Janjicar wrote:hAZNADAR wrote:
Ipak Davor nije propustio reci u svojim nastupima da se "borio za ovu državu".
Uz suosjecanje i izraze saucesca - ipak ga ne mislim dalje podržavati.
A mitinzima i protestima se nista ne rjesava. Akteri zlocina ce se samo ucutati dok svo ovo ne prodje. A proci ce jer niko nije dovijeka mitingasio.
Ovakve stvari su se desavale i prije rata. I poslije. Masa nerjesenih slucajeva ubistva. A sprega mafije i policije je takodjer sa dugom tradicijom i svugdje na nasim prostorima.
hAZNADAR u kojem kontekstu je to spomenuo ?
Da li bi ga i dalje podrzavao da je rekao da nije ucestvovao u ratu tj. da je slagao ?
Naravno. Cak i da je ucestvovao ali da ne prica kako se "borio za ovu drzavu". Nek je bio u VRS, eto vjerovao ili bio mobilisan,.... ali cim se hvali time, dize sebi rejting time i jos entitet naziva drzavom - e hebiga.
Imas na mnogo mjesta da je takvo sto izjavljivao. Trebam li stvarno staviti linkove kada mozes i sam ukucati njegovo ime i "borio za ovu drzavu"?
Situacija u Banjaluci i opcenito u RS je takva da se bilo kakvo istrajavanje na pravdi ne moze bez srbovanja. Sama dodikova vlast je zvanicno spasitelj srpstva, srpskog identiteta,... o tome se knjige pisu, pjesme pjevaju,..... i svaka kritika vlasti se tuamci kao izdaja srpstva, napad na srpstvo,...
Zato opozicija isto srbuje, svi koji traze pravdu srbuju,.. svi dzuture isticu kako su stvarali "drzavu",... - to je jednostavno sablon.
Izjava Davora gdje se "borio za ovu drzavu" je takodjer dio sablona gdje je time zasluzniji.
A ja jarane to ne podrzavam. Iskreno saucesce, nedajBoze nikome,.. nadam se da ce izganjati pravdu,.... ali ne podrzavam njegov nacin postizanja pravde.