Trenutačno je na svjetskom tržištu cijena litre goriva 0,87 maraka i kada na to dodate 0,70 ili 0,80 maraka raznih taksi i trošarina u ovisnosti od vrste goriva, lako je izračunati da je to oko 1,60 maraka po litri'', ističe Šarović te ističe da mu nije jasno zašto pojedini ministri iz Republike Srpske, po pitanju cijene i trošarina za gorivo, prebacuju odgovornost na Vijeće ministara. ''Ako bi po njihovim zahtjevima Vijeće ministara reagiralo - to bi bio prijenos nadležnosti'', upozorava Šarović.
CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
- O'zone
- Globalni moderator
#201 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... bih/303071
- duh_sa_sjekirom
#202 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ovo ima samo u BiH:
1. Uvedeš akcize na gorivo i time direktno povećaš cijenu istog.
2. Ako se niko ne pobuni zbog povećanja, dobro je. Šutiš i lopataš. (
)
3. Ako se neko slučajno pobuni, podržiš ga u tome i kažeš kako je povećanje neopravdano (
)

1. Uvedeš akcize na gorivo i time direktno povećaš cijenu istog.
2. Ako se niko ne pobuni zbog povećanja, dobro je. Šutiš i lopataš. (
3. Ako se neko slučajno pobuni, podržiš ga u tome i kažeš kako je povećanje neopravdano (
- Prpa.ba
#203 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Nije korektno cjelokupnu krivicu prebacivati na stranke koje su izglasale akcize. Vrijedi se prisjetiti da je SDP pokrenuo cijelu pricu 2013, kao i da je specijalni predstavnik EU u BiH zdusno lobirao kod svakog pojedinacnog zastupnika da se akcize usvoje, jer, kako rece, "bez akciza nema u EU".

- Rugafet
#204 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Nema problema, nikom nece smetati ove cijene goriva kad nam plate budu 2800 eura
- edo_79
#205 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
2018 hidžretske godine aBdRugafet wrote:Nema problema, nikom nece smetati ove cijene goriva kad nam plate budu 2800 eura
-
mali jomu
#206 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Sad bi najbolje bilo da nam se plate smanje 
- edo_79
#207 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Pa čuj nije ni to daleko od istine, sjeti se Dilfaša i famozne izjave da je, citiram ''sve osim ulja, soli i brašna luksuz'' ..... Valja napravit para da se može bagra uhljebska nadolmit, a radnička klasa je navikla na posao sa četvrt hljeba u ruci ....mali jomu wrote:Sad bi najbolje bilo da nam se plate smanje
- Rugafet
#208 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Pa kad se vec vlast toliko trudi da u svemu 'drzimo korak sa sa europom' krajnje je vrijeme da nam se i visine primanja malo usklade.
- muha_sa
#209 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
da im je loše jebali im dadu dadinu davnoedo_79 wrote:Pa čuj nije ni to daleko od istine, sjeti se Dilfaša i famozne izjave da je, citiram ''sve osim ulja, soli i brašna luksuz'' ..... Valja napravit para da se može bagra uhljebska nadolmit, a radnička klasa je navikla na posao sa četvrt hljeba u ruci ....mali jomu wrote:Sad bi najbolje bilo da nam se plate smanje
-
mali jomu
#210 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ko god radi treba mu platu smanjit 
- Rugafet
#211 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ma dijaspora nas izvlaci, svako ima nekoga vani koji nas malo pogura zato nas i pustaju i da idemo po amerikama i europama. Vele k'o hajte pa pomazite amidzicima, roditeljima i tecicima manje ce nas guzit ovdje. Da li toga nema vidjeli bi grozote sa ovim primanjima
- edo_79
#212 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Loše im jeste, al problem je što su PIČKE ..... jučer su pokazali sve, nismo psi, protesti ovo ono ... puf u 17:00 niđe živa roba .... DABOGDA GORIVO BILO 100 maraka litra i mi za hljeba nemali kad smo PIČKE.muha_sa wrote:da im je loše jebali im dadu dadinu davnoedo_79 wrote:Pa čuj nije ni to daleko od istine, sjeti se Dilfaša i famozne izjave da je, citiram ''sve osim ulja, soli i brašna luksuz'' ..... Valja napravit para da se može bagra uhljebska nadolmit, a radnička klasa je navikla na posao sa četvrt hljeba u ruci ....mali jomu wrote:Sad bi najbolje bilo da nam se plate smanješuti i trpi, nek jebu i ne vade do balcaka--može im se
-
mali jomu
#213 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Ovi.... ma niko nista i ne radi, zajebavaju se 
- muha_sa
#214 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
i uvest i nedelju radnu i to od zore do akšamamali jomu wrote:Ko god radi treba mu platu smanjit
nema na godišnji vec rintaj i šuti--za regres ne pitaj jer ih ima kolko hoŠ koji jedva cekaju da dodju radit za satnicu od dvije marke
šuti i trpi
-
hizo ramidovic
#215 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
smanjiti plate radnicima, uvesti bonove za hranu (sto manje gotovine im davati u ruke), povecati poreze (PDV moze glatko na 25%) i povecati cijene.
tako vise para ulazi u budzet i moguca su veca zaposljavanja u administraciji.
kome se ne svidja ovdje ima, brate, evropa pa nek razguli...
- muha_sa
#216 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
rekoh ti ja juce a ti ne vjeruješ starom vukuedo_79 wrote:
Loše im jeste, al problem je što su PIČKE ..... jučer su pokazali sve, nismo psi, protesti ovo ono ... puf u 17:00 niđe živa roba .... DABOGDA GORIVO BILO 100 maraka litra i mi za hljeba nemali kad smo PIČKE.
ljudima je dobro cim ništa ne poduzimaju da im bude bolje i ENDE
-
mali jomu
#217 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
edo_79 wrote: Loše im jeste, al problem je što su PIČKE ..... jučer su pokazali sve, nismo psi, protesti ovo ono ... puf u 17:00 niđe živa roba .... DABOGDA GORIVO BILO 100 maraka litra i mi za hljeba nemali kad smo PIČKE.
...... jebo vas ja sve, 4 sata sam do kuce iso, gladan zedan, jedva otvorene oci, puko sam ko balon, lose mi je od vas
- BlueBlood
#218 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
mali jomu wrote:Sad bi najbolje bilo da nam se plate smanje

- muha_sa
#219 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
upravo tako hizohizo ramidovic wrote:smanjiti plate radnicima, uvesti bonove za hranu (sto manje gotovine im davati u ruke), povecati poreze (PDV moze glatko na 25%) i povecati cijene.
nek budu sretni što rade--oni bi još i plate
-
mali jomu
#220 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
muha_sa wrote:upravo tako hizohizo ramidovic wrote:smanjiti plate radnicima, uvesti bonove za hranu (sto manje gotovine im davati u ruke), povecati poreze (PDV moze glatko na 25%) i povecati cijene.
kome se ne svidja ovdje ima, brate, evropa pa nek razguli...![]()
nek budu sretni što rade--oni bi još i plate![]()
a hejbet nezaposlenih koji jedva cekaju na poso
- edo_79
#221 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Treba radit u hajr za dobrobit nam najvećih vođa ... krv im jebemmuha_sa wrote:upravo tako hizohizo ramidovic wrote:smanjiti plate radnicima, uvesti bonove za hranu (sto manje gotovine im davati u ruke), povecati poreze (PDV moze glatko na 25%) i povecati cijene.
-
hizo ramidovic
#222 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
upravo o tome i govorim.muha_sa wrote:upravo tako hizohizo ramidovic wrote:smanjiti plate radnicima, uvesti bonove za hranu (sto manje gotovine im davati u ruke), povecati poreze (PDV moze glatko na 25%) i povecati cijene.
gdje je nestala humanost i solidarnost sa administrativnim radnicima?
ko radi 10-12 sati u proizvodnji moze raditi prekovremeno jos par sati a moze i poslije posla jos da zaradi privatno.
u administraciji ne moze, 8 sati i razligu kuci.
- edo_79
#223 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Jest vala .... valja svirat qrcu 8 sati, turpijat nokte, vadit musaku ispod proteze i komentarisat ko onu tare, i kolika je onom ćuna, u kojoj je on stranKi, i odakle njoj pare za sve one stvari kad ima jedva 2 milje maraka platu ....hizo ramidovic wrote:upravo o tome i govorim.muha_sa wrote:upravo tako hizohizo ramidovic wrote:smanjiti plate radnicima, uvesti bonove za hranu (sto manje gotovine im davati u ruke), povecati poreze (PDV moze glatko na 25%) i povecati cijene.
gdje je nestala humanost i solidarnost sa administrativnim radnicima?
ko radi 10-12 sati u proizvodnji moze raditi prekovremeno jos par sati a moze i poslije posla jos da zaradi privatno.
u administraciji ne moze, 8 sati i razligu kuci.
-
mali jomu
#224 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
Jesu nas sjebali, sad su najbolji ovi sto imaju garaze, ja ga moram na ulicu parkirat, svi ce mi vidjet prasinu, svi ce me zajebavat 
- O'zone
- Globalni moderator
#225 Re: CIJENE GORIVA I PROTESTI NA BALKANU
A jbo te Muha znaš kad su to meni uvelimuha_sa wrote:i uvest i nedelju radnu i to od zore do akšamamali jomu wrote:Ko god radi treba mu platu smanjit![]()
nema na godišnji vec rintaj i šuti--za regres ne pitaj jer ih ima kolko hoŠ koji jedva cekaju da dodju radit za satnicu od dvije marke
šuti i trpijer ako naljutiš robovlasnika tek tad si najebal