Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
-
muzicar_iz_parka
#201 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Ja mislio Muha ima 60 godina
-
Murriel
#202 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Unistili ste mi temu. Imate ih bukvalno milion na drugim podforumima gdje mozete nesmetano pisati i vi odaberete bas ovu.
Nisam sam. Vjerujem da ima jos dosta ljudi u slicnoj situaciji kao ja. Volio bih cuti takva misljenja.
Nisam sam. Vjerujem da ima jos dosta ljudi u slicnoj situaciji kao ja. Volio bih cuti takva misljenja.
-
klosar pravi
#203 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Dosta trollanja, admine reguliši ga
-
moonca
#204 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Murriel, nisi prisutan, otelo se kontroli. 
- medvjed23
#205 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
a kako riješiti problem ne odričući se nada ni smisla? teško
- Jack Be Nimble
#206 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Sada imaju i ove AI-robot kurve/zene. Kada sve propadne moze sa njima da sagradi zivot.
-
mali jomu
#207 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Murriel wrote:Zdravo svima, danas sam napunio 22 godine, citav dan se osjecam vrlo lose i ovo je zapravo jedino mjesto gdje bih mogao napisati moj slucaj. Ovo nije samo prica o nevinosti, kako bi se moglo vidjeti iz naslova, ovo je prica o mom cjelokupnom dosadasnjem zivotu.
1) Imam osjecaj da socijalno tupim, ako nije prica o poslu i fakultetu da ne znam da se izrazavam, cutim, ne progovaram, recenice su mi nepovezane, nemam bilo kakvog motiva za bilo sta izuzev posla.
2) Stanje na poslu je u socijalno - ljubavnom smislu ocaj. Mladi radnici su vecinom sami, niko nema partnera, stariji radnici su vecinom razvedeni, rasturene porodice, ono sto sam ja uspio cuti, razlog je vecinom isti - njihove zene nisu mogle trpiti da toliko rade i da su toliko obuzeti poslom.
Vecina mojih vrsnjaka je imala seks - ja ne. I to me strasno deprimira. Nakon prve plate sam razmisljao da odem kod prostitutki, ali me je kolega odgovorio i hvala mu na tome - bilo bi pogresno da sam otisao i to samo pogorsava problem.
Da li je neko bio u istoj situaciji kao ja, sta raditi, kako se postaviti, kako rijesiti problem?
Prvo je.... da si ti orginal a sve okolo tebe su kopije, zato se i ne mozes uklopiti medju glumce sporednih uloga koji su sebi umislili da su glavni junaci zivotnih scena.... dok ti nisi glumac i ne pada ti na pamet da igras u bilo kakvom filmu..... nikakav problem, ne mjenjaj se, samo se skontaj sta ti odgovara i pici samo po tome sta ti odgovara..... sa normalnim odnosima sa svom okolinom okolo tebe.
Drugo je.... to je nikakav tvoj problem, vec tudji problem..... ti stim nemas nista, sta te briga, ko ih jebe..... ti laganini sebe skontaj, sta te boli kurac sta drugi radi ili sta je drugi uradio....
Trece je.... cuj da li je neko bio u istoj situaciji kao ti..... smijesan si, svi su bili kao ti, svi su isto prosli kao ti, i svi isto prolaze kao ti.... ovi sto ti pisu drugacije.... foliraju te i glume glavne junake, dok u stvarnosti nema ih nigdje na mapi.
To su normalne stvari kroz koje ljudi mladjih godina moraju proci, halooo ba mlad si..... skontaj se i sve ce doci na svoje mjesto, u stvari samo sto nije.....
-
belfy
#208 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
isto koliko je moguce da se problemu pristupi sa optimizmom i odabiranjem najboljeg moguceg rjesenja u tom trenutku.medvjed23 wrote:uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
u drugoj recinici si u pravu. oko takvih stvari se ne treba nervirati, nego raditi da tome da one daju najbolji ishod. kada bi se svi trudili da to naprave ishod bi bio pozitivan za cijelu ljudsku rasu, a mozda (i vjerovatno) cak i sire, dok, ako se prihvati da je sve beznacajno onda se ide ka indolenciji, pa potom stagnaciji, a onda i inverziji, koja sve ono iznad pozitivno pretvara u negativno.
ako bi to trebalo srociti u jednu recenicu, onda bi to bila ona: "ti si proizvod svih tvojih predaka koji su te desetljecima/stoljecima...pravili, a ti si onda samo posljednji od njih". naravno, tvoje je pravo da to stablo okoncas, ali zasto se pravdati onda bilo cime? cak i tim "bezznacajnostima"?
-
mali jomu
#209 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
belfy wrote:isto koliko je moguce da se problemu pristupi sa optimizmom i odabiranjem najboljeg moguceg rjesenja u tom trenutku.medvjed23 wrote: uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
u drugoj recinici si u pravu. oko takvih stvari se ne treba nervirati, nego raditi da tome da one daju najbolji ishod. kada bi se svi trudili da to naprave ishod bi bio pozitivan za cijelu ljudsku rasu, a mozda (i vjerovatno) cak i sire, dok, ako se prihvati da je sve beznacajno onda se ide ka indolenciji, pa potom stagnaciji, a onda i inverziji, koja sve ono iznad pozitivno pretvara u negativno.
ako bi to trebalo srociti u jednu recenicu, onda bi to bila ona: "ti si proizvod svih tvojih predaka koji su te desetljecima/stoljecima...pravili, a ti si onda samo posljednji od njih". naravno, tvoje je pravo da to stablo okoncas, ali zasto se pravdati onda bilo cime? cak i tim "bezznacajnostima"?
I sta sad, kako dalje.... prihvatit sve sto ne mozes prihvatiti, pa glumatat okolo da si nesto drugo dok ne puknes kao balon, ili picit po svojim licnim prihvatljivostima koja tebi odgovaraju u granicama normale u okolini gdje se nalazis..... ?
-
belfy
#210 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
i...sada dodjemo do jednostavnog pitanja - da li ovo iznad receno pricas iz iskustva?mali jomu wrote: I sta sad, kako dalje.... prihvatit sve sto ne mozes prihvatiti, pa glumatat okolo da si nesto drugo dok ne puknes kao balon, ili picit po svojim licnim prihvatljivostima koja tebi odgovaraju u granicama normale u okolini gdje se nalazis..... ?
-
mali jomu
#211 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
belfy wrote:i...sada dodjemo do jednostavnog pitanja - da li ovo iznad receno pricas iz iskustva?mali jomu wrote: I sta sad, kako dalje.... prihvatit sve sto ne mozes prihvatiti, pa glumatat okolo da si nesto drugo dok ne puknes kao balon, ili picit po svojim licnim prihvatljivostima koja tebi odgovaraju u granicama normale u okolini gdje se nalazis..... ?
I opet idemo isto.... i sta sad....? Samo pitanja za pitanjem na pitanje..... nigdje vam ni jednog odgovora
-
belfy
#212 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
pa, bas tako. ne dajes nigdje niti jednog odgovora. bilo bi lijepo da se to promijeni.mali jomu wrote:belfy wrote:i...sada dodjemo do jednostavnog pitanja - da li ovo iznad receno pricas iz iskustva?mali jomu wrote: I sta sad, kako dalje.... prihvatit sve sto ne mozes prihvatiti, pa glumatat okolo da si nesto drugo dok ne puknes kao balon, ili picit po svojim licnim prihvatljivostima koja tebi odgovaraju u granicama normale u okolini gdje se nalazis..... ?
I opet idemo isto.... i sta sad....? Samo pitanja za pitanjem na pitanje..... nigdje vam ni jednog odgovora
-
mali jomu
#213 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
belfy wrote: pa, bas tako. ne dajes nigdje niti jednog odgovora. bilo bi lijepo da se to promijeni.
- MarlboroGold
#214 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
To baš i nije rješenje. Kad tad sustignu negativne strane takvog pristupa kada su u pitanju problemi.medvjed23 wrote:uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
-
mali jomu
#215 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
MarlboroGold wrote:To baš i nije rješenje. Kad tad sustignu negativne strane takvog pristupa kada su u pitanju problemi.medvjed23 wrote:uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
- djkurt
#216 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Pravac javna kuća i izbaci oti stress iz sebe, il malo više drkice bacaj, ako ti se gade prodavačice ljubavi. iskreno menije drkica pomagala dosta, al ja nemam problem sa erekcijom, niti sam imo. Al to ti je garant od tolikog stresa, opusti se breeeeeeee, ja sa 22 godine doduse jesam umocio prvi puta, il islim da jesam, uglavnom drkica spašava đe ni burgija neće.

- medvjed23
#217 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
antinatalisti bi rekli: (moralna) obaveza.. i, jasno, onaj ko ostvari to pravo ili obavezu ne mora se nikome pravdati..belfy wrote:isto koliko je moguce da se problemu pristupi sa optimizmom i odabiranjem najboljeg moguceg rjesenja u tom trenutku.medvjed23 wrote:uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
postoje različita, često udaljena gledišta o tome šta je najbolji ishod za svijet i koji je put do istog..
- triconja
#218 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Nema mi nista gore nego kad neko nagovara da pravis djecu jal sto vise il sto manje jal kad neko nagovara da ne pravis uopste djecu. Valjda ti sam najbolje znas, jel tako medvide?medvjed23 wrote:antinatalisti bi rekli: (moralna) obaveza.. i, jasno, onaj ko ostvari to pravo ili obavezu ne mora se nikome pravdati..belfy wrote:
postoje različita, često udaljena gledišta o tome šta je najbolji ishod za svijet i koji je put do istog..
- medvjed23
#219 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
donekle
zavisi od problema.. neke pojave poput fizičkog bola, gladi, žeđi ili studeni ne daju se relativizirati.. s druge strane, kad su u pitanju, recimo, romantični odnosi, imamo dosta slobode.. možemo odabrati pogled na stvari koji ne nosi frustracije..MarlboroGold wrote:To baš i nije rješenje. Kad tad sustignu negativne strane takvog pristupa kada su u pitanju problemi.medvjed23 wrote:uvijek je moguće ušuškati se u pesimizam sa daškom nihilizma i vidjeti da problem zapravo i nije problem.. zašto se nervirati oko prolaznih i u konačnici beznačajnih stvari? (retoričko pitanje)
-
Fudo387
#220 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
E ako mu se nakon ovih filozofsko-romanticarskih savjeta, i poetskih dozivljaja jebacine ne digne, ja ne znam kad ce.
Cojek hoce da guzi a oni ga nihilizmom gadjaju.
Sta je ovim danasnjim omladincima, sve helac o’slo...
Cojek hoce da guzi a oni ga nihilizmom gadjaju.
Sta je ovim danasnjim omladincima, sve helac o’slo...
-
Ne Kockam
#221 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
jel karno ovaj više nešto?
- zlo zlo
#222 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Ne Kockam wrote:jel karno ovaj više nešto?
ženu još nije
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... ozu/471939
- choxnox
#223 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
I sta bi na kraju, jesu li se uzeli? 
-
moonca
#224 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
zlo zlo wrote:Ne Kockam wrote:jel karno ovaj više nešto?
ženu još nije
https://www.nezavisne.com/novosti/hroni ... ozu/471939
Dosla mu glave 'muska voda'On je dodao da su pozvani i veterinari iz Kladnja koji su pregledali nesretnu životinju i potvrdili sumnju da je zlostavljana, odnosno silovana.
- apsidejzi
#225 Re: Karijera odlicna - ali ja sam i dalje nevin (22 godine)
Dzaba trazis pomoc na forumu jer onaj ko zna odgovor ne prica o tome. Najglasniji su oni koji picke nisu vidjeli kao ni ti. Nisam bio svjestan koliko je ovo tacno dok nisam upoznao jarana koji je bukvalno dezurni telefon. On ima svoje dame koje ophodi i one ga zovnu kad im prahne. Trebala mi je godina poznanstva sa njim da uopste skontam da je dezurni. Sad ga polako ispitujem kako je dosao u tu poziciju 
Sreo sam u zivotu kamaru onih sa velikim ustima koji su povaljali milion cura al sad tek postaje jasno da oni koji su zaista to uradili, sute o tome.
Koliko mogu skuziti radi se o samopouzdanju i pokusavanju. Bio sam prisutan kad su ga odbile dvije cure i u oba slucaja on je to prihvatio i nastavio dalje kao da se nista nije dogodilo.
Sreo sam u zivotu kamaru onih sa velikim ustima koji su povaljali milion cura al sad tek postaje jasno da oni koji su zaista to uradili, sute o tome.
Koliko mogu skuziti radi se o samopouzdanju i pokusavanju. Bio sam prisutan kad su ga odbile dvije cure i u oba slucaja on je to prihvatio i nastavio dalje kao da se nista nije dogodilo.