Hrvat, ne kamenjarac. Obraz
Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
-
kockakockica
#201 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
-
kockakockica
#202 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Ko će imati člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda 2018-2022?
https://xoyondo.com/ap/naeaa96rrPsaMru

https://xoyondo.com/ap/naeaa96rrPsaMru
-
baxus
#203 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Najveći bijednik na političkoj sceni je Komsic, kakva ubleha i jad od čovjeka.
Lijevo krilo SDA stranke na ovim izborima. Dobio nalog da potkuhava i svojski se primio zadatka.
Lijevo krilo SDA stranke na ovim izborima. Dobio nalog da potkuhava i svojski se primio zadatka.
-
baxus
#204 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Hahahkockakockica wrote:
-
Hafis
#205 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Ako ništa, iskren je - pijane usne ne lažu.
-
decembar2017
#206 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
baxus wrote:Najveći bijednik na političkoj sceni je Komsic, kakva ubleha i jad od čovjeka.
zato je kapetan dragan covic primjer kako predstavnik ercegovaca , rvata treba da bude : duboko uglavljen u srpsko dupe
-
baxus
#207 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
I kako mislis da će Željko Komsic pomoći bilo kome osim upravo Covicu i SDA svojim političkim djelovanjem???decembar2017 wrote:baxus wrote:Najveći bijednik na političkoj sceni je Komsic, kakva ubleha i jad od čovjeka.
zato je kapetan dragan covic primjer kako predstavnik ercegovaca , rvata treba da bude : duboko uglavljen u srpsko dupei svojski se primio zadatka
Sta mislis ko je kriv sto su Bošnjaci Mostara getoizirani?
SDA ili HDZ?
Mostar i stanje dole je posljedica dogovora između vrha SDA i vrha HDZ-a.
-
decembar2017
#208 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Ako nece pomoci nece ni odmoci kao sto to danas radi covic , ne samo Bosnjacima vec citavoj drzavi.baxus wrote:I kako mislis da će Željko Komsic pomoći bilo kome osim upravo Covicu i SDA svojim političkim djelovanjem???decembar2017 wrote:baxus wrote:Najveći bijednik na političkoj sceni je Komsic, kakva ubleha i jad od čovjeka.
zato je kapetan dragan covic primjer kako predstavnik ercegovaca , rvata treba da bude : duboko uglavljen u srpsko dupei svojski se primio zadatka
Sta mislis ko je kriv sto su Bošnjaci Mostara getoizirani?
SDA ili HDZ?
Mostar i stanje dole je posljedica dogovora između vrha SDA i vrha HDZ-a.
-
baxus
-
putokaz1
#210 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Nema kod nas Države s sPozicojom ni sa Opozicojom
- Capsicum
-
kiligonzales
#212 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Nadrobio je svega realno. Ali cirka 350+ hiljada glasova Becirovicu i Komsicu nije nemoguca stvar. Niko ne racuna koliko obojica mogu oteti glasova od Dzaferovica i Radoncica i koliko mogu aktivirati neglasaca da ih ovaj put podrze.Capsicum wrote:https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... p-a-369951
-
doktor78
#213 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Zanimljiva je medijska ofanziva koja se posljednjih dana provodi u korist Komsica, a protiv SDP-a. Neven Andjelic, Senad Avdic, Danijal Hadzovic, svi su se okomili na SDP, iako je Komsic taj koji je prvi najavio svoju kandidaturu, bez konsultacija sa ostalim strankama ljevice
-
kiligonzales
#214 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Zanimljiviji su botovi na socijalnim mrezama i kako Becirovica satanizuju praveci ga jednakim Niksicu i Lagumdziji.doktor78 wrote:Zanimljiva je medijska ofanziva koja se posljednjih dana provodi u korist Komsica, a protiv SDP-a. Neven Andjelic, Senad Avdic, Danijal Hadzovic, svi su se okomili na SDP, iako je Komsic taj koji je prvi najavio svoju kandidaturu, bez konsultacija sa ostalim strankama ljevice
Toliko provociraju pricu o njegovom patriotizmu jer 1993 nije otisao u Armiju BiH iako je imao 18 godina.
Jos kad se skonta da to dolazi iz krugova SDA gdje svakakvih minhenskih i beckih ratnika ima i ne cudi toliko licemjerje.
Svako vidi sta zeli da vidi, recimo Lagumdzija ce biti vazda biti slucajni prolaznik, a nikada covjek koji je jedva prezivio ranjavanje u ratu i nekih 10 operacija zbog gelera koji su ga proparali.
Taj politicki ping pong zaljubljenika u mnoge stranke postane vremenom degutantan.
- Banksy
#215 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Tekst je krajnje pretenciozan, podaci 's terena' na kojima gradi teorije sasvim netačni i iskrivljeni, sugestije koje nudi izrazito pristrasne, a nerealne, obojenost i isključivost prejaki, a objektivnost tanka. Sve se to osjeti putem, a na 'džamijskim glasovima' i definitvno padne.kiligonzales wrote:Nadrobio je svega realno. Ali cirka 350+ hiljada glasova Becirovicu i Komsicu nije nemoguca stvar. Niko ne racuna koliko obojica mogu oteti glasova od Dzaferovica i Radoncica i koliko mogu aktivirati neglasaca da ih ovaj put podrze.Capsicum wrote:https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... p-a-369951
Osim pukog redanja brojeva, što može učiniti svako jednostavno skidajući podatke sa stranica CIK-a, u smislu političke analize, bezvrijedan tekst.
- edo_79
#216 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Doduše njihov veliki vođa je bio u prvim redovima u ratukiligonzales wrote:Zanimljiviji su botovi na socijalnim mrezama i kako Becirovica satanizuju praveci ga jednakim Niksicu i Lagumdziji.doktor78 wrote:Zanimljiva je medijska ofanziva koja se posljednjih dana provodi u korist Komsica, a protiv SDP-a. Neven Andjelic, Senad Avdic, Danijal Hadzovic, svi su se okomili na SDP, iako je Komsic taj koji je prvi najavio svoju kandidaturu, bez konsultacija sa ostalim strankama ljevice
Toliko provociraju pricu o njegovom patriotizmu jer 1993 nije otisao u Armiju BiH iako je imao 18 godina.
Jos kad se skonta da to dolazi iz krugova SDA gdje svakakvih minhenskih i beckih ratnika ima i ne cudi toliko licemjerje.
Svako vidi sta zeli da vidi, recimo Lagumdzija ce biti vazda biti slucajni prolaznik, a nikada covjek koji je jedva prezivio ranjavanje u ratu i nekih 10 operacija zbog gelera koji su ga proparali.
Taj politicki ping pong zaljubljenika u mnoge stranke postane vremenom degutantan.
- Capsicum
#217 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Ne znam, meni je ovo najrealnija analiza trenutnog stanja. Iluzorno je očekivati da će nakon nemogućnosti dogovora nenacionalističkih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima neko iz tih stranaka uspjeti da animira ove "spavače", a generalno sam skeptičan oko šansi Bećirovića da uzme glasove SDA-ovom kandidatu. Tako da se slažem sa nekom generalnom ocjenom da ljevica može računati na nekih max. 300-tinjak hiljada glasova, a i to je dobro nategnuto.kiligonzales wrote:Nadrobio je svega realno. Ali cirka 350+ hiljada glasova Becirovicu i Komsicu nije nemoguca stvar. Niko ne racuna koliko obojica mogu oteti glasova od Dzaferovica i Radoncica i koliko mogu aktivirati neglasaca da ih ovaj put podrze.Capsicum wrote:https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... p-a-369951
Što se tiče Radončićevih glasova... on će vjerovatno dobiti manje glasova nego na prošlim izborima, ali to ne znači da će svi ti glasovi otići Bećiroviću. Moje je mišljenje da će se ravnomjerno raspodjeliti između Šepića, Džaferovića i Bećirovića. Istovremeno Džaferović će zadržati podršku svoje standardne biračke, uhljebske, baze, tako da sam prilično siguran da neće imati značajno manje glasova nego Izetbegović na prošlim izborima.
Matematika je tu prilično neumoljiva. Šanse Bećirovića da uđe u predsjedništvo su vrlo tanke. Komšić ima nešto bolje izglede i vjerovatno će mu biti dovoljno i nekih 140k da pobijedi (možda i manje).
Moja prognoza:
Iz reda Bošnjaka
Džaferović - 220k
Radončić - 170k
Bećirović - 140k
Šepić - 60k
Hadžikadić - 10k
Iz reda Hrvata:
Komšić - 140k
Čović - 115k
Zelenika - 80k
Falatar - 20k
Iz reda Srba:
Dodik - 360k
Ivanić - 290k
- Banksy
#218 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Capsicum wrote:
Matematika je tu prilično neumoljiva. Šanse Bećirovića da uđe u predsjedništvo su vrlo tanke. Komšić ima nešto bolje izglede
- Capsicum
#219 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Nešto smiješno? Hajde daj ti svoju prognozu...Banksy wrote:Capsicum wrote:
Matematika je tu prilično neumoljiva. Šanse Bećirovića da uđe u predsjedništvo su vrlo tanke. Komšić ima nešto bolje izglede
![]()
- Kikibombona
#220 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Sve super osim Zelenike. 40k plafon.Capsicum wrote:Ne znam, meni je ovo najrealnija analiza trenutnog stanja. Iluzorno je očekivati da će nakon nemogućnosti dogovora nenacionalističkih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima neko iz tih stranaka uspjeti da animira ove "spavače", a generalno sam skeptičan oko šansi Bećirovića da uzme glasove SDA-ovom kandidatu. Tako da se slažem sa nekom generalnom ocjenom da ljevica može računati na nekih max. 300-tinjak hiljada glasova, a i to je dobro nategnuto.kiligonzales wrote:Nadrobio je svega realno. Ali cirka 350+ hiljada glasova Becirovicu i Komsicu nije nemoguca stvar. Niko ne racuna koliko obojica mogu oteti glasova od Dzaferovica i Radoncica i koliko mogu aktivirati neglasaca da ih ovaj put podrze.Capsicum wrote:https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... p-a-369951
Što se tiče Radončićevih glasova... on će vjerovatno dobiti manje glasova nego na prošlim izborima, ali to ne znači da će svi ti glasovi otići Bećiroviću. Moje je mišljenje da će se ravnomjerno raspodjeliti između Šepića, Džaferovića i Bećirovića. Istovremeno Džaferović će zadržati podršku svoje standardne biračke, uhljebske, baze, tako da sam prilično siguran da neće imati značajno manje glasova nego Izetbegović na prošlim izborima.
Matematika je tu prilično neumoljiva. Šanse Bećirovića da uđe u predsjedništvo su vrlo tanke. Komšić ima nešto bolje izglede i vjerovatno će mu biti dovoljno i nekih 140k da pobijedi (možda i manje).
Moja prognoza:
Iz reda Bošnjaka
Džaferović - 220k
Radončić - 170k
Bećirović - 140k
Šepić - 60k
Hadžikadić - 10k
Iz reda Hrvata:
Komšić - 140k
Čović - 115k
Zelenika - 80k
Falatar - 20k
Iz reda Srba:
Dodik - 360k
Ivanić - 290k
EDIT
Da smo normalan narod, Hadzikadic i Falatar bi imali najvece sanse. Posto smo zatucan i nepismen narod, imamo to sto imamo.
- Capsicum
#221 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Moguće, ali ja mislim da generalno Hrvati koji ne žive u Hercegovini neće glasati za Čovića, jer ih je ovaj praktično pomnožio s nulom u svojoj viziji budućnosti. Zbog toga nemaju baš izbora. Građanska opcija u hrvatskom korpusu je jako slabo prisutna, tako da je za očekivati da će ovi ipak na kraju većinom dati glas Zeleniki, a ne Komšiću ili Falataru.
-
kiligonzales
#222 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Kad se u halki prica da bi mogo Becirovic pobjediti, e onda to sluti strasan odliv glasova od Dzaferovica, pa i Radoncica...Capsicum wrote:Ne znam, meni je ovo najrealnija analiza trenutnog stanja. Iluzorno je očekivati da će nakon nemogućnosti dogovora nenacionalističkih stranaka o zajedničkom nastupu na izborima neko iz tih stranaka uspjeti da animira ove "spavače", a generalno sam skeptičan oko šansi Bećirovića da uzme glasove SDA-ovom kandidatu. Tako da se slažem sa nekom generalnom ocjenom da ljevica može računati na nekih max. 300-tinjak hiljada glasova, a i to je dobro nategnuto.kiligonzales wrote:Nadrobio je svega realno. Ali cirka 350+ hiljada glasova Becirovicu i Komsicu nije nemoguca stvar. Niko ne racuna koliko obojica mogu oteti glasova od Dzaferovica i Radoncica i koliko mogu aktivirati neglasaca da ih ovaj put podrze.Capsicum wrote:https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/teme ... p-a-369951
Moja prognoza:
Iz reda Bošnjaka
Džaferović - 220k
Radončić - 170k
Bećirović - 140k
Šepić - 60k
Hadžikadić - 10k
Iz reda Hrvata:
Komšić - 140k
Čović - 115k
Zelenika - 80k
Falatar - 20k
Iz reda Srba:
Dodik - 360k
Ivanić - 290k
Niko ne racuna na razocarenje glasaca SDA...
Masu je onih koji su prije iz uvjerenja glasali za SDA, ne iz koristi, sada im bazu najcesce drze ovi drugi, a ovi se odljevaju vjeruj mi.
-
zbiljovski
#223 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Veliki broj ljudi će glasati za Denisa,a sa druge strane će podržati SDA! To čujem svakodnevno na terenu od redovnih SDA glasača !!!
- Capsicum
#224 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Ja bih volio da si u pravu. Ali mislim da strahovito podcjenjuješ odanost uhljebske kaste. Nema značajnijeg odstupanja u broju glasova koje dobijaju nacionalistički orjentisani kandidati na izborima za B člana predsjedništva. Evo pogledaj rezultate od 2002 npr. pa na ovamo. Slobodno saberi glasove SDA i ZABIH kandidata, pa vidi... Radončić je ukrao dio glasova i ljevici i desnici, a zbog njegove medijske mašinerije ne treba računati da će se taj broj sada nešto značajno smanjiti. Meni je nerealno računati da Bećirović može pored Komšića, skupiti preko 200k. Bukvalno utopija. Daj Bože da griješim.
-
kiligonzales
#225 Re: Bećirović i Komšić će uvjerljivo pobijediti na oktobarskim izborima!
Meni djeluje da se u pozadini ove politicke price nesto u pozadini zestoko valja.
Intresantan je nacin na koji su Zvizdic i Izetbegovici prepustilo kormilo Dzaferovicu, kao i interesantno je to sto Becirovicu mnogi daju podrsku, cak i iz krugova koji nisu tipicni nositelji onih vrijednosti koje gura SDP. Ko god bude bosnjacki clan predsjednistva mislim da ga ceka tezak zadatak. A da ove dvije stranke guraju u plan osobe koje mozda njihove stranacke kolege zele zrtvovati, bojim se da su pred nama neki procesi o kojima niko ne zeli odlucivati.
Period vladavine SDP od 2010. godine do 2014. godine obiljezilo je more nestabilnosti i vezivanje u blokove politickih stranaka iz HB i RS. Sada toga straha nema da im se moze sta nametnuti iz toga kruga, pa vezivanja nema osim kod Hrvata, ali ostlai su neki drugi strahovi i procesi koji se provociraju u evropskim medijima, te slute da bi mi mogli u neke nove krize biti gurnuti.
Intresantan je nacin na koji su Zvizdic i Izetbegovici prepustilo kormilo Dzaferovicu, kao i interesantno je to sto Becirovicu mnogi daju podrsku, cak i iz krugova koji nisu tipicni nositelji onih vrijednosti koje gura SDP. Ko god bude bosnjacki clan predsjednistva mislim da ga ceka tezak zadatak. A da ove dvije stranke guraju u plan osobe koje mozda njihove stranacke kolege zele zrtvovati, bojim se da su pred nama neki procesi o kojima niko ne zeli odlucivati.
Period vladavine SDP od 2010. godine do 2014. godine obiljezilo je more nestabilnosti i vezivanje u blokove politickih stranaka iz HB i RS. Sada toga straha nema da im se moze sta nametnuti iz toga kruga, pa vezivanja nema osim kod Hrvata, ali ostlai su neki drugi strahovi i procesi koji se provociraju u evropskim medijima, te slute da bi mi mogli u neke nove krize biti gurnuti.