala reći ili će to raditi namjenski otvoreno u kontru iste, potpuno je nebitno.
Ma fuj to ba, toliko je nevinih u sarajevu i toliki je naboj razvijen da ce vulkan nedje ruknit od puste suhoce ko onomad kad je satro pompejce :lol:
Hakiz

#222 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

triconja wrote:
necko_hz wrote: Istina je jedina da sexa ne fali, a hoće li to neko raditi krišom zbog toga što će mahala reći ili će to raditi namjenski otvoreno u kontru iste, potpuno je nebitno.
Ma fuj to ba, toliko je nevinih u sarajevu i toliki je naboj razvijen da ce vulkan nedje ruknit od puste suhoce ko onomad kad je satro pompejce :lol:
Hakiz

#223 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

necko_hz wrote:
suncana_strana wrote:Ne znam, ja bi svakome decku koji bi mi prisao uzvratila lijepim komentarom. Ali nije mi se to u Sarajevu dogodilo , ne znam sto se decki boje prici curi.
Možda, fakat, nisi privlačna nekome? :mrgreen: Znaš, ja ako priđem različitim djevojkama i kod svake od njih dobijem nogu, prije ću zaključiti da nešto moram mijenjati kod sebe ili u svom pristupu, nego što ću kukati o arogantnim Sarajkama i trebama koje nemaju razumijevanja.

Na osnovu ličnih primjera i ličnih iskustava praviti generalna mišljenja je i nepotpuno i nepotrebno. Ja sam sebe ne mogu psihoanalizirati i opisati dosljedno, a poznajem se bolje od ikoga drugog. S druge strane, vi tako olako lijepite etikete drugima o konzervativnosti, razmišljanjima i čemu sve ne, kao da fakat sve stanovnike jednog grada možete staviti u istu kalup.

Da se razumijemo, i jedna i druga strana ovdje ima neke odlične rezone, jako dobre stavove i temelj na kojima gradi iste. @Peppermintovi postovi su odlični, fenomenalno argumentovani, koncizni i sa dosta stvari, odnosno većinom, se slažem. No, i jedna i druga strana odlaze previše u krajnost.

Da li je noćni život u Sarajevu loš? Apsolutno. Loš je kako zbog loše infrastrukture, tako i zbog nedovoljnog broja mjesta za različite vrste provoda, a naročito mjesta koji rade do sitnih noćnih sati. Možda to nekome poput mene ili @HAVANE ili nekog trećeg koji preferiramo kvalitetnu sjedaljku uz tamburaše, alkohol i dobru zajebanciju prije 'raskalašenog tulumarenja' i skakanja, neće biti problem jer ćemo uvijek moći naći mjesto za to, no jedan @Peppermint će se svakako namučiti dosta više da bi pronašao klubove koji nude program prihvatljiv njegovom ukusu. Taj nedostatak kvalitetnih mjesta koji mogu podmiriti više različitih ukusa jeste problem.

No, nije retrogradno imati određen stil cuganja i svoj idealni stil provoda. Nekome je to jedno, nekome drugo. Stvar ukusa. Problem je što nema dovoljno opcija za one koji bi drugačije varijante provoda. Zbog čega je to tako, pitanje je koje zahtijeva dublju analizu, a ne smatram se stručnim da dam tačan odgovor.

Što se sexa tiče, pretjerali ste ga. :mrgreen: Guzilo se i guzit' će se. :mrgreen: Onaj ko je navikao garant i sada zigu u šesnes', a onaj ko nije kuca po forumu u dva sata iza ponoći pljujući arogantne, primitivne Sarajke i zlu Mahalu koja onemogućava iste da češće rašire noge. Ili o nečemu desetom, ko ja. :mrgreen:

Istina je jedina da sexa ne fali, a hoće li to neko raditi krišom zbog toga što će mahala reći ili će to raditi namjenski otvoreno u kontru iste, potpuno je nebitno.
Ja bih volio noćni klub u kojem se pije, svira živa muzika rok, bluz, džez, Toma kada se popije, ali u kojem se ne puši (cigarete i nargile, ostalo može). Da je ovakvih kao ja 30.000 u gradu, neko bi takav klub otvorio. Kako nas nema toliko, ja mogu u dva mjesta otići i popiti kafu ili piće u ovom gradu. A tamo čak ni arogantne Sarajke ne zalaze.

Ali, zato zalaze strankinje, pa... :-D

Malo nas je da bi svi ljudi koliko god su im želje neobične, perverzne ili čiste imali svoju "nišu". Imamo tipičan problem malog grada.
Hakiz

#224 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by Hakiz »

triconja wrote:
forum_selektor wrote: Ako okolina daje konacnu rijec i ako je to vremenska konstanta, zasto se onda svako malo nadju pojedinci sa pricama slicnim ovoj. Onaj koje je zelio takav nacin zivota, otisao je. Manjina zeli da ubijedi vecinu, kako zive pogresan koncept i kako trebaju po tom osnovu da promijene stil zivota. Ako se ne pronalazis u takvoj sredini, onda put pod noge, gdje mislis da ces dobiti zadovoljstvo za kojim zudis. Iako "nazadno" i "primitivno" drustvo, jos uvijek se hvata u kostac sa takvim koji vrijedjaju i agresivno namecu svoje ideje. Ako je cilj zivota alkoholiziranje, kao dokazan uzrok problema drustva i pojedinca, onda nam ne treba nikakva vrsta napretka. Bazirat cemo se na lokanju i je*acini, a neko drugi, mozda Eskimi ili Aboridjini, ce dok smo mahmurni i dok truhnemo od spolnih bolesti, proizvoditi hranu, graditi stambene objekte, lijeciti nas, odrzavati vladavinu zakona itd.
Stani ba, nisi skonto. Nije fazon o starohanima koji imaju iznad 25 (evo da ne budem toliko strog, nek ide i do 35e) da se napijaju i taslace nego je tema da omladina to treba to da radi, a kad se ostari (iznad 25e ili 35e), jebiga, riljaj, sta nekog boli ona stvar za starohane :lol:
A što to i mi ne bi mogli s vremena na vrijeme u mečku smjestiti nešto mlađe? Ne gubi se želja sa 40 ili 50, dapače.

necko_hz

#225 Re: Noćni život i hedonizam u Sarajevu

Post by necko_hz »

Hakiz wrote:Ja bih volio noćni klub u kojem se pije, svira živa muzika rok, bluz, džez, Toma kada se popije, ali u kojem se ne puši (cigarete i nargile, ostalo može). Da je ovakvih kao ja 30.000 u gradu, neko bi takav klub otvorio. Kako nas nema toliko, ja mogu u dva mjesta otići i popiti kafu ili piće u ovom gradu. A tamo čak ni arogantne Sarajke ne zalaze.

Ali, zato zalaze strankinje, pa... :-D

Malo nas je da bi svi ljudi koliko god su im želje neobične, perverzne ili čiste imali svoju "nišu". Imamo tipičan problem malog grada.
Sve je tačno što si napisao.

S tim da prostora za napredak ima, samo je pitanje šta je potrebno uraditi da se isti postigne, čime se ujedno i referiram na pitanja koje je @Peppermint i postavio u uvodnom postu teme.
triconja wrote:Ma fuj to ba, toliko je nevinih u sarajevu i toliki je naboj razvijen da ce vulkan nedje ruknit od puste suhoce ko onomad kad je satro pompejce :lol:
Čitajući većinu postova, reklo bi se da je sex u Saraj'vu neka drevna i davno zaboravljena vještina. :mrgreen:
Last edited by necko_hz on 29/06/2018 03:04, edited 1 time in total.
Locked