Nisi skontao..insomnia78 wrote:Poredis Medjugorje sa Mekom?
ne poredim..ali zasto bi pare isle samo u Meku..
moglo bi malo i u Bosnu..
ne znam u Krscanstvu ne postoji Meka..
niti ista slicno..
Nisi skontao..insomnia78 wrote:Poredis Medjugorje sa Mekom?
Ne moze se porediti ni po jednom osnovuanimals wrote:Nisi skontao..insomnia78 wrote:Poredis Medjugorje sa Mekom?
niti ista slicno..
Pa nisam ni poredio..insomnia78 wrote:Ne moze se porediti ni po jednom osnovuanimals wrote:Nisi skontao..insomnia78 wrote:Poredis Medjugorje sa Mekom?
niti ista slicno..
Zasto, Hadzija ne moze biti svugdje..insomnia78 wrote:Ne ide to tako.
Tačno, ali tamo mu je glavna rezidencijaanimals wrote:Zasto, Hadzija ne moze biti svugdje..insomnia78 wrote:Ne ide to tako.
Pa ne sjedi Bog samo u Meki..
Aha..zagortenej wrote:Tačno, ali tamo mu je glavna rezidencijaanimals wrote:Zasto, Hadzija ne moze biti svugdje..insomnia78 wrote:Ne ide to tako.
Pa ne sjedi Bog samo u Meki..
naravno organizatoru se prethodno svatko najavi...pri dolasku prijavi, tu su vodici, smjestaj za sve jednak etc..kako ce tko doci to bi trebalo da ljudi odluce...realno vecim grupama je isplatnije da se utale za prevoz i sl...bosan wrote:Domacin odredjuje koliko osoba iz neke zemlje moze obaviti Hadzdz , znaci mora biti organizovano i moras biti u tefteru .HardcoreMX wrote:realno..ako netko ima zelju i moze izdrzati i pjeske da dodje..nije nicije da mu se uplice u nacin putovanja do hadzdza...
Tamo dolazi od 3 - 5 miliona ljudi i ne vjerujem da bi se iko snasao sam .
ne moze! moras dva put platit.arzuhal wrote:Ne može.Zejnep wrote:Pa zar se može jednim odlaskom na hadž on obaviti za više ljudi?
Što se tiče prvog pitanja, ako se ne varam ali ne smijem 100% tvrditi, osoba mora obaviti za sebe hadždž a onda može otići na hadždž u ime nekog drugog, kao bedel.
Hadž nije nije nikakav izlet u biti,niti je za elitu,samo što je hadž danas postao unosan biznis,a što naravno nikada nije trebao ni postati...mali jomu wrote:Je li ovo Hadz postao izlet za bogatu...... muslimansku elitu?
SmokingMan wrote:Hadž nije nije nikakav izlet u biti,niti je za elitu,samo što je hadž danas postao unosan biznis,a što naravno nikada nije trebao ni postati...mali jomu wrote: Je li ovo Hadz postao izlet za bogatu...... muslimansku elitu?
Bože moj,niko nezna čiji će hadž biti primljen.Ne treba se osvratit na to ko će i na koji način ići na Hadž,već od kakvog novca će sebi uplatiti putovanje.Zato,treba dobro obratiti pažnju na koji ćeš način sebi priskrbiti novac,jer je to jedan od veoma bitnih uslova da bi hadž uopšte bio ispravan.
Ne pravi se blesav.mali jomu wrote:SmokingMan wrote:Hadž nije nije nikakav izlet u biti,niti je za elitu,samo što je hadž danas postao unosan biznis,a što naravno nikada nije trebao ni postati...mali jomu wrote: Je li ovo Hadz postao izlet za bogatu...... muslimansku elitu?
Bože moj,niko nezna čiji će hadž biti primljen.Ne treba se osvratit na to ko će i na koji način ići na Hadž,već od kakvog novca će sebi uplatiti putovanje.Zato,treba dobro obratiti pažnju na koji ćeš način sebi priskrbiti novac,jer je to jedan od veoma bitnih uslova da bi hadž uopšte bio ispravan.
Ne mogu sad nikako otici na Hadz osim da ukradem, pa kad fino budem hadzija bit cu cist ko beba...... tako da nije vazno kako cu otici.
Zejnep wrote:
Ne pravi se blesav.
ragib wrote: Svakom muslimani vjerniku je nesto uzviseno posjetiti poslanikov.a.s mezar i poselamit poslanika .a.s. jedini normalni nacin da covjek moze otici da vdi sve to jeste kroz Umru i to preko relakstursa koji nudi na 24 rate. Tako recimo Umra u aprilu je bila cca 1800KM/24 rate je cca 80 KM, pored toga potrebno je ponjeti cca 400 KM. Hamburger mozes naci za 3 KM pa do 15KM u zavisnosti gdje kupujes. Zemzem je besplatan u dzamiji i ta voda te nekako i zasiti i nemas potrebu puno da jedes.
Ja sam bio i hvala Allahu sto me je time pocastio nesto ljepse u zivotu nisam dozivio ni priblizno, tako Uzviseno mjesto ne postoji na dunjaluku, jedina zelja ti je da opet dodjes.
http://relaxtours.com/page.php?id=736
JThomas wrote: učlanjenjem u stranku demokratske akcije i napretkom u hijerarhiji iste![]()
Evo racunica za nekoga ko dnevno popusi dvije kutije cigara, a "nema" za Hadzdza:mali jomu wrote:Ja nikad necu moci skupiti ovolike pare za Hadz..... i sta, trebam krasti i onako ce mi biti oprosteno ko da sam beba.....
Kako cu skupit pare za Hadz?
Odakle vama tolike pare za Hadz?
prije sam i nekako mogao nesto skontat..... a sad nista nikako
choxnox wrote:Evo racunica za nekoga ko dnevno popusi dvije kutije cigara, a "nema" za Hadzdza:mali jomu wrote:Ja nikad necu moci skupiti ovolike pare za Hadz..... i sta, trebam krasti i onako ce mi biti oprosteno ko da sam beba.....
Kako cu skupit pare za Hadz?
Odakle vama tolike pare za Hadz?
prije sam i nekako mogao nesto skontat..... a sad nista nikako
3 KM kutija cigara (ako nije i skuplja sada, ne znam jer nisam pusac) * 2 kutije dnevno = 6 KM dnevno * 365 dana u godini = 2.190 KM godisnje
Ako je cijena Hadzdza za ovu godinu 8.150 KM znaci da je dovoljno ne pusiti 3 godine i 8 i po mjeseci da bi se skupio iznos za Hadzdz.
Postavlja se pitanje za takvog: jel mu vaznije otici na Hadzdz (pod uslovom da je vjernik, naravno) ili popusiti 2.190 KM godisnje?
U čemu je razlika?Godine 1517. papa Lav X. uveo je praksu podjele oprosta za novac, tzv. Petrov oprost, čime se financirala izgradnja Bazilike sv. Petra.
razlika je u tome sto islam ocito zaostaje nekih 500 godina za krscanstvomdadinjo33 wrote:
Ako sam dobro razumio, ko skupi dovoljno love da ode na hadž, bog mu oprosti grijehe?
U čemu je razlika?Godine 1517. papa Lav X. uveo je praksu podjele oprosta za novac, tzv. Petrov oprost, čime se financirala izgradnja Bazilike sv. Petra.
Ma kršćanstvo zaostaje za porodicom Saud.BajramBarecula wrote: razlika je u tome sto islam ocito zaostaje nekih 500 godina za krscanstvom