Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post Reply
Kikibombona

#201 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kikibombona »

Fudo

Sjedim sa trojicom kolega, dvojica Bosnjaci a jedan Bosanac, pa ih pitam jesu li ikada upoznali Bosnjaka rodjenog u Turskoj? Jedan kaze da jeste, nekad u Istanbulu. Al' ih niko nikad, nijednog Bosnjaka iz Turske, nije sreo u BiH. Ja isto tako nisam, nikad nijednog. Ako ih ima 12 000 000, valjda bi nekad sreo jednog, u svojoj Zenici, u kojoj zivim cijeli zivot. Za to vrijeme, upoznao sam bezbroj Bosnjaka iz Njemacke, Austrije, Danske, Australije, Amerike itd.

Tih 4 000 000 nema ni na mapi. Jesu ikada dosli na utakmicu? Ako ih ima 4 000 000, moze ih makar par stotina doci na neku utakmicu, ako ne par hiljada. Da li im je Beslic ikada zapjevao? Ili Zele Lipovaca zasvirao? Imaju li neke manifestacije, okupljanja?

Znas li kolika je to brojka, 4 000 000? Od tih 4 000 000 nikada nikoga nisam vidio u BiH. Nikad o njima nista nisam cuo. Nikakvu pomoc za maticu od njih nisam vidio. Vise pomoci dobijemo od 100 Bosnjaka iz Danske nego 12 000 000 Bosnjaka iz Turske.

Ti si Fudo sanjar, vidis sto ne vidi niko drugi...

[size=200]Koliko je od tih 12 000 000 miliona Bosnjaka doslo u BiH da kao dobrovoljci brane drzavu?[/size] Jesu li makar dvojica Turkoglua dosla?
farisovo

#202 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

De, ba ljudi - dosta je više.
Dođe Sultan u Zagreb ili Beograd i dočeka se PARADAMA.
Treba dođi u Sarajevo natura se priča- treba li doći.

Sultan je uvijek dobro došao u Šeher Sarajevo, a komšije i susjedi neka pjene još dok ne ispjene.
Kikibombona

#203 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kikibombona »

Point. wrote:Koliko ti turski Bosnjaci zaista mare za BiH smo se mogli uvjeriti za vrijeme rata, kada kurce nisu mrdnuli. Politicki su bili tihi, a i sad su. Jebote, nisi mogao sastaviti fudbalski tim od 11 ljudi od tih dobrovoljaca, dolazila cecenska i arapska bagra da crne casno ime A RBiH, dok su ovi ispijali cajeve po Bursi i Izmiru. Jebo takvu ljubav.
Ne treba ljudima zamjeriti. Da li bi ti isao braniti Tursku? Naravno da ne bi.

Turski zvanicni podaci iznose da je 20% drzavljana Turske porijeklom sa Balkana. Ima tu svega, Bosnjaka, Srba, Hrvata, Makedonaca, Bugara, Grka itd. I jos veliki broj drugih naroda koje tvore modernu tursku naciju. Svi oni su Turci bez obzira na porijeklo. Mnogi Turci ne znaju kakvog su porijekla. Drzava je nedavno objavila arhivu o porijeklu prezimena i jos ponesto. Odmah je pao server jer su miliona otvorili stranicu. Mnogi ljudi su se iznenadili kada su shvatili da su gruzijskog, uzbeckog ili nekog drugog porijekla, ranije o tome nista nisu znali.

Isto tako, ni ja nemam pojma kakvo mi je porijeklo. Znam do pradjeda i to je to. I ne zanima me. Svejedno mi da sam Mongol ili Filipinac.

Dobrovoljci iz Cecenije i Jordana, kao i drugih drzava, su dolazili radi islama. Rusi i Grci radi pravoslavlja itd.

Turci bosnjackog porijekla mogu uzeti pusku jedino da brane Tursku. To je valjda jasno.
Fudo Bosna

#204 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo Bosna »

farisovo wrote:De, ba ljudi - dosta je više.
Dođe Sultan u Zagreb ili Beograd i dočeka se PARADAMA.
Treba dođi u Sarajevo natura se priča- treba li doći.

Sultan je uvijek dobro došao u Šeher Sarajevo, a komšije i susjedi neka pjene još dok ne ispjene.
:thumbup: :bih:

A ovi @afizi i slicni "kvazibosnjaci", neka ne beru brigu...

Turska 1992 i Turska 2018 su dva razlicita pojma i dvije neuporedive kategorije...(u ekonomskom, politickom i vojnom smislu, i Bosnjaci i komunikacija sa Turskom iz BIH i obratno, 1992 i danas, i veze /odnosi, neporedivi su !)
Last edited by Fudo Bosna on 27/04/2018 14:24, edited 1 time in total.
Hafis

#205 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hafis »

Super. Bit će raznih čokolada mufte. Možda i kakav očuvan autobus.
farisovo

#206 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by farisovo »

Hafis wrote:Super. Bit će raznih čokolada mufte. Možda i kakav očuvan autobus.
Mozda i Ivica zapjeva da se bolje proda.
Fudo Bosna

#207 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo Bosna »

Nama ne treba niko sa strane za odbranu @kiki samo logistika i politicka podrska, nas je sasvim dovoljno ako nas bagra iz UZB ili "nebeskog" opet napadnu a ne vjerujem, u "@afizovoj" , ercegbosni je totalni kolaps, bice ih , brat bratu oko 10% na iducem popisu...

:bih:
Hafis

#208 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Hafis »

Eto, super. U međuvremenu nije na odmet i kakve škole dobiti u donaciju, i štogod poljoprivredne tehnike. A ne bi bilo loše ubaciti nekako u modni trend puštanje brkova u mladeži, mislim muške mladeži. To bi bio gest koji bi imao pozitivan odjek. Jer, jebeš turskog saveznika koji nema brkove.
Tvrtko II Kotromanić

#209 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Kikibombona wrote:Fudo

Sjedim sa trojicom kolega, dvojica Bosnjaci a jedan Bosanac, pa ih pitam jesu li ikada upoznali Bosnjaka rodjenog u Turskoj? Jedan kaze da jeste, nekad u Istanbulu. Al' ih niko nikad, nijednog Bosnjaka iz Turske, nije sreo u BiH. Ja isto tako nisam, nikad nijednog. Ako ih ima 12 000 000, valjda bi nekad sreo jednog, u svojoj Zenici, u kojoj zivim cijeli zivot. Za to vrijeme, upoznao sam bezbroj Bosnjaka iz Njemacke, Austrije, Danske, Australije, Amerike itd.

Tih 4 000 000 nema ni na mapi. Jesu ikada dosli na utakmicu? Ako ih ima 4 000 000, moze ih makar par stotina doci na neku utakmicu, ako ne par hiljada. Da li im je Beslic ikada zapjevao? Ili Zele Lipovaca zasvirao? Imaju li neke manifestacije, okupljanja?

Znas li kolika je to brojka, 4 000 000? Od tih 4 000 000 nikada nikoga nisam vidio u BiH. Nikad o njima nista nisam cuo. Nikakvu pomoc za maticu od njih nisam vidio. Vise pomoci dobijemo od 100 Bosnjaka iz Danske nego 12 000 000 Bosnjaka iz Turske.

Ti si Fudo sanjar, vidis sto ne vidi niko drugi...

Koliko je od tih 12 000 000 miliona Bosnjaka doslo u BiH da kao dobrovoljci brane drzavu? Jesu li makar dvojica Turkoglua dosla?

da se ubacim u diskusiju tebe i Fude :D

vidio ih ja, turskih Bosnjaka, potomaka muhadzira od prije 100 i kusur godina, u sred Sarajeva, dosli da obidju svoje rodjake
govore bosanski, sacuvali su jezik

sto se tice tih nekih ekonomskih stvari od njih, koliko znam onaj namjestaj "cilek" drzi nas covjek, potomak muhadzira isto
pretpostavljam da ima jos primjera
seln

#210 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by seln »

Hafis wrote:Eto, super. U međuvremenu nije na odmet i kakve škole dobiti u donaciju, i štogod poljoprivredne tehnike. A ne bi bilo loše ubaciti nekako u modni trend puštanje brkova u mladeži, mislim muške mladeži. To bi bio gest koji bi imao pozitivan odjek. Jer, jebeš turskog saveznika koji nema brkove.
Svakoj mladezi svoje simbole...

Image
Point.

#211 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Point. »

Kikibombona wrote:
Point. wrote:Koliko ti turski Bosnjaci zaista mare za BiH smo se mogli uvjeriti za vrijeme rata, kada kurce nisu mrdnuli. Politicki su bili tihi, a i sad su. Jebote, nisi mogao sastaviti fudbalski tim od 11 ljudi od tih dobrovoljaca, dolazila cecenska i arapska bagra da crne casno ime A RBiH, dok su ovi ispijali cajeve po Bursi i Izmiru. Jebo takvu ljubav.
Ne treba ljudima zamjeriti. Da li bi ti isao braniti Tursku? Naravno da ne bi.

Turski zvanicni podaci iznose da je 20% drzavljana Turske porijeklom sa Balkana. Ima tu svega, Bosnjaka, Srba, Hrvata, Makedonaca, Bugara, Grka itd. I jos veliki broj drugih naroda koje tvore modernu tursku naciju. Svi oni su Turci bez obzira na porijeklo. Mnogi Turci ne znaju kakvog su porijekla. Drzava je nedavno objavila arhivu o porijeklu prezimena i jos ponesto. Odmah je pao server jer su miliona otvorili stranicu. Mnogi ljudi su se iznenadili kada su shvatili da su gruzijskog, uzbeckog ili nekog drugog porijekla, ranije o tome nista nisu znali.

Isto tako, ni ja nemam pojma kakvo mi je porijeklo. Znam do pradjeda i to je to. I ne zanima me. Svejedno mi da sam Mongol ili Filipinac.

Dobrovoljci iz Cecenije i Jordana, kao i drugih drzava, su dolazili radi islama. Rusi i Grci radi pravoslavlja itd.

Turci bosnjackog porijekla mogu uzeti pusku jedino da brane Tursku. To je valjda jasno.
Nisam ja Turčin i boli me kurac za Turskom, naravno ds ne bi. Ali oni su eto Bosnjaci, bosanski jezik folovi golovi, BiH i te price a kad je trebalo braniti na bilo koji nacin tu istu BiH, sutili su ko picke. Ne samo oni, nego i cijela Turska.
Fudo Bosna

#212 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Fudo Bosna »

@Point

Da jos jednom ponovim, nisam ni ja Turcin, Bosnjak sam i drzavljanin BIH...

Nisam ni za kakvo "vezivanje zastava " i mitinge ali ni za ignore da je nasih sunarodnjaka tamo, i na mocnim pozicijama na desetine i u Turskoj nekolikoko miliona, i u vrhu AK partije i u generalstabu i u parlamentu, nidje veze sa situacijom u Turskoj 1992, pa ti Bosnjaci ti i izlobiraju ceste za Be, ti i Erdoganu lobiraju za BIH, ti valjda mislis da imamo "viska" prijatelja...? Ja ne mislim...Bosna i Bosnjaci 92/2018 neuperedivo, Turska kao vojna i ekomska sila 1993/2018, neuporedivo...

Porediti situaciju 92/93 sa 2018 godinom, mi Bosnjaci tada, prvo "nismo znali " sta smo, tek 1993 vratili povijesno ime, Bosnjak, u Turskoj Kemalisti na vlasti, nikakve konekcije sa nasim narodom tamo nisi imao niti si mogai imati u ex Yu npr...

Sada imas na desetine Bosnjaka koji su vema bliski sa Erdoganon i AK,svakih dvije tri sedmice su u Sarajevu, no sikiriki, a nama za ,"UZP i Nebeske", ne daj Boze, i ne treba pomoc u ljudstvu ima nas dovoljno u BIH, za ovo drugo imamo prijatelje, za, ne daj Boze...
The 51st State

#213 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by The 51st State »

Fudo Bosna wrote:@Point

Nisam ni za kakvo "vezivanje zastava " i mitinge ali ni za ignore da je nasih sunarodnjaka tamo, i na mocnim pozicijama na desetine i u Turskoj nekolikoko miliona, i u vrhu AK partije i u generalstabu i u parlamentu, nidje veze sa situacijom u Turskoj 1992, pa ti Bosnjaci ti i izlobiraju ceste za Be, ti i Erdoganu lobiraju za BIH, ti valjda mislis da imamo "viska" prijatelja...? Ja ne mislim...Bosna i Bosnjaci 92/2018 neuperedivo, Turska kao vojna i ekomska sila 1993/2018, neuporedivo...

Porediti situaciju 92/93 sa 2018 godinom, mi Bosnjaci tada, prvo "nismo znali " sta smo, tek 1993 vratili povijesno ime, Bosnjak, u Turskoj Kemalisti na vlasti, nikakve konekcije sa nasim narodom tamo nisi imao niti si mogai imati u ex Yu npr...

Sada imas na desetine Bosnjaka koji su vema bliski sa Erdoganon i AK,svakih dvije tri sedmice su u Sarajevu, no sikiriki, a nama za ,"UZP i Nebeske", ne daj Boze, i ne treba pomoc u ljudstvu ima nas dovoljno u BIH, za ovo drugo imamo prijatelje, za, ne daj Boze...
Ne znaju pioniri da recimo 1992 Istanbul nije imo rjeseno pitanje pitke vode, a vidi ga danas, nema kod balija kontekstualizacije ni u tragovima, samo ona standardna 'ta ce oni.
KIseljak12

#214 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by KIseljak12 »

The 51st State wrote:

Ne znaju pioniri da recimo 1992 Istanbul nije imo rjeseno pitanje pitke vode, a vidi ga danas, nema kod balija kontekstualizacije ni u tragovima, samo ona standardna 'ta ce oni.
Super, kad su tako pametni i dobrohotni, nek i nama rijese pitanje pitke vode.
animals

#215 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by animals »

Nije bitno gdje dolazi..
covjek je diktator koji zatvara neistomisljenike..
ko mu se divi treba ga za Tursku liferovati..
putokaz1

#216 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by putokaz1 »

Dolazi Vučić u Banjaluku da održi miting-Svi skačemo eee Velika Srbija
Dolazi Kolinda u Mostar i to Zaprdni-Takođe Ustaštvo
Dolazi Erdoan u Sarajevo-E Super Dobrodošao,HOŠDENIZ BURAZER,Spasitelj,Heroj,Brat...
Kejn

#217 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Kejn »

animals wrote:Nije bitno gdje dolazi..
HAHAH ono bi iz Austrije liferovalo muslimane za Tursku :lol:
Lincoln-Burrows

#218 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by Lincoln-Burrows »

Ma na stranu to što zatvara neistomišljenike neka ga.
animals

#219 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by animals »

Kejn wrote:
animals wrote:Nije bitno gdje dolazi..
HAHAH ono bi iz Austrije liferovalo muslimane za Tursku :lol:
Ko je spomenuo muslimane..
koga briga sto si ti.musliman
kockakockica

#220 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kockakockica »

Fudo Bosna wrote:Nama ne treba niko sa strane za odbranu @kiki samo logistika i politicka podrska, nas je sasvim dovoljno ako nas bagra iz UZB ili "nebeskog" opet napadnu a ne vjerujem, u "@afizovoj" , ercegbosni je totalni kolaps, bice ih , brat bratu oko 10% na iducem popisu...

Ma kakvi, 6-7% u vrh glave. Imaju oni crkvu u kojoj znaju kad ko guzi kod kuce, a ne koliko ih je. Crkva veli da su danas, ovog trenutka, na oko 300.000 stalnih Hrvata u BiH :run:
klixoris

#221 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by klixoris »

Bosnjak nije povijesno ime.... To je izum SDA "strucnjaka" sa sjela odrzanog 1993... Povijesno ime ljudi sa ovih prostora (prije dolaska Osmanlija) je Bosnjanin
Nazalost, SDA ispiranje mozga je ocito urodilo plodom, dok se pocelo vjerovati da je Bosnjak povijesno ime, a jos veca tuga je sto se uglavnom veze iskljucivo za Islamsku vjeroispovjest
Last edited by klixoris on 27/04/2018 16:32, edited 2 times in total.
kockakockica

#222 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kockakockica »

seln wrote:
Hafis wrote:Eto, super. U međuvremenu nije na odmet i kakve škole dobiti u donaciju, i štogod poljoprivredne tehnike. A ne bi bilo loše ubaciti nekako u modni trend puštanje brkova u mladeži, mislim muške mladeži. To bi bio gest koji bi imao pozitivan odjek. Jer, jebeš turskog saveznika koji nema brkove.

Image
Clanovi HDZ-a, buduci odbornici i parlamentarci. Sirovine tipa Katamatic :thumbup:
animals

#223 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by animals »

kockakockica wrote:
Fudo Bosna wrote:Nama ne treba niko sa strane za odbranu @kiki samo logistika i politicka podrska, nas je sasvim dovoljno ako nas bagra iz UZB ili "nebeskog" opet napadnu a ne vjerujem, u "@afizovoj" , ercegbosni je totalni kolaps, bice ih , brat bratu oko 10% na iducem popisu...

Ma kakvi, 6-7% u vrh glave. Imaju oni crkvu u kojoj znaju kad ko guzi kod kuce, a ne koliko ih je. Crkva veli da su danas, ovog trenutka, na oko 300.000 stalnih Hrvata u BiH :run:
Koji sve debili pisu ovdje bljuvotine..
kockakockica

#224 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by kockakockica »

animals wrote:
kockakockica wrote:

Koji sve debili pisu ovdje bljuvotine..

Matematika je ozbiljna nauka drug, nije to za tebe 8-)
animals

#225 Re: Erdogan usred predizborne kampanje u Turskoj dolazi u Sarajevo da održi miting

Post by animals »

seln wrote:

Image
Pa stavi i onu sliku Bosnjacke mladezi sto gazi Izraelsku
zastavu..demokrato..
Post Reply